Rocky1845

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die, na een flinke ravot met Rocky, denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Soms denk ik: goh dat die honden niet slijten zeg….

 

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

 

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

 

5 februari 

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

Rocky. het heerlijk dat je weer bij ons kon zijn.

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

2 september 2018

Rocky heeft zich zeer vermaakt en is er veel uit geweest. Ze heeft met bijna iedereen gespeeld en weet zich bij de anderen goed te gedragen.,

15 april 2018

Rocky heeft zich vannacht keurig gedragen ondanks de onrust in huis door een zieke hond… Geen kik gegeven en rustig haar beurt afgewacht. Flinke wandeling gemaakt met wat gedoe bij de wolfshonden maar alles loste zich zelf op. Heel veel in het water geweest en met stokkenlopen klooien.

Oor behandelen gaat goed en ze lijkt nergens meer last van te  hebben…  Vanmiddag een rustige wandeling met weinig andere honden en we hebben Rocky maar eens even schoon geblazen en van wat haren ontdaan.

Morgen haal jij Rocky op bij de Loonse Waard….

 14 april 2018

Flinke roedel vandaag dus met acht vierpoters de wei in…. Grote Koning Duc was er bij en die heeft even alles afgesnuffeld en oke bevonden…Met de rest van de honden er bij was er toch weer een heel kluppie.

Natuurlijk was de Maas in trek en dook Duc er het eerst in… Zo doen Koningen dat. Het spul heeft wel respect voor Duc en zo hoort het ook… Als er op “hun” terrein ineens iemand loopt slaan ze daar wel op aan en dat blijft altijd wel een puntje maar vrijwel allen reageren goed op het fluitje dus komt terug…

Het is daar een losloop gebied dus je kunt daar wat verwachten maar een kudde honden op je af zien komen is niet wat het leukste is van die dag…. Behalve voor ons haha.

Met de hele club naar huis, ff afkicken, eten en plat……

Vanmiddag weer een lekkere wandeling en veel in het water geweest want het was warm. Los daarvan bewegen de honden, buiten de rust uren om, bijna de hele dag hier met de anderen.

 13 april 2018

Wat een geluk zo op vrijdag de dertiende… Monty, Lola, Ricky en Rocky en dan ons vaste trio Misha, Pepper en Salto… los geslagen in de uiterwaarden en samen met de overige aanwezigen weer lekker aan de wandel en aan de zwem natuurlijk… Het zal wel een keer saai worden zo’n dagelijks verslag want het blijft wel elke dag zo’n feest.

Je moet er bij zijn om alle kleine en grotere “spelletjes” en “trucjes” van de individuele hond te zien en er van te genieten… Hoewel het er soms “vreselijk” ruw aan toe lijkt te gaan blijkt steeds ook weer dat ze eigenlijk maatjes zijn allemaal. Maatjes waar gewoon een paar regeltjes gelden. Hou je daaraan en je hebt een feestje… Heel erg leerzaam voor mensen en de honden zelf natuurlijk.

Rocky speelt en ravot met wat andere honden op dit moment…. Ze vermaakt zich prima en is ook lichtelijk tot als we thuis zijn en gegeten hebben.

9 april 2018

Geen verslag gemaakt! (vergeten)

30 maart 2018

Heel veel in het water en in de bagger vandaag… Steeds flink in de weer met de rest van de grote roedel. Wat we toenemend merken (of nu pas zien) is dat Rocky beschermend is naar honden die worden “belaagd”of “aangevallen” … Daar werpt ze zich meer dan eens blaffend tussen en ontzet daarmee de “aangevallene”.  Kei lief.

 

28 maart 2018

Heerlijke roedel weer vandaag met van de Uitwaaiers Rocky, Mikki, Lola, ons eigen trio Misha, Pepper, Salto en dan een nieuwe gast; Flo… en dan nog 8 andere honden waar we vrijwel dagelijks mee oplopen…

Het gaat echt non stop door met rennen, ravotten en zwemmen…. Vandaag zijn we ook op het noordwestelijk (schier)eiland geweest van de Loonse Steeg want het Maaswater stond net laag genoeg. Op het eiland zijn nog meer luchtjes, rommeltjes en veel meer ruimte om te jagen en te rennen.

