Pip-Grisel2043

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.19-05-2019 aankoop 20 “DAG” afgeschreven op: 24-05/28-05/31-05/ 04-06 / 07-06 / 11-06 / 13-06 / 14-06

Beschikbare kaarten nog:  12 stuks16 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

 

12 april

Ciska, Pip, Börner…. Ongeleide projectielen en heerlijke speelmaatjes voor en met alle anderen… Runa doet al erg goed mee gelukkig maar moet een enkele keer tegen teveel “geweld” beschermd worden.. Doedel en Spike zijn zo als ze samen zijn en doen overal tussendoor hun eigen ding maar houden wel alles in de gaten en maken kleine uitstapjes door zich met de rest te bemoeien…

En Ketske is de rust zelve en laat wel van zich horen als er een te opdringerig wordt. Vandaag hebben we ook de hele meute van een kong met smeerkaas en leverworst er is gepresenteerd. Geweldig hoe je dan gedragsverandering ziet bij elk dier. In positieve zin hoor…

 

11 april

Helaas geen verder verslag van toch een heerlijke dag.

9 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

5 april

Pip MOET stuk zijn…. en gekamd… De hele dag uitgewaaid en in beweging… Een enkel moment rusten en dan hup weer in de poten met de rest. De plukken haar vliegen in het rond dus kammen is amper nodig. Een keer Pip aangepakt voor te dominant of te lomp gedrag… Dat snapt ze goed.

2 april

Niet alleen maar lomp hoor ook iets minder lomp… Vandaag voornamelijk duikbootje spelen en stokken jatten. Na het eten thuis ook nog even ‘n paar maatjes afmatten en de rust is even weer gekeerd in huize hondenhok.

29 maart

Zwemmen, rennen, ravotten zou het niet saai worden voor ze… Uiterwaarden, uitlaatveldjes, thuisterrein overal in beweging… Niet alleen beweging maar ook het lijfelijke gestoei met elkaar waarbij ze heel veel leren van en met elkaar.

De tomeloze energie van Pip wordt al wat minder naar mate de dag vordert. Ze begint de dag als een grote energiebrok maar door de dag heen zakt ze aardig in. Daar zijn we blij mee want daaruit blijkt dat Pip een normale hond is die alleen haar energie kwijt moet. Daarna zal ze ook makkelijker luisteren en wat rustiger zijn naar de anderen. Ook is Pip een forse knuffelkont die een aantal malen per dag een aai komt halen en ‘n dikke knuffel wilt… Pip je bent een schat.

28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

 

26 maart

Weer een doggydag met wat daar zoal bij hoort… aan collegiaal gestoei, graverij en rensport.

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden. En natuurlijk weer het gebruikelijke stokkenspel, favoriet bij met name de boxers.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

19 maart

Drukke dag en in twee groepen aan de wandel en het ravotten geweest… Heerlijk weer met heel hoog water in de polder… Muizen graven waarbij de een graaft en de ander handig afwacht of er een muis omhoog gegooid wordt… Al voor de wandeling flink aan het ravotten en bijna heel de dag buiten is het spul toch wel moe lijkt ons.

Runa wat afzonderlijk gehouden met af en toe een speelmaatje en de rest is vol aan de bak gegaan. zwarte Pip ging uit haar dak toen ze eindelijk weer los mocht na de sterilisatie.

15 maart

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

12 maart

Dag met ‘n deukje… De (honden) natuur is zo vreselijk sterk. Een net gecastreerd reutje breekt door alles, houten hek en stalen gaaspanelen heen naar ‘n loops teefje. We zijn er de hele dag bij, separeren in diverse rennen, zorgen voor de hele dag toezicht en op ‘n moment van even naar toilet gaat het mis.
De twee zitten even aan elkaar vast… Het mag niet gebeuren en dan toch. We blijven nauw betrokken bij de evt. nazorg en scherpen mogelijk het beleid nog wat aan. Met de betreffende baasjes zijn we in goed contact.5 maart

Helaas ook geen verslag.

