Pip1458

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.


 

(pay) 10 “DAG” (27-05-2019) afgeschreven op:  28-05/ 29-05/ 03-06 / 05-06 / 06-06

Beschikbaar nog: 5 DAG-kaarten. 15 april

Rennen, stoeien en thuis in de waterbak een uur lang haar eigen ding gedaan. Wat ‘n beest zeg.

11 april

Oeps verslag vergeten maar als Pip moe was is het een heerlijke dag geweest.

10 april

Wauw wat een dag, Pip moet aardig aan haar tax zijn… Druk aan de stoei geweest. Wat ‘n energie nog steeds. Heerlijk beest…. Maar we vonden wel dat Pip erg vaak een klein plasje doet….

8 april

Opnieuw wegens drukte buiten de honden om geen verslag helaas…. Filmpje heb je wel gezien.

4 april

Helaas geen verslag van toch ‘n heerlijke dag.  Soms is dat door druk ander gedoe zo. Bijzonderheden worden echter altijd per app gemeld indien van toepassing.

 

2 april…

Niet alleen maar lomp hoor ook iets minder lomp… Vandaag voornamelijk duikbootje spelen en stokken jatten. Na het eten thuis ook nog even ‘n paar maatjes afmatten en de rust is even weer gekeerd in huize hondenhok.

10 “DAG”aangekocht

28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

27 maart

Pip moet kapot geweest zijn… Dat is ze wel vaker want ze is volop bezig. Ik kreeg ook wat twijfel… Ze is de hele dag buiten geweest, toen ik zag dat ze moe werd apart genomen en heeft ze 1,5 uur geslapen. Toen is ze naar binnen gelopen en ging plassen midden op het kleed.  Vreemd want dit is niet des Pips… In de gaten houden of er geen blaasontsteking speelt.

26 maart

Weer een doggydag met wat daar zoal bij hoort… aan collegiaal gestoei, graverij en rensport.

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen we wel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

19 maart

Drukke dag en in twee groepen aan de wandel en het ravotten geweest… Heerlijk weer met heel hoog water in de polder… Muizen graven waarbij de een graaft en de ander handig afwacht of er een muis omhoog gegooid wordt… Al voor de wandeling flink aan het ravotten en bijna heel de dag buiten is het spul toch wel moe lijkt ons.

Runa wat afzonderlijk gehouden met af en toe een speelmaatje en de rest is vol aan de bak gegaan. zwarte Pip ging uit haar dak toen ze eindelijk weer los mocht na de sterilisatie.

 

 

18 maart

Heerlijke dag met vreselijk hoog water in de polder…. Voordeel daarvan is dan dat alle diertjes zoals muizen en mollen omhoog gestuwd worden… Vluchtend voor hoog water worden ze dan wel speelbal van gravende honden…. Zielig? Ach als de honden ze niet pakken doen de roofvogels dat wel… ook die zijn rijkelijk ter plaatse. Mooi weer dus ook hier op het terrein lekker aan het stoeien en zelfs zonnen geweest.

14 maart

Helaas geen verslag van toch een heerlijke dag.

13 maart

Pip is uit haar dak gegaan samen met Ciska….. Bommetje gedaan en in Blaffo (de hondenhut) gespeeld.

 

11 maart

Pip kwam weer binnen rennen als Pip…..

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

4 maart

Lekkere wandeling gemaakt met Pip bij de ARN…. Goede ontlasting. Vandaag zoals gezegd: geen kaarten, wel service. Veel goeds met Pip…

28- februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren.

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.

Aankoop “10 DAG”

 

27 februari

Hele mooie dag maar geen verder verslag. Pip gaat goed!xx

 

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

 

21 februari

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

 

18 februari

Tja en dan lijkt het hoog zomer omdat ze allemaal het water in zijn geweest dus drijfnat weer thuis komen. No problem, we hebben onze onvolprezen waterblazer… >klik voor filmpje< in een paar minuten een droge schone hond… Even wennen voor de honden, even zorgvuldig leren gebruiken door de baasjes en het wordt een feest.

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet…. En hoe Pip is…. Dat zeggen we maar niks meer over….. De lieverd.

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Soms denk ik: goh dat die honden niet slijten zeg….

 

 

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

 

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

31 januari

Pip je bent ‘n charmant “monster” en je wind haast iedereen om je poot, hond en mens… Pip vandaag al meer ruimte en beweging gegeven dan gisteren maar de volgende keren kan ze weer vol gas met de club mee…

Genoeg hondjes om twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

30 januari

Vandaag wel even kalm aan want het geweld waar jullie doorgaans mee spelen is nu eventjes niet goed voor je…  Tja.. weet wat je doet Jeroen want als je Pip  in je buurt hebt vergeet dan het computeren maar haha….

Pip…. Heerlijk dat je er weer was vandaag…. We hebben Pip regelmatig laten spelen met een haar passende hond. Som met ‘n paar honden maar korte stukjes van maximaal 15 minuten tenzij het wat rustiger ging. Ze heeft het goed gehad en wij ook met haar zoals gebruikelijk.

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

17 januari

We zouden je eigenlijk in dienst moeten nemen als aanjager en inspirator van hele roedels…. o, o wat ‘n positieve druktemaker ben jij zeg…. Je kunt alles hebben, gaat altijd maar door en je bent nooit eens boos op een andere hond.

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manoeuvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

14 januari

Pip, Dusty, Doedel, Spike, Monty, Hachi, Koos en Ollie… en dan ter plaatse nog ‘n paar en ons eigen trio. Dus het was weer ‘n feest… Party time in optima forma door de onwaarschijnlijke ravot en ren partijen enerzijds maar anderzijds ook de kleine lieve interacties tussen enkelen in en om huis en tuin…

Het is zo mooi als je ziet hoe corrigeren uiteindelijk werkt. Moet je de ene week ‘n iets te brutale enthousiasteling ‘n stapje terug zetten in de roedel, zie je het behaalde resultaat als die lieverd er weer is… Fantastisch. Onze foto’s en filmpjes laten niet altijd iedereen zien, maar moe en voldaan worden ze niet door in de kooi te liggen…

10 januari

Sjors die in de buitenruimte op schoot springt, Ketske die met een bal in de bek loopt te parderen en een rijtje wachtende honden op het moment van uitwaaien…. Een ander deel staat op film waarbij Pip zich uit de naad rent, Ricky de graafplek van Hachi slinks overneemt maar kort daarna net zo snel weer afstaat aan die grote herder haha… Flo heeft ook iets van zoek het maar uit…

7 januari

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.

Neus geschaafd bij Pip…. geen idee waar of wanneer… Niet ernstig maar mag wel wat verzorgd worden….3 januari

Börner, Doedel, Ketske, Spike, Koos, Yip, witte Pip, zwarte Pip, Hachi, Misha, Salto en Ricky is de roedel groot genoeg om in twee groepen uit te laten…

Het tweede deel verschiet al flink wat van hun kruid rond de thuisbasis en de thuiskomers gaan dat ook nog eens dunnetjes overdoen… Met enige regelmaat zie je dan toch honden echt moe worden en ‘n enkeling houdt het voor gelopen en zondert zich af…

Reuen doen ook vandaag wel heel erg reuïg en dat is niet altijd leuk voor de reuen onderling maar zeker ook niet voor de onschuldig kijkende teefjes… Het is soms net de mensen wereld…

Iedereen van de roedel heeft zo ‘n eigen aparte manier om op te vallen en dat verhoogd onze pret enorm…

In het kort o.a: zwarte Pip en de waterbak vullen en omgooien, Börner en z’n onmetelijk geknuffel met o.a. Ricky en witte Pip, Koos met z’n energieke dansjes bij het hek, Doedel en Spike met hun nieuwsgierige fratsen enz…

Wat een bekkie toch….

2 januari 2019

Leuk roedeltje zo vers in het nieuwe jaar, met Pip, Saar, Hachi, Ciska, Monty, Börner en onze drie musketiers… en natuurlijk een kluppie toevalligheids-honden…

Geen vuurwerk gedoe meer en heerlijk de uitwaai over zich heen laten komen… Ieder voor zich maar ‘n stok voor z’n allen dus dan wordt er gerend tot de tong onder de pootjes verdwijnt.

Hier thuis nog maar eens doen alsof ze er niet uit zijn geweest dus ravot het hele spul nog fors ‘n tijdje door…

20 december

Jussi en Ricky hebben het heel goed gedaan en na het vorige conflict elkaar in hun waarde gelaten… Honden lossen het vaak zelf wel op en de situatie van vorige keer (na ‘n conflict Jussi wondjes aan oor, en later bleek dat ook bij Ricky)

Hachi blafte de wolfshonden weg dus die snappen nu ook dat ze niet de baas zijn over Hachi…

Pip en Koos en later ook Börner, hebben zich tussen de wandelingen door, een groot deel van de dag, vermaakt met een lege doos… in stukken scheuren en steeds weer met ‘n ander stukje er vandoor gaan met anderen achter je aan….

