…paddenstoelen…

Honden snuffelen overal aan en vreten in beginsel alles op wat niet als straatsteen of stoeptegels vast gestampt zit in de grond. Misschien gaat dat 99 van de 100 keer wel goed.

Als baasjes vinden wij dat 98 van de 99 keer erg vies en smijten iets tegen Kliko aan om hem te stoppen. Maar even ’n IJsvogel of zwiepvink nakijken en je viervoeter heeft weer een bek vol met witte stippen. Het kost erg veel discipline om je beest dat af te leren en je zult er vanaf het begin goed en consequent op moeten trainen.

Maar ja, je hond en jij willen ook lekker wandelen en liefst nog los rennen ook. Niks op tegen en lekker doen maar er liggen ernstige gevaren op de loer. Overal waar mensen komen ligt troep of erger maar waar de natuur in vooral natte tijden z’n gang gaat, komen zonder uitzondering paddenstoelen, hele velden vol.

Ik kan hier geen leuke blog over schrijven, want het lachen is me van de week al vergaan. Maar hond en paddenstoel, kunnen een dramatisch dodelijke combinatie zijn…

Kun je het voorkomen?
Ja! je hond binnen houden.

De tuin of van mij part je straat, kun je mogelijk nog paddenstoel vrijhouden door ze een paar keer per dag weg te plukken. Mooi streven maar; of het lukt je niet, of Kliko pakt net om de hoek de lekkerste die er staat. En geloof me; de gevolgen wil je niet weten, en niet eens lezen.

Pas op is het devies!

Grijp supersnel in ons advies!

En als tip: lees je in op internet!