Gezondheid van de honden! >>Informatie<<
Wij zorgen natuurlijk goed voor al onze (gast)honden. Bij ongewenst gedrag corrigeren we duidelijk of separeren als het nodig is het dier tegen zichzelf en de anderen te beschermen. Als er aanleiding is houden wij u op de hoogte van onze bevindingen.
Vlooien? (actueel).
Als wij constateren dat een hond vlooien (en/of vlooienpoepjes) heeft, doen wij er meer dan alles aan om het vlooienprobleem het hoofd te bieden. Dat betekent voor ons: dagelijks controleren van alle honden, herhaaldelijk schoonmaken van alle ruimtes en benches, dagelijks wassen van kleedjes en kussens, sprayen, en waar nodig behandelen van de honden.
Voor u als baasje zijn er naast bovengenoemde maatregelen om vlooien te bestrijden ook leuke en handige tips op internet te vinden. Treffen we bij herhaling sporen van vlooien op uw hond dan kan dat leiden tot stopzetten van onze service!
Zorg:
Indien uw hond extra zorg behoeft bv. met medicijnen of bij verwondingen, geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bv. geopereerd is en in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.
- Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, vlooien, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maagdarminfectie, grasaren, teken, epilepsie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.
- Hoewel we echt ons best doen kunnen we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor niet tijdig opgemerkte problemen. Ook bij mogelijk “paramedisch” handelen* kunnen wij niet aansprakelijk zijn als daar dingen niet helemaal goed in gaan.
- U kunt ons bepaalde ongemakken wel voorleggen maar wij mogen en willen niet op de stoel van de dierenarts gaan zitten. Voor wat tips kunt u ons vragen maar niet voor adviezen van medische aard.
*Voorbeeld: als wij een handeling moeten doen aan het lichaam van de hond (stokje in de bek, splinter of verwonding van welke aard ook) en deze staat dat niet voldoende toe, of is hiertoe in het geheel niet benaderbaar. Dan kunnen we niets doen dan u bellen!
Welke medicijnen:
We willen u dringend vragen aan ons door te geven als u de hond medicijnen geeft.
Waarvoor? Wat geeft u? Wanneer voor het laatst? In de ontlasting kunnen sporen zitten van medicijnen of het effect daarvan. En omdat sommige honden nou eenmaal poep eten of er mee in aanraking komen bij het ravotten, proberen we bij de “medicatiehond” extra op de ontlasting te letten.
LOOPS… en dan? Dit geeft altijd veel onrust in de roedel! Het is niet alleen voor de roedel erg zwaar door alle geurtjes en soms bloed. De hond zelf wordt ook vreselijk op haar huid gezeten door met name intacte reuen.
- Deze periode moet u samen met uw beestje de zaken even anders regelen, of de teefjes vroegtijdig laten helpen.
- Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied
“Vieze hond”;
Rivierklei, regen en honden in het land van Maas & Waal, en dus ook op ons veld betekent vrijwel altijd bagger, dus worden ze soms erg vuil in onze speeltuin. De honden die het toelaten proberen we af te spoelen en droog te blazen, waarna ze gaan eten en rusten. Het is toch wenselijk een plek paraat te hebben waar het dier bij thuiskomst kan drogen. Voor het drogen gebruiken wij vaak een waterblazer: Zie filmpje >>de water blazer<< .
Spoed?
De honden zijn altijd onder toezicht en er gebeurd maar heel zelden iets. Mocht het echter nodig zijn dat een hond per direct, om welke reden dan ook, medische hulp nodig heeft dan gaan wij met het dier naar ’n dienstdoende arts.
Wij proberen u daarnaast ook te bereiken voor overleg, maar eerste hulp gaat voor! Is er minder spoed maar hulp gewenst dan doen we, onder voorbehoud, ons best u eerst te bereiken. Het bieden van zorg voor uw hond hoort gewoon bij onze service.
Geen zorg, ook wij zorgen!
Pups en zorghonden krijgen een aangepast programma!