Runa1556

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.10-05-2019 aankoop 20 “DAG” afgeschreven op: 14-05 /16-05 /17-05 /21-05 /22-05/24-05 / 28-05 / 04-06 / 06-06 / 12-06 / 13-06 / 14-06

Beschikbaar nog: 8 kaarten.

 16 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

ooh heerlijk brutaaltje…. Wat kun je toch lekker stoeien en spelen, en achter de bank wegduiken zodat ze je niet kunnen pakken…

15 april

Runa is continu bezig geweest met Tess. Heerlijk geravot en gespeeld. Enkele keer bij de rest van de roedel gelaten voor het wat grotere werk. Heerlijk beest.

Runa maandag

12 april

Ciska, Pip, Börner…. Ongeleide projectielen en heerlijke speelmaatjes voor en met alle anderen… Runa doet al erg goed mee gelukkig maar moet een enkele keer tegen teveel “geweld” beschermd worden.. Doedel en Spike zijn zo als ze samen zijn en doen overal tussendoor hun eigen ding maar houden wel alles in de gaten en maken kleine uitstapjes door zich met de rest te bemoeien…

En Ketske is de rust zelve en laat wel van zich horen als er een te opdringerig wordt. Vandaag hebben we ook de hele meute van een kong met smeerkaas en leverworst er is gepresenteerd. Geweldig hoe je dan gedragsverandering ziet bij elk dier. In positieve zin hoor…

 

11 april

Helaas geen verder verslag van toch een heerlijke dag. Runa is wel volop in beweging geweest met een deel van de roedel.

9 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

Runa heeft het erg goedgedaan en is lekker aan de stoei geweest. Als jullie het oké vinden wil ik haar een keer meenemen aan de fiets om te kijken waar ze evt. bang voor is. Hier thuis is niets te merken. Ook niet toen tot twee keer toe een zware helikopter over kwam… Ze keek even en dat was het.

8 april

Oeps geen verslag van een zonnige en voor Runa drukke dag… Ze doet weer goed mee en we geven haar wat meer ruimte en contact/

5 april

De lieverd, eindelijk weer met haar eigen vachtje… Heerlijk gespeeld met anderen, gerend, oefeningetjes gedaan met bvb. aanlijnen en plekkie in de roedel. Gerust, in de zon gelegen en van alles met de bal gedaan.

4 april

Helaas geen verslag van toch ‘n heerlijke dag.  Soms is dat door druk ander gedoe zo. Bijzonderheden worden echter altijd per app gemeld indien van toepassing.2 april

Runa nog niet op volle sterkte erbij maar al wel wat meer contact met de anderen en met’n bal spelen.

De rest: Niet alleen maar lomp hoor ook iets minder lomp… Vandaag voornamelijk duikbootje spelen en stokken jatten. Na het eten thuis ook nog even ‘n paar maatjes afmatten en de rust is even weer gekeerd in huize hondenhok.

 

30 maart

Nog een dagje te gast in de zorg-ren. We gaan vandaag wat meer bewegen en wat contact met de rest. Programmaatje afstemmen op de intensiteit van haar beweging. Helemaal goed gegaan weer. Zelfs wat gespeeld met andere honden en toonde zich bereid tot veel meer.

Met liefde en plezier Runa in de zorg-ren gehad en als ze dinsdag wee komt mag ze vast al wat meer bewegen. Runa is heerlijk om er bij te hebben.

Het was ons een eer de geboden zorg te verlenen en vanaf dinsdag gaan we weer kaarten afschrijven.

Runa bij ons in de “zorg-ren” te gast op 27, 28, 29 en 30 maart.29 maart

Voor Runa is het nog even niet weggelegd maar binnenkort kan ze weer met de rest mee. Ze doet het heel goed en draagt haar beperking in kalmte met zich mee.

Zwemmen, rennen, ravotten zou het niet saai worden voor ze… Uiterwaarden, uitlaatveldjes, thuisterrein overal in beweging… Niet alleen beweging maar ook het lijfelijke gestoei met elkaar waarbij ze heel veel leren van en met elkaar.

