Ollie0757

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.20 “DAG” (10-05-2019), afgeschreven op: 16-05 /17-05 /18-05 /27-05 / 03-06 / 06-06

Beschikbaar nog;  14 DAG-kaarten. 

 

 15 april

Ollie dat was een druk dagje voor je maar je hebt het goed gedaan met de rest van je maatjes. Ollie wordt vrijer, minder bang en snept goed van zich af haha… en terecht en op ‘n goede manier.  Ollie ging met de tweede groep mee, dat gebeurd niet zo vaak. Toen hier thuis de klusjesman op het terrein kwam liet Ollie weten dat hij hier waakt haha.

8 april

Drukte buiten de honden om gaf te weinig ruimte om verslag te maken. Maar filmpje hebben jullie wel gezien…

25 maart

geen verslag maar wel een heerlijke dag….

18 maart

Heerlijke dag met vreselijk hoog water in de polder…. Voordeel daarvan is dan dat alle diertjes zoals muizen en mollen omhoog gestuwd worden… Vluchtend voor hoog water worden ze dan wel speelbal van gravende honden…. Zielig? Ach als de honden ze niet pakken doen de roofvogels dat wel… ook die zijn rijkelijk ter plaatse. Mooi weer dus ook hier op het terrein lekker aan het stoeien en zelfs zonnen geweest.

16 maart

Ollie wat ben je toch ‘n heerlijk beest… Fijn dat je ook een nacht kwam want dan brengt de avond ook wat ander vertier…  Ik heb stiekem met je gedanst ik zag dat je het leuk vond en we hebben balspel en grondrollen gedaan…. Je het je keurig gedragen vannacht ook. Nu loopt je ergens te verzuipen met de rest van de roedel…

 

15 maart

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

 

11 maart

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest met bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het nog.

 

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

 

22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt.

 

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

18 februari

Tja en dan lijkt het hoog zomer omdat ze allemaal het water in zijn geweest dus drijfnat weer thuis komen. No problem, we hebben onze onvolprezen waterblazer… >klik voor filmpje< in een paar minuten een droge schone hond… Even wennen voor de honden, even zorgvuldig leren gebruiken door de baasjes en het wordt een feest.

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

 

 

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

 

29 januari

Aankoop 20 “DAG”.

28 januari

Lekker dagje zo weer met onze vierpotertjes… Monty, Sammy, Börner, Koos, Ollie en boxer duo Doedel en Spike de wandelingen en ravotten op het thuis terrein doet wel wat met ze… Moe en uitgeteld op sommige momenten… Maar als het er op aan komt zijn ze snel weer opgestart. Ons beleid is dat er altijd een van ons bij de honden moet zijn als ze loslopen met de groep… Er kan altijd een beestje zijn die iets te ver gaat in zijn plannen en dan corrigeren we altijd en ook direct, zo ook met bvb. blaffen, dat pakken we direct aan als het zomaar of uit opwinding is. De trainingsdisc is ons dagelijkse gereedschap.

Ollie heeft zo zijn gekke en wat terughoudende momenten maar hij komt er steeds vaker helemaal bij…

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

17 januari

Wat was je weer heerlijk vandaag… maar je weet het schat… je hebt me niet alleen… Al heb je om een of andere reden wel ‘n streepje voor haha.

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manouvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

14 januari

Ollie, Dusty, Doedel, Spike, Monty, witte Pip, Hachi, en Koos… en dan ter plaatse nog ‘n paar en ons eigen trio. Dus het was weer ‘n feest… Party time in optima forma door de onwaarschijnlijke ravot en ren partijen enerzijds maar anderzijds ook de kleine lieve interacties tussen enkelen in en om huis en tuin…

Het is zo mooi als je ziet hoe corrigeren uiteindelijk werkt. Moet je de ene week ‘n iets te brutale enthousiasteling ‘n stapje terug zetten in de roedel, zie je het behaalde resultaat als die lieverd er weer is… Fantastisch. Onze foto’s en filmpjes laten niet altijd iedereen zien, maar moe en voldaan worden ze niet door in de kooi te liggen…

7 januari

Ollie is heerlijk en meldt zich met regelmaat voor ‘n knuffel of komt lekker bij je liggen.Hij is zuiver naar anderen en houdt al te opdringerige honden van zich af op een perfect afgepaste manier….