Het blijft steeds weer een leerzaam schouwspel om de honden elkaar te zien corrigeren, aanhalen en uitdagen… De een piept, de ander blaft, weer een ander gaat op zijn rug of denkt dominant te moeten zijn maar steeds weer zoekt het ekaar op en speelt alsof het een lust is.

Het water, de bagger en het zand waren vandaag favoriet en dan moet je niet teveel foto’s naar de baasjes sturen want de meesten zagen er niet uit haha.

filmpje=== later27 maart 2018

Heerlijke grote roedel en dat is dan ruim 2 uur volop in de weer geweest met elkaar. Erg leuk en terwijl het ene groepje het water in plonst duiken de anderen de bosjes in om te schuumen en te graven…..

De hele roedel van 16 honden is goed aan elkaar gewaagd al doet de een wat lomper dan de ander. Ze begrijpen allemaal de hondentaal en schaven elkaar wel bij als het ergens niet goed gaat….

 

23 maart 2018

Partytime alweer in de uiterwaarden naast de Maas…. Wordt ’n beetje saai zou je zo zeggen…. alles is al gefilmd en gefotografeerd…. Maar mijn hemel wat hebben de honden toch weer schik gehad zo met de dagelijkse roedel… Monty (bordercollie, vandaag jarig) en verder: Rocky, Shaka, Misha, Pepper, Kaya, Lola, Djambo Met jasje), Pip en Salto….. ravotten, rennen, door het water plonzen en schuumen…. Ene moment en corrigeren ze elkaar en het andere moment weer dikke pret met stoeien…

21 maart 2018

Grote roedel met alle soorten en maten en Rocky had het er maar druk mee… Lekker meedoen met alles wat er was maar met name Misha opzoeken…. Zwemmen, graven, ganzen weg jagen en wat al niet meer… Bijna het gebruikelijke ritueeltje… Lekker eten thuis en in een onbewaakt moment de halve bak van een ander leeg geschoept….haha. Ligt nu op te drogen als een zandhaas, maar er is vandaag niemand droog of schoon thuisgekomen.

19 maart 2018

Rocky weer helemaal blij en ook los op de Loonse waard met Misha en later de andere honden. Eigenlijk het inmiddels wel bekende beeld van: Rollen, rennen, zwemmen en ravotten… Hier thuis gegeten alsof ie nooit wat krijgt en nu ligt het hele spul in rust.

De na het zwemmen bevroren natte haartjes begonnen thuis te ontdooien maar dat had ik niet direct in de gaten…. Ik zoeken waar nou al dat water vandaan kwam…. Toen Rocky me een knuffel bracht ontdekte ik het haha.

Zit er al weer op en misschien maar goed ook…. wat kunnen die twee toch rennen en klooien zeg…. Ze staan maar zelden stil en gunnen elkaar amper rust…. Maar de meeste honden mochten het willen zo hoor.

Woensdag gaat ze lekker weer mee…..16 maart 2018

Heerlijk aan de wandel geweest is niet het goede woord….. onwaarschijnlijk veel rennen en zwemmen is meer op z’n plek. Zowel bij de ochtend als middagwandeling zijn ze fors in beweging geweest.  Vanochtend met veel meer honden en moest Rocky ‘n enkele keer ietsje afgeremd worden maar ze heeft het super goed gedaan verder.

Thuis hier ook met Bowdy en Misha nog lekker aan de gang geweest en ‘n beetje onder de indruk gebleken van de problemen met onze Pepper…. Dat gaat nu weer wat beter maar dat was dus de reden dat ons ritme wat door de war lag…

Rocky ligt nu uitgeteld naast me bij de computer en kan er weer tegen tot morgen ochtend.

 

12 maart 2018

Rocky van de partij…. Nou een vette wandeling hoor grote hond… 2,5 uur ravotten, rennen en zwemmen. Je bent lief geweest en hebt geen dure auto’s meer bekrast…. Je was zoals ik al gewend ben ook erg lief voor de pups.

Vanmiddag eveneens weer een flinke wandeling en weer eens even contact met Bullit…. Rond 17.15 weer thuis afgezet….

 

 

8 maart 2018

Flinke wandeling van ruim 2 uur met verschillende extra honden en Rocky af en toe even wat kalmeren maar dat doet ze zo netjes… Ze bemoeid zich soms met andere honden die willen sparren maar ‘n kleine correctie is dan weer voldoende…

Vanochtend is Rocky ook weer stevig aan het ravotten geweest met Yip.. dat was wel leuk. Misha was wat timide want die had ik op de poten getrapt…. Hele dag wel in de weer geweest buiten en in en om het huis.

