Skip1743

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 Aankoop 3 “DAG” 13-02-2019. Beschikbaar nog: 0

Afgeschreven op: 13-02 / 9-03 /21-04

 
9 maart

Vakantie van Skip afgesloten.  Prima tijd gehad en ik ben erg blij dat ik veel meer met Skip ben gaan bemoeien. Zo leren we elkaar kennen en ik heb Skip wat geholpen met zijn onzekere kanten.  De lieverd….

De vakantie dagen voor Skip zijn contant betaald. Wij hebben ons blijkbaar vergist in aantal dagen en hebben een kaart extra afgeschreven.

8 maart

Met Skip vooral aan het contacten geweest. Veel aangehaald en wat hoger in de roedel gezet. Wat meer spel met hem gedaan en wat oefening met baknijd bij de honden. Skip weet dat ik hem bescherm maar dat hij en ik ook ruimte moet geven aan anderen. Skip speelt veel meer en vooral ook met Zora.

7 maart

Regen en wind deert dat hele spul echt niet hoor ons ook niet maar ja uitgedost als regenpak kunnen we heel wat aan natuurlijk… Ik geloof dat iedereen wel filmpjes heeft gekregen dus veel meer woorden voor vandaag zijn niet echt nodig.

6 maart

Gevulde vakantiebezetting en de boel gesplitst om in twee groepen te gaan. Zwemmen, graven en rennen en/of ravotten met de rest… Lichtelijk onrust in de club door loops teefje en dus wij ook goed opletten en ontlasting controleren… Wat een energie zeg al die beestjes…4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest met bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het nog.

 

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die, na een flinke ravot met Rocky, denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Met aandacht de pootjes van Skip met vaseline behandeld.

18 januari

Aanmelding vakantie periode: 21 t/m 11 augustus. Mogelijk al eerder gebracht.  Voor voeding en evt. medicatie worden nadere afspraken gemaakt.

28 december

Lekker rennen, ravotten en ontdekken is altijd weer een feestje voor elke hond… Onvoorstelbare energie delen met  de rest is om zelf moe van te worden maar elke hond mocht het willen… En dan ineens is er Skip… die heeft streken waar Ciska niet op gerekend had met al haar enthousiasme en nu leverde haar dat een bijt in haar lip op (paar veegjes bloed maar dat was het dan ook)….. Er was geen aanwijsbare aanleiding voor en mogelijk alleen te dicht bij Skip… Is op zich zelf niet echt een zwaar vergrijp vinden wij maar wel over de grens dus we hebben Skip fors aangepakt.

Fors aanpakken is voor ons in dit geval ingrijpen zoals ouders het in het nest doen bij puppy’s die te ver gaan: stevig  bij nekvel pakken en krachtig tegen de grond, net zo lang “onderdrukken” tot de hond begrijpt dat ie te ver ging en ontspant. Langzaam overgaan in aaien en vriendelijkheid laat Skip dan gelijk zien dat we hem goed gezind zijn…

Wondjes komen wel eens voor bij spel of ‘n aanvaring om iets, maar zomaar van zich af bijten gaat te ver. Skip is geen verkeerde hond maar eerder een onbegrepen beestje. Hij weet ook dat we stevige vinger aan de pols houden want hij heeft naar anderen wel vaker wat dreigende tandjes.

Even later rent het hier door de hut en tuin alsof ze al dagen een feestje aan het vieren zijn. Dus er is in elk geval geen vijandschap.14 december

Skip je bent wat onzeker maar je bent ‘n vreselijke lieverd. Voedselnijd heb je wel bij honden met eten en beloningsbrokjes maar wij pakken dat pittig aan en je leer zo snel…. Kleine spelletjes met eerlijk brokjes verdelen heb je snel door.

Je hebt soms wat lichte nijging tot dominantie, althans in de ogen van sommige honden die dat zelf in meerdere mate hebben…  Dan krijgt je wel eens wat op je falie maar dat kun je hebben en wij moeten ook niet al te snel ingrijpen of helpen. Je komt steeds heerlijk om wat veiligheid vragen maar je merkt ook dat andere honden dat ook mogen en doen… Dus soms moet je even wachten….

Als je voor elke wandeling drie kleine brokjes kaas neemt. Je fluit een keer en geeft Skip ‘n kaasje, nog een keer en nog een keer…. Als je dat met enige regelmaat doet komt Skip altijd naar je toe als je fluit.1 december 2018

‘n uitwaaifeestje met Rais, Skip, Misha, Salto, Flo, Ricky, Ketske en de daar aanwezige wolfshonden Kaya en Chaka en Ridgeback Djambo….. En wie staat er bij thuiskomt het eerst tegen de deur omhoog naar eten te blieken? Precies….

Skip doet vreemd…. in eerste instantie geen probleem denken wij omdat honden zich vaker zo gedragen na thuis komst… Toch naar Dierenarts en mogelijk een allergische reactie… Heel apart dat later een van onze gasthonden hetzelfde gedrag vertoont.  Inmiddels is die weer helemaal rustig en heeft een goede nacht gehad. Ben zeer benieuwd naar Skip.