Doedel is steeds onder de indruk van wat de andere honden zoal met elkaar uitvreten… Dat gaat soms met ‘n hoop gegrom gepaard en worden er lippen getrokken… Maar dat is precies zoals het hoort en als mensen zich er maar niet mee bemoeien komt dat wel goed…

18 december

We kunnen het kort houden…. Pip is uitgewaaid!

17 december

Pip wat ben je toch ‘n heerlijke drukte maker… Pfff al voor de wandeling is ze zo met Sjors en Koos in de weer geweest dat ie stuk lijkt… Maar schijn bedriegt en ze bliekt al weer richting de rest. Dan eten…. ze geeft je de kans amper bij de bench te komen met haar eten en op het moment dat je het neerzet is de bak al leeg haha… We strooien het los in de bench dan is ze even bezig…13 december

Ricky met Jussi aan de knok om een ganzenveer…. Tja een van de twee zal voortaan de ander wel respecteren… We weten nog niet wie maar ze zijn beiden niet bang. Nu net horen we dat Jussi gewond is. Hoop niet erg en helaas komt er soms een “gewonde” uit de strijd. Waar we kunnen zullen we dat voorkomen…

Doedel en Hachi… normaal gesproken wat terughoudend en zelfs wat bangig voor de wolfshonden liepen er nu gewoon naar toe. De rest van de dag was het weer party time bij de uiterwaarden en in en om huis… Monty is aangepakt door Börner en meerdere honden hadden vandaag moeite met de van nature meegekregen “drijflust” van bordercollie Monty. We zullen daar wat meer op letten en hem af en toe een aanvullende taak geven.

Nog een keer bij de middagwandeling knok om die veer… Deze keer was Ricky de verdediger en dus aanvaller… Geen gewonden en dat is ook lang niet altijd bij dit soort “conflictjes”

Doedel is wat meer onderhoudend benaderd door Jeroen om de binding te versterken… Datgaat goed en een van de trucs is Doedel met een hapje eten zelf uit de auto leiden. Daaraast is stem en bewegingskalmte ‘n goede methode.

Sjors, Pip en Koos af en toe aangevuld met Ricky was weer een bruisend kluppie…

11 december

Bovenaan, voor het woordje ” Aankoop” staat (pay) als je daarop klikt kun je voortaan per keer 10 kaarten kopen tegen het goedkoopste tarief. Je hoeft dus nooit meer 20 kaarten tegelijk te kopen.10 december
Doedel onwijs met Ricky aan de gang…  rennen en elkaar uitdagen… Wat is dat toch leuk.  De rest is ook aardig in de weer geweest waarbij die grote stoere Hachi toch wel onder de indruk was van de twee imponerende wolfshonden Kaya en Chacka…. Ollie is heerlijk en doet goed mee met de rest maar heeft zo ook zijn wat bange momentjes… vaak is een aai of aandacht dan de oplossing. Sjors en Sammy hebben naast eindeloos speel plezier veel last van hun hormoontjes… Vooral als spetter Pip in de buurt is… Koos is lijkt het wel een soort vliegende kiep omdat hij zich overal laat zien waar wat te beleven valt, en is er niets dan start hij wel een “knokploeg” op…. Van het kijken en er bij zijn alleen al zijn we zelf redelijk moe geworden… Maar een feestje was het weer…
6 december

Flo, witte Pip, Hachi, Ketske en Koos…. aangevuld met ons eigen trio…. Zwemmen en rennen… dus moe.

5 december

Dag van de brand. De brandweer had de stroom afgesloten en door alle consternatie is vergeten de kaart af te schrijven en verslag te doen. Dank voor je eerlijkheid!

3 december 2018

Hatchi heeft ‘n volwaardige sparringpartner gevonden in Jack… zie het filmje. De rest gaat zo zijn eigen gang maar kijkt wel vol bewondering naar het tafereel der grote honden…

Zoals zo vaak is er na eten en rusten thuis weer een adembenemende voorstelling van alle loslopende viervoeters… Non stop duikt het langs, door en overelkaar heen… Onvermoeibaar, schier aggressief, af en toe een piep en toch met liefde en zorgvuldigheid…29 november 2018

Flink roedeltje vandaag dus maar in twee groepen wezen uitwaaien… Wat eerst thuyis bleef vermaakte zich met elkaar lichtelijk slopen en imn de uiterwaarden was rennen, zwemmen en elkaaar omver lopen wel het feestje van de dag… Ketske, Börner, Sjors, witte Pip, Koos, Monty, Raisa, Baily, een paar toevalligheids honden (Megan, Tessa, Sam, Noah) en ons eigen huistrio dus zo’n 68 pootjes… + nog vier van Milo doof en blind 17 jarig Jack-Russseltje…26 november 2018

Als er in mensen termen wordt gerept over “spetter”, “lekker wijf” of zelfs “vui.. sl..” dan weet ik niet hoe dat in honden taal onder “woorden” wordt gebracht maar vooral vandaag leek het hier wel op “de rijdende roedel”…. De een sprong op de en alle anderen op de een… De honden-hormoontjes gierden langs, door en over ons heen…

Middelpunt van dit alles is “witte” Pip zoals die schat door ons wordt genoemd… Al enige tijd geleden loops geweest maar qua geurtjes heeft ze voor de reuen nog steeds alles “aan boord” No Love spray helpt niet, al spuit je het de kerels in hun neus…

Tja de natuur heeft ook bij honden zo z’n aandrang… Vandaag voelden wij ons meer de preutse begeleiders die keer op keer al te verwoede kunstjes wilden afleren, dan volop genietende gastbaasjes… Nou genoten hebben wij toch wel hoor want er viel ook nog veel anders te beleven met het spul…. onder anderen ‘n laat uitwaaiertje met lichtbandjes om…22 november 2018

Typisch weer zo’n filmpje waarvan je zegt, dat zegt genoeg… Maar we vinden “Uitwaaiers” toch leuker dan “Uitgelaters”…

19 november 2018

Er zijn nu nog extra zorg-dagen voor Jeroen waardoor we soms niet in de gelegenheid zijn de persoonlijke pagina’s bij te werken… Excuses daarvoor. We hopen spoedig dit weer op orde te hebben. 15 november 2018

Grote groene weide is leuk maar aanvullend thuis nog een stevig partijtje masseren is een goede bewegingstherapie en zelfs voor de toeschouwers leuk……

12 november 2018

Jatmoos….. schooipoedel…. steelpan…. nou zo kan ie wel weer haha… Pip, op de foto als herfsthond….. Jatte zo ‘n bak eten van aanrecht…. Dan moet je boos zijn maar dat lukt niet bij deze witte draak… Ze was weer helemaal Pip vandaag met alles er op en er aan….

8 november 2018

Beelden zeggen meer dan woorden…

5 november 2018

Pip heeft nog steeds “lekkere” geurtjes zij zich dus elk mannetje benaderd haar nog steeds… Dat vinden wij wel erg lang duren en wellicht kan eens bij de dierenarts worden nagevraagd wat dit kan betekenen. Verder was Pip weer helemaal Pip in een leuke roedel waarin Hachi wat gebrom om z’n oren krijgt en daar lak aanheeft, Doedel kijkt wat de anderen doen en als het haar bevalt doet ze mee, Koos, Sjors en Pip steeds vol gas met elkaar in de weer zijn en Sjors net als Sammy erg veel last heeft van hormoontjes richting de teefjes… Ollie lacht zich overal tussendoor en bijelkaar genomen is het hele spul weer aardig uitgewaaid….

De hond op onderstaande foto kunnen we ook met witte poten aanleveren…..

1 november 2018

Pip… eindelijk weer volop mee naar de uiterwaarden… je hebt nog wel volop geurtjes bij je maar het gaat erg goed….. Wat had je toch ‘n plezier weer…

29 oktober 2018

Alles kan wel met elkaar en doet overal aan mee maar er zijn ook wat temperamentvolle exemplaren waar we terdege rekening mee moeten houden… Niet alleen voor de honden onderling maar ook voor ons zelf… Ze lopen je in een onbewaakt moment zo uit je laarzen zonder pardon te zeggen. Doedel en Bowdy zijn daarin, samen met witte Pip, de koplopers dus met ‘n “kleintje” bvb zoals Koos, moeten we toch wel opletten…. Koos en Sammy waren vandaag de maatjes van de dag, maar Pip weet ook zoals altijd ‘n paar van de roedel de speelse stuipen op het lijf te jagen.28 oktober 2018

Zomer en wintertijd overbruggend hebben we samen op de bank een feestje gevierd met als inzet een petfles…. Komische, witte, draak Pip,  ook als we de tijd op een andere manier met je willen invullen ben je heerlijk.