Vanmiddag toen we terug gingen naar de parkeerplaats kwam er een auto aan rijden en voor ik het wist was Rocky er naar toegerend en sprong er tegen op… Ze luisterde op dat moment absoluut niet. Krassen op de auto en vuil en de meneer was boos (of eigenlijk in zijn mannelijkheid gekwetst) Ik heb sorry gezegd en schoongepoetst en zogenaamd een foto gemaakt. Hij heeft mijn naam en nummer en kijkt of het er met poets af gaat. Waarschijnlijk horen we er niks meer van maar ja dure meneer in dure auto dan weet je het nooit….

Weer wat geleerd…

Verder heerlijk gehad met Rocky die het op de meeste fronten beslist goed doet.

 

 

7 maart 2018

Rocky was geweldig lief vandaag… af en toe moet ze zich laten gelden maar is dan ook simpel te corrigeren. Van alles gerend en gedaan ook met een paar nieuwe honden kennis gemaakt.

We hebben Rocky na elke wandeling kennis laten maken met onze waterblazer. Wauw dat ging redelijk goed al wilde ze liever weg. Er is een enorme partij vuil en haren uitgeblazen en de tweede keer ging het al beter.

 

23 februari 2018

Nou en dan zijn er ineens weer drie dagen voorbij….. Pfff. Alsof het niks is en toch de dagen kei leuk gevuld met in elk geval ‘n hele club honden… Waarvan Rocky dus deel uit maakte en ze heeft zich top gedragen en volop in de weer geweest met voornamelijk Misha…. Maar ook wel de anderen hoor waaronder Yipke… Wel apart dat als we flinke wandelingen hebben gemaakt waar ze aardig met elkaar bezig zijn geweest is het thuis blijkbaar nog niet genoeg…. Toch nog regelmatig klooien met Misha en soms ook de pups en Salto.

Even meende ik je te zien rijden bij Wijchen maar dat zal wel niet… Morgenochtend zijn we weer bij de Loonse Waard en wellicht zie ik je daar anders breng ik Rocky thuis als dat tenminste kan.

 

22 februari 2018

Prima nacht gehad met Rocky en vandaag met een flinke roedel van 5 extra honden heerlijke wandelingen gehad op de Loonse Waard. Ook in en om het huis hebben ze aardig gespeeld en ook de pups hebben het goed met Rocky.

Het ontlasting verhaal van gisteren heeft zich vandaag ook nog voortgezet… heel veel poepen maar geen slechte…. Opmerkelijk omdat ik dit zo niet ken van Rocky maar ze doet flink haar ding en klooit heel wat af dus weinig aan de hand.

Rocky is erg lief voor en zorgvuldig met de pups… Dat is zo leuk om te zien. Ze blijft vol overgave in het water plonzen en daarna wenst ze zich ook nog eens in de modder te wentelen…. Pfff de draak. Maar goed ze geniet volop van de wandelingen en aandacht dus wat maakt het uit.

21 februari 2018

Rocky, schat, je bent nu drie volle dagen en nachten bij ons….  dus party-time…. voor allemaal.  Je moest eerst even op Mikki afduiken maar je was ook direct weer gestopt. Dat was top. Heerlijk lopen rennen en schuumen en met het grootste gemak een lekkere wandeling gemaakt. Er waren geen andere hondjes maar zo ging het ook goed los.

Thuis lekker zitten bij-bruinen voor het tuinhok. Toen Jeroen thuis kwam uit Tilburg ging Rocky helemaal uit haar dak…. Wauw die lieverd. Als of ze hem een jaar niet gezien heeft. Kei leuk in elk geval.

Vanmiddag weer vol gas met de roedel over de Loonse Waard en wat omgewaaide bomen beklommen. Rocky even vastgemaakt omdat er wat mensen rond liepen maar ze deed er verder niks mee….. En na de dagelijkse duik in de Maasplassen was de meeste modder er weer af want het hele spul was heerlijk over de doormodderde strandjes gerend.