18 november 2018

Skip heeft het echt super gedaan…. hij is echt sociaal zo in de roedel al is ie soms wat onzeker… Ook bij het uitlaten aan de lijn geen problemen ontdekt. Wel is Skip van vroeg tot laat bezig geweest en op een enkele pauze na continue aan het rennen of sparren geweest met zijn maatjes met wie hij het allemaal goed kan vinden.17 november 2018

Vandaag gaat Skip mee op ‘n DAG-kaart en aansluitend de ochtendwandeling op een WANDEL-kaart. We gaan kijken hoe hij zich overdag en ‘s nachts gedraagt. Ik denk dat we geen problemen tegenkomen maar zullen opletten.

Tot nu toe gaat het buitengewoon goed met Skip en doet ie heerlijk mee in de roedel. Daarnaast is ie afwisselend aan het ravotten met uiteenlopende maatjes… Komt soms wat steun halen maar duikt net zo makkelijk weer in een andere situatie. Leuke is dat onze “kritische” honden ook met hem gingen spelen… Wauw.Wat betreft de genoemde problemen met Skip… Vrijwel altijd en bij bijna alle honden is veel beweging, zo min mogelijk aan de lijn en veel contact met andere honden het toverwoord in een succesformule…! Het lijkt ons niet goed met tips te komen omdat je al met een trainster bezig bent en daar moet het probleem worden behandel en aangepakt. Anders krijg je diverse adviezen van meerdere kanten.25 oktober 2018

Skip ook vandaag was je weer ‘n heerlijk beest…. Het is goed dat we je op ‘n bepaalde manier wat extra aandacht geven, dat doet je merkbaar goed. Met de wandeling was je lekker met de hele groep aan de gang en eenmaal thuis na eten en rusten ging je het samen met je maatjes nog eens dunnetjes over doen.

Tijdje lekker rustig naast me gelegen en bij toeval ging ie daar ook “slaan” met z’n pootje. (goed wellicht dat ooit eens aan dierenarts te laten zien).

22 oktober 2018

Wat beter op Skip gelet, merken we soms toch een wat onzeker, licht nerveus hondje op…. Wat schichtige blikjes zo her en der…. Soms doet ie daar wat mee in de vorm van wat nijdig sneppen naar honden die te dichtbij komen… soms ook gaat ie er van weg en zoekt dan bescherming en zelfs bevestiging bij een van ons…

Skip je doet het absoluut geweldig en je bent ‘n dapper kereltje, maar we gaan je wat meer helpen je “thuis” te voelen. Kom je maar zo vaak je wilt bij ons schuilen en we stellen je gerust… daar tegenover corrigeren we de stukjes ongewenst gedrag wat sneller en duidelijker, net als we bij de anderen doen…..

Komt wel goed met die schat…. hij is in elk geval niet verkeerd en zorgt zelfs voor regelmatige actie op een positieve manier.

Verder in de grote wei dikke pret maar Hachi is vooral met zich zelf bezig… Was wel even onder de indruk van een paar wolfshonden en werd fors aangeblaft door ‘n grote Labrador… Geeft niks is goed voor hem en erg bruikbaar voor socialisatie.. . Ollie en Ricky doken in een vette modderplas en zagen er niet uit en feitelijk de hele roedel van zo’n 16 honden inclusief de dagelijkse gasten ter plaatse, hebben wat aan de muizen stand kunnen wijzigen door fors te graven… Skip doet heerlijk mee en en rent overal op af en heeft vooral buiten veel maatjes…21 oktober 2018

Stokken, water, rennen, stoeien en honden…. nou ja en dat heet dan uitwaaien en is het hele verhaaltje wel weer compleet… Oh ja… en dan natuurlijk nog eten…
Skip, Rocky, Timo, Ketske, Flo, Salto, Misha en Ricky waren vandaag van de uitwaaierspartij… en dan komt Börner er zo ook nog bij.

7 oktober 2018

Een heerlijk rustige nacht met o.a. Flo die geen kik heeft gegeven, ook niet toen we er vannacht langs moesten met 2 hoge-nood honden… Voor de wandeling eerst Skip nog even ophalen en dan lekker vroeg op pad om langs ‘t Maaskantje te gaan rennen, met af en toe ‘n uitstapje om ‘n muisje te scoren… Wat sporen in het zand op de foto maar geen idee wie ze daar heeft verdiend…

Het hele spul ligt nu lekker uit te buiken in de zon. Na nog een lekkere avondwandeling is Skip weer terug in z’n eigen nestje en ik hoop dat ie niet te moe is om jullie te begroeten bij thuiskomst.
6 september 2018

Gelukkig is Skip er weer en hoe…. Het is een stuk rustiger voor die lieverd en wat makkelijker in de roedel. Dat merk je gelijk omdat meer honden makkelijker met hem omgaan. Extra lief was Skip voor onze kleine Sjors (teckel pup).24 augustus 2018

Zo Skippeke… dat was wel leuk om je er eventjes bij te hebben… Je doet het dapper met die rot kap op je kop…. ben je er toch even lekker uit geweest en je vriendjes ontmoet.18 augustus 2018

Skip wordt dinsdag geholpen en we zijn er van overtuigd dat het leven er voor dit kereltje een stuk prettiger uit gaat zien. Het is beslist een heerlijk beest die je er goed bij kunt hebben maar ook zelf ervaart hij veel onrust en ongemak van zijn hormonen.

1 juni 2018

Skip je gaat lekker puberen en je hebt lef ook, grote  honden het maakt je allemaal niks uit je duikt er gewoon op af. Ook ga je de tuin afbakenen en je hormonen beginnen ook te werken….verder heb je een heerlijke dag gehad, het lijkt of je minder eetlust hebt.