Was je al vroeg weer naar je baasjes toe…. komt wel goed, voor je het weet ben je weer bij ons….27 oktober 2018

Toen Pip kwam lagen de andere honden nog binnen uit te rusten van de wandeling… Kon ze mooi even rustig op gang komen en ‘n rondje door de tuin doen…. En toen kwam Börner….. vanaf dat moment zijn die twee vrijwel de hele dag met elkaar in de weer geweest, en niet te zachtjes…. lomp, ruw maar gelijkwaardig en binnen de grenzen elkaar “slopen”…

De nacht is rustig verlopen en door moeheid geveld heeft Pip geen kik meer gegeven. Ook niet toen we met een andere hond vannacht langs haar heen moesten…

25 oktober 2018

Wat je ze ook aanbiedt op ‘n dag, hoe veel of hard ze ook lopen…. eenmaal thuis gaat na het rusten het gas er weer vol op en jaagt het door tuin en hut… ‘n feest om dat van nabij mee te kunnen maken…

22 oktober 2018

Dikke pret weer in de wei maar Hachi is vooral met zich zelf bezig… Was wel even onder de indruk van een paar wolfshonden en werd fors aangeblaft door ‘n grote Labrador… Geeft niks is goed voor hem en erg bruikbaar voor socialisatie.. . Ollie en Ricky doken in een vette modderplas en zagen er niet uit en feitelijk de hele roedel van zo’n 16 honden inclusief de dagelijkse gasten ter plaatse, hebben wat aan de muizen stand kunnen wijzigen door fors te graven… Skip doet heerlijk mee en en rent overal op af en heeft vooral buiten veel maatjes…

Pip hopen we nou toch spoedig weer met de meute mee te laten gaan. Ze vermaakt zich opperbest in en om huis maar de uiterwaarden zijn wel weer lekker voor haar.18 oktober 2018

Een flinke roedel in twee gedeeltes uitgelaten…. Dikke pret voor Jussi en Ricky tijdens het stoeien. Jussi die dan eerst zit te blaffen omdat het “vrouwtje” nog thuis en dat moet ie verdedigen…Jussi; zo hoort het ook hoor. Bowdy en Koos….. tja… kijk maar op het filmpje… Bowdy is een ruwe energieke sterke Labrador… Koos nog een jong prulletje Heidelwachter…. Koos bang of onder de indruk? Zie het zelf op de film. Timo met z’n mooie witte krulletjes… heerlijk zoals ie het met iedereen kan vinden en met regelmaat z’n eigen plek in huis verovert….

15 oktober 2018

Koos is voornamelijk met Pip opgetrokken maar klimt net als Pip ook graag overal op en in voor wat betreft de roedel… Hij is natuurlijk wat tenger en moet dat soms wat ontgelden maar voor de duvel dus niet bang en gaat steeds opnieuw de “confrontatie” aan. Pip is weer fors bezig geweest en kon haar energie kwijt aan ieder die ze tegen kwam…. De lompe lieverd… denkt zo even te passen in het kleinste hokje wat we hebben… En raad eens wat?  Het past haha…

11 oktober 2018

Uitwaaien in twee groepen en thuis het hele spul samen aan de rol…. Pip nog even apart vanwege loopsheid maar die kan volgende week weer volop mee denken we… We hadden een nieuwe in de groep Hachi een oud-Duitse herder reu. Prima gegaan en een lieve hond. Flo liet ons even schrikken door een houtje wat vast zat in haar bek maar het was er snel weer uit gepulkt. Jussi de Lagotto was er weer en die is inmiddels zo sociaal en innemend geworden. Geen watje gelukkig maar een sociaal roedel lid die precies weet hoe ze respect afdwingt van al te opdringerige puppen en pubers. Dappere Sjors de Teckel die als een speedy overal tussendoor, maar soms ook tegenaan, duikt. Koos en Monty wisten elkaar vooral thuis te vermaken en het was ook niet gek dat na het eten zowat iedereen in diepe rust viel….

Wat is Pip toch groot geworden zeg…. (en vreselijk lief) Zie foto, ze torent hoog boven het hekje uit….8 oktober 2018

Roedel ‘n beetje opgesplitst vanwege ‘n restje loopsheid… Er volgde een heerlijk wandeling waarbij Sjors als een verzopen katje te voorschijn kwam dus die hebben we op de terugweg maar even lekker warm in een dekbed gerold om wat te drogen.

Doedel is lekker met Flo en de roedel op stap gegaan en hoe goed ze het ook doet… om de auto in te gaan heeft ze het altijd wat moeilijker…

Pip is nog zwaar in trek bij de kerels maar op zich is met enige organisatie goed te doen.

4 oktober 2018

Mooi dagje weer, ook met het weer en een leuk roedeltje de wei in…. Lekker aan de zwier met elkaar… wat men daar niet deed kwam later thuis wel weer aan bod.1 oktober 2018

In het wandelgebied; Rocky, Doedel, Ollie, Yip, Pip, Salto, Sjors, Misha, Ricky en Ketske…. en dan thuis nog Sammy en het nieuwe Heidelwachtertje Koos…. Lekker kluppie bij elkaar zo hoor… Pip in de laatste dagen van loopsheid nog even separeren van de actiefste mannetjes en Koos wat helpen te wennen aan deze nieuwe vreemde roedel.

Gaat allemaal goed, weet heel goed met elkaar om te gaan… Alleen met eten en etenswaar wat oppassen want dan denkt elke vierpoter dat anderen zijn eten opmaken… Pip moet maar snel weer van haar periode af zijn dan kan ze weer met iedereen en alles….. Ze komt niks te kort maar er is wel meer vindt ze….27 september 2018

Lekker uitwaaien met; Monty, Yip, Flo, Ketske, Rocky, Pip, Sjors, Doedel en onze eigen schatjes… en tussen het rennen door het nodige aan niesbuien… er schijnt weer iets te heersen aan ‘n verkoudheidje….geen zorgen nog maar in de gaten houden.
We kunnen niet alles filmen maar hoe hard het soms ook gaat…. af en toe zie je de kleine Sjors een flinke koprol maken of zelfs in z’n geheel onder een hogere vierpoter door sjezen… Komisch haha.
Doedel vindt steeds beter haar plek en daagt soms al uit met een stuk hout in haar bek… Je kunt maar iets in je bek hebben…. Misha kwam met een wat apart voorwerp aangelopen en dat bleek dan weerde telefoon van Margot te zijn…. pfff. Dan heeft het haar aangeleerde trucje; “kom maar brengen” dus nog een forse meerwaarde.
Pippeke is nog steeds erg aantrekkelijk voor de reutjes dus hebben we het nodige gesepareerd vandaag… Op zich goed te doen, maar wel opletten natuurlijk…24 september 2018

Grote roedel dus in twee groepen uitgewaaid…. Heerlijk weer van de honden vrijheid en al wat daar bij hoort genoten…. de beestjes natuurlijk zelf ook. Tank Bowdy en inmiddels ook tank Pip hebben elkaar afgemat in een non-stop gedraaf de rest op allerlei andere manieren.

Beetje improviseren welke honden bij elkaar kunnen want Pip is aardig loops.  Alles is erg goed gegaan en Pip is volop aan haar trekken gekomen.20 september 2018

In twee groepen uitgewaaid vanwege een loops teefje… wat improviseren en er dan met het hele spul toch een leuke dag van maken…. Het jaagt en ravot toch wel als we de grote wei in gaan en thuis kun je de “meisjes” en de geholpen “jongetjes” toch wel met elkaar laten stoeien.

Op zo’n dag merk je wel hoe vreselijk sterk de “natuur” is maar tegelijk voelt het voor ons erg goed als we hoe dan ook onze vaste gasten in de service kunnen houden.

Voor wat betref het onderhouden van de persoonlijke pagina zal deze op de dinsdag, donderdag en vrijdag soms pas laat of slechts mondjesmaat worden bijgewerkt. Dit vanwege het medische programma wat Jeroen voorlopig moet volgen.17 september 2018

Pip…. je wordt nu echt een grote meid…. Alle mannetjes willen verkering met je want je ruikt schijnbaar heerlijk. We zagen ook wat bloed. Nou ja het was ook stevig te merken in de roedel want het was hectisch…. Kun je nagaan wat zo’n mooie dame veroorzaakt in de natuur.

