Romeo1254

>>Nieuwsbrief<<              >>Staartjes<<

Status: geen DAG of WANDEL-kaarten beschikbaar. 

 

 

14 tot 18 oktober staat Romeo bij ons in de planning. 

5 mei 2018

Best een leuke roedel zo met 9 honden van de Uitwaaiers en daarmee lekker meerdere malen de uiterwaarden in ook in de avond dus… Meer dan genoeg beweging, sport, spel, gestoei en waterballet…   Gevolg: Nou een heerlijke en betrekkelijk rustige nacht voor alle beestjes… en dus ook voor de mensjes.

Het blijft een feestelijke gezicht al die honden door het hoge gras te zien duiken, dan weer de Maas in en dan weer elkaar na jagen…. De grote honden maken flink vaart en dan denk je dat de kleintjes het afleggen…. Dus niet! Klein en groot stuift elkaar achterna met flinke snelheid en lijkt ook amper moe te krijgen…
Hoewel de meesten na het eten in zwijm vallen. Ook blijft het steeds weer leuk dat al die soorten honden elkaar maar al te goed begrijpen en de hondentaal weten.

Nu net nog even een toffe wandeling gemaakt die we vanmiddag lieten vervallen wegens de warmte…. Hij zal best lekker slapen vannacht… en wellicht dromen van grote zwanen die naar hem toe zwommen toen ie de Maas in ging…

Oh wat ‘n schatje zeg die Romeo…. Net zo makkelijk los lopen, zwemmen, stoeien en in de auto springen…. En ook de bench maakt hem niks uit. Overigens ‘s nachts gewoon los in de huiskamer.4 mei 2018

Onder aanvoering van de kleinste van vandaag de grote uiterwaarden in…. Romeo eerst nog even aan de lijn maar al snel los in wei en water….

En die Romeo voor niemand bang hoor en vrijwel alle honden heeft ie uitgedaagd om verder te gaan dan alleen maar wat wandelen… Jeetje wat een duikboot ook zeg….
Lompe Bowdy en herder Rocky toch honden van formaat maar Romeo was niet onder de indruk…

Allemaal flink in de weer geweest met elkaar en met wat er zoal in de omgeving lag en ook nu weer met het water… Monty is daarbij wel de duikboot van de eeuw maar de rest beent hem aardig bij… Zora is ook zo speels als een tennisbal maar maakt wat meer geluid en probeert te “imponeren” … daar trapt niet iedereen in…

Overigens geen grote roedel vandaag omdat anderen elders gingen lopen vanwege de koeien…

Eenmaal thuis lag al snel alles in ruste… bijna want Romeo had nog leuke plannen met Misha en die was er wel voor in…. en later ook nog eens met Ricky….

Nou vanmiddag nog maar eens naar de grote wei… Nou eigenlijk meer het zwembad want die Romeo is me daar toch een partijtje aan het zwemmen geweest zeg….

28 april 2018

Vandaag is Romeo met de kennismakingswandeling mee geweest. Bij het afhalen was ie wat bangig en afstandelijk, maar brokjes kaas nam ie wel aan. Dat is erg belangrijk want een hond die schooit of minstens snoept is ook te trainen en te socialiseren.

In de auto is ie nu nog bang en bibberig. Maar hij was belangstellend toen er nog een hond bij kwam. Naar de uiterwaarden voor de wandeling….

Toen begon het grote feest…. Romeo heeft aan een “vastlooplijn” gelopen en kon dus wel weg maar niet weglopen. Met een flinke roedel honden lekker wezen struinen en schuumen in de uiterwaarden, heerlijk rennen en zelfs zwemmen. Dik 1,5 uur fors in beweging geweest dus geen wonder dat ie moe is. Maar ook voldaan en een stuk vrijer dan aan het begin.

Hier thuis wilde hij ook niet eten maar kwam wel op de bank, kwam ook als we hem riepen en wilde ook maar wat graag geaaid en geknuffeld worden. Bijna helemaal ontdooit en gewend is ie naar huis gebracht en is er klaar voor om hier een of meerdere dagen te verblijven.

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.