17 mei 2018

Skip heeft de hele dag doorgebracht met Pip, wat een vrolijk stel samen. Wat een waterratten, en Skip is echt niet bang uitgevallen. Misha heeft hem een keer goed gecorrigeerd omdat hij als maar Misha bleef uit dagen. Hij kwam toen gauw verhaal halen bij mij…hahaha.

2 mei 2018

Skip, Jussi, Zora, Angel en ons eigen kluppie compleet “losgeslagen” de uiterwaarden in… Partytime in optima forma en natuurlijk is er het water… Waar de ene helft zich uit de naad rent en “jagertje” speelt is de andere helft bezig met “zeeslagje” en sjouwt met palen door de golven…

Tja in zo’n weiland ligt niet alleen gras als er koeien zijn geweest dus een enkeling, of eigenlijk allemaal wel, zat redelijk onder de (niet Limburgse) vlaaien … Gelukkig is er dan toch weer het water maar er zijn er verschillende thuis gekomen met een ander geurtje.

Inmiddels thuis ook weer in “gevecht” geweest met Zora en nu ligt alles voor pampus ergens in de hut.20 april 2018

Oh oh Skip…. als je baasje je zo zag mocht je nooit meer thuis komen hahaha…. Eerst maar eens kennis maken met een grote roedel en lekker de wei in en vooral ook het water op zoeken… hij vindt het erg leuke maar vergist zich soms en duikt dan net wat dieper dan ie verwacht had… Die momenten ben je altijd te laat met je camera maar dat is zo vreselijk komisch…. hij is dan duidelijk even onder de indruk maar gaat eigenlijk direct weer verder naar het nieuwe….

Blijft leuk en mooi dat dappere beertje zo tussen die grote honden en zich goed staande houden hoor… Dan is er in eens een “conflict” waarbij Zora de aanval opent op Skip die iets in zijn bek heeft… Daar ging Zora wat te ver en moesten we ingrijpen. Skip schud een keer en maakt zich echt nergens druk over maar Zora paste zich goed aan.

Straks na het rusten ook maar weer wat oefeningetjes doen en verder is er niks aan de hand met die twee.9 april 2018

Nou Skip, je hebt een prima nacht gehad en eenmaal buiten was het plassen, poepen  en gelijk weer in de “aanval” naar de andere honden… Dan naar de wei en ook daar weer non-stop ravotten met wie hij maar kon bereiken. Kei leuk hoor dit dappere kereltje.

Op de terugweg Sammy ophalen en hij kon niet wachten om met zijn vriendje te spelen…. 100 foto’s geven nog niet weer wat die allemaal samen hebben gedaan….Wauw.

8 april 2018

Hee Skippy…. daar ben je weer en oeps…. Je mag zo maar mee voorin de auto… Tegen onze principes. maar alles is goed gegaan hoor haha. Hier thuis moest (en wilde)  Skip gelijk aan de bak met het andere spul wat hier liep…. Pfff wat een energie dat “kleintje”. Maar dan toch even rust want onze honden moesten eerst eten en dan ook plat.

Het was wel warm bij de middagwandeling maar heerlijk in het water klooien was ook niet verkeerd… Brokjes en stokjes gooien en het is feest…

Wat een durfal is het toch… Hij ravot met alle honden en duikt er steeds vol in… Voor een grom is ie niet bang maar als het te eng wordt stuift ie snel weg achter de bank of onder een tafeltje hahaha.27 maart 2018

Leuk dat je er was Miranda…. en als je wat gaat doen met de tips over Skip dan komt het helemaal goed met jullie beestje…. kei leuk dat je liet zien hoe Skip met het spelletje bezig was. Goede manier ook om de kids er in te betrekken.

Het kan handig voor je zelf zijn om een soort trainingscode op te stellen. Daarin spreek je af welke commando’s, gebaren, geluiden of handelingen je op bepaalde trainingsitems wil toepassen. Dat geeft duidelijkheid naar iedereen inclusief Skip en voorkomt dat je verschillende dingen door elkaar gaat gebruiken en dat verminderd de waarde.

Veel succes en als ik je helpen kan hoor ik het wel.26 maart 2018

Skip…. dat was lekker voor je zeg…. Ook wel indrukwekkend want tja…. Je werd uitgedaagd door die ‘rotvent’ om de net te diepe watergeul over te steken…. Dat was nadenken, berekenen, hulp zoeken, uitproberen, twijfelen en piepen…  Hij nam het besluit terug te gaan maar heeft het wel geprobeerd, dapper beest. Daarnaast nog het gebruikelijke gedoe met de roedel en lekker overal tussendoor rennen, “stevig” benaderd worden door de grootste wolfshond die nog in z’n nek ging “bijten” ook en de dag wandeling begon met een tijdje lastig worden gevallen door Pip de Labrador pup…. Hij heeft weer indrukken genoeg om mee weg te dromen maar is op een positieve manier lichamelijk en geestelijk “afgepeigerd”…. het piepen aan het eind is niet zielig maar juist heel belangrijk omdat ie het echt even helemaal zelf moet uitzoeken, dus zijn eigen emotie oplossen zonder beloond te worden.

24 maart 2018

Skip heeft zich voorbeeldig gedragen en dus geen kik meer gegeven vannacht…… kei moe en compleet uit geravot ook…. heerlijk met de andere hondjes de beest uit kunnen hangen en vooral leerzaam sparren.

