Training Romeo

Klik voor nieuwe Trainingkaart.

Trainingsinfo van 3 februari: 

 

Baasje wat jij niet wilt moet je hem afleren.

Baasje wat jij wel wilt moet je hem aanleren.


Jij moet de baas zijn dus jij moet bepalen wat wel en wat niet.

Jij moet leren bepalen wat, waar en wanneer.


Je gebruikt de disk. Daar gooi je mee naast of tegen hem aan.

Tegelijk het geluid: TSSSS


Later hoef je er maar mee te rammelen en werkt het al.

Weer later werkt ook alleen TSSSS.


Baasje eerst de deur door en Romeo niet.

Baasje laat Romeo eerst zitten en dan pas aanlijnen.


Niet tegen hem praten maar korte geluiden en commando’s.

Belonen alleen als hij iets gedaan of geluisterd heeft.

Geef iets lekkers wat anders is dan brokjes.


Corrigeer ALTIJD in dezelfde seconde als het te corrigeren gedrag.

Niet schreeuwen, niet alsmaar herhalen van commando.


Leren en afleren kan alleen door te doen! Oefen elke dag ‘n paar minuten een of twee van de besproken onderdelen. Het helpt als je op ‘n briefje schrijft wat je wilt doen, en dat oefen je dan. Niet teveel tegelijk of te lang.

Koop pas een nieuwe kaart als je echt verder wilt.
Trainingskaarten van “De Uitwaaiers”.

Een hond heeft samen met zijn baasjes/gezin soms wat aanwijzingen nodig om op een prettige(r) manier met elkaar om te kunnen gaan. Daar kan ik je wel mee helpen. Maar… het betekent ook dat je zelf, op mijn aanwijzingen, het een en ander zult moeten doen. Dat is niet moeilijk maar kost je wel wat discipline. Het is daarbij belangrijk dat je die dingen in je gezin bespreekt, met name met diegenen die Romeo ook uitlaten.

Naast de gebruikelijke wandel en dagkaarten zijn er ook trainingskaarten bij ons te koop. Als je problemen hebt met je hond van welke aard dan ook kunnen wij proberen je te helpen en kun je kaarten kopen van € 25,= per stuk. Per kaart kom ik maximaal ‘n uur naar je toe om je op weg te helpen. Je bent altijd vrij om geen kaarten meer te kopen.

Een kompleet (basis) trainingsprogramma bestaat, indien nodig of gewenst, uit 8 bijeenkomsten. Maar je kunt de kaarten (gewoon per stuk) kopen wanneer je wilt maar 3 kaarten heb je toch minstens wel nodig. Je kunt altijd stoppen als je niet verder wilt met de training en evt. te veel gekochte kaarten worden zondermeer terug betaald.

De eerste bijeenkomst bestaat uit een gesprek en laat ik wat voorbeelden zien. Het is wel handig als hier je gezin compleet bij is.

De tweede bijeenkomst moet in die zelfde week plaatsvinden en gaan we naar buiten.

De derde bijeenkomst moet binnen een week na de tweede bijeenkomst worden gepland. We gaan dan naar buiten op een plek waar je doorgaans niet komt.