1 maart

Geen verslag van een heerlijke dag.

26 februari

Mooie wandeling en fijne dag maar verder geen verslag.

 

22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt.

 

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

19 februari

Monty, Saar, Doedel en Spike, Koos, zwarte Pip, Amy, Runa, Börner en de 3 eigen beestjes in groep gesplitst…. Uitwaaien, uitzwemmen en onafgebroken ravotten op het thuisterrein…

Koos die bijna sneller zwemt dan ie loopt, Runa die steeds speels wegkruipt achter de bank om onbereikbaar te zijn voor de rest, zwarte Pip en Saar die elkaar non stop “naar het leven staan”…. Heel wat te beleven… zo en dan heb ik Amy het tafelhondje nog niet eens genoemd (kruipt steeds op tafel net als Börner en onze Misha).

Pip naar dierenarts geweest, schijnzwanger.

15 februari

Gezondheid van Pip in de gaten houden… Snel liggen, rijdt veel op anderen, heeft extra geurtjes en wordt ietsje meer “belaagd” dus “snept” minder snel van zich af… (op zich allemaal niet zo erg als het geschreven lijkt hoor)… Wel aandacht geven!

De Lente viel ons aan vandaag… wauw… En dat dan vooral ook de honden in de zon gaan liggen en zitten maakt het extra heerlijk om er bij te zijn…

Er was ook even ruzie hier bij huis en wel veroorzaakt door mij zelf (Jeroen). Leuk om even uit te leggen.

We moeten namelijk altijd zorgen dat WIJ de baas zijn, WIJ moeten de leiders zijn als ze bij ons vertoeven. Dat betekent o.a. dat je elke hond die je claimt, voldoende moet afwijzen anders denkt ie dat hij onder je komt en dus boven de rest staat… Dan is er weinig meer nodig om strijd te krijgen.

Ik had net een van de honden door te lang en te stevig knuffelen die kans gegeven… Foutje dus…  maar we corrigeren snel als er ‘n rel is en zoveel gebeurd er niet.

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

 

8 februari

Erg waaierig dagje met een hoog ren je rot en ravot gehalte… ook met de pups hier thuis lieten zich niet onberoerd… Her er der wat minder goede ontlasting gezien maar helaas niet gezien welke hond er debet aan was… Kan toch wel ‘n keer gebeuren hoor maar we houden het in de gaten. Zwarte Pip, Tess, Runa, Ciska, Börner en de dames Doedel en Spike…. Beetje rare dag door leveranciers en monteurs waarbij je dan moet improviseren wie de eerste of wie de tweede wandeling en wie blijft thuis… Maar we zijn overtuigd dat ze allemaal hun portie beweging en plezier wel gehad hebben…

5 februari

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

1 februari

Schuumen in de sneeuw… Sommige worden speels en wild en een ander loopt er alleen maar van te eten… Hier op het terrein ook de puppenren er bij open gezet om het spul er maar eens lekker door heen te laten rennen… Sneeuwballen gooien is verwarrend voor de meesten want ineens is die bal weg, ergens onder de sneeuw…

Ontlasting: we komen met regelmaat ontlasting tegen waar van alles in zit aan touw, hout en plastics… Ja het kan ook hier gebeuren of bij de wandeling… Dat is moeilijk te zeggen maar als we het zien wordt er gecorrigeerd.

Boxer pup Ciska heeft vandaag willen helpen met zand strooien…. Pfff wat ‘n bende… Ze heeft beloofd het niet weer te doen, haha…

29 januari

In twee rondes op pad met al die schatjes…. Dan kiezen we er bij de tweede ronde voor alle ‘druktemakers” bij elkaar te zetten en dan maak je wat mee hoor… 3 labradors en ‘n Viszla en dan zet je je schrap want dat rent, stormt en stuift alle kanten op…. Maar eerlijk is eerlijk hoor alles wel onder controle en indien nodig gecorrigeerd… Daarna blijkt dan toch dat ze het wel gehad hebben na die uitlaat… het eet en valt in diepe rust… Heerlijk om ze dit te mogen geven.