De ontlasting van Skip was keurig en hij eet goed…. Als wij hem voldoende negeren in de uiterwaarden rent ie met plezier overal op af maar wel op een vriendelijke manier, en soms loopt ze tegen de grens van een hond aan haha…

Met Lola (de Vizla) is hij de hele tijd aan het sparren en spelen… Heel erg leuk die Lola met dat speelse grote lijf tegen de kleine maar vreselijk dappere Skip….

Ik hoop echt dat we dinsdag de gelegenheid hebben wat bij te praten… Maar het komt wel goed…

Leuk dat je een spel hebt gekocht en ook voor de kids is dat wel leuk denk ik…. Verder kun je dus met die leverworst aan de gang: Je zult zien wat Skip dan allemaal moet doen zoals snuffelen, zoeken, bewegen, nadenken en vaardigheden ontwikkelen.

Zo kun je ook kleine kaaskruimels onder bekertjes verstoppen, ham snippers in sommige gaatjes van een rubber vloermat verstoppen. En ‘n plakje kip onder een wat zwaarder houtje of balkje leggen zodat ie er aardig wat voor moet doen. Zijn maar wat voorbeelden en op internet zul je vast meer vinden.

Skip is aardig bezig geweest, geestelijk en lichamelijk. Ik heb ook wat oefeningetjes geprobeerd om hem uit de kast te lokken bvb. met bijten en grommen… Ik heb wat meer informatie nodig later over zijn gedrag. Maar nogmaals… alles op zijn tijd en kijk samen eerst maar wat redelijkerwijs echt haalbaar is voor jullie.

Ik ben ontzettend blij dat je me je bericht gisteren hebt gestuurd….

23 maart 2018

Dank voor je bericht, je noodkreet! Vooropgesteld: Wij hebben alle respect voor jullie en voor je dagelijkse taken met je gezin en werk! Daar heb je je fikkies wel aan vol…..! Wat we ook gaan zeggen, schrijven of doen… Dat respecteren we onvoorwaardelijk.

Skip….: hoe goed je het ook bedoeld, hoe vaak je ook met hem loopt, hoe lief en zorgzaam je ook voor hem bent…. hij verveelt zich! Dat zegt ie zelf, door zich zo te gedragen. Kinderen die zich vervelen worden niet zelden onuitstaanbare draakjes en hondjes niet zelden irritante monstertjes…. Daar is wat aan te doen, sterker nog: Je moet daar mee aan de slag.

Haal je het kleed weg, haal dan ook de bank maar weg en ook alle andere dingen en ook alle snoeren en lampen of verhuis naar een casco woning….. ONZIN Natuurlijk!

We hebben Skip meegenomen omdat we eerst de hond zelf willen geven wat ie nodig heeft en wij zijn gelukkig in de positie dat we dat kunnen. Er is vanmiddag behalve flink wandelen, sparren  en rennen niet veel bijzonders gebeurd en Skip ligt volkomen voor pampus… Echt toto!

De oplossing voor Skip is te vinden in het opstellen van een gevarieerd programma, je kunt dat goed zelf en wij helpen je graag zo met wat tips.

 • Probeer eens ‘n haalbaar schema te maken waarin je per dag tijd reserveert om met Skip aan de gang te gaan.
 • Bedenk spelletjes die je met Skip zou kunnen doen en waarbij hij eerst echt even iets moet doen voor ie wat lekkers of ‘n aai krijgt. (internet helpt je er bij)
 • Geef hem vanaf nu nooit meer zomaar wat lekkers om hem af te leiden of omdat ie zo lief lijkt/is.
 • Plan tijd in waarop je met Skip naar een losloop gebied gaat waar bij voorkeur ook honden zijn.
 • Maak een overzichtje van wat Skip wel doet maar niet mag.

Heb je dit alles gedaan dan kun je nagaan of overwegen of je voor Skip aanvullende uitlaatservice wilt, maar ja financieel ook kan, geven. Maar kijk eerst wat je zelf kunt doen.

(Wij vinden het overigens geen probleem als je per keer een wandelkaart betaald. Dat komt op € 12,= per wandeling).  Maar laat je niks verplichten ajb.

Binnenkort leg ik je uit welke leerpunten er in dit filmpje zitten.12 maart 2018

Zo Skip…. onze hele roedel weet weer dat je er was… haha maar wij zelf hoor ook lekker ding. Vanmorgen heerlijk aan de wandel in de uiterwaarden met ‘n aardige club honden…  Skip is echt ‘n “brutaaltje” maar wel op een heel komische  manier… In elk geval voor zijn maatjes blijft het allemaal binnen de perken dus doet hij het goed. Tollertjes hebben de naam snel bangig of zelfs angstig te worden…. maar dat lijkt in elk geval aan dit wezentje vooralsnog voorbij te gaan. Kan ook niet anders met steeds wisselende honden en kennismaken met uiteenlopende situaties.

De rest van de dag weer met regelmaat aan de “knok” met de thuisroedel maar ook voldoende rust. Geweldig was het moment dat onze Salto alles van Skip kon hebben terwijl hij al gevloerd lag door Misha…. Duidelijke signalen dat er wat groeit ook tussen die twee. Dat is met name de verdienste van Skip omdat hij dus voldoende respect toont naar Salto… Dat is heel belangrijk in de roedel. Maar het is geweldig ook hoe ook vreemde honden Skip ontzien en voorzichtig genoeg met hem omgaan.