28 maart

Opnieuw in de zorgren. Ze heeft gisteren een heerlijk rustig dagje genoten. Ze blijft zelf ook rustig en dat is makkelijk… maar soms komt ze op en gaat wat ondernemen al dan niet met een andere hond.

Morgen proberen we de loopplank.

27 maart

Runa is gesteriliseerd. Ze heeft een bloeding gehad en is er slechter aan toe geweest dan normaal gesproken mag worden verwacht. Runa komt op 27 maart rond 08.30 uur naar ons toe en blijft tot ze wordt opgehaald in onze “zorg-ren”. Ze is steeds onder toezicht in zicht, krijgt een eigen ruimte, komt niet in contact met andere honden en zal voor haar behoefte met een van ons in de puppenren worden uitgelaten.

Graag willen we dat jullie direct telefonisch direct bereikbaar zijn voor vragen of opmerkingen. Wil niet zeggen dat er iets verkeerds zou zijn als we bellen, maar dan willen we iets vragen of zeggen.

Zonder tegen bericht bellen we dat geval met Antoinette. We gaan goed voor Runa zorgen!25  maart

Geen verslag van wel een heerlijke middag.

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden. En natuurlijk weer het gebruikelijke stokkenspel, favoriet bij met name de boxers.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen we wel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

19 maart

Drukke dag en in twee groepen aan de wandel en het ravotten geweest… Heerlijk weer met heel hoog water in de polder… Muizen graven waarbij de een graaft en de ander handig afwacht of er een muis omhoog gegooid wordt… Al voor de wandeling flink aan het ravotten en bijna heel de dag buiten is het spul toch wel moe lijkt ons.

Runa wat afzonderlijk gehouden met af en toe een speelmaatje en de rest is vol aan de bak gegaan. zwarte Pip ging uit haar dak toen ze eindelijk weer los mocht na de sterilisatie.

 

18 maart

Heerlijke middag voor Runa… Met verschillende honden afgewisseld en wat rustig gehouden. Ze deed dapper alles mee en heeft geen last gehad van vervelende opponenten….

 

15 maart

Met Runa is het heerlijk geweest vandaag. We hebben wel gezorgd voor meer rust.

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

 

12 maart

Dag met ‘n deukje… De (honden) natuur is zo vreselijk sterk. Een net gecastreerd reutje breekt door alles, houten hek en stalen gaaspanelen heen naar ‘n loops teefje. We zijn er de hele dag bij, separeren in diverse rennen, zorgen voor de hele dag toezicht en op ‘n moment van even naar toilet gaat het mis.
De twee zitten even aan elkaar vast… Het mag niet gebeuren en dan toch. We blijven nauw betrokken bij de evt. nazorg en scherpen mogelijk het beleid nog wat aan. Met de betreffende baasjes zijn we in goed contact.11 maart bonus

Runa komt mogelijk eerder al. Ogen in de gaten houden en wat zalf er op doen.

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

8 maart

Ja een beweeglijk gezonde hond kan met iedereen maar vandaag ook weer last van haar loopsheid. Daar doen andere honden ook vervelend over maar ze weert zich dapper en bijt van zich af als het moet. En dan ja…. Bal op het oog… Bal hard weggooien en ze springt er voor.. Niet gedacht aan deze impact en hopen dat het vanzelf beter gaat.

7 maart

Regen en wind deert dat hele spul echt niet hoor ons ook niet maar ja uitgedost als regenpak kunnen we heel wat aan natuurlijk… Ik geloof dat iedereen wel filmpjes heeft gekregen dus veel meer woorden voor vandaag zijn niet echt nodig.