Betekent voor ons en de baasjes wat aanpassing bij de service. We zullen proberen Pip er bij te houden op de gebruikelijke dagen en indien mogelijk te separeren van de reuen.  Blijft er teveel onrust dan willen we Pip vanuit jullie huis gaan uitlaten. Dan hebben we een sleutel nodig. Als jullie Pip dan zelf even ‘s morgens uitlaten dan komen wij twee keer op die dag een grotere wandeling maken met Pip. Dan rijden we afzonderlijk, met een veilige speelhond erbij, naar de uiterwaarden en mogelijk aan de lange lijn.

Graag horen we jullie over dit plan.

Dan de uitlaat van vandaag…. Met een flinke roedel de uiterwaarden in en heerlijk uitgewaaid, met elkaar en afzonderlijk maar net zo het uitkwam. De baggerplas was wederom in trek dus van die gevolgen hebben we maar geen foto’s gemaakt. Opnieuw thuis denken dat ze lekker uitgelaten zijn maar dan begint het pas…. De auto nog niet uit of ze ravotten binnen en buiten, jagen achter elkaar aan, klimmen nog ff over elkaar heen en werpen tegelijk een blik richting “restaurant” want ja we willen wel eten ook….
Maar daarna is het dan ook stil en ploft iedereen op zijn of haar plek…

Algemene foto’s (Pip buiten beeld, in de bagger denken we)13 september 2018

Erg druk dagje vandaag dus in twee aparte groepen aan de wandel gegaan… Maakt niet uit wie je bij wie zet want het gaat allemaal goed met elkaar…. opnieuw in de roedel Lagotto Jussi… Die maakte al eerder deel uit van de vaste club (voor het ongeluk van Jeroen) en gaat gelukkig voortaan weer met ons mee.

Met verder: de grootste van de roedel Ketske, boerderij hondje Yip, ons eigen trio; Misha, Salto, en Ricky, superspeler Bowdy, witte locomotief Pip, slotbewoner Flo, het onafscheidelijke duo Doedel en Spike….

De grote wei, het verkoelende Maaswater, konijnen, vogels en vooral elkaar maakte ook vandaag weer het honden-pretpark; de Uitwaaiers!

Jussi ging goed mee na een verbaasde blik en ‘n omkopend stukje kaas. Deed het kei goed in de roedel en hoefde alleen een paar al te opdringerige labradors tot de orde te grommen.

Doedel en Spike doken als vanzelf de auto in, dus ook die groeien in hun dagelijkse programma en hun zelfvertrouwen neemt duidelijk toe.

Witt Pip begint voor reutjes lekkere geurtjes te krijgen wat vooral aan Ketskes reacties te merken is… Pip zelf dacht ach laat ik me eens opdringen aan Kets dus die liep hem steeds voor de voeten.

Flo is een aparte allemansvriend met drakenstreken afgewisseld met onschuldigheidstrucjes en bijbehorende smoeluitdrukkingen….

Bowdy de superspeler deed zoals ze zichzelf is en heeft elk groepslid geprobeerd een paar graden harder te laten lopen….

Geen foto’s vandaag, maar niet zelden zou dat een herhaling zijn van eerdere situaties.10 september 2018

Met ‘n lekker roedeltje de wei en het water in… Doedel, Spike, Misha, Ollie, Yip, Rocky, Ketske, Salto, Sammy en Ricky en dan teckel pup Sjors nog even thuis…

Allemaal lekker gerend al dan niet in groepsverband, gegraven, door de Maas geplonst en… altijd leuk: net voor het naar huis gaan de modderpoel ingedoken… Braaafff allemaal, en wat ruiken jullie lekker….

Nu alles tevreden in ruste tot de volgende belevenis…6 september 2018

Ach Pip wat moeten we nog over je schrijven ? Je bent zo’n heerlijke gangmaker en blijft iedereen op een leuk-lompe manier uitdagen. Komisch is je manier van water drinken eh slobberen… na het water drinken schep je je smoel vol met water en loopt dan weg……. dus… precies; er loopt een spoor van ge-plonst en gemorst water door de hele hut…..

Het ergste is eigenlijk dat we ons steeds weer kapot lachen om deze vertoning….4 september 2018

Na de dagopening van de door de tuin stormende Pip en Ricky gingen we vandaag op pad met de uitwaaiende roedel, bestaande uit o.a. Ketske, Pip wit, Pip zwart, Yip, Rocky, Misha, Salto en Ricky de rat…..

Ruimte zat in de uiterwaarden maar volgens duo Pip moest er maar beter midden in een baggerplas worden gestoeid. Per slot kun je er daarna ook nog lekker in rollen…. u begrijpt het al: baggerbende voor de uitwaaiers….

In de grote wei jagen en door Monty “veedrijven” en thuis de rest van de dag ravotten, stoeien, klooien, spelen en, o ja soms ook nog verplicht rusten.

Wat een heerlijk zooitje zo met elkaar… Wauw!30 augustus 2018

De hele roedel weer heerlijk uitgewaaid met alles wat daar zoal bij hoort… Het gebied is erg groot en wordt volledig benut door de beestjes. Ook blijft het mooi en toch ook verwonderlijk dat het allemaal zo goed met elkaar omgaat…

Sjors is ‘n dappere dodo die net zo makkelijk de “aanval” inzet op andere honden en de grootte maakt daarbij niks uit, hij klimt er op of duikt er overheen.

Monty doet graag en veel drijven en de roedel bijeen houden en is sterk baasgericht… een hond die je gemakkelijk alles kunt leren.

Pip en Flo blijven de hele dag stoeien, en niet al te zachtjes ook, onvermoeibaar en slechts onderbroken door wat verplichte rust momenten.29 augustus 2018

Na de ochtendopening hier in de tuin is de hele bende uit gaan waaien in de uiterwaarden. Pip, Monty, Rocky, Ketske, Ricky, Salto en Misha zijn samen met Yip, Djambo, Kaya en Shaka dikke pret gaan maken door het gebruikelijke jagen, zwemmen, graven en stoeien…

Monty de Bordercollie doet vanuit haar instinct de boel bij elkaar houden en dat gaat sommige honden te ver… Pip doet van alles en bemoeit zich graag met wat er verder te vinden is en als we de foto mogen geloven heeft ze net ‘n struisvogel ingeslikt hahaha. Rocky de herder schuift en rent heen en weer en ook zij speelt maar wat graag met alles wat ze tegen komt.

Het hele spul ligt out of order op de vloer of in de bench…27 augustus 2018

Pip je bent er weer en dat weten de nieuwe hondjes vandaag ook al gelijk want je zwengelt ze lekker aan…. Gelijk merken we van de mannetjes extra belangstelling en dus zou het wel eens kunnen zijn dat….. We merken het vanzelf.

Lekker bezig geweest zoals de foto’s laten zien…. Pip kan lomp zijn als een tank maar is altijd voorzichtig naar kleinere of jongere honden…. De lieverdToen grote Pip nog Pipje was…..19 augustus 2018

Uw hond is LOOPS… wat nu?

We proberen dan toch service te verlenen al is dat vaak in wat gewijzigde vorm. Als wij reuen hebben lopen dan geeft dat, vaak ‘n moeilijk te beheersen chaos. Zo niet dan kan de teef gewoon in de gebruikelijke service. Anders kunnen we afspreken dat we de hond in elk geval 2 keer een ruime wandeling geven en waarvoor we hem bij u thuis komen ophalen.  In elk geval laten we de hond niet los lopen. We verzorgen na de wandeling uw hond en houden hem nog even gezelschap. Overnachten is dan bij ons niet mogelijk maar we kunnen wel kijken hoe we dat samen oplossen, bvb. door extra uitlaat. Hoe goed we ook ons best zullen doen paring te voorkomen kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het mis gaat.

Voor de evt. afwijkende service voor dit doel worden de gewone servicekaarten in rekening gebracht en dus zijn er geen extra kosten. 7 juni 2018

Pip al je uitwaai vriendjes vinden het jammer dat je op vakantie gaat en ze zullen jou missen…we hopen je weer te zien op 9 juli en wensen jou en je baasjes een hele fijne vakantie.

Je komt dan gezellig weer op de maandag en donderdag bij ons spelen!!

29 mei en 31 mei 2018

Ach Ach Ach Pip wat ben je toch een vrolijke noot. Samen met Saar en alle andere rennen, ravotten duikbootspelen en wat hebben jullie een schik. De volgende keer ga ik filmen hoe jullie doen als jullie eten krijgen…2 wildebrassen bij elkaar. En omdat het zo heet was vandaag was het hitte plan van kracht, dus lekker in en om het huis met het water.

24 mei 2018


 22 mei 2018

Vandaag de hele dag stoeien en spelen met Pip….wat zullen jullie moe zijn, heerlijk gewandeld op de Loonse waard aan de Maaskant.

