Reu en niet geholpen

Belangrijke informatie!

Met alle respect voor de natuur, zorgen de niet geholpen reuen voor steeds meer onrust in onze dagelijkse roedels. Ze plassen onafgebroken binnen en buiten overal tegenaan en zelfs over elkaar heen.

Maar ook het “rijgedrag” loopt bij de meeste echt de spuigaten uit. De reuen zelf hebben daar zeer zeker last en onrust van, maar bezorgen ook onze overige gasten te veel onrust en overlast.

We nemen GEEN NIEUWE aanmeldingen meer op van intacte reuen, waarvan de baasjes niet het plan hebben tot (al dan niet chemische) castratie over te gaan. We hebben het een hele tijd aangezien en geprobeerd, maar het is echt een groot probleem.

Natuurlijk ligt dat in beginsel anders bij puppy’s, en daar willen we dan afspraken over maken. 

Reuen die over hekken springen gaan niet meer mee naar Hondenheuvel maar worden, indien mogelijk, afzonderlijk uitgelaten.

Wij respecteren het als u uw eigen redenen heeft om niet te castreren maar het zal vrijwel zeker beperkingen geven voor uw hond. Bij de lastigste gevallen kan het helaas leiden tot het beëindigen van onze service.

Wij weten natuurlijk wel dat u in de thuissituatie hier vrijwel geen last van heeft maar onze honden vormen elke dag weer een roedel en daar heeft de natuur duidelijk andere regels.

We willen u in een persoonlijk gesprek graag informeren over ons vernieuwde beleid.


Overigens geldt ook bij teefjes rond de loopsheid, een aangepast beleid.