Opmerkelijk dat Rocky wat onrustig lijkt/leek…. Inmiddels ben ik 3 x met haar naar buiten gegaan en ze heeft 3 x fors gepoept. Op zich goede drollen maar wel beetje opvallend.22 januari 2018

Rocky in de planning gezet voor 21 februari om 08.00 uur halen en blijft op 22 en 23 februari in elk geval bij ons tot 17.00 uur tenzij Anja haar op 24 februari komt halen bij de Loonse Waard anders brengen we Rocky rond 10.00 weer thuis. Dit wordt nog verder afgesproken.

Misschien is het ook goed om een bak met brokjes hier te hebben voor Rocky. Dan hoef je daar nooit meer aan te denken en geven we haar wat nodig is.

20 januari 2018

Dag: Rocky met Margot mee naar de Loonse Waard…. Ik was zelf in Wijchen voor het trainen van een hondje…

Bij aankomst gingen Rocky, Salto en Misha even luid blaffend achter een auto aan maar dat was snel weer tot de orde teruggekeerd. Verder allemaal prima verlopen en een flinke wandeling gemaakt door met heel wat honden 2 x het stuk tot aan de dam te lopen…. Zelfs Ketske was er weer ‘n keertje bij. Tja en dan thuis eerst even lekker eten en dan wil het bekende duo al direct weer aan de gang…. maar nu even rusten eerst.

Vanmiddag bij de wandeling waren er weer Djambo en die twee wolfshonden van de Pizzeria… Rocky even blaffend er op af maar was reageerde keurig op het terugroepen. Verder een heerlijke wandeling gehad met het gebruikelijke ravotten met Misha.

Rocky is een schat…. maar dat heb ik wel eens gezegd geloof ik haha.

18 januari 2018

Ochtend: Rocky afgehaald en naar de Loonse Waard… Iets korter dan gebruikelijk gelopen want we moesten weg. Vanmiddag weer een grote wandeling. Rocky doet het opnieuw erg leuk en zorgvuldig naar Pip. Bij de wandeling was ook Pip, Yip, Salto, Pepper en Misha die regelmatig in de “strijd” voor ging.  Thuis heeft Rocky sterk de neiging mij te claimen maar daar ben ik mee bezig en komt wel goed.

13 januari 2018

Ochtend: Vannacht geen zucht of kik meer gehoord. Ze hadden allemaal hun portie wel gehad. En nu weer lekker naar de L.W. alwaar het “vrouwtje” al stond te wachten en Rocky direct naar toe rende, de schat.

12 januari 2018

Dag:  om 08.00 uur Rocky afgehaald en naar de Loonse Waard…. de hele roedel mee en een heerlijke wandeling gemaakt, en ook weer ‘s middag’s, met wederom veel rennen, ravotten, graven en in het water plonzen. Volop van Rocky genoten door hoe ze zich gedroeg naar andere honden waaronder Baily die we in de roedel hadden vandaag.  Het gebruikelijke geren en geklooi met Misha en eigenlijk is dat heel de dag doorgegaan. Vanmiddag toen Rocky op een paar andere hondjes afstormde was roepen voldoende om haar te remmen. Ze doet het erg goed. Ze wil vooral mij veel claimen maar dat onderbreek ik regelmatig door haar “plaats” te wijzen. Geen bijzonderheden te melden. Ze was rustiger dan anders qua sfeer. Ze liggen allemaal moe te zijn en uit te puffen van vandaag.

Heerlijk ravotten met Baily voor het eerst er bij.

 

10 januari 2018

Ochtend:  Rocky is om 08.00 uur afgehaald en mee naar de Loonse Waard. Ik heb tevens de huissleutel in ontvangst genomen. Bevestiging is per mail naar je gestuurd. Allemaal gelijk los de wei in en direct aan het ravotten en rennen. Ook met Mikki er bij doet Rocky het kei goed en zeker als ik hem af en toe ietsje af rem. Bijna allemaal hebben ze zich te goed gedaan aan een stinkend visbuffet…. pfff. Hier thuis eerst even de spray er op en afdrogen en dan eten.

Vervolgens rusten, spelen, af en toe naar buiten plassen en door de hele hut elkaar achterna rennen. Links en rechts verschuift er een bank dus het is echt weer party time.

Ja leek me net zo makkelijk als we Rockey hier weer mee naar toe nemen en morgen weer naar de LW. Niet dat wij willen bepalen waar en wanneer jij je hond uit handen geeft maar het leek ons wel handig in dit geval.