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.21 december

Ollie is moe, moeier (moeder kan niet) , moeist of zoiets denken wij…. Jonge jonge wat is die bezig geweest met o.a. Ciska en Börner…  Op z’n tijd even de nodige knuffels komen vragen maar regen of niet… Volop in beweging…

We hebben het wel eerder gedacht maar nog niet echt gezien maar als Reu heeft Ollie ook de minder leuke reu dingen zoals plassen in huis… Nou niet zomaar hoor maar als er een loops teefje bij ons in de hut heeft gelopen of een andere hond heeft geplast (ja soms doen ze dat nou eenmaal) dat tilt Ollie wel heel makkelijk zijn poot op….  Nou ja nu we dat weten separeren we hem eerder en “bewaken” hem dan beter als ie in huis is. Vervelend effect heeft vervolgens mijn primaire reactie om het plassen te stoppen… Hij stopt direct maar dan komt zijn schulpje ook weer tevoorschijn…

Buiten doet ie ook wat feitelijk elke reu “moet” doen, maar daar gaat de waterstraal er over en binnen een doek met allesreiniger… Even voor alle duidelijkheid… Er zijn erger dingen hoor en dan moeten we het maar beter in de gaten houden… Hebben jullie overigens nog plannen Ollie te laten “helpen”?

Vanmiddag Ollie opnieuw thuisgehouden van de uit-wandeling en 1op1 met hem aan het stoeien, knuffelen en bankhangen gedaan… Heerlijk voor hem en heerlijk voor mij… Die stoeit overigens een flink portie mee…. Kei leuk!17 december

Na de ochtenduitlaat en volop bewegen tussen de rustpauzes door, Ollie vanmiddag thuisgehouden van de wandeling… De tijd genomen om met Ollie aan vertrouwen te werken en lekker samen op de bank wat geknuffeld, gemasseerd met rust gelaten. Verder aan Ollie overgelaten wat er gebeuren ging… Nou niks dus haha… Dat wil zeggen op enig moment viel ie in een diepe slaap en vond ie alles wel best…. De lieverd… gaan we vaker doen, als de rest weg is lekker samen de tijd nemen en aan vertrouwen werken.

14 december

Ollie wat ben je toch ‘n schat… maar wat ben je toch ook soms bang of snel uit het veld geslagen…. Je komt steeds naar ons toe en wil aandacht of zelfs wat claimen… Dat is heerlijk en daar geniet je zo van… Je speelt ook met de anderen en onderneemt ook van alles, maar dan ineens ben je niet bij ons te roepen…  Je zondert je even af en als we naar je toe komen lijk je wat bang/onzeker over wat komen gaat… Soms is dat een reactie op het gooien van een doos, soms op het corrigeren van een andere hond en soms weten we het niet…  Oh laat duidelijk zijn dat we hartstikke gek met je zijn hoor maar we proberen te begrijpen wat er in je om gaat.10 december
Doedel onwijs met Ricky aan de gang…  rennen en elkaar uitdagen… Wat is dat toch leuk.  De rest is ook aardig in de weer geweest waarbij die grote stoere Hachi toch wel onder de indruk was van de twee imponerende wolfshonden Kaya en Chacka…. Ollie is heerlijk en doet goed mee met de rest maar heeft zo ook zijn wat bange momentjes… vaak is een aai of aandacht dan de oplossing. Sjors en Sammy hebben naast eindeloos speel plezier veel last van hun hormoontjes… Vooral als spetter Pip in de buurt is… Koos is lijkt het wel een soort vliegende kiep omdat hij zich overal laat zien waar wat te beleven valt, en is er niets dan start hij wel een “knokploeg” op…. Van het kijken en er bij zijn alleen al zijn we zelf redelijk moe geworden… Maar een feestje was het weer…
Ollie is een vreselijke schat maar gevoelig door mogelijk wat trauma ervaringen… Ik schopte tegen een doos, dat doe ik vaker ter socialisatie, en Ollie dook weg ergens in een hoekje binnen. Langzaam zijn we weer in contact gekomen en heb ik een half uurtje bij hem gezeten, knuffelen en dat vindt ie heerlijk….
Zo zijn er soms wat stukjes waarin hij gevoeliger lijkt dan sommige anderen…. Komt toch wel goed hoor maar ik moet er soms wat beter aan denken…
3 december 2018

Gewijzigde notering in afschrijving kaarten.

