Sjors1130

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.20 “DAG” (+8) 15-01-2019, afgeschreven op: 17-01 / 18-01 / 19-01 / 20-01 / 21-01 / 22-01 / 23-01 / 24-01 / 25-01 / 7-02 || 14-02 / 21-02 / 28-02 / 14-03 / 21-03 / 28-03 / 4-04  /

11-04 / 18-04 /25-04|| / 9-05 /16-05/ 23-05 / 06-06 / 13-06

Beschikbaar nog;  3 DAG-kaarten. 11 april

 

4 april

Helaas geen verslag van toch ‘n heerlijke dag.  Soms is dat door druk ander gedoe zo. Bijzonderheden worden echter altijd per app gemeld indien van toepassing.

 

28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

 

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen we wel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

14 maart

Verslag vergeten…. aah Sjors toch….

28 februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren. 

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.

 

21 februari

Geen verslag van toch een heerlijke dag.

 

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

Sjors heeft heel erg vee last van zijn hormoontjes en net als bij nog 2 niet geholpen reuen moeten we daarom de roedel splitsen en gesepareerd of afwisselend uitlaten en spelen.

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

 

26 januari

Welkom thuis allemaal en omdat we niet weten hoe laat jullie thuis zijn is dit dagje een cadeautje…. 

25 januari

Sjors…. ik wil het vrouwtje niet jaloers maken maar de manier waarop je bij mij op schoot, op je rug, in slaap viel was wel heel erg aandoenlijk… heerlijk beest, morgen ga je weer naar je baasjes, wat zullen die blij zijn zeg.

Het was een feest Sjors er bij te hebben… en we zien nu al uit naar een volgende keer.

 

24 januari

Flo, Doedel, Spike, Sjors, Börner, Ketske, Koos, Misha, Ricky en Salto… Nou ja wandelen en jagen in de sneeuw natuurlijk maar dan thuis…. Flo ligt op de grond uit de waterbak te drinken, Sjors maakt buiten rare herrie en blijkt omhoog te willen klimmen naar ontdooiend vlees voor de hondjes, Ketske draait zich op z’n rug als we hem vermanend toespreken, Koos jaagt iedereen door de tuin en glipt stiekem achter een plek waar de rest niet bij kan komen (behalve Sjors) Spike maar ook Doedel doen zo hun eigen ding en haken aan bij interessante situaties, Börner ligt tijdens ons eten achter een hekje waar hij steevast zijn kop op legt en strak naar ons bord blijft loeren… en ons eigen trio zoekt zo per dag een favoriete gast uit om mee te klooien… Tja, uitwaaien gaat verder dan alleen de uiterwaarden…

23 januari

Op de foto: Sneeuwstorm…..

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

20 januari

Sjors gaat vandaag toto op de foto….Na de ochtendwandeling tamelijk toto en rest van de dag kalm…  

19 januari

Sjors wat ben je toch ‘n heerlijk beest… We hebben het goed met elkaar en nog belangrijker je hebt het goed me de anderen. Je haalt leuke dingen uit zoals je verstoppen in de mand van ‘n ander hondje… Je ploft neer half op Rocky en valt in slaap… en je geeft keurig aan als je ‘n keer extra naar buiten moet… 

18 januari

Sjors heeft een prima nacht gehad en huppelt nu weer vrolijk door de hut op zoek naar al wat beweegt…. Inmiddels is zwarte Pip hier en die moet alle zijlen bijzetten om “lastige reu”  Sjors van zich af te bijten… Pip zelf “straft”nog niet hard genoeg af dus heeft daar soms hulp bij nodig van ons… (trainingsdisc is dan voldoende). Een tijdje met ons eigen trio in de woonkamer geweest en wij even op visite elders… Gaat allemaal prima en als we thuis komen gaat het spul weer naar buiten…. Nog even ‘n knabbelstaafje voor het slapen en de nacht in… We moeten er altijd uit voor een van onze honden ‘s nacht moet hij op z’n minst plassen… Als Sjors het aangeeft gaat ie mee naar buiten en kan ie ook “ff” …

17 januari

Ja… leuk hoor… mij even m’n rolstoel afhandig maken… Nou hij staat je goed hoor en ik red me wel… Energiek beest… We moeten nu je bij ons “woont” wel oppassen dat je ook aan je rust en zelf-momenten toekomt want uit jezelf ga je ook maar door.