Middag: Opnieuw dus heerlijk naar de Loonse Waard gegaan en na een lekkere wandeling werd Rocky nog even in z’n neus gehapt door Zoë, een klein pluizebolletje die dacht dat hij mij moest beschermen haha. Maakte wel indruk maar er was verder niks aan de hand. op dit soort dagen beweegt Rocky heel erg veel en dan ook veelal samen met Misha. In en om het huis ravotten en de wandelingen bij elkaar leveren vermoeide maar beslist tevreden hondjes op.

 

Vrijdag 12 januari halen we Rocky weer op, en ik zal dan uitkijken met begroeting aan de deur…..

 

20 december 2017

Ochtend: absoluut rustige nacht gehad en Rocky heeft zich netjes gedragen haha. Lekker weer naar de Loonse Waard alwaar Yip en Duc er ook waren… Rocky blafte wat naar Duc maar was verder met andere dingen bezig waaronder Misha en Yip. Op de terugweg naar de parkeerplaats waren er vissers en daar ging Rocky naar toe zonder dat hij zich liet corrigeren. Verder geen probleem hoor maar volgende keer krijgt ze die kans niet meer van me door haar eerder aan te lijnen en te corrigeren als dat nodig is. Lekker gegeten en hier ligt nu alles in rust.

Wil graag van jou weten of je Rocky gemakkelijk kan afdrogen…. Bij mij doet ze wat moeilijk en zelfs wat “happerig”. Maakt niet uit want ik zet gewoon door maar ben benieuwd of je dit herkent.

ATTENTIE: Anja, Rocky had bloed aan haar (rechter) oor-randje en er lijkt een klein sneetje in te zitten, geen idee waardoor maar het geeft geen problemen en bloed ook niet meer. Lijkt wel of er ook een ouder wondje zit kan dat?

Middag: behalve heerlijk gewandeld kwamen we ook drie onbekende honden tegen die zich al van verre lieten horen. Ik heb Rocky voor de zekerheid aangelijnd en inmiddels riep de man van afstand of het een probleem was als er een los liep. Nee geen punt en we zijn naar elkaar toegelopen. Even snuffelen en toen was het helemaal goed en zijn er wat snoepjes uitgedeeld. Rocky gedroeg zich voorbeeldig, gaf geen kik en deed niks verkeerds… wauw… die schat.

Op de terugweg kwamen er twee brommerknullen door de wei heen en heb ik Rocky vastgemaakt. Ze stopten netjes op een afstand en ik heb alle honden naar me toegeroepen en tegen die kereltjes gezegd dat ze gerust verder konden rijden. Dat ging helemaal goed want ik had Rocky al weer losgemaakt toen ie geen reactie gaf op die brommers.  Welkom socialisatiemomentje voor de club.

Lijkt als of Rocky pijn heeft als ik haar afdroog… ze piept dan en wil het eigenlijk niet. Toch wat rustig afgedroogd met veel vriendelijke woordjes. Ze krijgen zo eten en dan is ze straks weer bij je.

Avond: Rocky wordt vanavond terug gebracht en zonder tegen bericht is ze er om 19.30 uur. Ze is dan verder nog niet meer uitgelaten maar heeft nu net al wel 1,5 uur gerend.

Voor de uitlaatservice hebben we een herberekening gemaakt naar een 5 dagenkaart van € 87,50 Er zijn aan het eind van deze dag 4 dagkaarten verzilverd. Je hebt totaal € 57,50 betaald en als je nog € 30,00 betaald resteert er nog 1 dagkaart.

Rocky heeft het erg goed gedaan naar Saartje, de nieuwe Labrador pup…. Op de film zelfs maakt Rocky “dat ie wegkomt” ;

19 december 2017

Ochtend: Rockey thuis opgehaald en naar de Loonse Waard… Er waren meer honden en we moesten even in de buurt wachten op onze nieuwe pup die met Margot kwam…. daar doken alle honden, inclusief Ketske en Rocky, op af maar wel zo beheerst en voorzichtig dat was kei leuk. Rocky lekker ravotten met verschillende honden en ze leek rustiger en meer zonder blaffen.  Heerlijke wandeling en naar huis om te eten en te rusten. Valt niet mee haha want Rocky wilt ook graag bij me zijn als ik aan de computer werk en op de bank zit…. Later nog weer in de tuin ravotten met de hele club en alles ging goed terwijl ook de pup er tussendoor wandelde,

Middag: Rocky doet het geweldig. Saartje de Labrador pup is gek op Rocky en ze jagen elkaar na. Rocky bemoeit zich hier wel met mijn computerwerk want af en toe stampt ze een paar letters mee hahaha. Rocky luistert goed en speelt met allemaal waarbij Misha de voorkeur blijft houden. Haar avondmaal was 250 gram gemalen pens…. haha dat wil ze wel eten hoor.