Doordat ik even afgeleid was door verwarmingsmonteur is Skip na zijn eten wat met Misha aan het klooien gegaan en wellicht daardoor heeft hij wat eten uit gespuugd. Verder geen enkel probleem en zijn twee keer ontlasting waren prima.

Dat was weer een heerlijk dagje voor dat energieke beertje….

22 februari 2018

Skip… vrolijk beertje wat liep je weer parmantig te rennen in de uiterwaarden… Pip moet hem wel hebben zeg… die blijft bezig. Maar als we Skip “redden” gaat Skip zelf in de “aanval” haha die zijn goed aan elkaar gewaagd. En is Pip er niet dan duikt ie wel op Misha of Rocky dus als het maar hond is kan ie er mee uit de weg.

Skip wist een voedsel-jat-poging van Pip goed af te slaan met ‘n flinke grom, dus Pip weet wat hem te wachten staat als ie dat nog eens flikt.

Als ie niet moest rusten tussendoor zou ie heel de dag bezig zijn met iedereen en alles wat hij tegen komt. Super dapper duikt hij overal in…. Prima ontlasting gehad.

Dag knuffelbeertje tot de volgende keer…17 februari 2018

Skip…. je gaat vandaag al weer naar je eigen baasjes terug… Dat moet ook want ze hebben je al zo lang moeten missen. Stel je dus maar in op ‘n heerlijke knuffelpartij… Wij zullen je zeker ook missen, want je bent zo’n heerlijk wandelend feestje. Het was ons een eer je al die dagen en nachten hier te mogen hebben. Bij een pup stel je je er op in dat je er ‘s nachts een paar keer uit moet… en dat is in het geheel niet nodig geweest.

Baasjes dank nogmaals voor het vertrouwen in ons en onze service. We hopen Skip nog vaker hier te mogen verwelkomen. Voor wat betreft het eten: wij hebben Skip uiteindelijk 3 x 90 gram brokjes gegeven en af en toe wat beloningsbrokjes. Hij heeft natuurlijk ook tamelijk veel beweging gehad dus kon het goed hebben.

De ontlasting is over het algemeen erg goed geweest op een enkele uitzondering na. De eerste dagen plaste hij af en toe binnen maar toen moesten we hem nog leren kennen. Steeds direct na het spelen of direct nadat ie uit de bench kwam moest hij echt naar buiten om te plassen. Toenemend rende hij zelf naar de deur en gaf duidelijk aan dat ie “moest”.

Jullie hebben allerlei foto’s en filmpjes gezien maar we hadden er ook 10000 kunnen maken. Alles is leuk bij dit beestje…. Voor de duvel niet bang en in de afgelopen dagen aardig door de “(honden)wol” geverfd.

16 februari 2018

15 februari 2018

Nou direct druk vanochtend omdat de wekker niet was gegaan en Pip ineens bij de deur stond hahaha. Hele hut in rep en roer en Pip gelijk met Skip aan de stoei… Samen met Pip blijf je vandaag in de omgeving want je hebt gisteren je portie wel gehad… Als de rest zo terug komt van de wandeling kun je weer even sparren met de rest. Skip is een heerlijke “poezel” maar tegelijk een “brutaal” doorzettertje die voor weinig bang is… Soms ontdekken we schrikmomentjes en dat is dan weer leuk om wat mee te trainen.

We hebben gemerkt dat de vogels ook blij zijn met Skip want de haren die we na het kammen overhouden waaien door de tuin en die worden door de koolmezen opgepikt voor in de nesten…. Dus met andere woorden: die jonkies slapen straks in een origineel Skip-bed….

Vanochtend direct gepoept en dat zag er zeer goed uit in tegenstelling tot gisteren toen het wat zachter was en met toch nog wat bloed… Maar over het algemeen is het prima. Medicijnen zijn nu net voor het laatst gegeven. (Scan van het zakje: Scan 15 feb. 2018 10_49)

14 februari 2018

De ochtend begon met met het slopen van een Hawaii slinger samen met Misha en de andere slinger heb ik hem om gehangen. Even iets uit de keuken pakken en …. zie daar op de trap: Skip! De boef haha was onderweg naar boven.

Skip ook mee naar de uiterwaarden en we hebben daar een geweldige wandeling gehad met een aardige roedel van 17 honden…. Deels van de Uitwaaiers en een ander deel waar we al dan niet regelmatig mee wandelen….

Salto, Yip, Misha, Skip, Keet, Megan, Bowdy, Pepper, Sam, Noah, Tessa, 3 verschillende vreemde honden, Djambo (RidgeBack) en nog twee Joegoslavische wolfshonden wiens naam ik niet weet…
Het speelt, rent en ravot met elkaar en ze kennen allemaal de hondentaal dus dat gaat altijd goed, al moet de een soms wel de ander corrigeren als ie te ver gaat… Skip doet het erg goed zo in de roedel en weet zich aardig te verweren.

Met Skip ter training even bezig geweest met het loslaten en afgeven van een stuk vis… Dat kost hem moeite maar deed het wel uiteindelijk en in ruil voor iets lekkers. Skip is in het geheel niet bang voor de andere honden, terwijl er beste exemplaren tussen zitten. Na ‘n half uur is Margot weer terug gegaan met Skip.

Op de film zie je dat dappere bolletje van jullie tussen de “wolven” haha. Trots als een pauw loopt hij daar tussendoor.