Bij de eerste ronde overigens is het “geweld” alleen wat minder maar uitwaaien doen ze volop….

Opmerkelijk en ook komisch detail van vandaag: zwarte Pip zakte door het ijs… Ze rende naar het water zoals de meesten altijd wel doen, maar zag niet dat er ‘n dun laagje ijs op zat…. Ging kopje onder (ook dat gebeurd vaker) schrok zich een echte Labrador, schudde zich stevig uit en ging verder alsof er niets gebeurd was.

25 januari

Bowdy en zwarte Pip een combinatie waar je de oorlog mee kunt winnen zeg…. Wat ‘n stel tanks… banjeren gezamenlijk overal (door)heen en weten elkaar uitstekend te vermaken….  Als er niet genoeg gedaan is volgens beide dames gaan ze er hier thuis nog even lekker tegenaan en wie aanhaakt mag meedoen.

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

18 januari

Pip heeft heel wat te stellen gehad met hitsige Sjors… Die bleef maar “aanvallen”… Pip zou moeten leren fors van zich af te bijten dan houdt het wel op… Maar dat komt nog wel. Verder een heerlijke dag met veel beweging en ratvotten… Pip is ‘n lompe maar vreselijk lieve charmeur en mag van zichzelf soms ‘n vet brutaaltje zijn, ach van ons ook hoor haha.

15 januari

Vrolijke druktemaker… je kletsnatte kop was je eigen schuld… moet je maar niet steeds recht in de waterstraal happen… haha wat ‘n beest zeg…

11 januari

Waai er eens uit met Ketske, zwarte Pip, Zora, de wolfshonden, Ciska, Hachi, Jussi, Doedel en Spike en ons eigen trio… Later ook Börner…

Pip was vervelend tegen Ciska en mogelijk door jaloezie… Wat herhaalde correctie op juiste moment hielp goed. Wel een plekje lager in de roedel gezet. Pip is gek op waterstraal en probeert daarin te happen…

Doedel en Spike… Die wilden steeds de stoeiende honden dwarsbomen… Doedel begint dan en Spike volgt… Simpelweg op tijd zelf corrigeren helpt goed…

Hachi lekker gestoeid en gerent met Jack… Heerlijk was dat om te zien… Hachi doet het zo goed…

Ciska lekker gespeeld en lopen rennen… Was terughoudend begin van de dag, zelfs wat bangig maar door wat extra aandacht en motivering was dat al snel veel beter, zelf bij regelmatig vuurwerk geknal was ze steeds sneller rustig maar in elk geval komt ze bij noemen van haar naam snel naar ons toe als er knal is.

Zora wat ruw in begin naar Ciska maar werd al snel beter… Zora is niet weggerend voor de wolfshonden en ze heeft haar eten in een adem op gemaakt.

Börner zoals gebruikelijk klooien en ravotten met al wat wil en met name met Ricky en ook Zora…

Jussie in het geheel geen zieke indruk en deed tussen de roedel door steeds heerlijk zijn eigen ding… Zat wel weer op de bank bij het ophalen en dat is toch wel een teken…

Tussen alle bedrijvigheid door kraakte Ciska als ‘n echt brutaaltje steeds mijn rolstoel…

8 januari

Aankoop 20 “DAG”.

Tja…

3 januari 2019

Börner, Doedel, Ketske, Spike, Koos, Yip, witte Pip, zwarte Pip, Hachi, Misha, Salto en Ricky is de roedel groot genoeg om in twee groepen uit te laten…

Het tweede deel verschiet al flink wat van hun kruid rond de thuisbasis en de thuiskomers gaan dat ook nog eens dunnetjes overdoen… Met enige regelmaat zie je dan toch honden echt moe worden en ‘n enkeling houdt het voor gelopen en zondert zich af…

Reuen doen ook vandaag wel heel erg reuïg en dat is niet altijd leuk voor de reuen onderling maar zeker ook niet voor de onschuldig kijkende teefjes… Het is soms net de mensen wereld…