Avond: We hebben een goed dag achter de rug allemaal. Vanavond nog een laatste ronde gedaan gewoon lekker los gelopen op het veld en met een lichtband om. Het “claimen” van mij ga ik wat meer stoppen en soms wat meer afstand laten nemen om “eigendomsgedrag” van haar te voorkomen. Maar dat gaat erg goed en ze luistert prima.

Rocky blijft vannacht en morgen ook nog bij ons.

1 Dagkaart gebruikt en 1 dagkaart houden wij nog tegoed. Overigens kun je wat ons betreft voortaan gewoon meervoudige dagkaarten kopen en die per keer betalen. Geen probleem.

 

 

 

 

18 december 2017

Afspraak gemaakt voor ophalen van Rocky op dinsdag 19 december. Rond uiterlijk 08.00 uur ben ik er en gaat Rocky de hele dag met ons mee. Laat maar weten wanneer ze weer terug kan naar huis. Eten neem ik mee bij jou vandaan en dan gaat het verder wel goed komen.

We gaan uit van 1 dagkaart maar anders horen we het wel.

 

7 december 2017

Nacht en ochtend: Geen kik meer gehoord van de hele roedel…  Ze zijn allemaal rustig gaan slapen en melden zich pas weer toen ik zelf opstond.  Rocky heeft toen wat “onderdanigheidsplasjes” gedaan maar dat is mijn eigen fout want ik moet haar anders benaderen maar was ik even vergeten haha. Geen probleem hoor. Voor de wandeling ging Rocky al flink met Misha aan de gang (samen ravotten op de bank) en dat ravotten hebben ze gezamenlijk weer voortgezet bij de Loonse Waard, waar opnieuw vol gas werd gegeven. Yip, Tessa, Megan en onze eigen roedel incl. Rocky hebben zich prima vermaakt. Al die tijd losgelopen “zonder om te kijken” en ook gewoon weer los naar de auto.

Middag: ik moet Rocky af en toe wat temperen in haar pogingen mij te claimen hahaha die schat. Dus soms even op haar “plaats” gedirigeerd en afgehouden. Valt niet mee met die kop van haar en hoe ze dan kijkt. Verder doet ze het echt heel goed en is het een heerlijk beest. Opnieuw een heerlijke wandeling gehad met veel geren en gestoei, ook met Megan en Tessa….  Aan het eind nog even fors natgeregend maar ze zijn inmiddels redelijk droog weer. Ook haast de bak er weer bij op gegeten en nu zijn ze nog ‘n beetje aan het rommelen met een speel ding.

Alles is dus goed gegaan en het is heerlijk Rocky er bij te hebben. Rocky weer veilig afgeleverd rond 18.30 uur.

6 december 2017

Ochtend: Rocky bij Anja opgehaald en naar de Loonse Waard voor de wandeling. Direct los gelaten in de uiterwaarden maar dan merk je ook dat Rocky steeds omkijkt en terug wilt lopen naar “Anja”  dat is ze zo gewend…. haha. Een keer aangelijnd en om de bocht weer losgelaten… toen ging het wel beter maar steeds als ze met iets bezig was geweest wilde ze naar Anja zoeken. Langzamerhand werd dat steeds rustiger en losser. Heel veel rennen en ravotten met Misha dat was heerlijk. Jammer dat er verder niemand was maar ze hebben veel schik gehad met elkaar en ook met graven naar muizen.

Thuis gekomen heerlijk gegeten en opnieuw een beetje huis en tuin herontdekken. Ze wil steeds op de bank bij mij zitten en aandacht hebben ook als ik op de computer aan het werk ben… De schat! Af en toe naar “haar plek” gewezen en nu ligt ze redelijk rustig midden in de kamer. Rocky luistert goed, is lief en makkelijk te corrigeren.

