vrijwilligers hondenheuvel

 

Enthousiaste vrijwilligers gevraagd


  • Hou je van honden en ben je graag buiten?
  • Wil je ervaren wat jouw inzet voor geluk op levert bij ouderen?
  • Lijkt het je wat met honden en roedels om te (leren) gaan?
  • Heb je enkele uren of zelfs enkele dagdelen per week beschikbaar? 
  • Wil je een rol spelen in het nieuwe project Hondenheuvel?

Dan hopen we dat je contact met ons opneemt want dan zijn we op zoek naar jou, voor het project:

Op het terrein van ZMW aan het Schoolpad in Ewijk, hebben de Uitwaaiers een omheind grasveld in gebruik genomen als uitlaat en speelterrein voor groepjes honden. 

Hondenbezitters die, net als nu, hun hond bij onze service aanbieden, kopen dag of wandelkaarten en maken op afspraak gebruik van onze uitlaatservice.

Hoewel de uitgangsdatum voor de ingebruikname 1 juli 2019 is kunnen we echter al voor die datum ondersteuning van vrijwilligers gebruiken.

Honden van “De Uitwaaiers” verblijven daar 2 tot 3 keer per dag en dit gedurende 7 dagen per week. Er is altijd iemand van de Uitwaaiers bij aanwezig.Gezien onze achtergronden en brede ervaring in de zorg organiseren we van hieruit tevens leuke mogelijkheden voor de bewoners met o.a. de volgend interactieve mogelijkheden:

• Een “eettafel” waar de bewoners brokjes of ander lekkers kunnen aanbieden aan de honden. Strak langs het pad waar de bewoners wandelen. Er komt hiervoor een veilige voerplek.
• Een “troetelbankje” met puppy ren, waar bewoners veilig honden kunnen voelen en aaien. Eveneens tegen het pad aan.
• En “hond op schoot” waarbij wij met ’n hond bezoekjes aan bewoners brengen. Dit is in een programma maar ook spontaan of op afroep te regelen.
• Algemeen is er dan het spelen en stoeien van de honden van dichtbij of verderaf te volgen.

Het terrein wordt bij alle weersomstandigheden gebruikt. Er is een schuilplek “dug-out” voor de begeleiders en voor de honden.

In principe kan elke enthousiaste vrijwilliger die met honden wil werken, aanhaken voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden.

Als vrijwilliger wordt je door ons geïnstrueerd, getraind en begeleidt in de omgang met honden. Het kan ook zijn dat wij aanvullend stageplaatsen gaan invullen. Regie en uitvoering van “Hondenheuvel” is in handen van uitlaatservice de Uitwaaiers, in nauwe samenspraak met ZMW.

Meer dan bekend is de helende rol die dieren kunnen spelen in het contact met dementerende ouderen en mensen met ‘n beperking. Zo zijn er met regelmaat mensen/organisaties die met kleinere huisdieren naar zorginstellingen gaan om de dieren dicht naar de bewoners te brengen en die ze vervolgens kunnen aaien en zelfs knuffelen. Veel mensen hebben of hadden vroeger zelf een huisdier thuis en er komt veel in ze boven bij ontmoetingen met o.a. honden.Wat verwachten we van je;

We moeten natuurlijk van je op aan kunnen afspraak is afspraak, want je werkt samen met collega’s en de honden moeten ook op je kunnen rekenen.

We vragen initiatief en bereidheid om van ons te leren hoe wij met de honden omgaan. Dit gebeurd spelenderwijs in de dagelijkse praktijk en is heel leuk.

Echter daarnaast is het goed je te realiseren wat je terug krijgt voor je inzet als vrijwilliger.

Het plezier wat de dieren zelf je geven natuurlijk, maar ook het geluk en de lach van de mensen waar je het voor doet geeft je een waardevolle waardering. Daarnaast werk je samen met een of meerdere begeleiders en leer je heel veel over het omgaan en trainen van honden..Je taken als vrijwilliger in het algemeen:

Actief toezicht honden, rust in roedel houden, honden corrigeren. 

Ontlasting noteren en opruimen, terrein schoon en op orde houden, wandelen met individuele hond.

Soms mee op pad met de uitlaatservice, bevorderen contact honden en bewoners, beheren puppenren en begeleiden bij “hond op schoot” project.

Je bent altijd met een of meer begeleiders aanwezig en hoeft in principe niets alleen te doen. Bovendien is er volop ondersteuning van De Uitwaaiers.Tijdblokken voor de vrijwilligers 7 dagen per week

08.00 – 11.00 uur

14.00 – 17.00 uur

Daarnaast evt. losse diensten in overleg.De Uitwaaiers zorgen voor optimale begeleiding, evaluatie, goede verzekeringen en indien van toepassing onkosten vergoeding.

Heb je in principe belangstelling vul dan het onderstaand formulier geheel vrijblijvend in en we nemen spoedig contact met je op.