17 mei 2018

Ow ow, de hele dag druk in de weer geweest met Skip, wat een pret heb je weer gehad met water, handschoenen, stokken, riemen, ik heb van alles voor bij zien komen. En maar rennen door de tuin en bij de maas door het hele hoge gras.

15 mei 2018

Pip je moet toch echt wel moe geweest zijn, wat kan jij rennen met Saar doe het hoge gras bij de Uiterwaarden en wat plons je heerlijk in het water. We hebben de teil ook weer vol laten lopen want jij wil altijd waterpret.

Foto’s volgen binnenkort

Jeroen bedankt jullie voor de leuke kaart!!

9 mei 2018

Vandaag in de uiterwaarden alles gedaan onder het toeziend oog van 31 zwanen… Het was er druk met honden en dat vergroot het feest alleen maar… Gelukkig komen ook vreemde baasjes gewoon met hun hond op onze roedel af in plaats van hun prulletje angstig op te nemen of terug te gaan. Nou ja het waren niet allemaal prulletjes want er liepen me toch een paar “koeien” bij…

Door het hoge gras zijn we er soms een paar kwijt maar gelukkig reageren ze allemaal op het fluitje en is het spul zo maar weer bijeen…

Timo, Lola, Angel, Pip, Zora, Duc, Shaka, Kaya, Ricky, Djambo, Keet, Ketske, Pepper, Salto, Misha, Flo en nog twee heel grote Flatcote Retrievers dat was zo’n beetje het kluppie wat er ronddoolde los nog van de baasjes die er bij hoorde.

Thuis eerst in de rust stand en zelf even op adem komen. En na onze siësta gingen er een paar nog wat dollen in tuin en waterbadje.

Timo en Pip begonnen elkaar te “slopen”…. Lola en Zora deden dat nog fijntjes na, Angel zocht een rustig plekje en ons eigen viertal dook onder in onze privé Dug-Out.

Trio Blanca


8 mei 2018

Hitteplan gooit wel alles om qua wandelingen maar heeft ook een kei leuk gevolg…. Na de ochtendwandelingen gaat er eerst thuis gegeten worden en dan rusten… maar als dat er op zit gaat de hele roedel zo zijn eigen gang in en om het huis… Er zijn er altijd een paar die niet kunnen wachten de ander te “slopen” en ravotten tot ze zowat niet meer kunnen maar er zijn er ook die feilloos weten dat je maar beter de schaduw op kan zoeken of een tijdje in het badje rondtollen….

Er gebeurd dus eigenlijk meer dan op een gemiddelde dag want in de avond wacht ze dan allemaal nog een vette wandeling in de grote wei…
Dat is dan wel te merken hoor want ‘s nachts gaat er geen oog meer open…

Bij de grote wandelingen aan de Maas worden er spectaculaire achtervolgingen gehouden langs de waterkant en qua afstand hoeven we zelf niet veel af te leggen omdat ze zelf snelle meters maken op een manier die wij alleen met de brommer kunnen halen…

Pip is samen met Saartje ongelooflijk te keer gegaan in en om het badje wat we hadden opgezet…. Jonge jonge wat een feest en wat zijn die twee aan elkaar gewaagd zeg….. Stelletje duikboten!

3 mei 2018

Lekker weer dus lekker weer de uiterwaarden vereren met onze roedel… Nou niet helemaal onze want er waren nogal wat vierpotertjes… Stuk of 16… Waaronder Kaya, Jambo, Yip, Pip, pepper, Zora, Misha, Lola, Rocky enz…

Een gemelleerd gezelschap van landlopers en waterratten zoals eigenlijk elke dag wel weer… Het zwemt met elkaar, het pakt elkaar soms wat pittig aan en zo weer hangen ze met een paar tegelijk aan een lange stok die al dan niet uit het water veroverd is…

Gelukkig ook weer het eiland op zodat er nog meer te jagen en te schuumen viel en tegelijk duurt de wandeling dan met gemak een uurtje langer…

De puppy’s Pip en Zora wat eerder naar huis want die krijgen meer dan genoeg aan beweging en spel.

Pip werd “belaagd” door 2 wolfshonden en gaat daarbij vol overgave liggen en wordt dan per direct niet meer belaagd maar uitgenodigd mee te spelen….

Verder is Pip een heerlijke drukte maker die in alles wel iets ziet om op af te duiken en mee te spelen….. Af en toe is ze zo lomp dat je je leven niet zeker bent als ze weer eens een “aanval” inzet… haha… lekker ding.

Pip had betere ontlasting vandaag!30 april 2018

Pip, Flo, Zora, Ketske en Lola onder anderen in de roedel, later nog aangevuld met de wolfshonden en Djambo de Ridgeback. Een dan Sammy later opgehaald om mee te gaan in de “puppenloop”… De grote wandeling was deze keer op een wat ander gebied in de Uiterwaarden dan anders om de koeien even te ontwijken… Lekker langs dijk en Maas en meer dan eens ook in deze rivier waar enkele boten soms een verrassende golfslag veroorzaken. Niet elke hond heeft dat direct in de gaten dus soms wat vreemd kijken en schrikken maar direct daarop met de golven spelen.

Om er te komen moest er eerst door heel hoog gras worden gesprongen maar zelfs dat werd een feestje…

Sammy heeft in en om het huis om de beurt kennis gemaakt met alle beesten en ook flink met Pip aan de gang geweest…. Pip is soms een handige slijmerd haha die feilloos weet hoe ie contact en aandacht moet krijgen van de anderen…. Doorgaans duikt ze er op of doet alsof ze zich onderwerpt. Is de kust veilig dan hup weer ravotten, de lieverd.

Attentie: Ontlasting van Pip is diarree! Hele dag al.  

26 april 2018

Pip heerlijke wervelwind…. eerst even de hut door rennen met je maatjes maar al snel laat je weten dat je “ff moet”….. Dat doe je echt keurig…  Daarna gelijk mee naar de grote wei en het water…. Oh ja,  en de baggerplasjes…. Soms ben je net een varkentje als je zo door die modder kruipt…. Maar je bent wel een leuk varkentje hoor…. want we genieten volop van je.

Lekker stoeien en ravotten met de rest al was vandaag de roedel niet zo groot. Dan merk je ineens dat er wat in de wei ligt wat je nog niet kent…. En inderdaad koeienpoep haha… Natuurlijk er van eten want je bent een Labrador maar ach daar krijg je niks van al verbieden we het wel als we het zien.

De hele dag staat verder in het teken van stoeien en door wei en huis rennen… Rusten doe je goed en eigenlijk zonder protest.23 april 2018

Heerlijke koelte zo na die warme dagen en dat lieten de honden ook blijken… Nog harder en langer dan ooit te voren raasden ze uit bij het zwemmen en rondracen in de uiterwaarden…

In twee ploegen zijn we er uit gegaan en is iedereen royaal aan zijn trekken gekomen… Je houdt soms je hart vast als ze vol gas door het struikgewas stuiven maar vrijwel altijd gaat het goed op ‘n enkel schaafwondje na zoals deze keer bij Bowdy.

Die Pip springt steeds in de teil met water en gaat dan rondjes draaien…. En wat doet ze dan?  Ineens gaat ze in die zelfde teil zitten plassen… hahaha wat een komiek zeg.

Nu is het rusten geblazen en dan gaan we naar de volgende ronde uitlaat. Rennen stoeien en ravotten meer kan ik er niet van zeggen maar Pip zal aardig tam zijn vanavond.

Rest nog 1 foto……..

19 april 2018

Pip….. wat zal ik nou eens van je zeggen? Wat ben je toch een heerlijk dier… Zo energiek en zo vol met lieve rotstreken dat het heel de dag lachen is. Onophoudelijk ravotten met wie je maar tegenkomt en vooral vandaag met Mikki… Mikki moet haast gesloopt zijn maar Pip zelf ook haha. Eerst in de grote wei en in het water natuurlijk en dan maar rennen en sparren met de anderen.

Echt hoor we moeten haar afremmen want ze denkt dat ze al groot is… Maar wat een pret zo de hele dag. We hebben wel hitteplan dus na de grote wandeling alleen nog hier in en om het huis met spelen, schaduw liggen en rusten in de koelte.

En dan ontdekken ze ineens een teil waar wij de planten uit water geven…. en dan is het Pip en Plons….. Pffff… En daarna ook de rest er in… wat een pret. en als je naar huis gaat toch nog snel even in de heg springen …. Pip je bent een schat!16 april 2018

Mooi weer en veel honden… Angel nieuw in onze roedel met dan nog een aardig stel overige honden er bij is het toch ‘n leuk feestje zo… Veel in het water en rennen met elkaar zoals eigenlijk wel gebruikelijk zo langzamerhand. Af en toe vliegt het elkaar om een of andere reden weer aan en direct daarna speelt het weer…. Monty is een supersnelle en overal op reagerende “druktemaker” maar ze luistert goed verder en op wat dominante fratsen na gaat ze lekker mee in de ploeg. Rocky’s baasje kwam haar ophalen dus die ging verder haar eigen weg. Pip heeft samen met Pepper de puppenloop gedaan en maar even contact gehad met die grote roedel.