Iedereen van de roedel heeft zo ‘n eigen aparte manier om op te vallen en dat verhoogd onze pret enorm…

In het kort o.a: zwarte Pip en de waterbak vullen en omgooien, Börner en z’n onmetelijk geknuffel met o.a. Ricky en witte Pip, Koos met z’n energieke dansjes bij het hek, Doedel en Spike met hun nieuwsgierige fratsen enz…

Een deel van de roedel zoekt spijkers op laag water…

27 december

geen verslag

18 december

Leuke roedel vandaag weer… ‘n deel is al heel wat kruit verschoten voor de wandeling maar ‘s middags is dat nog veel meer het geval… We houden een of twee honden thuis waar we wat “bindings” activiteit mee doen… Lekker 1 op 1 de tijd nemen om met elkaar bezig te zijn zonder bemoeienis van andere honden.

In de uiterwaarden vliegt het hele afstanden achter elkaar aan en wordt er druk met de neus gewerkt op sporen van loslopend wild…

11 december

Doedel, Koos, zwarte Pip, Saartje en ons huistrio samen met Ketske en de wolfshonden banjeren door de uiterwaarden…. Doedel… om de dooie dood niet bang voor die wolfshonden, sterker nog hij jaagt er een weg als die te dicht bij haar maatje Ricky komt…. Pip en Saartje nauwelijks uit elkaar te houden gaan er met elkaar aardig tegen aan en dat begint al als ze hier nog op het terrein zijn, kleine Koos overigens er tussendoor zoals gebruikelijk. Jagen en het water in wat inmiddels al met 1,5 meter gestegen is…

Let op wat je hond eet want bij een kwam er een klein stuk gevreten kerststukje mee met de ontlasting… Je kunt je hond hier goed op trainen… Vriendjes met Doedel worden is voor mij wat moeilijker dan voor Margot die steeds met haar wandelt… Maar veel liefde van een hond gaat via iets lekkers dus dat heeft vandaag duidelijk resultaat opgeleverd…

Börner die grote komt er ‘s middags altijd bij en zoekt dan eerst Ricky op maar als dat geen resultaat geeft is de rest ook goed…

Gewoon een niet te druk dagje met gezellige uitwaaiers… Op de foto twee Labradors bij de koelkast… oeps…4 december 2018

Aardig wandelfeestje met flinke roedel en voor ‘n deel door aardig wat bagger… Wat niet mee kon of later kwam heeft zich in en om ons huis daverend vermaakt… Het rent dwars door elkaar heen, valt bovenop elkaar en jaagt met enige regelmaat elkaar de speelse stuipen op het lijf… De verplichte rust momenten kunnen wij ze gelukkig geven maar vragen ons wel af hoe dat in de natuur gaat….

27 november 2018

Lekker naar het strand…. Althans bij de Loonse Steeg… Laag water dus groot strand maar toch het water in…. Voor de hele club is het jagen geblazen want er zit heus wel konijn… Koos net zo hard mee en omdat het voor hem een nieuw gebied is hebben we een vastloop lijntje aangehaakt, loopt ie weg dan komt ie ergens vast te zitten… Echter al snel kon ie weer los… Thuis een zwarte Pip die loops is maar tussen de wandelingen door heeft ze non-stop gespeeld met Saar, Börner en de rest…. Behalve Koos… want die kan “het” nog…20 november 2018

Met ‘n leuke roedel (o.a. Baily, Börner, Monty, Saartje eindelijk weer en Koos) de grote wei in en party time voor al die vierpoters…Graven, jagen, stoeien en hoe koud ook… de Maas in…

Bowdy werd ruw in de flank geraakt en mist daar ‘n plukje haar en Doedel mocht vandaag een aparte ronde maken om eindelijk weer eens (weliswaar aangelijnd) met haar van ‘n operatie herstellende zus uit te waaien.

