vrijwilligers hondenheuvel

Onze honden zijn, samen met ons, dringend op zoek naar vrijwilligers die een, of liefst meerdere dagdelen willen assisteren bij Hondenheuvel. Kei leuk werk en altijd met een team. De taken voor de vrijwilligers zijn met name:

  • Toezicht houden bij de honden: tijdens het verblijf van de honden algemeen toezicht en interactie met de honden.
  • Wandeling individuele hond; af en toe een wandeling met ‘n (zorg)hond vanaf hondenheuvel in de omgeving.
  • Hond op schoot begeleider m/v; wandeling met honden langs de woningen en met honden op bezoek bij de bewoners.
  • Extra gevraagd: Terreinbeheerder/toezichthouder; enkele uurtjes per week voor klein onderhoud aan terrein en opstal en bij de honden zijn.


Algemeen geldt in de zomer toezicht houden op het terrein, en elkaar helpen met daarmee samenhangende taken:

Uiterlijk 09.00 uur bij de poort honden opwachten en binnen helpen. Deze worden soms gebracht door de baasjes maar de meeste worden opgehaald door ons.

Standaard staat het hek van de parkeerplaats altijd open. Alleen als de auto er staat om in en uitlaten van de honden moet dat hek dicht zijn.

Eenmaal op het terrein gezamenlijk toezicht houden:

Ook met honden langs de woningen gaan bij ouderen met dementie. Wanneer de honden weer weg zijn, ben je in principe klaar. Bij grote drukte kan worden gevraagd of je mee naar huis gaat om de honden te kooien en eten te geven.

Bea en Astrid zijn de vrijwilligers en vormen samen met Margot Linders (eigenaar De Uitwaaiers) de “stuurgroep vrijwilligers”. Je kunt voor alle zaken bij hen terecht.

Er is een groepsapp voor alle vrijwilligers. Gaan er dingen anders dan je gedacht had of zijn er problemen, kom er mee voor de dag.

Als je besluit mee te doen hebben we je ID gegevens nodig voor het aanmelden bij de vrijwilligers verzekering.

Kom je van buiten Ewijk ben je zeker ook welkom maar we kunnen helaas geen reiskostenvergoedingen geven. Wel is er een goede vrijwilligersverzekering.Honden van “De Uitwaaiers” verblijven op Hondenheuvel 1 tot 2 keer per dag en dit gedurende 5 tot 7 dagen per week. Er is altijd begeleiding van de Uitwaaiers bij aanwezig.

Gezien onze achtergronden en brede ervaring in de zorg organiseren we van hieruit tevens leuke mogelijkheden voor de bewoners van de zorggroep.

Algemeen is er het spelen en stoeien van de honden van dichtbij of verderaf te volgen door de bewoners. In principe kan elke enthousiaste vrijwilliger die met honden wil werken, aanhaken voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden.

Als vrijwilliger wordt je door ons geïnstrueerd, getraind en begeleidt in de omgang met honden. Regie en uitvoering van “Hondenheuvel” is in handen van uitlaatservice de Uitwaaiers, in nauwe samenspraak met ZMW.

Meer dan bekend is de helende rol die dieren kunnen spelen in het contact met dementerende ouderen en mensen met ‘n beperking. Veel mensen hebben of hadden vroeger zelf een huisdier thuis en er komt veel in ze boven bij ontmoetingen met o.a. honden.Wat verwachten we van je;

We moeten natuurlijk van je op aan kunnen afspraak is afspraak, want je werkt samen met collega’s en de honden moeten ook op je kunnen rekenen.

We vragen initiatief en bereidheid om van ons te leren hoe wij met de honden omgaan. Dit gebeurd spelenderwijs in de dagelijkse praktijk en is heel leuk.

Echter daarnaast is het goed je te realiseren wat je terug krijgt voor je inzet als vrijwilliger.

Het plezier wat de dieren zelf je geven natuurlijk, maar ook het geluk en de lach van de mensen waar je het voor doet geeft je een waardevolle waardering. Daarnaast werk je samen met een of meerdere begeleiders en leer je heel veel over het omgaan en trainen van honden.

Je bent altijd met een of meer begeleiders aanwezig en hoeft in principe niets alleen te doen. Vul het formulier hieronder in voor spoedig contact, en/of kom gewoon eens kijken bij Hondenheuvel >kaart<