Verzorging

Gezondheid van onze honden! >>Informatie<< 

WEEGKUSSEN: Wij hebben en professionele hondenweegschaal met daarop een groot kussen. Van elke hond die daar op gaat liggen rusten noteren we het gewicht zetten het op uw persoonlijke pagina. Ook kunt u het bij ons opvragen. 

Mee-eetservice bij de Uitwaaiers.

Vooropgesteld:

  • Onze honden, eten pas na de uitlaat.
  • Ravotten met een gevulde maag kan gevaarlijk zijn.
  • Het principe is: spelen (jagen) eten, rusten. 

1: Mee-eetservice:

Lekker makkelijk kan voor u zijn gebruik te maken van onze mee-eetservice. Dan eet uw hond bij ons mee van onze brokken of vlees.

We zorgen hoe dan ook voor een lekker maaltje, brokken of vlees en soms wisselen we dat af.

U geeft zijn gewicht door, of wij wegen de hond op onze professionele weegschaal. En in overleg met u bepalen we de hoeveelheid die per eetmoment, aan vlees of brokken zal worden gegeven.

De schrokkers krijgen eten in een anti schrokbak, zodat ze het wat rustiger binnen krijgen.

Wilt u gebruik maken van deze service dan geldt:

  • Eetservice op WANDEL kaarten € 0,50 Met 1 eetmoment, na de ochtend uitlaat.
  • Eetservice op DAG kaarten € 1,=  Met 2 eetmomenten per dag steeds na de wandeling.

Deze mee-eetprijs per dag koopt u tegelijk in, bij de WANDEL of DAG kaarten.

2: Eigen voer:

Als uw hond bij ons komt, geeft u zelf het gewenste eten mee wat bij ons in een bak-op-naam wordt bewaard. Eet uw hond dat eten niet omdat hij iets anders (“lekkerders”) ruikt, dan roeren we er soms een schepje vlees of soep doorheen en hij eet de bak er bij op.

Zowel bij WANDEL als bij DAG, eet de hond bij ons voor ie naar huis komt tenzij anders is afgesproken.

Heeft de hond dieetvoer, dan houden we ons aan uw aanwijzingen.

Vanzelfsprekend zijn er, in geval van “eigen voer”, geen kosten aan verbonden.Zorg:

Indien uw hond extra zorg behoeft bvb. met medicijnen of bij verwondingen geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bvb. geopereerd is en goed in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.

  • Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maag-darminfectie, epileptie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.

 

  • LOOPS… en dan? Dit geeft altijd veel onrust in de roedel! Het is niet alleen voor de roedel erg zwaar door alle geurtjes en soms bloed. De hond zelf wordt ook vreselijk op haar huid gezeten door met name reuen en nog intacte reu-puppy’s.
  • Het ontregelt het hele roedelproces, en zeker als het wat drukker is.
  • Deze periode moet u samen met uw beestje de zaken even anders regelen, of de teefjes vroegtijdig laten helpen.
  • Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied.

 

Attentie: zijn er echt specifieke medische omstandigheden te verwachten als uw hond eventueel naar een Dierenarts zou moeten (bvb. bij reeds bekende aandoening, bij narcose of bij medicijngebruik)? Meldt dat ons dan bij uw inschrijving of later. We zetten het er op uw persoonlijke pagina bij, zodat we nog sneller en zorgvuldiger kunnen werken!Vuil en vocht;

Uw hond laten we echt niet thuis komen als op de foto hieronder…. Maar de honden rennen en spelen natuurlijk niet alleen op schoon en droog gras… We hebben handdoeken bij ons om uw hond na de wandeling enigszins af te drogen. Maar het is wel verstandig als u thuis rekening houdt met aan de hond klevend vuil of vocht. We kunnen niet voorkomen dat ‘n hond gaat liggen rollen in vis- of vogelresten wat flink kan stinken. Dus het is erg handig als u een of andere “Dog-Cleaner” in huis hebt. Dit soort middelen zijn veelal ook bij dierenwinkel, Action of internet te koop.Filmpje over omgang en training met de waterblazer.

Mijn manier van werken en trainen met de waterblazer is: het apparaat al aanzetten voor de hond ook maar in de buurt komt. Pest de hond er nooit mee, en respecteer alle lichaamsopeningen, vooral ook de oren. Neem er de tijd en vooral de rust voor en op enig moment zal je hond er vanzelf om vragen, of op z’n minst er voor gaan zitten.