Enkelen bleven rondom huis om aldaar elkaar lichtelijk te slopen en uitjes op het gras te maken…

Zwarte Pip is deze week een “jonge vrouw” geworden dus die moet ‘n paar weken wat meer bescherming krijgen tegen de natuurlijke instincten van de mannetjes.17 november 2018

Loops:  Wanneer uw hond loops is gelden wat extra aandachtspunten alvorens deze toch op te nemen in onze service.

  • We letten extra op uw hond waarbij we ook de omgeving scannen op mogelijk niet gecastreerde reuen.
  • We werken met “NO LOVE SPRAY” waarmee we het belangrijkste “gebied” van het dier in sprayen. Dit geeft een minder aantrekkelijke geur voor de reuen maar geeft geen garantie.
  • Bij twijfel en in de vruchtbare dagen nemen we altijd de hond aan de lijn mee. Onze voorkeur gaat echter wel naar zo lang mogelijk los laten lopen en rennen.
  • Als uw hond, ook aan de lijn, toch wordt benaderd door loslopende reuen dan doen wij er absoluut alles aan om lijfelijk contact te voorkomen.
  • Indien het onwerkbaar is uw hond uit te laten met de dag-roedel laten we deze afzonderlijk uit, evt. vanuit uw huis.
  • Overigens kan de aanpassing in wandelingen en service ook voor niet gecastreerde reuen gelden, omdat wij de hele roedel moeten beschermen.

Echter: Wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor als het toch “fout” zal gaan.

Als u hiermee akkoord gaat is uw hond gewoon welkom in onze service!13 november 2018

Geen verslag helaas van deze dag maar Pip heeft het wel goed gehad en is volop bezig geweest!6 november 2018

Met Pip, Bowdy en Börner in de roedel is het “tankgeweld” compleet en moet je het jongere spul wat meer bescherming bieden…. Monty en Koos zijn absoluut geen mietjes maar laten we wat korter of minder vaak deel uit maken van die situatie… Oh, ze willen wel maar soms is het net ff te lomp. Ons eigen trio weet het onderhand wel en even geen zin is dan afzonderen.

Even hoesten: onze Misha is bij de dierenarts geweest met ‘n vervelend hoestje… hoestdrankje gehad en het is over… geen kennelhoest… Nu merken we aan wat meer hinden, ook die niet bij ons in service zijn, dat er her en der ook wat kuchjes klinken… Ons punt is… Let even wat op de komende dagen en informeer evt eens bij de dierenarts… soms heerst er iets.

30 oktober 2018

De uiterwaarden zijn een soort Efteling lijkt het soms…. de honden rennen, bekijken, zwemmen, graven, jagen en komen met van alles uit de Maas en van het land aanslepen. Is niet altijd even vers of fris en soms amper te tillen (met name na hoogwater) maar ze hebben er dikke pret mee… Favoriet is dan iets in hun bek hebben, er mee gaan spiegelen en dan er vandoor gaan. Soms ook bieden ze het aan bij een van de maatjes. Doorgaans is het ook zo dat ze juist dát ding willen hebben waar een ander mee loopt… net kinderen…23 oktober 2018

Heerlijk uitgewaaid met Doedel, Ricky, Flo, Pip, Koos, Bowdy, Misha en Salto aangevuld met Rocky, Ketske en Yip… Opmerkelijk veel stoeien tussen Ricky en Doedel en dat was heel leuk… Evenzo ook Bowdy de aanjager die ook het nodige voor elkaar kreeg… Flo, Pip en Koos waren ook thuis flink aan de gang en joegen elkaar door de hele tuin en huis waarbij Koos steeds wegdook achter Blaffo het buitenspeelhok.

16 oktober 2018

Pip met je soms heerlijk onbesuisde tred waarbij je onophoudelijk de omgeving scant of er weer iets is waar je op af kunt duiken… De hele club is weer aan het graven geweest af en toe onderbroken met een duik in de Maas… Koos mag nog niet mee tussen al dat geweld maar die dag komt wel steeds dichterbij…

Als je zo op ‘n dag bvb. 8 honden in en om het huis hebt zie je de aanvullende waarde van zo’n roedel. Ze moeten eten en daarna altijd rusten… ‘n enkele hond gaat in ‘n bench de rest met elkaar los in ‘n deel van het huis. Vrijwel alle uren dat ze daarna weer los kunnen, weten ze elkaar te vinden en worden er nog aardige partijtjes gestoeid.

