Verzorging

Gezondheid van onze honden! >>Informatie<< 

Geen zorg, ook wij zorgen!

Pups en zorghonden krijgen een aangepast programma!

“Vieze hond”;

Rivierklei, regen en honden op ons veld betekent simpelweg bagger!  Niet te voorkomen. We spoelen de honden voor het rusten en nog een keer voor het naar huis gaan zo goed mogelijk af. Daarna krijgen ze een badjas aan.  Niet alle honden willen afgespoeld maar hoe dan ook is vuil of nat thuis kan komen lang niet altijd te voorkomen.

Het is wenselijk een plek of ruime Bench paraat te hebben waar het dier bij thuiskomst kan drogen, en vuil geen kwaad kan. Voor het drogen gebruiken wij waar mogelijk een waterblazer, zie filmpje:

>waterblazer filmpje<<

Alle honden automatisch in mee-eetservice;

Met name om tijdens de hectiek van alle dag, het eetmoment, op Hondenheuvel, met meegegeven eigen brokken te doen is onwerkbaar gebleken. Bakjes, zakjes en doosje met eigen brokken maakt het er niet beter op.

Enerzijds de verschillende brokken vlot aan de juiste hond te geven, maar anderzijds willen de honden hun eigen brokken heel vaak niet eten omdat ze iets “lekkerders” ruiken, en krijgen ze toch al iets anders.  

Bij de (nieuwe) aankoop van servicekaarten is daarvoor een kleine verhoging van € 0,50 per servicekaart begrepen. (10 kaarten dus € 150,= + € 5,=) 

Alle honden eten na de ochtenduitlaat vers vlees of kwaliteits-brokken van ons, en gaan daarna rusten. Het eetmoment is vooral in een roedel ‘n belangrijk bij socialisatie. Gewicht:

Wij hebben een professionele hondenweegschaal met daarop een groot kussen. Van elke hond die daar, al dan niet op verzoek, op gaat liggen rusten noteren we het gewicht zetten het op uw persoonlijke pagina. Ook kunt u het bij ons opvragen.Wij zorgen goed voor uw hond en natuurlijk ook voor alle andere gasthonden. Bij ongewenst gedrag corrigeren we duidelijk, of we gaan separeren als het nodig is het dier tegen zichzelf en de anderen te beschermen. Als er aanleiding is houden wij u op de hoogte van onze bevindingen.

>>Contactgegevens Uitwaaiers<<Zorg:

Indien uw hond extra zorg behoeft bvb. met medicijnen of bij verwondingen geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bvb. geopereerd is en goed in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.

  • Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maagdarminfectie, epilepsie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.
  • LOOPS… en dan? Dit geeft altijd veel onrust in de roedel! Het is niet alleen voor de roedel erg zwaar door alle geurtjes en soms bloed. De hond zelf wordt ook vreselijk op haar huid gezeten door met name intacte reuen.
  • Deze periode moet u samen met uw beestje de zaken even anders regelen, of de teefjes vroegtijdig laten helpen.
  • Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied.

Attentie: zijn er echt specifieke medische omstandigheden te verwachten als uw hond eventueel naar een Dierenarts zou moeten (bvb. bij reeds bekende aandoening, bij narcose of bij medicijngebruik)? Meldt dat ons dan bij uw inschrijving of later. We zetten het er op uw persoonlijke pagina bij, zodat we nog sneller en zorgvuldiger kunnen werken!

Spoed?

De honden zijn altijd onder toezicht en er gebeurd maar heel zelden iets. Mocht het echter nodig zijn dat een hond per direct, om welke reden dan ook, medische hulp nodig heeft dan gaan wij met het dier naar ’n dienstdoende arts.

Wij proberen u daarnaast ook te bereiken voor overleg, maar eerste hulp gaat voor! Is er minder spoed maar hulp gewenst dan doen we, onder voorbehoud, ons best u eerst te bereiken.

De gemaakte kosten schieten wij voor. Het door ons bieden van zorg voor de hond, wordt nooit berekend.

Filmpje over omgang en training met de waterblazer voor natte of vuile vacht.

Mijn manier van werken en trainen met de waterblazer is: het apparaat al aanzetten voor de hond ook maar in de buurt komt. Pest de hond er nooit mee, en respecteer alle lichaamsopeningen, vooral ook de oren. Neem er de tijd en vooral de rust voor en op enig moment zal je hond er vanzelf om vragen, of op z’n minst er voor gaan zitten.