verkoop kerk

Deze brief is inmiddels naar allen die ook maar iets met de verkoop/aankoop te maken hebben, inclusief Bisdom Den Bosch en de Bisschop.>HOME<

Betreft; verkoop kerk, H. Johannes XXIII, met bijbehorende opstallen in Ewijk.

Ewijk, 1 december 2020

 

Zeer geachte betrokkenen,

gezien de huidige ontwikkelingen rond de verkoop van de kerk H. Johannes XXIII, en de bijbehorende woning aan de Klaphekstraat 1A te Ewijk, vragen wij uw welwillende aandacht voor het volgende;

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn wij de bewoners van de woning aan de Klaphekstraat 1a en  met deze brief willen wij heel graag de wens benadrukken om langer in het huis te blijven wonen. We begrijpen natuurlijk ook wel, dat dit uiteindelijk straks niet meer van u afhangt, maar van de koper.

Met het oog daarop willen wij u vragen of u zich tijdig hard wilt maken voor de optie om het huis te verkopen, met de voorwaarde/mogelijkheid dat wij erin blijven wonen, al is het maar voor één of twee jaar langer, maar uiteraard het liefst  definitief.

Nee hebben we, maar mits vroegtijdig en met nadruk aangekaart, kunt u mogelijk iets voor ons betekenen in deze. Ons lijkt het hele project van aankoop echt niet af te ketsen op het woonhuis. Daar is het te omvangrijk en te belangrijk voor.

We willen echt niet zielig doen over de paniek, die de plannen ons brengen, en hebben alle begrip voor uw kant van hetgeen er staat te gebeuren, maar zeker ook door de gezondheidstoestand van Jeroen, die door meerdere CVA’s getroffen is, geeft dit wel heel wat kopzorg. Door verkoop zijn we immers rechteloos en rest ons slechts 3 maanden om een oplossing te zoeken voor onze woonsituatie en ons bedrijf aan huis.

Als u in de lopende onderhandelingen de optie wil aanbieden, dat wellicht enkele van  de cliënten van de kopende partij een taak zouden kunnen krijgen in ons “Hondenheuvelbedrijf” dan kan dat wellicht toch een interessante optie voor de nieuwe koper zijn.

“Hondenheuvel” is het terrein bij  zorggroep Maas & Waal, aan het Schoolpad in Ewijk (300 meter van ons huis), dat wij in gebruik hebben als uitlaat- en speelterrein voor onze hondenuitlaatservice. Naast een gevarieerd “hond aan huis” programma voor de ouderen met dementie aldaar, betekent het een volwaardige dagbesteding  en inkomstenbron voor ondergetekenden.

Margot heeft tot voor kort als verzorgende en activiteitenbegeleidster gewerkt en heeft hiermee ervaring met het begeleiden van mensen met beperkingen, wat haar wellicht geschikt maakt voor het begeleiden van cliënten die in de kerk komen te wonen.

Natuurlijk zijn wij, aan werkelijk alle kanten, het onze aan het doen om een alternatief voor zowel wonen als werken te vinden. Maar door de dreiging ons huis en mogelijk ook onze bedrijfsactiviteiten te verliezen, is het zaak om alle opties aan te pakken.

We blijven graag op de hoogte en komen graag ook in contact met potentiële kopers om mogelijke opties met hen te bespreken.

 

Hartelijke groet,

Margot Linders en Jeroen Hilhorst

hilhorstj024@gmail.com

0654-605560 Jeroen

>HOME<