programmering

Ons uitlaatprogramma vindt voornamelijk plaats in onze hondenspeeltuin “Hondenheuvel”:

Zie ook:  >>SPEELHEUVEL<<

De honden worden in principe opgehaald tussen 08.00 en 09.30 uur. Ze komen moe maar voldaan weer thuis tussen 14.00 en 15.30 uur.

Binnen dit tijdsbestek komen de honden ruimschoots aan hun lichamelijke beweging en cognitieve spel hetgeen wordt afgewisseld met eten en voldoende rust. 

Bij onze huis-aan-huisservice hebben we een sleutel nodig als er niemand thuis is maar van de meeste baasjes hebben we die al. U kunt zelf uw hond naar/van Hondenheuvel brengen of halen. Maar om de op

enbare (blaf)orde bij roedel en de werkbaarheid van het team in goede banen te leiden, geldt:

Brengen alleen tussen 09.00 en 9.30 uur.
Ophalen alleen tussen 13.30 en 14.00 uur.Intacte reuen: 

We nemen helaas geen intacte reuen meer op. We zijn erg lang coulant geweest en geprobeerd er iets op te vinden, maar het is geen doen meer.
Waar je thuis amper iets van zult merken, leidt het in de roedels en bij  het team, steeds tot zoveel onrust dat we e.e.a. moeten beperken.
Het gaat om overlast als: rijden, overal plassen, de dreiging van ’n gevecht en verwonding voor de gasthonden en de hond zelf.
We respecteren ieders idee en motieven om niet te castreren, al is een tijdelijke chemische castratie wellicht een goed alternatief. Overweegt u de chemische castratie, reken dan op enkele weken voor het effectief is. Voor pups geldt dat ze binnen de 12 maanden geholpen moeten zijn.
Ook nu al wordt bij te lastig, of zelfs gevaarlijk gedrag de hond gesepareerd van de roedel. Dat is niet leuk voor de hond, daarvoor komt ie niet bij ons.

Als er sprake is van loopsheid, kan een teefje zo’n 3 tot 4 weken niet meer bij ons terecht, eveneens omdat de halve roedel er dan wild of onrustig van wordt.

> Verzorgingsgebied

Binnen ons verzorgingsgebied Ewijk, Beuningen en Winssen, kunnen wij uw hond ophalen/terugbrengen via onze huis-aan-huisservice. Buiten deze gebieden rijden wij niet meer.

>Mee-eetservice:

De honden zitten automatisch in onze mee-eetservice en eten bij ons altijd na de eerste wandeling rond 11.00 uur. Avondeten moet u zelf  thuis regelen. Indien gewenst geeft u eigen (dieet) voer mee. 

>Aan- en afmelden van honden:

Het blijft altijd mogelijk de hond aan- of af te melden, ook al is dat op het allerlaatste moment. Onder het motto “geen hond geen kaart” zijn er ook nooit kosten verbonden aan ’n annulering. Staat de hond op een vaste dag genoteerd, dan is het ook geen probleem dit te wijzigen, of af te melden.


Samen met u, zien we met belangstelling uit naar onze “woontoekomst” en de daarmee samenhangende mogelijkheden voor alle honden. Wij zullen er alles aan doen onze service  zo breed mogelijk te houden.