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manoeuvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

15 januari

Aankoop 20 “DAG” en er staan op dit moment nog 8 kaarten van vorige aankoop dus nu staan er 28 geldige dagkaarten!

10 januari

Sjors die in de buitenruimte op schoot springt, Ketske die met een bal in de bek loopt te parderen en een rijtje wachtende honden op het moment van uitwaaien…. Een ander deel staat op film waarbij Pip zich uit de naad rent, Ricky de graafplek van Hachi slinks overneemt maar kort daarna net zo snel weer afstaat aan die grote herder haha… Flo heeft ook iets van zoek het maar uit…

7 januari

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.

17 december

Sjors kleine drukte maker… Pfff voor de wandeling is ie al zo met Pip en Koos in de wee geweest dat ie stuk lijkt… Maar schijn bedriegt en hij bliekt al weer richting de rest. Dan eten…. hij geeft je de kans amper bij de bench te komen met zijn eten en op het moment dat je het neerzet is de bak al leeg haha… Steeds moet je hem dan ‘n “kontje” geven anders krijg je de deur niet dicht… Uiteindelijk gaat ie lekker rusten net als de rest…

Eten voor Sjors… Altijd goed en ook leuk zo die bakjes met vlees voor Sjors… Je komt vandaag blijkens de aanvullende brokken iets te kort.  Het lijkt er op dat je zorgvuldig het eten kiest en afweegt… Het “volle” bakje heb ik gewogen en komt op 85 gram. Dus  dat zou bij 2 x per dag eten neerkomen op zo’n 170 gram en hooguit 2 ons.

Onze en enkele gasthonden eten hier ook vlees en zeer gevarieerde samenstelling. Ik geef je ter overweging Sjors dan ook maar met deze pot mee te laten eten… Qua kosten komt dat per 2 maaltijden op € 0,50…. en het scheelt je misschien “gedoe” om het steeds klaar te zetten. Het is maar een idee hoor Marieke…13 december

Ricky met Jussi aan de knok om een ganzenveer…. Tja een van de twee zal voortaan de ander wel respecteren… We weten nog niet wie maar ze zijn beiden niet bang. Nu net horen we dat Jussi gewond is. Hoop niet erg en helaas komt er soms een “gewonde” uit de strijd. Waar we kunnen zullen we dat voorkomen…

Doedel en Hachi… normaal gesproken wat terughoudend en zelfs wat bangig voor de wolfshonden liepen er nu gewoon naar toe. De rest van de dag was het weer party time bij de uiterwaarden en in en om huis… Monty is aangepakt door Börner en meerdere honden hadden vandaag moeite met de van nature meegekregen “drijflust” van bordercollie Monty. We zullen daar wat meer op letten en hem af en toe een aanvullende taak geven.

Nog een keer bij de middagwandeling knok om die veer… Deze keer was Ricky de verdediger en dus aanvaller… Geen gewonden en dat is ook lang niet altijd bij dit soort “conflictjes”

Doedel is wat meer onderhoudend benaderd door Jeroen om de binding te versterken… Datgaat goed en een van de trucs is Doedel met een hapje eten zelf uit de auto leiden. Daaraast is stem en bewegingskalmte ‘n goede methode.

Sjors, Pip en Koos af en toe aangevuld met Ricky was weer een bruisend kluppie…

10 december

Doedel onwijs met Ricky aan de gang…  rennen en elkaar uitdagen… Wat is dat toch leuk.  De rest is ook aardig in de weer geweest waarbij die grote stoere Hachi toch wel onder de indruk was van de twee imponerende wolfshonden Kaya en Chacka…. Ollie is heerlijk en doet goed mee met de rest maar heeft zo ook zijn wat bange momentjes… vaak is een aai of aandacht dan de oplossing. Sjors en Sammy hebben naast eindeloos speel plezier veel last van hun hormoontjes… Vooral als spetter Pip in de buurt is… Koos is lijkt het wel een soort vliegende kiep omdat hij zich overal laat zien waar wat te beleven valt, en is er niets dan start hij wel een “knokploeg” op…. Van het kijken en er bij zijn alleen al zijn we zelf redelijk moe geworden… Maar een feestje was het weer…

3 december 2018

Gewijzigde notering kaartafschrijvingen.

