vrijwilligers taken

Vrijwilliger op Hondenheuvel is een leuke en dankbare tijdsbesteding, vanaf 2 tot 4 uren per dag en evt. meer dagen per week, zoveel je kan/wil. Je hebt met uiteenlopende honden en ook mensen te maken en werkt lekker buiten. We overleggen samen welke uren we het hardst mensen nodig hebben en op welke tijden of dagen jij wilt of kunt werken.

Kom gewoon kennis maken met ons en onze honden en kijk wat je er van vindt. Het werk bestaat voornamelijk uit toezicht houden bij de dagelijkse roedel (10 tot 25 honden).

Daarbij horen ook de dagelijkse klusjes als: drinken en eten voor de honden, wassen en drogen, poepruimen, wandelen met enkele honden langs de bewoners van de zorggroep. Bij ’n grote roedel verdelen we die over de grote velden en puppy’s of zorghonden komen op het puppy veld aan hun trekken.

Doorgaans zijn de honden 1,5 uur los, gaan dan eten en rusten in benches in de blokhut, en is er rust voor de medewerkers, of wisselen ze van dienst. Je werkt in principe altijd met minimaal 1 andere begeleider.

Voor ons is het vooral belangrijk dat je de afgesproken tijden aanwezig bent voor het opvangen of weer weghelpen van de honden. Er is voor de inwendige hond maar ook mens van alles te drinken en we zorgen voor regenkleding.

De in te vullen diensten zijn:

DO: deel ochtenddienst 8:45-11:00
VM: vol middagdienst 11:00-14:30

VO: vol ochtenddienst 8:45-12:30
DM: deel middagdienst 12:30-14:30

Als het je wat lijkt kan je soms worden gevraagd voor een extra dienst maar dat gaat altijd in overleg.