13 februari 2018

Ach dat prulletje toch… hij lijkt soms zo iel en toont zich dan ook gelijk een stoere en dappere kerel die niet snel van ophouden weet. Dat weten de andere honden inmiddels ook wel… Salto kan steeds meer van hem hebben maar hij moet wel respect blijven tonen haha…

Je hebt het (selfie) filmpje al gezien met dat  botje… Nou ja je kunt heel de dag wel filmen en fotograferen…. Skip heeft gezegd dat ie het hier te gek vindt maar dat hij ook blij zal zijn de kinds weer te zien… en de baasjes natuurlijk… (Toch lief van Skip he?)….Morgen gaat ie weer een keer mee naar de grote uiterwaarden…. Daar treft hij weer andere honden en kan ie even voluit.

Skip slaapt nu, straks komen de anderen weer terug en kan ie weer kiezen wie hij gaat “veroveren”. Dus voor nu ff… sssttt!

Als de dag er op zit krijgen ze na de laatste wandeling nog een slaapkluifje…. In dit geval een gedroogd en gerookt kippenpootje…. Skip ging dat in ons “buitenverblijf” op de bank op peuzelen… Daar wilde Pepper en Misha meer van weten maar die vlieger ging niet op hahaha. Grommen en lip trekken dat kleine beertje wauw….. Iedereen bleef op afstand…. en zo hoort het ook bij honden onderling… Afblijven dit is MIJN eten!  Ter controle (baknijd) pak ik het dan ook even weg maar dat is nooit een probleem. Beetje donkere foto maar Skip is wel te zien.

 12 februari 2018

Nou Skip blijft het goed doen hoor….  Hij stoeit lekker, soms zelfs fel, met Saartje en Misha en gedraagt zich als ‘n (dappere) pup haha… soms ook wel een brutale pup maar daar leert ie veel van. Heerlijke eter en we hebben succes met wat training-trucjes om hem tot iets te bewegen…. wij hebben ook de overtuiging dat als een hond schooit hij ook tamelijk simpel getraind kan worden….. Inmiddels laten we Skip steeds uit als ie gespeeld heeft of uit de kooi komt want dan moet ie in elk geval plassen, zelfs als ie net geweest is.

Bij de wandelingen in de omgeving gaat ie nog vaak zitten… geen probleem verder want hij laat zich toch ook wel weer motiveren om verder te gaan, de ene keer wat makkelijker dan de andere.

De ochtend begint na het plassen doorgaans als op de foto’s…. echt ‘n zootje ongeregeld rollebollend door elkaar heen….

Heerlijke dag alweer met prima ontlasting en veel nieuwe indrukken en beweging. Wat een schat zeg…. Nu ligt ie uitgeteld achter me in de bench… Maar heeft dan ook heel wat te doen gehad met Saartje en de rest…11 februari 2018

Wij blijven verbaasd over het gedrag van Skip tijdens de nacht…. TOP! Geen kik maar gewoon rusten! Dan is het naar buiten en plassen en klooien met Misha… Korte tijd later weer naar buiten en opnieuw keurige ontlasting.

Skip blijkt ook een klein schooi-monstertje in zich te hebben haha…. Hij heeft al 34 verschillende gezichtsuitdrukkingen bedacht om zijn doel te bereiken. Zie dus foto’s boven….

Willen jullie aan ons doorgeven (INMIDDELS GEDAAN) welk voer Skip krijgt? Dat vroeg iemand met een pup.  Voor eigen en gasthonden wegen wij het eten precies af en dus ook voor Skip. We kunnen dan nauwkeurig volgen hoeveel ie eet en houden eventuele beloningsbrokjes daar van af omdat een hond snel te dik is. Wat is het maximale wat jullie Skip aan gewicht per dag geven? Mag ie iets meer ook als ie druk is geweest/veel beweging heeft?

Vanmiddag komt de carnavalsoptocht hier voor de deur langs en daar gaan we met Skip en Saartje (en onze eigen honden) naar kijken. Dat soort activiteiten zijn goed te gebruiken in de socialisatie van de beestjes. Rond het veld waar we gisteravond waren was een hoop herrie en wat harde knallen… Skip trok zich er niets van aan… Toen er een harde sirene langs kwam op weg naar een ongeval in de buurt, was Skip wel op zijn hoede en schatte hij in wat het voor hem betekende, maar direct daarop vervolgde hij zijn weg en ging weer met onze hondjes mee schuumen.

De stofzuiger vindt ie eng…. Blaft wat maar nu heb ik Salto en Misha bij de bench van Skip gelegd en ziet ie dat het geen probleem vormt. Wat is het toch bijzonder dit soort processen te volgen met name bij puppy’s….

CARNAVAL: Nou ja optocht hier voor de deur… Hoop herrie en gedoe natuurlijk maar op zich wel heel goed gegaan. Op enkele momenten trekt ie zich wat terug als er teveel DB wordt losgelaten maar verder goed gegaan en hij had meer belangstelling voor dwarrelende papiertjes en voor Saartje (labrador pup).

Nou dagje wel geweest met weer veel nieuwe indrukken en nu net nog een wandeling naar het donkerste van de wereld…. Maar daar hebben we dan de lichtsnoeren weer voor zodat iedereen elkaar ook kan zien… (rood Salto, groen Misha, kleine blauwe Saartje, grote blauwe Pepper en groen rechts is Skip hahaha) We laten daar onze Pepper blaffen door met een zaklamp wat te schijnen en daar is Skip (maar Saartje ook) wat bangig voor maar al snel ziet hij de andere honden rustig hun ding doen en gaat ook hij verder met van alles….