Hatchi heeft ‘n volwaardige sparringpartner gevonden in Jack… zie het filmje. De rest gaat zo zijn eigen gang maar kijkt wel vol bewondering naar het tafereel der grote honden…

Zoals zo vaak is er na eten en rusten thuis weer een adembenemende voorstelling van alle loslopende viervoeters… Non stop duikt het langs, door en overelkaar heen… Onvermoeibaar, schier aggressief, af en toe een piep en toch met liefde en zorgvuldigheid…6: 29 november 2018

Flink roedeltje vandaag dus maar in twee groepen wezen uitwaaien… Wat eerst thuis bleef vermaakte zich met elkaar lichtelijk slopen en in de uiterwaarden was rennen, zwemmen en elkaaar omver lopen wel het feestje van de dag… Ketske, Börner, Sjors, witte Pip, Koos, Monty, Raisa, Baily, een paar toevalligheids honden (Megan, Tessa, Sam, Noah) en ons eigen huistrio dus zo’n 68 pootjes… + nog vier van Milo doof en blind 17 jarig Jack-Russseltje…

Sjors stoeipoes… pfff wat kan die ravotten zeg…. Trouwens zijn hormoontjes werken ook op volle sterkte…5: 26 november 2018

Als er in mensen termen wordt gerept over “spetter”, “lekker wijf” of zelfs “vui.. sl..” dan weet ik niet hoe dat in honden taal onder “woorden” wordt gebracht maar vooral vandaag leek het hier wel op “de rijdende roedel”…. De een sprong op de en alle anderen op de een… De honden-hormoontjes gierden langs, door en over ons heen…

Middelpunt van dit alles is “witte” Pip zoals die schat door ons wordt genoemd… Al enige tijd geleden loops geweest maar qua geurtjes heeft ze voor de reuen nog steeds alles “aan boord” No Love spray helpt niet, al spuit je het de kerels in hun neus…

Tja de natuur heeft ook bij honden zo z’n aandrang… Vandaag voelden wij ons meer de preutse begeleiders die keer op keer al te verwoede kunstjes wilden afleren, dan volop genietende gastbaasjes… Nou genoten hebben wij toch wel hoor want er viel ook nog veel anders te beleven met het spul…. onder anderen ‘n laat uitwaaiertje met lichtbandjes om…4: 22 november 2018

Typisch weer zo’n filmpje waarvan je zegt, dat zegt genoeg… Maar we vinden “Uitwaaiers” toch leuker dan “Uitgelaters”… Sjors is samen met een aantal maatjes onwaarschijnlijk aan het ravotten geweest in en om het huis…. Sjors is bikkel hard voor zichzelf en een feest om mee te maken…. De knuffelkont heeft dus wel wat foute dingen gegeten en uitgekotst. Wij gaan daarop meer toezien en corrigeren.

 
3: 19 november

Er zijn nu nog extra zorg-dagen voor Jeroen waardoor we soms niet in de gelegenheid zijn de persoonlijke pagina’s bij te werken… Excuses daarvoor. We hopen spoedig dit weer op orde te hebben. 2: 14 november 2018

Sjors… verdorie dit is alweer je laatste dag hier van je minivakantie… In elk geval is er niks meer van misselijkheid of wat ook te merken… Hij heeft zich de hele dag prima vermaakt en enkele anderen flink aangezwengeld.1:  13 november 2018

Fris en fruitig trippelde dit kereltje weer door de hut hier…. We hebben hem wel wat meer rust momenten gegeven maar dat was meer voor ons gevoel want hij wilde wel weer door….12 november 2018 (de laatste kaart van uw vorige aankoop)

Sjors heeft het goed gedaan vannacht… twee keer heeft ie zich laten horen en volkomen terecht want P&P zaten hem dwars… Naar buiten geweest en daarna weer diepe rust. Top!

Nu is ie begonnen met het slopen van Koos…. Nou die twee zijn goed aan elkaar gewaagd dus die kunnen daarna nog wel lopen lijkt ons….