6 maart

Gevulde vakantiebezetting en de boel gesplitst om in twee groepen te gaan. Zwemmen, graven en rennen en/of ravotten met de rest… Lichtelijk onrust in de club door loops teefje en dus wij ook goed opletten en ontlasting controleren… Wat een energie zeg al die beestjes…

PAS OP met Runa…. Ze is erg gewillig!5 maart

Runa heeft het goed gedaan maar was wat moe. Rustte wat meer maar heeft zich toch vermaakt. Haar grootste opponent in love wordt vandaag geholpen dus daar is ze zeker vanaf….

 

1 maart

Geen verslag van een heerlijke dag.

28 februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren.

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.

 

27 februari

Geen verder verslag van vandaag. Weinig last gehad van Runa of andere hondjes. Ze houdt het zelf goed schoon.

 

26 februari

Runa is vandaag in elk geval loops geworden. Mooie wandeling en fijne dag maar verder geen verslag.

 

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

 

22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt.

 

21 februari

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

19 februari

Monty, Saar, Doedel en Spike, Koos, zwarte Pip, Amy, Runa, Börner en de 3 eigen beestjes in groep gesplitst…. Uitwaaien, uitzwemmen en onafgebroken ravotten op het thuisterrein…

Koos die bijna sneller zwemt dan ie loopt, Runa die steeds speels wegkruipt achter de bank om onbereikbaar te zijn voor de rest, zwarte Pip en Saar die elkaar non stop “naar het leven staan”…. Heel wat te beleven… zo en dan heb ik Amy het tafelhondje nog niet eens genoemd (kruipt steeds op tafel net als Börner en onze Misha).

 

18 februari

Runa de rauwdouwer…. zou je kunnen zeggen… dit fanatieke, vrolijke brutaaltje is lekker bezig zo op ‘n dag… Schier onvermoeibaar, maar als ze dan even apart gaat of in de bench geeft ze toe aan de rust….

15 februari

De Lente viel ons aan vandaag… wauw… En dat dan vooral ook de honden in de zon gaan liggen en zitten maakt het extra heerlijk om er bij te zijn…

Er was ook even ruzie hier bij huis en wel veroorzaakt door mij zelf (Jeroen). Leuk om even uit te leggen.

We moeten namelijk altijd zorgen dat WIJ de baas zijn, WIJ moeten de leiders zijn als ze bij ons vertoeven. Dat betekent o.a. dat je elke hond die je claimt, voldoende moet afwijzen anders denkt ie dat hij onder je komt en dus boven de rest staat… Dan is er weinig meer nodig om strijd te krijgen.

Ik had net een van de honden door te lang en te stevig knuffelen die kans gegeven… Foutje dus…  maar we corrigeren snel als er ‘n rel is en zoveel gebeurd er niet.

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

Runa doet haast volwaardig mee in de club. Op ‘n enkel “onderdanig” momentje na staat ze zeker haar vrouwtje en doet met bijna iedereen mee.

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

 

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

 

9 februari

Runa is gelijk meegegaan naar de grote wei in een kleinere roedel… Heerlijk had ze het en geheel los goed gehoorzaamd op fluitje en hand gebaren…. Dan thuis een groot deel van de dag bezig geweest met de rest en ‘n aardig stuk socialisatie meegekregen door alle gedoe en herrie van een klusjesman die een aantal hekje kwam plaatsen. Waar ze eerst bang achteruit wijkt blijkt ze al snel weer het nieuwsgierige beestje wat maar al te graag vooraan staat… Runa blijft wat langer ivm. receptie maar daarna zal ze de pijp echt wel leeg hebben….

Wandelkaarten maandagmiddag binnen regeling “grootverbruik”. Bij de “3 DAG” per week opvangdagen is er een bonus van ‘n halve dag die we niet in rekening brengen.

