…rust of rothond…

…druk, druk, druk…

We (m/v) hebben het druk, we maken ons druk, en dus zijn we (vaak) drukke druktemakers… Als het weer eens zover is, ziet je vierpotertje (m/v) dat aan, hoort dat aan, en vooral: voelt dat al ruim van te voren aankomen. En dat maakt ‘m gek of in elk geval, onzeker en vertwijfeld.

Je hondenbeest is doorgaans ‘n schatje… Luistert goed, doet zijn best voor je, geniet van je aandacht, ‘n aai en wat lekkers. Je speelt met ‘m, laat ‘m lekker uit, ligt rustig met ‘m op de bank, en je bent erg blij met de lieverd. Gelukkig is ie dat ook met jou…

Totdat hij op enig moment een opgefokt sfeertje, van haast, opmerkt. Ineens ziet ie ‘n gejaagd, drukdoenerig baasje door de hut draven. Een onrustig baasje dat harder praat, sneller dan gebruikelijk heen en weer trippelt en allemaal niet te volgen snelle dingetjes zegt en doet.

Bello…

Het baasje heeft vreselijke haast: Heeft zich verslapen, te lang op Facebook zitten scrollen, zijn blagen blijken monsters te zijn of,  heeft zelf wat foutjes in zijn planning gemaakt. Ineens ervaart “Bello” zijn baasje als een opgefokte draak, waar weinig liefs meer uitkomt en die snel wil dat ie hierrrr komt, want hij heeft het al zo druk.

Omdat je hond door die drukdoenerij niet goed meer kan volgen wat er van ‘m verlangt wordt, verandert zijn naam al snel in, godver, zucht of rothond en wordt ie lomper dan anders ge-lasso’d in plaats van aangelijnd.

Het beest doet ineens niets meer goed of snel genoeg, dat is olie op het vurige humeur van baasje, en wordt alleen maar erger.

Kon je hond jou nou maar eens vertellen, dat ie met rust, geduld en kalmte veel beter begrijpt wat er van ‘m verwacht wordt en dat jij, onbegrijpelijk bezig bent.

Welnu: hond lief probeert de hele tijd al van alles te vertellen, al sinds hij je eerste signaal van “overspanning” oppikte… Maar, je luistert niet naar die schat, je was te druk met andere drukte…

Kan gebeuren, maar heeft wel consequenties…

Meer over auteur “Roen”

Schrijfsels in opdracht?