De hele dag is Sjors in de weer geweest ook nu weer met groot en klein… en bij het ordenen van alle honden sneakt hij er soms lekker tussenuit… Iets lekkers is dan de truc.  Tussen de bedrijven door komt ie me regelmaat ‘n dikke knuffel halen en liefst ook maar gelijk even op schoot…Goed gerust tussendoor maar misschien toch ook eventjes wat te druk of iets verkeerd gegeten…. Sjors werd wat misselijk en heeft gespuugd… Wat wittig schuim waar ik wat kleine stukjes (verpakkings)plastic uit haalde… Op zich is dat echter geen reden voor kotsen… Sjors hebben we daarna thuis en binnengehouden onder een warm kleedje… Na nog een keer spugen is ie gaan slapen, lekker warm en ik ben bij hem gaan zitten…

Hij heeft 1,5 uur geslapen en dat heeft hem duidelijk goed gedaan… Verder hebben we hem rustig gehouden en alleen onze honden bij hem gelaten… Ja en dan ineens is ie op datzelfde kleedje heerlijk rustig met onze Ricky gaan spelen… Na 10 minuten hebben we Sjors in een warme bench gedaan en ‘n half portie eten gegeven…. Het gaat weer als een nieuwe met die Sjors en straks krijgt ie de rest van het eten… Komt wel weer goed met die stoere hunk……….

Sterker nog… nu net sprong ie op schoot terwijl ik dit bericht maak… pontificaal met twee poten ook maar wat typen hahaha… Hieronder dus zijn bijdrage;   vnbnnnnnnnnnnnnnnnnnqwdsernnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnqtahcm,nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnpoysagsahnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn¿é®.

Op foto 3 typt hij dat bericht haha


11 november 2018

Sjors had vandaag de ziekte van “uitgeteld-itis” ….  Sjonge jonge, wat is ie in de weer geweest…. Börner, Ricky, Rocky en Ketske waren zijn partners in crime en hij heeft ze allemaal gevloerd…..8 november 2018

Sjors heeft de show weer gestolen vandaag met zijn oeverloze energie…. Groot en klein kiest ie uit voor weer een nieuwe krachtmeting… Je vergist je soms in de kracht van zo’n drupke…. en dat doen honden dus ook haha. Filmpje over dat “kooigevecht”  had je al gezien….

5 november 2018

Sjors…. fijn dat je er weer bij kon zijn….

Een leuke roedel waarin Hachi wat gebrom om z’n oren krijgt en daar lak aanheeft, Doedel kijkt wat de anderen doen en als het haar bevalt doet ze mee, Koos, Sjors en Pip steeds vol gas met elkaar in de weer zijn en Sjors net als Sammy erg veel last heeft van hormoontjes richting de teefjes… Ollie lacht zich overal tussendoor en bijelkaar genomen is het hele spul weer aardig uitgewaaid….11 oktober 2018

Uitwaaien in twee groepen en thuis het hele spul samen aan de rol…. Pip nog even apart vanwege loopsheid maar die kan volgende week weer volop mee denken we… We hadden een nieuwe in de groep Hachi een oud-Duitse herder reu. Prima gegaan en een lieve hond. Flo liet ons even schrikken door een houtje wat vast zat in haar bek maar het was er snel weer uit gepulkt. Jussi de Lagotto was er weer en die is inmiddels zo sociaal en innemend geworden. Geen watje gelukkig maar een sociaal roedel lid die precies weet hoe ze respect afdwingt van al te opdringerige puppen en pubers. Dappere Sjors de Teckel die als een speedy overal tussendoor, maar soms ook tegenaan, duikt. Koos en Monty wisten elkaar vooral thuis te vermaken en het was ook niet gek dat na het eten zowat iedereen in diepe rust viel….8 oktober 2018

Roedel ‘n beetje opgesplitst vanwege ‘n restje loopsheid… Er volgde een heerlijk wandeling waarbij Sjors als een verzopen katje te voorschijn kwam dus die hebben we op de terugweg maar even lekker warm in een dekbed gerold om wat te drogen.

