Verzorging

Gezondheid van onze honden! >>Informatie<< 

Wij zorgen natuurlijk goed voor alle onze (gast)honden. Bij ongewenst gedrag corrigeren we duidelijk, of we gaan separeren als het nodig is het dier tegen zichzelf en de anderen te beschermen. Als er aanleiding is houden wij u op de hoogte van onze bevindingen.

Zorg:

Indien uw hond extra zorg behoeft bv. met medicijnen of bij verwondingen, geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bv. geopereerd is en in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.

  • Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maagdarminfectie, epilepsie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.
  • Hoewel we echt ons best doen kunnen we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor niet tijdig opgemerkte problemen. Ook bij mogelijk “paramedisch” handelen kunnen wij niet aansprakelijk zijn als daar dingen niet helemaal goed in gaan, dus doen we dat zeer beperkt.

Voorbeeld: als wij een handeling moeten doen aan het lichaam van de hond en deze staat dat niet voldoende toe, of is in het geheel niet benaderbaar. Dan kunnen we niets doen! Overigens geldt dit ook voor “gezonde” honden als die niet benaderbaar zijn voor het oplossen van een probleem (stokje in de bek, splinter of verwonding van welke aard ook) kunnen we niet anders doen dan u bellen.

Welke medicijnen:

We willen u dringend vragen aan ons door te geven als u de hond medicijnen geeft.
Waarvoor? Wat geeft u? Wanneer voor het laatst? In de ontlasting kunnen sporen zitten van medicijnen of het effect daarvan. En omdat sommige honden nou eenmaal poep eten of er mee in aanraking komen bij het ravotten, proberen we bij de “medicatiehond” extra op de ontlasting te letten.

LOOPS… en dan? Dit geeft altijd veel onrust in de roedel! Het is niet alleen voor de roedel erg zwaar door alle geurtjes en soms bloed. De hond zelf wordt ook vreselijk op haar huid gezeten door met name intacte reuen.

  • Deze periode moet u samen met uw beestje de zaken even anders regelen, of de teefjes vroegtijdig laten helpen.
  • Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied.

Attentie: zijn er echt specifieke medische omstandigheden te verwachten als uw hond eventueel naar een Dierenarts zou moeten (bv. bij reeds bekende aandoening, bij narcose of bij medicijngebruik)? Meldt dat ons dan bij uw inschrijving of later. We zetten het er op uw persoonlijke pagina bij, zodat we nog sneller en zorgvuldiger kunnen werken!

Spoed?

De honden zijn altijd onder toezicht en er gebeurd maar heel zelden iets. Mocht het echter nodig zijn dat een hond per direct, om welke reden dan ook, medische hulp nodig heeft dan gaan wij met het dier naar ’n dienstdoende arts.

Wij proberen u daarnaast ook te bereiken voor overleg, maar eerste hulp gaat voor! Is er minder spoed maar hulp gewenst dan doen we, onder voorbehoud, ons best u eerst te bereiken.

De gemaakte kosten schieten wij voor. Het door ons bieden van zorg voor uw hoort gewoon bij onze service.

Weegservice: 

Wij hebben een professionele hondenweegschaal. Van elke hond die daar, al dan niet op verzoek, op gaat liggen noteren we het gewicht zetten het op uw persoonlijke pagina. Ook kunt u het bij ons opvragen. Dit is puur als service en over de resultaten hebben wij geen mening. 

Geen zorg, ook wij zorgen!

Pups en zorghonden krijgen een aangepast programma!

“Vieze hond”;

Rivierklei, regen en honden in het land van Maas & Waal, en dus ook op ons veld betekent vrijwel altijd bagger!  Niet te voorkomen. We proberen de honden na de eerste ronde af te spoelen, droog te blazen en in badjas te hijsen waarna ze gaan eten en rusten. Na de rust gaan ze los op de nieuwe bestrating rond de blokhut. Daar kunnen ze volop bewegen maar worden ze bijna niet meer vuil.

MAAR! Hoe dan ook is vuil of nat thuis kan komen lang niet altijd te voorkomen.

Het is wenselijk een plek of ruime Bench paraat te hebben waar het dier bij thuiskomst kan drogen, en vuil geen kwaad kan. Voor het drogen gebruiken wij waar mogelijk een waterblazer, zie filmpje:

>waterblazer filmpje<

Alle honden automatisch in mee-eetservice;

Om chaos tijdens de eetmomenten te voorkomen zitten alle honden automatisch in de mee eetservice. De kosten zitten generaal bij de kaartprijs inbegrepen, ook als u ze eigen eten mee geeft. 

Alle honden eten na de ochtenduitlaat vers vlees of kwaliteits-brokken van ons, en gaan daarna rusten. Het eetmoment is vooral in een roedel ‘n belangrijk bij socialisatie. 

Ingeval van dieetvoer kunt u dit meegeven in bij voorkeur wegwerpzakjes. Vaak willen de honden hun eigen voer niet eten en dan eten ze met ons vers vlees mee. Als u dat niet wilt horen we dat graag, maar dan eten ze vaak niets.

Filmpje over omgang en training met de waterblazer voor natte of vuile vacht.

Mijn manier van werken en trainen met de waterblazer is: het apparaat al aanzetten voor de hond ook maar in de buurt komt. Pest de hond er nooit mee, en respecteer alle lichaamsopeningen, vooral ook de oren. Neem er de tijd en vooral de rust voor en op enig moment zal je hond er vanzelf om vragen, of op z’n minst er voor gaan zitten.