vrijwilligers hondenheuvel

Lijkt het je. lekker buiten, leuk en leerzaam, begeleider te zijn van 5 tot 20 honden? Lees dan verder. 

Voor ons te gekke project Hondenheuvel en de uitlaatservice in het algemeen, zijn onze honden samen met ons, naarstig op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zin hebben om als toezichthouder op Hondenheuvel te werken.

Kei leuk werk, lekker buiten en je staat er nooit alleen. Weinig ervaring met honden? Nou dat krijg je vanzelf.

Het gaat om diensten van 2 of 3,5 uren op de ochtend of de middag.   • Extra gevraagd: Terreinbeheerder/toezichthouder; enkele uurtjes per week voor klein onderhoud aan terrein en opstal en bij de honden zijn.


Naast toezicht en begeleiden van de honden, gaan we regelmatig met ‘n hond langs of in de woningen waar we de ouderen met dementie, een lach op het gezicht brengen. De meeste bewoners van de zorggroep hebben vroeger zelf een hond gehad en beleven daar erg veel plezier aan.Wat verwachten we van je;

We willen natuurlijk wel op je kunnen rekenen, afspraak is afspraak, want je werkt samen met collega’s en de honden willen ook graag dat je er bent. We vragen initiatief en bereidheid om van ons te leren hoe we met de honden omgaan. Dit gebeurd spelenderwijs in de dagelijkse praktijk en is echt kei gaaf.

Het plezier wat de dieren zelf je geven enerzijds, maar anderzijds ook het geluk en de lach van de mensen waar je het voor doet geeft je een waardevolle waardering. Daarnaast werk je samen met een of meerdere begeleiders en leer je heel veel over het omgaan en trainen van honden.

Je bent altijd met een of meer begeleiders aanwezig dus werkt in teamverband. 

Kom je van buiten Ewijk ben je zeker ook welkom maar we kunnen helaas geen reiskostenvergoedingen geven. Wel is er een goede vrijwilligersverzekering.