programmering

Uitwaaiers per 1 oktober!

Actuele informatie over de nieuwe programmering ten gevolge van onze veranderende woonsituatie! Per 1 november moeten we uit onze woning, maar hebben nog niets anders!

Deze informatiepagina wordt regelmatig geactualiseerd, maar blijft bestaan:

Vakantie Uitwaaiers:

Eerder dit jaar kondigden wij onze vakantie aan, begin oktober. Dat gaat nu niet door maar als wij moeten verhuizen zijn we 10 dagen gesloten en kunnen we geen gasthonden opnemen. Wij laten u per direct weten als hier de datums van bekend zijn.

Absoluut zeker is dat ons prachtige project Hondenheuvel blijft bestaan, al is het programma iets aangepast!

Het is pure noodzaak ons programma te wijzigen want zonder back-up ruimte is er geen mogelijkheid voor overnachten en vakantie opvang. We kunnen niet anders dan onze gewaardeerde uitlaatservice ingrijpend aan te passen aan de te verwachten situatie.

Vanaf 1 oktober speelt de dag zich nog steeds af op ons schitterende project Hondenheuvel. Weliswaar in uren korter, maar het blijft een dagprogramma waar de honden totaal niets aan tekort komen. We hopen van harte dat u zich daar ook in kunt vinden, en bij ons zult blijven.

De honden worden zoals gebruikelijk opgehaald tussen 08.00 en 09.15 uur. Maar worden weer thuisgebracht tussen 14.00 en 15.15 uur en zijn dus wat vroeger thuis.

Binnen dit tijdsbestek komen de honden echter ruimschoots aan hun lichamelijke beweging en cognitieve spel, en wordt afgewisseld met eten en rust.
B
ij onze huis-aan-huisservice hebben we een sleutel nodig als er niemand thuis is maar van de meeste baasjes hebben we die al. WANDEL service:

De nieuwe DAG service geldt voor de werkdagen. Om ondanks de beperkingen het weekend ook service te bieden, hebben we op zaterdag, zon- en feestdagen, wel wandelservice. We halen de honden op tussen 08:30 uur en 09.00 uur en brengen ze tussen 11:00 en 11:30 uur weer thuis. De honden zijn dan ruim 1,5 uur aan het rennen en ravotten geweest.U kunt zelf uw hond naar/van Hondenheuvel brengen of halen. Maar om de openbare (blaf)orde bij roedel en de werkbaarheid van het team in goede banen te leiden, geldt:

Brengen alleen tussen 09.00 en 9.30 uur.
Ophalen alleen tussen 13.30 en 14.00 uur.

De serieuze zorg en aandacht voor uw geliefde dier zal onverminderd gewaarborgd blijven. Dat geldt ook voor onze enorme flexibiliteit, al komt die door de nieuwe situatie mogelijk behoorlijk onder druk te staan. We blijven vechten voor, en zoeken naar, betere omstandigheden.

Alle beperkingen zijn voornamelijk het gevolg van het wegvallen van thuisruimte. Daardoor is de dagbesteding van Jeroen niet meer mogelijk en valt zijn belangrijkste taak, met de honden op het thuisterrein weg.

We kunnen ons voorstellen dat u, gezien uw dagindeling en planning, niet mee kunt gaan met de nieuwe programmering. Het zal zeer spijtig zijn u kwijt te raken, maar is dan wel te begrijpen natuurlijk. Zoek tijdig naar een voor u betrouwbare opvang of uitlaatservice. Als er ook maar even de mogelijkheid is om de situatie zoals nu, weer op te pakken, dan hoort u direct weer van ons!

Intacte reuen: 

We nemen helaas geen intacte reuen meer op. We zijn erg lang coulant geweest en geprobeerd er iets op te vinden, maar het is geen doen meer.
Waar je thuis amper iets van zult merken, leidt het in de roedels en bij  het team, steeds tot zoveel onrust dat we e.e.a. moeten beperken.
Het gaat om overlast als: rijden, overal plassen, de dreiging van ‘n gevecht en verwonding voor de gasthonden en de hond zelf.
We respecteren ieders idee en motieven om niet te castreren, al is een tijdelijke chemische castratie wellicht een goed alternatief. Overweegt u de chemische castratie, reken dan op enkele weken voor het effectief is. Voor pups geldt dat ze binnen de 12 maanden geholpen moeten zijn.
Ook nu al wordt bij te lastig, of zelfs gevaarlijk gedrag de hond gesepareerd van de roedel. Dat is niet leuk voor de hond, daarvoor komt ie niet bij ons.

Als er sprake is van loopsheid, kan een teefje zo’n 3 tot 4 weken niet meer bij ons terecht, eveneens omdat de halve roedel er dan wild of onrustig van wordt.

> Verzorgingsgebied

Binnen ons verzorgingsgebied Ewijk, Beuningen en Winssen, kunnen wij uw hond ophalen/terugbrengen via onze huis-aan-huisservice. Buiten deze gebieden rijden wij niet meer.

>Mee-eetservice:

De honden eten bij ons altijd na de eerste wandeling rond 11.00 uur. Avondeten moet u dan vanaf 1 oktober zelf weer thuis regelen, omdat het anders te vroeg is om te eten. Met ons voer/vlees mee-eten komt op € 1,=  per maaltijd per hond. Overigens is er voor alle honden ook door de dag heen wat lekkers, bij “training” of spelsituaties.

Een eetpakketje van 10 maaltijden komt op € 10,= U krijgt daar een afzonderlijk “tikkie” voor. Geeft u eigen voer mee dan is dat natuurlijk gratis.

Vaak willen honden het voer dat ze gewend zijn bij ons niet eten. Dan ruiken ze “lekkerder” eten. We roeren er dan wel eens wat vlees doorheen.

>Aan- en afmelden van honden:

Het blijft altijd mogelijk de hond aan- of af te melden, ook al is dat op het allerlaatste moment. Onder het motto “geen hond geen kaart” zijn er ook nooit kosten verbonden aan ‘n annulering. Staat de hond op een vaste dag genoteerd, dan is het ook geen probleem dit te wijzigen, of af te melden.


Samen met u, zien we met belangstelling uit naar onze “woontoekomst” en de daarmee samenhangende mogelijkheden voor alle honden. Wij zullen er alles aan doen onze service  zo breed mogelijk te houden.

Was het maar anders, maar het is nu niet anders!