Uniek Project Hondenheuvel

Belangrijke ontwikkeling bij de Uitwaaiers.

 

Vooropgesteld: wij gaan onverminderd door met onze uitlaatservice zoals u die kent.

 

Maar er is wel een grote verandering op handen!

Binnenkort gaat de Uitwaaiers namelijk van start met een uniek project t.w. “ Hondenheuvel”.

Als gevolg van eerder genoemde beperkingen in de uitlaatgebieden, in combinatie met gezondheidsperikelen van Jeroen, gaan we dicht bij huis, een uitlaat en speelveld in gebruik nemen.

Hiertoe hebben we voor ‘n terrein naast zorginstelling ZMW in Ewijk, een interessant plan gemaakt, hetgeen bij de zorggroep zeer enthousiast is ontvangen.

Wij gaan dat afgesloten terrein gebruiken op dezelfde manier waarop we nu met onze service te werk gaan.

Voornaamste doel: zorg voor de honden middels ravotten, spelen, socialiseren en natuurlijk flink uitlaten. Daarnaast zijn er een aantal (interactieve) activiteiten bedacht waarbij o.a. dementerende ouderen kunnen meegenieten van de honden.

Zo staan er bvb. ook individuele bezoekjes aan de bewoners op het programma, onder de noemer: “hond op schoot”, en is er ‘n “puppenren”.

Aanvullend gaan vanaf “Hondenheuvel” regelmatig groepjes honden mee voor wandelingen en zwemmen in andere uitlaatgebieden.

Voor de grote rustpauzes en de maaltijden blijft ons huis de uitvalsbasis!


Op 12 juni starten we de inrichting van het terrein (o.a. dug-out, schaduwschermen, kattenloop, separatie en puppenren) en hopen we het uiterlijk 1 juli in gebruik te kunnen nemen.

We houden u op de hoogte van het verdere verloop met onder anderen binnenkort de werving van enkele ondersteunende vrijwilligers en het invullen van stageplaatsen.

 

De naam “Hondenheuvel” is logischerwijs ontstaan door de twee grasheuvels in het terrein.

 

Oudere nieuwsbrieven