Het hele spul is op enig moment door de bagger gegaan en bijna niemand kende zijn eigen hond haast terug…. Pfff dat wordt poetsen voor ons…

Eenmaal thuis het eten en daarna rust in de tent. Pip niet op film.

12 april 2018

oh oh Pippeke…. wat ben je toch een levenslustige boef…   Heerlijk en iedereen geniet van haar… Ze paradeert door de roedel heen alsof ie van haar is en plonst de sloot in alsof het ‘n springkussen is.

En ja hoor met 18 honden spelen en ravotten en als ze op haar donder krijgt probeert ze het nog een keer en kiest anders een ander uit. Vrijwel iedereen kan het goed met haar vinden. In de bench nu en rusten… echt niet eerst nog een tijdje fanatiek op ‘n buffelbotje bijten….

ATTENTIE: Ik schrik een beetje van het eten van stenen…..  En nog inslikken ook…. Dat mag niet en moet ook niet en er moet goed in de gaten worden gehouden of die er weer uitkomen.

Dit gedrag is wel te corrigeren maar kost wat tijd en zeer consequent handelen/optreden.

5 april 2018

Heerlijke wandeling van ruim 1/2 uur (puppenprogramma) door de grote wei en de plassen…. twee “eigen” roedeltjes met Jussi, Flo, Ricky, Zora, Lola, Pip en ons eigen trio… En met alle anderen daar ter plaatse was het weer partytime met 20 honden… Het leert en corrigeert elkaar en af en toe ‘n pesterijtje mag natuurlijk ook wel…

Samen met Zora tijdens de puppenloop en elkaar afmatten. Kei leuk hoor zo die grote en kleine pup tijdens het klimmen en ravotten…. Nu rusten allemaal en straks een namenspelletje.

Nou Pip kan maar zo lichtelijk toto zijn…  Die heeft wat af gestoeid met Zora maar ook met de anderen.

29 maart 2018

Pip onze grote vriendin rent vol gas de hut weer in…. onze honden weten er wel mee om te gaan inmiddels maar Pip kijkt niet zo nauw waar ze tegen op knalt. Dan met z’n allen de auto in op weg naar de grote wei… Leuk vroeg roedeltje zo van de Uitwaaiers….

Lekker rennen en schuumen maar waar Pip nou ineens onder de bagger vandaan kwam weten we niet maar ze zag er niet uit haha.

26 maart 2018

De dag begon met een voorzichtige benadering van Pepper…. Heel voorzichtig probeerde Pip in de gunst van Pepper te komen en dat deed ze supergoed… Rustig, snuffelen, met pootje wat aan raken en vooral goed opletten wat Pepper er van vond…..

Dat zijn altijd hartverwarmende beelden.

Daarna Pip met Skip en de grote andere roedel mee naar de uiterwaarden en vol gas aan de sjouw. Pip pakte Skip flink aan… ze zijn even oud maar Pip is lomper en sterker…. Dat was lekker stoeien zo samen want Skip heeft dit soort contacten heel erg nodig.  Toen kwam Lola er bij en moest Pip zelf alle zeilen bijzetten om de “aanvallen” te pareren… Maar alles ging goed en na een half uur is Pip met Margot mee naar huis gegaan.

Nou heeft Pip wel een dag gehad hoor want ze mocht nog een keer mee op de grote middagwandeling… belevenissen stapelen zich op en vooral vanmiddag kwam Pip met grote regelmaat in te diep water terecht maar ook in baggerplasjes….  Wat we meer honden zien doen is dat Pip gewoon ergens in het water ging zitten plassen haha…

Pip is ‘n heerlijk en energiek ding…

22 maart 2018

Pip… ze is in staat elke hond voor zich te paaien maar soms moet ze dat bekopen met een vette snauw…. Ze leert daar wel van maar probeert dan weer op een andere manier te bereiken wat ze wil. Zo zal ze groot worden en zeer sociaal. Het regende en alles zat onder de bagger… Maar maakte de roedel allemaal niks uit (en ons ook niet hoor) En er was een nieuwe hond bij die wel heel druk naar Pip was maar waar Pip geen genoeg van kon krijgen haha. Af en toe een stukje aan de lijn moet Pip wat beschermen tegen overmatige lompheid….

In het filmpje de losgeslagen bende waar Pip lekker in mee deed! Resultaat van deze dag: Pip zal wel moe zijn….

21 maart 2018

Energieke Pip…. Direct vol gas hier in huis maar later ook in de uiterwaarden…. ravotten met iedereen, zwemmen, stoeien, ondersteboven gelopen worden en uitdagen. Haast een vast ritueel waarbij ze heerlijk uit haar dak gaat.

Half uurtje zo vol gas is genoeg in zo’n grote roedel en Pip is met Margot en met Pepper weer naar huis gegaan.

Die kunnen de hele dag bezig zijn als je ze niet tijdig hun rust laat nemen…. Mikki met Pip is vandaag “het paar van de dag” geweest…. Wat ‘n energie zeg…. Maar opnieuw heerlijk gespeeld en gerend.

15 maart 2018

Pip wat ben je toch een schat en nog mooi ook…  Heerlijk zo vrij als Pip zich gedraagt en met haar charme kon ze ook nog Pepper bereiken vandaag. Heel rustig naar Pepper toe en aan de bek likken wauw… Als Pepper dat toelaat ben je echt een stukje verder. Pip mee naar de grote uiterwaarden waar het erg druk was met 14 honden en een paar baasjes.  Maar Pip doet met iedereen mee en als ze grommen gaat ie naar een ander of trekt zich er niks van aan. Enkele keer wordt ze door ‘n lomperik ondersteboven gelopen maar Pip kijkt dan met een blik van “er zijn erger dingen” haha.

Thuis is ze samen met een Bordercollie en Misha Salto aan het vloeren gegaan en Salto vond het best. Ook dat is een teken dat Pip meer plaats krijgt in onze roedel… wauw.

Nou vanmiddag opnieuw mee naar de uiterwaarden… niet te lang niet te veel maar gewoon lekker rommelen. Maar ja als je dan van alles tegenkomt dan moet je daar toch wat mee doen….

Eerst in het water…. dan in de klimbomen, dan graven en schuumen met de rest mee, dan stoeien met een berghond-pup, dan een ontmoeting met Pitbull Bullit…. Volgens mij gaat Pip dromen vannacht van wat ze allemaal beleefd heeft… Nu moe? Ja! Maar echt een heerlijke dag gehad.

8 maart 2018

Zo wit beertje ben je er weer bij haha… Lekker mee gegaan naar de uiterwaarden en net als de rest hup daar het water in….  Dan zie je gelijk al weer de “puppelijke” lompheid en onbevangenheid en dat is zo komisch om te zien… Met heel veel honden weer kennis gemaakt en na 20 minuten was het echt genoeg voor haar…. Margot is naar huis gegaan met haar en wij zijn nog bijna 2 uur verder gegaan.

Angel is een kei leuke herder maar die niet veel van pups moet hebben en daar trekt Pip zich dus geen bal van aan hahaha. Pip socialiseert als de beste want ze zoekt iedereen op en probeert alles wat ze in zich heeft uit op al wat er loopt, zwemt en vliegt.

Pip had prima ontlasting.

l,’;ik[PQ\0-\=

-02JP[]\

Ik probeer steeds wat te typen maar Pip komt zich er mee bemoeien… kan zijn dat ie een geheime boodschap aan jullie schrijft maar ik kom er geen wijs uit haha.

De foto met de witte plons…. Pip sprong heel maf het water in achter een ander aan… Toen ie nog een keer opsprong en tegelijk een andere kant op keek plofte ze midden in een struikje in het water… Soms is ‘t net ‘n clown….1 maart 2018

Blije Pip…. Je vloog me zo om de nek en je vond blijkbaar dat ik me nog moest wassen en dat heb jij dus direct maar gedaan hahaha schat! Pip is met Margot hier in de omgeving gebleven en is zoals je al weet tijdens de wandeling al helemaal uit haar dak gegaan…. Wauw…. alles wat maar iets bewoog was aan de beurt en dat was later niet veel anders toe ze weer binnen was… Wat een energie zeg…. Maar heel erg leuk en als je haar duidelijk afremt dan doet ze dat ook hoor.