Skip (Saartje ook) is weer wat makkelijker op de loopplank gegaan dus ook op dat punt weer een stapje verder z’n leven in…

Eten vanaf nu doen we 3 x 85 gram brokjes want we vonden dat ie wel wat meer mocht… Tussendoor aan beloningsbrokjes krijgt ie niet zo veel. We houden het in de gaten.10 februari 2018

Dat “pluizenbolletje” loopt weer door de hut op ontdekkingsreis naar van alles..  Opnieuw dus keurig gedaan vannacht… Tja en als je eenmaal uit de bench bent en gaat plassen dan MOET je daarna natuurlijk met Misha aan de gang…. Dat leverde een vroege voorstelling op van ‘n stel “bankrovers”…

Lekker stuk gelopen in de omgeving en van allerlei dingetjes schrikken… Ach ook dat went wel… Vanochtend een prima ontlasting net als gisteravond laat nog.

Skip ook nog kennis laten maken met een grappig zoekspelletje…. Onder elk houtje zit een brokje…. Zie filmpje…

Opnieuw was er een keurige ontlasting… Gaat goed zo. Honden leren altijd veel van elkaar en zo doet Skip ook Misha na op een aantal punten…. Misha springt omhoog om over het hek heen te kijken… Dat kan ik ook dacht Skip… haha, bijna schat nog ff oefenen… Misha drinkt uit een emmer… Skip drinkt uit een emmer…

9 februari 2018

Skip heeft het echt supergoed gedaan vannacht…. Vanaf 23.00 uur compleet niets meer van gehoord en pas om 06.30 naar hem toegegaan…. Direct een grote plas gedaan en klooien met Misha…. Inmiddels wat wandelingen en rusten afgewisseld… Ontlasting was eerst heel goed later weer een keer maar wat dunner…. Skip is eenmaal uit de bench heel levendig en ondernemend maar geeft zich goed over aan rust als ie er in moet.

Hij plast best veel/vaak en drinkt tamelijk veel water, maar dat hoort wel een beetje bij brokken… Even naar buiten om te plassen doen we na korte tijd nog een keer… Veelal moet ie dan weer.

Het is echt een feestje om Skip er zo bij te hebben hoor… Wat een vrolijk beestje…

Onze honden kunnen al meer van hem hebben en dat ging vanmiddag zo ver dat zelfs Salto (superkritisch en afstandelijk) Gelegenheid aan Skip gaf om met hem te stoeien terwijl ie op z’n rug ligt…. Dat lukt maar weinigen in het begin en nu is het zover met Skip… Goed van Salto maar ook goed van Skip omdat ie Salto nu respecteert. Een kleine twee uur eerder (bij speelkwartier) staat Salto Skip negerend nog de andere kant op te kijken.

Heerlijke dag geweest met heel veel nieuwe indrukken en leermomenten…8 februari 2018

Skip is bij ons thuis en heeft al weer fors gespeeld met Pip en Misha…. Poepje en plasje gedaan en nu in de bench waar ie al gelijk plat ging haha. Nou Skip heeft inmiddels het nodige aan rust afgewisseld met beweging…. En hij is nu voor het eerst in de avondwandeling mee geweest (aan de lijn) met de roedel.

Nou ja onze hondjes hebben en lichtband om op dat donkere veld en dat vond Skip wel boeiend. Hij liep vooral met Pepper (blauwe licht) mee maar ging ook heerlijk zijn eigenwijze gang. Van alles al gedaan vanavond aan p&p. En nu nog ff lekker knagen op een botje en dan is het slapen geblazen…

Nieuw voor Skip was het lopen over de loopplank de auto in en uit… Na wat oefenen is ook dat nu voor hem een eitje… Kei leuk hem te motiveren die nieuwe dingetjes te doen.

Vanavond bij het eten gestart met de medicijnen.31 januari 2018

Skip daar ben je weer en huppekee mee naar de grote wei en de roedel…. met de hele club schuumen en ravotten en muizen zoeken tussen de troep… Af en toe (per ongeluk)  in het water terecht komen en soms even proberen ‘n andere hond omver te duwen haha. Skip is heel erg wendbaar en jumpt over van alles heen ook over honden. Hij schrikt soms ergens van maar gaat er dan gelijk weer heen.

Ontlasting was eerst helemaal goed en later wat dun en spatje bloed. Skip en Mikki zijn wel maatjes aan het worden…. Sterker nog inmiddels zijn het zeer dikke maatjes die, binnen en buiten, aardig wat af klooien… Skip is ondernemend en heeft aardig lef…. Krijgt daarom ook wel af en toe een corrigerende snauw van een oudere hond… Maar dan laat ie zich zakken en bliekt volledig onschuldig in het rond.

Vanmiddag liep Skip met Margot voor een wandeling hier in de buurt en kregen beiden een flinke hagelbui op de kop haha …. dat was de limit voor Skip en die wilde het liefst vluchten… Een afdakje bood hulp en nadat het weer droger was liep ie gewoon weer mee…. We zijn altijd blij met dit soort gebeurtenissen omdat er belangrijke stukjes socialisatie in zitten.