8 februari

Erg waaierig dagje met een hoog ren je rot en ravot gehalte… ook met de pups hier thuis lieten zich niet onberoerd… Her er der wat minder goede ontlasting gezien maar helaas niet gezien welke hond er debet aan was… Kan toch wel ‘n keer gebeuren hoor maar we houden het in de gaten. Zwarte Pip, Tess, Runa, Ciska, Börner en de dames Doedel en Spike…. Beetje rare dag door leveranciers en monteurs waarbij je dan moet improviseren wie de eerste of wie de tweede wandeling en wie blijft thuis… Maar we zijn overtuigd dat ze allemaal hun portie beweging en plezier wel gehad hebben…

Runa is een vriendelijk brutaaltje die wel wat trucjes weet om de een of ander te misleiden…. Dikke pret maar de anderen hebben haar wel snel door. Vreselijk lief aan het “puppen” geweest met Tess het nu nog kleine bruine beertje.

 

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

 

5 februari

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

Runa komt steeds verder uit haar schulpje, als ze er al in zat….

 

31 januari

Runa we gaan je niet de hemel in prijzen maar je bent geweldig… Runa leert snel en weet heel goed de hondentaal dus maakt makkelijk contact. In het begin afwachten en bijna weg kruipen maar dan komt ze uit haar schulp en gaat soms lekker “los”

Genoeg hondjes om twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

27 januari

Runa… een weekje eerder dan gedacht lieverd en je kunt gelijk mee in de roedel naar de grote wandeling…. Eerst even aan de lange lijn en als dat goed gaat met ‘n vastloop-lijntje zodat als je weg zou lopen je vast komt te zitten en we weer bij je kunnen komen… Nou dat lijntje was snel los gemaakt hoor…

Runa kan makkelijk los met de roedel mee…  Heerlijk gerend, gejaagd, gespeeld en geschuumd… Niks mis mee en ‘n lieverd. Soms wat onzeker nog en schrikachtig maar dat is straks zo over… Echt goed geluisterd en op de terugweg sprong ze zo de auto in…

Ik kan me voorstellen dat Runa wel moe zal zijn… Er gebeurd ook heel veel op zo’n dag buiten het wandelen om nog veel nieuwe maatjes, indrukken, geluiden en situaties… Wij vinden dat ze zich fantastisch heeft gedragen.  Ze zal veel meer zelfvertrouwen krijgen als ze ruim drie dagen in de week bij de club is.

16 januari

Runa komt voorlopig voor 20 keer in de “DAG” … Daarna zien we wel verder. Ze is er ook op de maandagmiddagen in het aangepast programma. Dat houdt ook in volop bewegen, contact met andere honden en onze begeleiding. Waar mogelijk gaat ze ook mee met de grote wandeling van de dag honden.

Je kunt Runa rond 12.00 uur brengen. Soms zijn we er niet maar dan kun je ze in de bijkeuken zetten. We zijn nooit lang weg. Maar als we er niet zijn hoor je dat per app-je. “Bij de  “DAG halen we haar doorgaans tussen 7.45 uur en 8.15 uur op. Als dat afwijkt om een of andere reden hoor je dat ook per app.

Tussen 17.00 uur en 18.00 uur brengen we haar weer terug tenzij anders gewenst. Als er van ons uit reden is om van tijdstippen af te wijken appen we, indien mogelijk, tijdig.

Op 8 februari gaat Runa voor het eerst mee en dan moeten jullie direct bereikbaar zijn voor eventuele vragen.

Dank alvast ook voor jullie vertrouwen en we houden contact.LOOPS… wat nu?

We proberen dan toch service te verlenen al is dat vaak in wat gewijzigde vorm. Als wij reuen hebben lopen dan geeft dat, een soms moeilijk te beheersen chaos. Zo niet dan kan de teef gewoon in de gebruikelijke service. Anders kunnen we afspreken dat we de hond in elk geval 2 keer een ruime wandeling geven en we hem bij u thuis komen ophalen.  In elk geval laten we de hond niet los lopen. We verzorgen na de wandeling de hond en houden hem nog even gezelschap. Overnachten is dan bij ons niet mogelijk maar we kunnen wel kijken hoe we dat samen oplossen. Hoe goed we ook ons best zullen doen paring te voorkomen kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het mis gaat.