Toen ik met de hele roedel weer thuis kwam hebben ze nog wat gerust zo na het eten en naar een uur zijn ze met z’n allen nog even flink in de weer geweest. Nu is alles in rust en kunnen we even andere dingen doen.

Ik begrijp dat je Pip wat minder geeft in deze vervelende dagen dat je ziek bent. Schroom echter niet om ons wat extra in te schakelen hoor… dan heb je even geen zorg en kom je ook aan je eigen rust toe…. Maar ja ik snap ook wel dat je dit knuffelbeertje liever bij je hebt.

Vanmiddag lekker mee wezen uitwaaien in de uiterwaarden… Zoveel energie moest er even flink uit… Heerlijk rennen en ravotten, klimmen, langs de waterrand rennen en achter rond waaiend plastic aan…. Pip heeft prima ontlasting gehad en is even heel close geweest met Pepper… Dat is echt een vooruitgang want dan heeft Pip respect getoond.

22 februari 2018

Direct door naar de uiterwaarden alwaar een flinke roedel op ze lag te wachten…. 9 honden huppelden daar rond en bijna iedereen deed het met de ander…. Pip is lomp naar Skip… Maar daar leren ze beiden van en Skip valt steeds ook terug aan dus dat gaat wel goed. Alleen op tijd zorgen voor rust.

Grappig was dat Pip naast Skip in een bench ligt en toen Pip haar eten op had wilde ze met de poten door het gaas ook nog wat van Skip pakken… Dat zal ie net snel weer doen want ze schrok van de reactie van Skip…. haha.

Lekker weer dus ook heerlijk buiten ravotten met de rest… Samen met Skip een doekje slopen, illegaal op de “hondenzonnebank” klimmen hoewel de zon al weg was daar en gewoon in en om het huis klooien…

Pip had keurige ontlasting en doet soms wat moeilijk ademen, “omgekeerd niezen” noemen ze dat ook wel…. Graag tot de volgende keer!

15 februari 2018

Pippeke…. welkom weer vandaag en wat ben je toch een lieve drukte maker… Gelijk maar even met Skip ravotten maar dan ineens ren je naar buiten en is je ontlasting heel erg dun, lichtbruin en met brokjes hout er in…. We hebben een monster bewaard dan kun je het zien.  En natuurlijk houden we het in de gaten. Verder ben je vrolijk en levendig en ook nog aanhankelijk…. Wauw.

Samen met Skip blijf je vandaag in de Ewijkse omgeving maar ook daar vermaak jij je uitstekend. Zo dadelijk komen Misha en de rest terug en kun je weer lekker stoeien. Eten heb je net gedaan dus nu eerst even rusten net als Skip. Oké je hebt gelijk… in de bench lekker kluiven is toch ook wel rusten en je valt vanzelf in slaap…

Pip gaat vanmiddag toch mee met de roedel… Daar is ze aan toe. Lekker in de grote wei ravotten en schuumen en vriendjes ontmoeten…

We kunnen Pip brengen tussen 17.00 en 18.00 uur dan is alles weer thuis en heeft Pip gegeten als ze thuis komt, ook is ze dan schoon…. We vinden Pip echt heerlijk… Ook een doerak maar dat is des pups….. Ze doet het in elk geval goed.

Opnieuw was er een minder goede ontlasting… weliswaar iets beter als vanochtend maar er zaten harde brokken in en wat bloed. Zo’n brokje heb ik schoongemaakt en geeft ik wel mee ik heb geen idee wat het is.

Pip heeft heerlijk gerend en door de bagger gerold… en tijdens het nemen van een scherpe bocht heeft ze ‘n “botsing” gehad met Misha… dit heeft haar (en Misha) wel een paar kleine stoei-afdrukjes (boven oog) opgeleverd… een piepje en ze renden weer verder achter elkaar aan om een stok af te pakken. Ze heeft een heerlijke dag gehad en wij ook haha.

8 februari 2018

Daar ben je weer… blije dries en flink gegroeid. Vandaag wandelingen in de omgeving gemaakt voor nieuwe luchtjes, nieuwe geluidjes en socialisatie.  Daarnaast in de tuin en ook binnen gespeeld met Misha en Skip en met regelmaat ook in de bench voor de broodnodige rust momenten.

Het is een felle hoor die Pip… af en toe de rug haren overeind en proberen de baas te zijn haha. Dat gaat haar nog niet lukken… de anderen houden dat wel onder controle maar het is kei leuk om te zien. Pip was aan het kijken bij het maken van een afsluit rek vooraan bij het pad… met enige regelmaat dook ze de buxushaag in en dat was zo komisch….

Wij hebben haar niet zien poepen vandaag maar verder ging het goed met plassen, eten en luisteren…25 januari 2018

Pip welkom ook als je wat ziekig bent… geen probleem en we zorgen goed voor je.  Vandaag even niet mee naar de grote uiterwaarden maar wat meer in en om huis en minder ravotten met de anderen. Ooh je komt niks te kort Pip maar even wat rustiger.

Plassen en poepen doe je goed haha en op ‘n klein puntje zacht na (ook de tweede keer een paar uur later) verder prima ontlasting. Ik denk dat er weinig aan de hand is. Ook na poepen in de tuin wordt alles goed gedesinfecteerd voor alle zekerheid.

Pip is zo levendig (en brutaal) als wat maar neemt ook goed haar rust op het moment dat ze even in de bench moet. Ook leert Pip heel goed de taal der honden…. en wat heel leuk was: Toen ik Pepper ging drogen met de z.g. waterblazer (harde en warm blazende “stofzuiger”) waar in principe elke hond bang voor is, kwam Pip er gewoon bij om te kijken, in de slang te bijten en boven op Pepper te klimmen…. Wauw…

We hebben het vandaag ook nog even gehad over wel of niet een poeptest laten doen. Maar pip is zo vreselijk fit, heeft echt geen slechte ontlasting, eet goed en rust ook goed dus lijkt er op dit moment eigenlijk weinig aan de hand. Je sprak ook over de laatste entingen waar het een gevolg van kan zijn dus even aankijken is geen slechte optie.

24 januari 2018

Pip is welkom ziek of niet ziek en we gaan goed voor haar zorgen. We doen korte uitlaatrondjes, laten haar wat minder hevig met Misha spelen en meer rusten. We houden eten, drinken en ontlasting maar ook gedrag goed in de gaten.

22 januari 2018

Hallo Karin, fijn dat je vertelde dat er ‘n ontlastingsprobleem was. Altijd goed voor ons om te weten hoe het met de hond gaat als ie weer thuis is. Wij zullen goed in de gaten houden wat Pip doet en eet. Wat ik je wil vragen is om, als het kan, een dergelijk probleem direct aan ons door te geven omdat wij dan wat makkelijker kunnen terug kijken naar wat er die dag geweest is.

Karin is het handig voor je zelf als je een grotere bak brokjes voor Pip hier zet? Als je ons dan het gewicht af en toe doorgeeft wat ze aan brokken moet hebben dan komt het wel goed en hoef je zelf geen zakjes te maken….

Fijne dag gewenst.

Ochtend: Goedemorgen Pip… dat is ook wat onze honden “zeiden” toen Pip weer binnen kwam…. Ze werd vriendelijk onthaald en Misha was gelijk weer met haar aan het spelen. Even rond geschuumd in huis en in de tuin, plasje gedaan en nu even rust voor de wandeling…

Lekker vrij uit in de Uiterwaarden van hond naar hond en zoals gebruikelijk Herder Rocky achterna zitten… De roedel gaat verder en de dappere Pip weer naar huis voor eten en rust. Ploft gelijk neer en valt in slaap… totdat de rest ook weer terug is maar die moeten na het eten ook eerst rusten Pip dus ff wachten nog.

ONTLASTING: Bij de Loonse Waard heeft Pip gepoept en het eerste deel was goed en het tweede deel tamelijk zacht. We houden het in de gaten maar we nemen dit soort meldingen en/of problemen zeer serieus en maken direct nog meer werk van o.a. bench-hygiëne om eventuele problemen te voorkomen.  Ook qua beloningsbrokjes en wat ze onderweg eet gaan we alles beter in de gaten houden. Wij verwachten niet dat er door haar spelen in het water diarree ontstaat maar we horen graag als jij daar anders over denkt, of weet waar Pippeke evt. gevoelig voor kan zijn.

Middag: De rest van de dag in het teken gestaan van rusten, spelen met vooral Misha en lekker wandelen in de buurt. Ook is ze met Margot even naar de woningen van Waelwick geweest waar Margot werkt en is ze samen met een van de bewoners een wandelingetje gaan maken en een rondje langs de andere bewoners…. Dat was wel heel erg leuk voor iedereen en Pip geniet van alle aandacht en nieuwe geurtjes.