26 januari 2018

Skip opgehaald rond 08.00 uur…. Alles goed gegaan en deur weer op slot gedraaid.  Op naar de Loonse Waard alwaar de dag-roedel al direct op Skip af ging.  Even snuffelen en inschatten en verder maar weer. Skip aan ‘n terughaal lijn gekoppeld en laten gaan. Daar was toen herder Megan en Tessa…. Wat lompe maar ook lieve honden die nogal wat herrie maken door hard te grommen en te blaffen naar elkaar.  Daar was Skip van onder de indruk dus ik was blij dat ze er waren. Skip ging er vandoor maar we hebben Pepper gevraagd hem terug te halen zoals op de film hieronder. Langzamerhand raakte Skip en de rest aan elkaar gewend en zocht Skip Megan zelfs op…. Niet alleen leuk maar vooral ook heel belangrijk voor socialisatie. Skip bleef aardig bij de groep.

Margot is met Skip naar huis gegaan en wij hebben ons daar later bijgevoegd en is iedereen gaan eten. Vorige keer at Skip brokje voor brokje maar nu grupte hij aardig door haha. Na het eten in de bench tot ze aangaf te moeten plassen. Verder nog wat gespeeld met ons trio maar vooral met Misha.

Wat we vaker bij andere honden, met name pups, ook zien is een wat nerveus knabbelen en jeuken aan de voetjes als ze thuis komen. Mogelijk dat vocht of klei de voetjes wat raar gevoel geven. Na enige tijd is het ook weer over. Zie filmpje hieronder.

Skip is een beweeglijk beestje en weet precies wat ie wel en niet wil… Hij weet goed de hondentaal en is ondernemend… Momenteel ligt ie toch wel uitgeteld achter me te slapen in de bench. Om het uur gaat ie er uit.

Het Skip dagje zit er al weer op en ook dat gaat snel. Hij heeft vanmiddag nog van alles gedaan…. zelfs knutselen met een bananendoos en spelen met snoeiafval…. Rustig in de bench geweest en flink met Misha geklooid…. Aan Skip’s gedrag ten aanzien van “ik moet piesen en/of poepen”  mankeert ook weinig maar vooral na het spelen en direct als ie uit de bench komt moet ie naar buiten…. Eet goed en drinkt veel… dus prima.

Af en toe hebben de honden (me name Salto) Skip pittig gecorrigeerd en op ‘n enkel moment laten wij Skip ‘t ook duidelijk weten als ie te ver gaat…. Hij pakt het goed en snel op.

Skip is heerlijk om er bij te hebben en heeft extra leerprocessen met alle honden die hier van ons maar ook buiten zijn….

Graag tot de volgende keer…..

21 januari 2018

Kennismakingswandeling;

Dag Skip….. welkom in de roedel dapper menneke… Je hebt je goed en ondernemend gedragen en soms moeten oudere honden je nou eenmaal corrigeren. Maar je leert super snel.

Skip thuis opgehaald voor een wandeling met de roedel over de Loonse Waard… Alle honden renden natuurlijk keihard op hem af maar hij was totaal niet onder de indruk… Integendeel hij werd op slag vrolijk en rende van de ene naar de andere hond. Onderweg wat ie verder tegen kwam moest natuurlijk onderzocht worden en de plasjes water schatte hij soms wat verkeerd in dus plofte hij er midden in haha, zo ook plonsde hij onbevangen het diepere water in en daar stond ie van te kijken. Maar net zo makkelijk rende hij er weer uit en vervolgde zijn weg. Kei leuke en gebruikelijke kennismaking met ‘n nieuw stukje wereld.

We hebben Skip een z.g. “terug-breng-lijn” aangehaakt. Dat is een lijn waar ie gewoon mee los kan lopen maar waaraan ie door onze Pepper teruggehaald wordt mocht hij te ver weg lopen. Ook dat ging goed. Ook hier thuis even alles onderzocht en keurig in de tuin geplast tussen het spelen met Misha door.

Inmiddels is Skip aan het rusten in de bench, waar ie zo ook zijn eten krijgt.

Skip is welkom in de Carnavalsperiode tussen 8 tot 18 februari…. We hebben dat wat schappelijk berekend op 2 x ons Carnavals arrangement zodat je in totaal € 135,= kwijt bent. Als je daarmee akkoord bent stuur ik je een betaal link om per iDeal te betalen. Dus laat maar weten. Dank voor jullie vertrouwen in onze service.

Nog een leuk filmpje in vertraagde weergave….

14 januari 2018

We komen Skip halen op 21 januari rond 15.00 uur voor de kennismakingswandeling. Om 17.00 uur is ie weer thuis. We maken een sleutelcontract op en dat sturen we je toe.

We houden contact.

8 januari 2018

Miranda en Rob goedenavond,

Bedankt voor jullie inschrijving en op 26 januari staat Skip in de planning dus dat komt wel goed.

Voor een kennismakingswandeling maken we nog nader een afspraak. Dan gaat Skip op een wandeling mee en kijken we hoe dat gaat.  Daarna kan ze natuurlijk mee zo vaak als jullie dat willen.. Bij afhalen en terugbrengen van Skip moet er iemand thuis zijn anders is een sleutelovereenkomst handig. Daar komen we nog op terug.

Als we Skip onder onze hoede hebben sturen we je af en toe een bericht per sms of app. Verder wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met verslag en beeldmateriaal en vooral op de dagen dat Skip hier is. Je blijft dan op de hoogte hoe het met Skip gaat.

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.