vrijwilligers hondenheuvel

We werken al met een fantastisch team maar er is nog plaats voor enkele enthousiaste vrijwilligers…

Als je bij de honden wilt helpen of terreinklusjes wilt doen… Laat het ons weten!Dus:

  • Hou je van honden en ben je graag buiten?
  • Lijkt het je wat met honden en roedels om te (leren) gaan?
  • Heb je enkele uren of zelfs enkele dagdelen per week beschikbaar? 
  • Wil je een rol spelen in het nieuwe project Hondenheuvel?

Dan:

  • hopen we dat je contact met ons opneemt want dan zijn we op zoek naar jou, voor het project:

Op het terrein van ZMW aan het Schoolpad in Ewijk, hebben de Uitwaaiers een omheind grasveld in gebruik genomen en leuk ingericht als uitlaat en speelterrein voor groepjes honden. 

Honden van “De Uitwaaiers” verblijven daar 1 tot 2 keer per dag en dit gedurende 5 tot 7 dagen per week. Er is altijd begeleiding van de Uitwaaiers bij aanwezig.Gezien onze achtergronden en brede ervaring in de zorg organiseren we van hieruit tevens leuke mogelijkheden voor de bewoners van de zorggroep.

• Algemeen is er het spelen en stoeien van de honden van dichtbij of verderaf te volgen door de bewoners.

Het terrein wordt bij alle weersomstandigheden gebruikt. Er is een schuilplek “dug-out” voor de begeleiders en voor de honden.

In principe kan elke enthousiaste vrijwilliger die met honden wil werken, aanhaken voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden.

Als vrijwilliger wordt je door ons geïnstrueerd, getraind en begeleidt in de omgang met honden. Regie en uitvoering van “Hondenheuvel” is in handen van uitlaatservice de Uitwaaiers, in nauwe samenspraak met ZMW.

Meer dan bekend is de helende rol die dieren kunnen spelen in het contact met dementerende ouderen en mensen met ‘n beperking. Veel mensen hebben of hadden vroeger zelf een huisdier thuis en er komt veel in ze boven bij ontmoetingen met o.a. honden.Wat verwachten we van je;

We moeten natuurlijk van je op aan kunnen afspraak is afspraak, want je werkt samen met collega’s en de honden moeten ook op je kunnen rekenen.

We vragen initiatief en bereidheid om van ons te leren hoe wij met de honden omgaan. Dit gebeurd spelenderwijs in de dagelijkse praktijk en is heel leuk.

Echter daarnaast is het goed je te realiseren wat je terug krijgt voor je inzet als vrijwilliger.

Het plezier wat de dieren zelf je geven natuurlijk, maar ook het geluk en de lach van de mensen waar je het voor doet geeft je een waardevolle waardering. Daarnaast werk je samen met een of meerdere begeleiders en leer je heel veel over het omgaan en trainen van honden..Je taken als vrijwilliger in het algemeen:

Actief toezicht honden en bereid tot alle op dit gebied voorkomende werkzaamheden.

Je bent altijd met een of meer begeleiders aanwezig en hoeft in principe niets alleen te doen. Tijdblokken voor de vrijwilligers op doordeweekse dagen, in overleg soms in het weekend.

Dagelijks 08.30 – 11.00 uur

Regelmatig 14.00 – 17.00 uur

Daarnaast evt. losse diensten in overleg.De Uitwaaiers zorgen voor optimale begeleiding, evaluatie, goede verzekeringen en indien van toepassing onkosten vergoeding.

Heb je in principe belangstelling vul dan het onderstaand formulier geheel vrijblijvend in en we nemen spoedig contact met je op.

Of kom gewoon even kijken bij Hondenheuvel