Doedel is lekker met Flo en de roedel op stap gegaan en hoe goed ze het ook doet… om de auto in te gaan heeft ze het altijd wat moeilijker…

Op de foto’s boven…. Sjors innig verstrengeld met Koos….

5 oktober 2018

Verdorie wat ‘n luxe toch om met dit weer je werk (en hobby) te kunnen doen… Vandaag waren de wolfshonden ook weer eens in de wei, leuk voor de socialisatie van de hele roedel… Door alles heen (ook thuis) stoven Ciska en Sjors door, langs en over elkaar heen…. pfff wat ‘n energie zeg die puppies…

Moe van de uitlaat en wellicht ook onder het gemis (wegens operatie) van maatje en huisgenoot Spike was Doedel op enig moment zo ver dat ie zittend in slaap viel… wauw!4 oktober 2018

Mooi dagje weer, ook met het weer en een leuk roedeltje de wei in…. Lekker aan de zwier met elkaar… wat men daar niet deed kwam later thuis wel weer aan bod.1 oktober 2018

In het wandelgebied; Rocky, Doedel, Ollie, Yip, Pip, Salto, Sjors, Misha, Ricky en Ketske…. en dan thuis nog Sammy en het nieuwe Heidelwachtertje Koos…. Lekker kluppie bij elkaar zo hoor… Pip in de laatste dagen van loopsheid nog even separeren van de actiefste mannetjes en Koos wat helpen te wennen aan deze nieuwe vreemde roedel.

Gaat allemaal goed, weet heel goed met elkaar om te gaan… Alleen met eten en etenswaar wat oppassen want dan denkt elke vierpoter dat anderen zijn eten opmaken…

Sjors blijft door dik en dun een onvoorstelbare gangmaker…. Je zou er haast zelf moe van worden maar hij is kei leuk en makkelijk…. Na zijn escapades is het super aandoenlijk als ie dan ineens uitgeteld aan je voeten gaat rusten….

Op de film heeft ie een onderonsje met Heidelwachter-pup Koos….27 september 2018

Lekker uitwaaien met; Monty, Yip, Flo, Ketske, Rocky, Pip, Sjors, Doedel en onze eigen schatjes… en tussen het rennen door het nodige aan niesbuien… er schijnt weer iets te heersen aan ‘n verkoudheidje….geen zorgen nog maar in de gaten houden.

We kunnen niet alles filmen maar hoe hard het soms ook gaat…. af en toe zie je de kleine Sjors een flinke koprol maken of zelfs in z’n geheel onder een hogere vierpoter door sjezen… Komisch haha.

Doedel vindt steeds beter haar plek en daagt soms al uit met een stuk hout in haar bek… Je kunt maar iets in je bek hebben…. Misha kwam met een wat apart voorwerp aangelopen en dat bleek dan weerde telefoon van Margot te zijn…. pfff. Dan heeft het haar aangeleerde trucje; “kom maar brengen” dus nog een forse meerwaarde.
Pippeke is nog steeds erg aantrekkelijk voor de reutjes dus hebben we het nodige gesepareerd vandaag… Op zich goed te doen, maar wel opletten natuurlijk…24 september 2018

Grote roedel dus in twee groepen uitgewaaid…. Heerlijk weer van de honden vrijheid en al wat daar bij hoort genoten…. de beestjes natuurlijk zelf ook. Tank Bowdy en inmiddels ook tank Pip hebben elkaar afgemat in een non-stop gedraaf de rest op allerlei andere manieren. Sjors is zoals gebruikelijk met iedereen diefje van verlos aan het spelen en hangt bij voorkeur bij de grotere honden graag aan hun nekvel… Hij onthoud vlot wie daar niet van gediend is.20 september 2018

In twee groepen uitgewaaid vanwege een loops teefje… wat improviseren en er dan met het hele spul toch een leuke dag van maken…. Het jaagt en ravot toch wel als we de grote wei in gaan en thuis kun je de “meisjes” en de geholpen “jongetjes” toch wel met elkaar laten stoeien.

Op zo’n dag merk je wel hoe vreselijk sterk de “natuur” is maar tegelijk voelt het voor ons erg goed als we hoe dan ook onze vaste gasten in de service kunnen houden.

