poepeter

Bah,

Er zijn honden die poep eten. Wij mensen vinden dat uiterst smerig en worden er gek van. De honden eten hun eigen uitwerpselen of die van andere honden. Soms doet het ze niks, soms ook kunnen ze er aardig ziek van worden. Waarom ze dat doen…. op internet staan 978 artikelen, beweringen en geschriften… Niet uit te komen. Maar ik heb voor een artikel gekozen waar ik wel wat in zie… Of het werkt zal van veel dingen (en training) afhangen.

Wij hebben ook een hond die het doet en die proberen we er thuis van te weerhouden met ’n schreeuw of trainingsdisc. In onze dagelijkse roedel met gasthonden is er geen beginnen aan en dat gaan we ook niet meer doen. O, zeker, als we een hond zien die poep wil of gaat eten zullen we proberen dit te corrigeren, maar als we continue moeten schreeuwen en ingrijpen brengen we zelf zo’n onrust in de complete roedel dat de lol er wel voor ze af gaat.

Je kunt je hond een snuitje (muilkorfje) om doen zodat ie in elk geval geen poep kan eten. Als je wilt dat wij dat doen horen we het wel, maar moet je het je hond eerst zelf aanleren. Meer kunnen we niet doen, meer zullen we ook niet meer doen: het is haast gewen doen.

Kijk eens naar bijgaand artikel, wellicht zit daar de oplossing voor je bij.

>>ARTIKEL Poepeten<<