Reu en niet geholpen

Reu, en niet geholpen…

Als reuen zich op natuurlijke wijze, en als roedel lid, manifesteren wordt er in “hun” verblijfsgebied, regelmatig tot zeer fanatiek (soms zelfs onophoudelijk) in de rondte gepiest, en overal tegenaan. Ook als we maar even iets neerzetten of hangen…

Waar de een plast, gaat de ander er per direct overheen. Ze plassen zelfs over elkaar heen. Dat geeft heel wat onrust in de roedel. Luisteren is er vaak niet meer bij. Ze zijn er alleen op uit zoveel mogelijk hun geursporen uit te zetten.

Als je een of twee honden in je eigen huis hebt merk je daar doorgaans weinig van of geeft het geen problemen. Maar het verschijnsel, inclusief “haantjesgedrag” zal u niet vreemd zijn.

Bij onze service in huiselijke sfeer, is dat inmiddels wel een groot probleem geworden, want ook in huis gaat het toenemend mis en wordt overal tegenaan geplast. Zelfs geholpen reuen worden daar door aangestoken.

Dit is natuurlijk erg lastig voor ons geworden en we nemen al maatregelen.

Laat duidelijk zijn: alle niet geholpen reuen die dit soort overlast geven worden net als alle anderen goed verzorgd met voldoende beweging. Echter ze zullen vaker en langer gesepareerd worden, of zelfs afzonderlijk worden uitgelaten op een ander terrein.

Ook laten we ze niet meer vrij in ons huis rondlopen en worden ze bij rust afzonderlijk naar hun bench gebracht.

Wij mogen, en zullen, u niet manen uw reu te laten helpen, maar willen u laten weten dat er beperkingen voor uw dier gaan gelden. In geval het onhoudbaar wordt hoort u van ons.

Er zijn overigens genoeg organisaties die in het geheel geen reuen opnemen die niet geholpen zijn.

Zo ver willen wij niet gaan, maar we moeten wel wat doen.

Ook bij teefjes en niet geholpen… geldt een aangepast beleid.