Bij een van de wandelingen heeft ze gepoept en dat was deels goed en deels dun. Verder maakt Pip een supergezonde indruk maar we houden het in de gaten.

Dat eten van de vloer doen we vaker bij schrokkers (met name Labradors haha). Dan hebben ze even werk aan het eten. Soms doen we ook buiten dat we de brokjes van hot naar her gooien en dan eten ze ook minder schrokkerig. Bovendien doen we daar spelletjes of kleine “trainingen” mee.18 januari 2018

Ochtend: hee Pippeke… daar ben je weer en aardig gegroeid ook nog… Nou het welkom bij de roedel in huis ging erg goed en je merkt dan dat ze Pip al kennen. Eerst maar eens de tuin in samen met Misha, ons “therapiehondje”, Die steeds duidelijker laat zien hoe ze een “nieuweling” wil/kan opnemen in de club. Erg leerzaam voor ons ook. Lekker rond geschuumd en geplast maar ook gefascineerd door de stormachtige wind…. Misha uitgedaagd en zelfs spullen van haar afgepakt. Kei leuk zo.  Nog even binnen ravotten en bij iedereen langs gaan voor het nodige aan ondeugd en dan naar het grote weiland bij Niftrik. Bij flinke storm met wapperende oortjes ten “aanval” naar Yip, Rocky, Salto, Pepper en Misha…. Sommigen doen mee en anderen geven met een grom aan daar niet van gediend te zijn haha. Maar ze snapt het goed. Rennen en graven en oeps ineens in een dieper stukje water dan ze had verwacht…. maar het is een Labrador en die is voor het water geboren…

Eenmaal weer thuis de bench in voor eten en de nodige rust…. Even piepen en aandacht vragen en dan ploft ze neer.  De rest ook want allemaal gegeten en druk in de weer geweest.

Af en toe er uit om even te plassen en dan direct ook weer boven op Misha duiken… Het is dus weer: Party Time.

Middag: Wat een hond zeg… voor niks of niemand bang maar ze doet heel goed de hondentaal begrijpen… Dat is het belangrijkste. Dit feestbeest heeft het wel goed met bijna alle honden en sommige vinden Pip nog te jong dus dat komt wel.Ze moet regelmatig naar buiten en als je haar niet heel precies “leest”  dan doet ze het soms in huis maar dat doen puppy’s nou eenmaal haha.

Ze leert erg veel van onze honden en de honden die ze toevallig in het open veld treft. Ze doet veel sparren en leert dan haar grenzen door o.a. de correcties van de andere honden.

Tot de volgende keer…..

8 januari 2018

Ochtend: Pip rond 07.00 uur overgenomen van Karin…. Mee naar onze honden genomen en die moesten weer even laten weten dat zij hier wonen. Na wat correcties was dat weer goed en liet Pip blijken ook dat stukje hondentaal te begrijpen. Even de tuin in met allemaal en daar begon Pip nog maar eens aan ‘n verkenningsrondje…. met de nodige (prima) ontlasting dus dat doet ze ook goed.  De auto in met z’n allen en naar de Loonse Waard waar herder Rocky al stond te wachten en direct naar de bench van Pip ging. Allemaal gelijk los gelaten en  de grote uitlaat kon beginnen. Rennen en ravotten en voor Pip vooral ook weer ontdekken. Alsof Pip de vorige keer van Saartje gezien had dat het weg jagen van Rocky wel leuk was zat Pip in de kortste keren achter Rocky aan die er “wijselijk” vandoor ging. Geweldig hoe Rocky daar dan weer mee omgaat, zo voorzichtig de keuze makend of ze haar lip op moest trekken of weg rennen….  En daar deed ze goed aan.

Na een stuk rennen was het wel weer genoeg voor Pip en is ze samen met Pepper en Margot weer terug gegaan naar huis. Daar ging ze al gelijk liggen en korte tijd later sliep ze…. Tot ook wij thuis kwamen… want toen moest er natuurlijk gegeten worden.

Er zijn geen bijzonderheden te melden en Pip heeft schik en doet het goed met de andere honden…. Nu slaapt Pip in de bench. Vervolg dagverslag onder de foto’s.

Middag: Nou Pippeke…. dit dagje zit er weer voor je op. Maar was je weer heerlijk om mee te maken en wat ben je een dapper prulletje…. Je laat je de kaas niet van het brood eten al wordt je soms op natuurlijke wijze gecorrigeerd door de roedel “des huizes’ en op het veld.

Karin, het was weer kei leuk met die kleine en dat laten de beelden ook duidelijk zien. Ze doet veel en overal dapper aan mee en daarnaast is ze makkelijk tot rust te laten komen en in de bench te krijgen.

Ze was wat veel aan haar pootjes aan het bijten en soms trok ze wat met achterpootje maar we hebben geen bijzonderheden kunnen ontdekken dus het kan van de modder zijn of dat ze soms in iets hards trapt, droge plantresten of zo.

De berichten die je steeds van ons krijgt zijn om je op de hoogte te houden. We verwachten niet dat je er op reageert hoor, dat hoeft niet….

Pip weer terug gebracht naar de baasjes om 17.00 uur Graag tot de volgende keer.

 3 januari 2017

Bericht van Karin dat Pip op maandag 8 januari om 07.00 uur bij ons komt en de hele dag blijft. Ze is welkom!

2 januari 2018

Pip…. van harte welkom in de club…. Kleine, mooie, witte wildebras… na de kennismaking met onze honden zijn ze direct met elkaar aan het ravotten geslagen en was er al geen oog meer voor de rest van de roedel. Heerlijk zo en we moeten ons inhouden niet 1000 foto’s en films te maken…. Nu allebei in de bench gedaan en voor een stukje rust alvorens naar de middagwandeling te gaan. En inderdaad het ligt nu redelijk uitgeteld in de bench…

Bij het uitlaatgebied gaan ze eerst aan de lijn mee totdat de dag-roedel er kennis mee heeft gemaakt en daarna gaan ze los in dat gebied. Kort stukje mee met de hele roedel en daarna samen weer terug lopen en naar huis.

Middag: Na het nodige ravotten vooral met Saartje, is ook Pip met de middagwandeling meegegaan naar de Loonse Waard. De rest van de Roedel was daar al en er volgde een keurige kennismaking van de roedel met Pip en natuurlijk Saartje. Vervolgens direct los gemaakt en opnieuw gingen ze met name met elkaar bezig al bemoeiden zich er wel enkele andere honden mee. Was een leuke ontmoeting zo en er is heel wat afgesnuffeld van de een naar de ander.

Ontmoetingen gehad met grote en kleine honden en Pip kreeg vanzelf wel correctie als ie te ver ging haha. Ze hebben nog even afzonderlijk zonder de roedel gelopen en weer naar huis gegaan. Pip even schoongespoeld in een bak water, lekker gedroogd en in de bench gedaan. Even geprotesteerd en wat geluidjes laten horen maar toen gaf ie toe aan moeheid en viel in slaap. De labrador speurneus van Pip is er een van ‘n kampioen want ze weet feilloos waar brokjes en lekkers ligt.

Een leuke kennismakingsdag en in principe komt Pip vanaf de 18e januari wekelijks mee.

Er resteren nog 10 dagkaarten.

29 december 2017

Vandaag is de betaling van 10 dagkaarten voor Pip bij ons binnengekomen. Dank daarvoor. Na elke dag dat Pip bij ons is geweest wordt op deze pagina een kaart afgeschreven en wordt vermeldt hoeveel dagkaarten er nog resten. De wandeling op dinsdag 2 januari wordt niet afgeschreven omdat dit een kennismakingswandeling is.

28 december 2017

Vanmiddag kennis gemaakt met Pip en de baasjes. Pip komt bij ons op dagkaarten en wel op de donderdag miv. 18 januari 2018. Dank voor het inzenden van het inschrijfformulier en inmiddels is de bevestiging per mail aan u toegestuurd samen met de, wettelijk verplichte, Algemene Voorwaarden. U kunt er van op aan dat wij beslist goed voor uw hond zullen zorgen. Het wandelprogramma voor pups is aangepast met korte wandelingen en wat vaker.

Op deze persoonlijke pagina vindt u met enige regelmaat informatie en beelden over de wandelingen van Pip bij de Uitwaaiers. U krijgt ook af en toe een sms of WhatsApp bericht. Ook wordt op deze pagina de aangekochte Dagkaarten afgeschreven zodat u goed kunt volgen hoeveel er nog resten.

De kennismakingswandeling met Pip is op 2 januari. U brengt Pip daar toe bij ons rond 13.30 uur en wij Pip weer terugbrengen tussen 17.00 en 17.30 uur.

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.