Betaald 2 dagkaarten x € 18,50 = € 37,00 (wisselgeld € 13,= terug bij thuis brengen Rocky).

Middag: lekker gerust en tussendoor toch ook weer ravotten met Misha, dat kunnen ze niet laten…. Sterker nog… bij de middagwandeling was het weer vol gas achterelkaar aan jagen en stoeien… Jonge waar halen ze de energie vandaan zeg. Rocky heeft nu niet meer omgekeken waar het vrouwtje bleef dus dat ging erg goed. Ze was liep vaak hele stukken weg met Misha en gedroeg zich voorbeeldig en gehoorzaam tijdens de hele wandeling. Nu even lekker kluiven op ‘n staafje buffelhuid en dan gaan ze zo eten.

Aandoenlijk was het feit dat, bij het ver achter blijven van Salto en Misha als ze aan het graven waren, Rocky ergens net zo lang ging zitten wachten tot Misha eindelijk weer kwam…. Kei leuk en lief haha.

Avond: Nou geen bijzonderheden te melden eigenlijk. Rocky heeft het heel goed gedaan en was slechts een beetje onder de indruk van al die lampjes die om hem heen huppelden… Maar ze wende snel en ging direct ook weer “in de aanval” bij Misha.  Goede ontlasting en eenmaal thuis na het laatste lekkers gingen ze binnen nog even stevig aan de gang alsof ze nog geen beweging hadden gehad vandaag… Maar nu zijn ze op en gaat de zaak op zwart hier…

 

 

 

4 december 2017

Hoi Anja, we hebben afgesproken dat ik Rocky op 6 december ophaal tussen 07.45 uur en 08.00 uur en hem weer terugbreng op 7 december na de middag wandeling, rond 17.00 uur. Laat maar weten of dat gaat lukken anders komt Rocky op afroep later op de avond en eet hij eerst nog even bij ons mee.

Je geeft eten voor hem mee en wij vullen dat aan met steeds 100 gram vlees. We houden je weer op de hoogte met af en toe een berichtje en je persoonlijke pagina werken we regelmatig bij.

De boeking is; 2 x dagkaart incl. het eten en de avondwandeling. (totaalbedrag € 37,00).  Voor vragen of opmerkingen weet je ons te vinden.

3 december 2017

Hallo Anja, ik heb begrepen dat je dus 2 dagkaarten wilt inkopen. Komt goed we spreken elkaar.

 

4-11-2017

Rocky overgenomen van Anja. Dat was wel wennen voor Rocky, maar aan de lijn even verderop ging het geweldig goed. Luisterde goed, volgde goed en hield goed oogcontact met mij. Los lopen nog wel even geprobeerd maar ze keek teveel uit naar Anja. Eenmaal thuis gevre… uh, lekker gegeten… (200 gram vlees met daarbij de meegekregen brokjes) daarna huis en tuin ontdekken, het gebruikelijke onzekerheids-plasje doen in huis en verder laten gaan omdat alles nieuw is. Rocky ging in beginsel niet rustig liggen maar liep wat hijgend en zoekend rond. Wel kwam ze regelmatig naar me toe met de nodige knuffels en aanhankelijkheid. Later lekker in de tuin met de honden spelen en het honden speel hok inwijden. Leuke en lekkere dingen gedaan en in de middag weer ‘n royale wandeling gemaakt bij de Loonse Waard waarbij ze direct los kon lopen. Geen verdere bijzonderheden en het is ‘n schat.

 


Als we op pad gaan:
 • Dagelijks met onze honden zijn we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de honden weer terug tenzij ze meegaan voor de dag-uitlaat.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
Ten behoeve van de wandelingen hebben we standaard het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden.
 • EHBO materialen.
 • Riemen, slip- en paklijnen.
 • Lange uitlooplijn.
 • Beloningsbrokjes (en ander lekkers).
 • Hondenfluitje (werkt snel en doeltreffend).
 • Trainingdisc (vriendelijk correctie attribuut).
 • Reinigingsspray (evt. viezigheid op de vacht).
 • Paklijntjes.
 • Lichthalsbanden
 • Zaklamp.
 • Poepzakjes.

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende (drink)water aanwezig en/of we hebben dit voldoende bij ons.