Voor wat betref het onderhouden van de persoonlijke pagina zal deze op de dinsdag, donderdag en vrijdag soms pas laat of slechts mondjesmaat worden bijgewerkt. Dit vanwege het medische programma wat Jeroen voorlopig moet volgen.

Sjors aan het sprokkelen…17 september 2018

Met een flinke roedel de uiterwaarden in en heerlijk uitgewaaid, met elkaar en afzonderlijk maar net zo het uitkwam. De baggerplas was wederom in trek dus van die gevolgen hebben we maar geen foto’s gemaakt. Opnieuw thuis denken dat ze lekker uitgelaten zijn maar dan begint het pas…. De auto nog niet uit of ze ravotten binnen en buiten, jagen achter elkaar aan, klimmen nog ff over elkaar heen en werpen tegelijk een blik richting “restaurant” want ja we willen wel eten ook….
Maar daarna is het dan ook stil en ploft iedereen op zijn of haar plek…

Sjors op de kleine wei uitgelaten om te lomp gedoe met de grote roedel te voorkomen. Desalniettemin is ie weer aardig bezig geweest met zijn maatjes… oei die kleine Sjors….Pip is loops aan het worden en ook Sjors was op slag verliefd haha….

16 september 2018

In alle vroegte weer actief en spelletjes doen met herder Rocky…. Neus aan neus bij de keukendrempel en wie het eerst beweegt rent achter de “vluchtende” ander aan….. Opnieuw een beweeglijk dagje met af en toe de ontmoeting tussen een grote vriendelijke maar lompe hond… Soms is er “piep” en weten we niet van wie maar altijd ren het direct weer met elkaar op.

Sjors heeft het supergoed gedaan ook in de nachten… Moegespeeld de bench in, ‘n klein protest gilletje maar na wat lekkers is het ploep… Slapen haha. Ook in de nacht als we een hond even buiten moeten laten hoor je hem niet of nauwelijks.

Sjors heeft nu net gegeten en ligt uit te buiken half op het etensbakje…. Half uurtje denk ik en dan is ie thuis….15 september 2018

We zien vrijwel dagelijks het bijkomende maar ook grote voordeel van uitlaatservice en opvang… Het ontmoeten van andere honden en enkele uren deel uit maken van een roedel geeft zoveel meer beweging en socialisatie voor elke hond. Mits aandachtig begeleid leren de honden goed met elkaar om te gaan en elkaar te accepteren of soms goed gedogen. De ontmoetingen gaan niet zelden gepaard met een grom en een snauw maar juist dat is de taal der honden, juist daarmee leren ze elkaar om te gaan.

Heel begrijpelijk, maar jammer, is het veelal te vroeg en zelfs onnodig ingrijpen (of zelfs op tillen) van de baasjes. Je ontneemt de honden om hun zaken zelf te leren regelen.

Het was weer een heerlijk Uitwaaiers dagje vandaag waarbij niet alleen de grote wandelingen de beesten plezieren maar ook het ravotten en spelen in en om huis…14 september 2018

Sjors…. ook goedemorgen… we laten je binnen alwaar direct ‘n roedeltje van 5 op je af duikt…. bang of onder de indruk??? Jij niet… de rest wel… haha.

Een drooggevallen poeltje bij de uiterwaarden gaf aanleiding tot ‘n massaal modderbad gevecht en juist dan is je telefoon niet gebruiksklaar omdat je net ben uitgestapt….. Stinken hoef je niet op de foto en verder heeft het wel aanwezige Maaswater hand en spandiensten geleverd bij het reinigen van ons “vee” Dank aan de Maas dus.

Daarna het gebruikelijke tafereel met wat de roedel zoal doet en daar worden ze moe van… Tenminste dat denk je dan… Of zou je willen… deels klopt het wel maar als je ze na het eten en ‘n tijdje rusten ‘n rondje wilt laten maken voor wat “boodschapjes” dan duiken ze me toch op elkaar als of er dagen niet gelopen is… niks plassen, hoezo poepen? Klooien met elkaar…. getuige het filmpje.

Bij de laatste ronde vanavond duikt Sjors de Maas in waar ie wat dieper was dan ie dacht…. Direct daarna plonst Rocky er met een vloedgolf naast, dus die kleine schrok zich kapot… Onder de indruk? Hij draait zich om en gaat per direct weer in de vriendschappelijke aanval… Wauw, lekker beest… Sjors ligt nu compleet out of order te snurken.