13 oktober 2018

Nou dat was dus weer Pippenfeest vandaag…. sjonge jonge op rustpauzes na, volop; rennen, ravotten en plonzen…. Iedereen is haar maatje en ze is voor de duvel nog niet bang. Na druk spelen moet er gedronken worden… liefst met het maatje waar ze net een “matpartij” mee heeft afgerond… Ja er wordt dan wel gedronken maar Pip zou Pip niet zijn als ze ook met de waterbak nog iets creatiefs doet…

9 oktober 2018

Lekker druk aan het stoeien vandaag en de gebruikelijke Uitwaai-bezigheden in de grote wei en thuis op het erf…

Saartje, de schat, nog steeds zeer in trek bij de mannelijke snuffelaars… en Koos “grandioos” met zijn gedrag en komische brutaliteit. Flo als tank en tegelijk zo’n innemende lieverd die kosten wat kost zelfs haar “vijanden” aan de stoei kan krijgen maar net zo makkelijk de vermoorde onschuld speelt om haar doel te bereiken…

Dan is er de zwarte Pip… bruisend en speels over iedereen heen klimmen ook al zijn ze er niet van gediend…

Bij de wat vroeger uitgevallen avondwandeling was het niet veel anders dan eerder op de dag al hebben we nu sterk het vermoeden dat Pip geen normale hond is maar een mix met ‘n zeehond…. We gooien een stok, de stok zinkt en is nergens meer te zien en onze Pip duikt direct met haar snuit naar de bodem van de Maas en doet dat seconden lang…… Ik geloof dat we haar vandaag niet helemaal droog in de hut kregen…. Maar wat heeft ze genoten… en wij ook.

Dan even extra aandacht voor de dagelijkse ontlasting van de honden. Omdat het zo veel kan zeggen over de hond en het met regelmaat van mindere “kwaliteit” is hebben wij een meldpunt voor slechte ontlasting in het leven geroepen. Dit staat voortaan altijd op uw persoonlijke pagina.2 oktober 2018

Harde wind en dat is dan net als bij kinderen soms aardig van invloed op de vierpotertjes… Beetje (veel) onrustig, even wat minder luisteren en wat schrikkeriger om zich heen kijken… En dan toch een heerlijke wandeling dus ach wat geeft ‘t.

Bowdy in vette aanvaring met Rocky en even later negeren ze elkaar voor ‘n poosje. Koos is het grootste deel van de dag fors in de weer geweest met zijn maatje Pip en Saartje was enerzijds druk in de weer met maatje Bowdy en op haar beurt werd Saartje verder nog steeds flink besnuffeld door de heren… Monty heeft ‘n redelijk spectaculaire show weggegeven, binnen op de bank alwaar Ricky een poging deed wat te rusten. Nou dat was dan maar weer ‘n dagje Uitwaaiers…25 september 2018

Met de roedel aardig de mist in…. Pip, Ketske, Saartje, Doedel en ons eigen trio hebben er weer een feestje van gemaakt. Een dagopening langs de Maas en door de weilanden en een ravotpartij op elk moment dat ze elkaar konden bereiken. Wat wil je nog meer?

Maar wel triest dat we Spike (maatje en huisgenoot van Doedel) hierbij moeten missen vanwege een mogelijk ernstige artrose in de knie. Dat moeten we gaan afwachten…

18 september 2018

Mooie dag met geimproviseerd wandelen vanwege autopech met de bus. (apk reparatie niet op tijd klaar) maar het heeft verder voor de honden geen merkbare gevolgen gehad…. Integendeel… ze hebben net als wij een heerlijk uitje gehad met graaf, plons en jaag…. en ook hier op het thuisterrein het nodige aan ravot en speel.
Zou ons niets verbazen als er ‘n paar compleet toto de avond doorbrengen…. Leuk kennis gemaakt met een oud Duitse herder die er mogelijk in onze service bij komt.

