Verzorging

Gezondheid van onze honden! >>Informatie<< 

Geen zorg, ook wij zorgen!

Pups en zorghonden krijgen een aangepast programma!

Regen en klei;

Regen en rivierklei op zich is tot daar aan toe… Maar als daar een roedel honden enkele uren overheen vliegt dat kunt u raden hoe terrein en honden er uitzien. We hebben een professionele wastafel voor de honden. en we doen echt ons best de honden schoon te sproeien, maar niet elke hond wil dat. Daarnaast trekken we bij de meeste honden even ’n badjes aan. Maar zeker op drukke momenten is dat lang niet altijd haalbaar. Verstandig is: thuis een goede plek maken, waar ie nat of vuil geen kwaad kan is zeer wenselijk. Interessant bij drogen of vachtverzorging is de waterblazer die wij regelmatig gebruiken.

>>waterblazer filmpje<<

Eten voor de honden;

  • Onze honden, eten pas na de uitlaat.
  • Ravotten met een gevulde maag kan gevaarlijk zijn.
  • Het principe is: spelen (jagen) eten, rusten. 

Eigen voer;

Als uw hond bij ons komt, geeft u zelf het gewenste eten mee wat bij ons in een bak-op-naam wordt bewaard. Eet uw hond dat eten niet omdat hij iets anders (“lekkerders”) ruikt, dan roeren we er soms een schepje vlees of bouillon doorheen en eten ze de bak er doorgaans bij op.

Heeft de hond dieetvoer, dan houden we ons aan uw aanwijzingen. Vanzelfsprekend zijn er, in geval van “eigen voer”, geen kosten aan verbonden.

Mee-eetservice;

Voor u makkelijk en voor de hond vaak “lekkerder” is het gebruik maken van onze mee-eetservice. Dan eet uw hond bij ons “met onze pot mee”. We zorgen hoe dan ook voor een lekker maaltje vers vlees, of soms brokken.

In overleg met u bepalen we de hoeveelheid en wat ze mogen eten. De schrokkers krijgen eten in een anti schrokbak, zodat ze het wat rustiger binnen krijgen.

Wilt u gebruik maken van deze service dan geldt: € 1,= per maaltijd. U koopt ’n mee-eetpakket voor € 10,=. Waarvoor een apart “tikkie” komt.Gewicht:

Wij hebben een professionele hondenweegschaal met daarop een groot kussen. Van elke hond die daar, al dan niet op verzoek, op gaat liggen rusten noteren we het gewicht zetten het op uw persoonlijke pagina. Ook kunt u het bij ons opvragen.Wij zorgen goed voor uw hond en natuurlijk ook voor alle andere gasthonden. Bij ongewenst gedrag corrigeren we duidelijk, of we gaan hem separeren als het nodig is het dier tegen zichzelf en de anderen te beschermen. Als er aanleiding is houden wij u op de hoogte van onze bevindingen.Zorg:

Indien uw hond extra zorg behoeft bvb. met medicijnen of bij verwondingen geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bvb. geopereerd is en goed in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.

  • Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maagdarminfectie, epilepsie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.
  • LOOPS… en dan? Dit geeft altijd veel onrust in de roedel! Het is niet alleen voor de roedel erg zwaar door alle geurtjes en soms bloed. De hond zelf wordt ook vreselijk op haar huid gezeten door met name intacte reuen.
  • Deze periode moet u samen met uw beestje de zaken even anders regelen, of de teefjes vroegtijdig laten helpen.
  • Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied.

Attentie: zijn er echt specifieke medische omstandigheden te verwachten als uw hond eventueel naar een Dierenarts zou moeten (bvb. bij reeds bekende aandoening, bij narcose of bij medicijngebruik)? Meldt dat ons dan bij uw inschrijving of later. We zetten het er op uw persoonlijke pagina bij, zodat we nog sneller en zorgvuldiger kunnen werken!

Spoed?

De honden zijn altijd onder toezicht en er gebeurd maar heel zelden iets. Mocht het echter nodig zijn dat een hond per direct, om welke reden dan ook, medische hulp nodig heeft dan gaan wij met het dier naar ’n dienstdoende arts.

Wij proberen u daarnaast ook te bereiken voor overleg, maar eerste hulp gaat voor! Is er minder spoed maar hulp gewenst dan doen we, onder voorbehoud, ons best u eerst te bereiken.

De gemaakte kosten schieten wij voor. Het door ons bieden van zorg voor de hond, wordt nooit berekend.

Filmpje over omgang en training met de waterblazer voor natte of vuile vacht.

Mijn manier van werken en trainen met de waterblazer is: het apparaat al aanzetten voor de hond ook maar in de buurt komt. Pest de hond er nooit mee, en respecteer alle lichaamsopeningen, vooral ook de oren. Neem er de tijd en vooral de rust voor en op enig moment zal je hond er vanzelf om vragen, of op z’n minst er voor gaan zitten.