.

10 september 2018

Met ‘n lekker roedeltje de wei en het water in… Doedel, Spike, Misha, Ollie, Yip, Rocky, Ketske, Salto, Sammy en Ricky en dan teckel pup Sjors nog even thuis…

Allemaal lekker gerend al dan niet in groepsverband, gegraven, door de Maas geplonst en… altijd leuk: net voor het naar huis gaan de modderpoel ingedoken… Braaafff allemaal, en wat ruiken jullie lekker….

Nu alles tevreden in ruste tot de volgende belevenis…

Sjors laten we direct bij ‘n roedel van 7 honden en hij voelt zich onmiddellijk maatje van iedereen… natuurlijk zijn er voorkeuren maar niet nadat alles afgesnuffeld is… Hier en daar rol ie om maar als ‘n vlo springt ie overeind en “pakt terug”… Heerlijk.

We willen snel proberen ook Sjors mee te nemen naar de grote wandeling maar dat overleggen we nog.6 september 2018

Sjors wat een vertoning en wat een hartveroverend filmpje van je stoeipartij met Zora… Wat ben je toch ‘n heerlijk ventje zeg… Op de foto nog even ‘n onderonsje met Pip…3 september 2018

Sjors.. grote dappere vriend… Het was heerlijk om ook met Sjors naar de uiterwaarden te gaan…. Doen we niet snel met een zo jonge hond maar onder begeleiding van Jeroen was dat een welkom uitje… en eigenlijk party time voor Sjors (en de rest). Ravotten en rennen zijn de hoofdbestanddelen en daar kwam voor Sjors ook nog zwemmen bij,.. nou ja watertrappelen dan… Eenmaal moe genoeg kroop hij lekker tegen me aan en met zijn bekkie op mijn knie was ie even in rust…..

ff uitrusten....30 augustus 2018

De hele roedel weer heerlijk uitgewaaid met alles wat daar zoal bij hoort… Het gebied is erg groot en wordt volledig benut door de beestjes. Ook blijft het mooi en toch ook verwonderlijk dat het allemaal zo goed met elkaar omgaat…

Sjors is ‘n dappere dodo die net zo makkelijk de “aanval” inzet op andere honden en de grootte maakt daarbij niks uit, hij klimt er op of duikt er overheen.

Monty doet graag en veel drijven en de roedel bijeen houden en is sterk baasgericht… een hond die je gemakkelijk alles kunt leren.

Pip en Flo blijven de hele dag stoeien, en niet al te zachtjes ook, onvermoeibaar en slechts onderbroken door wat verplichte rust momenten.27 augustus 2018

Sjors … daar ben je dan…. welkom bij de Uitwaaiers… Even wat timide door de opdringerige belangstelling van onze roedel… Maar al snel laat dat kleine kereltje zien wat ie allemaal kan en om de duvel niet bang is. Snuffelen, ontdekken en kennismaken met 5 andere honden. Onze roedel gaat nu weg en is ie alleen in huis en laat weten dat ie daar niet veel aan vindt. Wat een geluid maakt die kleine zeg hahaha…. Na twee correcties is dat echter al snel voorbij en laat ik Sjors kennismaken met retriever Ollie…. en dat gaat dan niet met een poot geven of beleefd knikje hoor maar gelijk lekker ravotten en natuurlijk elkaar flink “bijten” Heerlijk zoals honden dit kunnen…. Inmiddels ligt ie rustig midden in de kamer half op z’rug met de pootjes omhoog haha….

Het ziet er naar uit dat het wel goed komt bij onze club.

Op de foto’s: dynamische kennismaking met Ollie in wat onscherpe foto’s. Ook enkele andere roedelleden komen Sjors besnuffelen…. Sjors vindt alles best en “bijt” gezond van zich af… Je hart smelt als je hem ziet gaan met z’n wiebelkontje op die stoere pootjes… Tussentijds ligt ie zonder mokken lekker in de bench te slapen.

Smeltfoto van slapend prulletje Sjors terwijl Ricky de wacht houdt.