Op de foto’s een impressie van deze dag.11 september 2018

Wauw… Saartje weer in de roedel en ze is nu “‘n grote meid” geworden…. de laatste aantrekkelijke geurtjes zullen snel verdwijnen… Dan heeft Ketske ook meer rust…
Nou Spyke aan de lijn om zijn poot te ontzien gaat op zich wel erg goed maar dan blijft maatje Doedel er wel dicht bij in de buurt…

De hele roedel is weer aardig uitgewaaid en gezwommen… Pip en Saartje staan er mee op de film…4 september 2018

Na de dagopening van de door de tuin stormende Pip en Ricky gingen we vandaag op pad met de uitwaaiende roedel, bestaande uit o.a. Ketske, Pip wit, Pip zwart, Yip, Rocky, Misha, Salto en Ricky de rat…..

Ruimte zat in de uiterwaarden maar volgens duo Pip moest er maar beter midden in een baggerplas worden gestoeid. Per slot kun je er daarna ook nog lekker in rollen…. u begrijpt het al: baggerbende voor de uitwaaiers….

In de grote wei jagen en door Monty “veedrijven” en thuis de rest van de dag ravotten, stoeien, klooien, spelen en, o ja soms ook nog verplicht rusten.

Wat een heerlijk zooitje zo met elkaar… Wauw!28 augustus 2018

Pip de grote wijde uiterwaarden in en dat is vet  “party time” hoor…. Heerlijk met de roedel (Rocky, Pip, Misha, Salto, Ketske, Yip, Megan, Tessa en Ricky) rennen, ravotten, zwemmen en stoeien… Soms rennen ze zo hard dat eerst de pootjes voorbij komen en dan de rest van de beestjes. Dit is uitwaaien in optima forma….

Nou Pip op de foto of film dan kun je heel de dag wel bezig blijven want ze gaat maar door en alles is leuk… Hoewel ze met vrijwel iedereen goed kan merk je wel dat Ricky de favoriete vierpoter is… Ze bemoeit zich zoals een goed pup betaamd met alles en haar neus mankeert niks (vooral als het om eten gaat) maar ook haar oren doen goed mee hoor ze luistert goed.25 augustus 2018

Vanmiddag was Pip ‘n paar uurtjes bij ons op visite… leuk voor Pip en leuk voor ons eigen trio en ‘n cadeautje van de Uitwaaiers (dus geen afschrijving)….

Inmiddels is Pip binnengestormd haha en lekker met Ricky aan de gang gegaan. Poep en pies is al klaar dus ravotten verder maar… Je moet haar echt rust geven anders gaat ze maar door. Ze leert super veel over hoe ze zich dient te gedragen naar de “heersende” roedel en individuele hond. Soms gaat ze te ver en moet er grommend gecorrigeerd worden door de anderen. Ze is slim en snapt maar al te goed wat de grenzen zijn…. maar ja “ik ben pup dus moet ik natuurlijk lekker onbevangen over de grens gaan” . Nog een stevige avondwandeling gemaakt langs in en langs de Maas en met haar maatjes gespeeld…. nu zal haar “koek” wel op zijn…

Heerlijk beest!29 mei 2018

Pip je moet wel de hele avond geslapen hebben, je bent voor niks en niemand bang je gooit jezelf gewoon in de strijd bij groot en klein jong en oud…..Omdat het vandaag erg heet was hebben we het tropenrooster aangehouden, dat betekend veel in en om het huis . Het zwembad stond op dus duiken maar. Je vond het zwembadje wel erg spannend…maar dat komt vanzelf wel goed.

28 mei 2018

Pip is vandaag geweest voor de kennismaking, alles is goed verlopen, Pip is een kleine druktemaker maar een grappig prulletje. Ze zal hier goed gesocialiseerd worden tussen jong en oud groot en klein!!