Hatchi heeft ‘n volwaardige sparringpartner gevonden in Jack… zie het filmje. De rest gaat zo zijn eigen gang maar kijkt wel vol bewondering naar het tafereel der grote honden…

Zoals zo vaak is er na eten en rusten thuis weer een adembenemende voorstelling van alle loslopende viervoeters… Non stop duikt het langs, door en overelkaar heen… Onvermoeibaar, schier aggressief, af en toe een piep en toch met liefde en zorgvuldigheid…10: 30 november 2018

Waterratten of baggeraars… Niet te geloven dat een deel van de roedel met plezier zich laaft aan de baggerplassen in het uitlaat gebied… En waar de een dan nog redelijk beschaafd op poothoogte een ander kleurtje krijgt, denkt de ander dat ie mooier wordt door zich als een wentelteef in modder te dompelen. Geeft niet, wij mensen doen soms ook rare dingen, compleet met plakjes komkommer op de ogen…

Op de foto…. Gaan we al?9: 26 november 2018

Als er in mensen termen wordt gerept over “spetter”, “lekker wijf” of zelfs “vui.. sl..” dan weet ik niet hoe dat in honden taal onder “woorden” wordt gebracht maar vooral vandaag leek het hier wel op “de rijdende roedel”…. De een sprong op de en alle anderen op de een… De honden-hormoontjes gierden langs, door en over ons heen…

Middelpunt van dit alles is “witte” Pip zoals die schat door ons wordt genoemd… Al enige tijd geleden loops geweest maar qua geurtjes heeft ze voor de reuen nog steeds alles “aan boord” No Love spray helpt niet, al spuit je het de kerels in hun neus…

Tja de natuur heeft ook bij honden zo z’n aandrang… Vandaag voelden wij ons meer de preutse begeleiders die keer op keer al te verwoede kunstjes wilden afleren, dan volop genietende gastbaasjes… Nou genoten hebben wij toch wel hoor want er viel ook nog veel anders te beleven met het spul…. onder anderen ‘n laat uitwaaiertje met lichtbandjes om…8: 23 november 2018

Ollie was weer super vandaag…. heerlijk actief en met diverse maatjes fors aan de stoei geweest…

7: 19 november

Er zijn nu nog extra zorg-dagen voor Jeroen waardoor we soms niet in de gelegenheid zijn de persoonlijke pagina’s bij te werken… Excuses daarvoor. We hopen spoedig dit weer op orde te hebben. 6: 16 november 2018

Ollie schat…. vaak heerlijk rennen met de roedel, spelen met ‘n maatje en knuffelen met de gastbaasjes…  en soms zo onzeker en op z’n hoede….

5: 12 november 2018

Ollie dappere lachebek… heerlijk gerend en gespeeld en soms wat onvriendelijk benaderd door Hachi… Komt wel goed schat, we schaven die herder wel bij…

4: 9 november 2018

En weer ‘n lekker dagje met vriendjes, water, jagen en stokken… Ollie schrok van mij toen ik een andere hond corrigeerde… Dat ligt wat gevoelig bij hem maar al snel waren we weer dikke maatjes…

3: 5 november 2018

Een leuke roedel waarin Hachi wat gebrom om z’n oren krijgt en daar lak aanheeft, Doedel kijkt wat de anderen doen en als het haar bevalt doet ze mee, Koos, Sjors en Pip steeds vol gas met elkaar in de weer zijn en Sjors net als Sammy erg veel last heeft van hormoontjes richting de teefjes… Ollie lacht zich overal tussendoor en bijelkaar genomen is het hele spul weer aardig uitgewaaid….2: 2 november 2018

Een kluwen honden in actie…. ene moment los van elkaar jagen en schuumen en het andere moment lekker aan de stoei en soms elkaar maatje afpikken…

Ollie even lief en vrolijk maar tegelijk ook een stevige speler in het spel, gelukkig maar. Wat bij Ollie de kop behoorlijk aan het opsteken is; De hormonen gaan werken… Hij vindt inmiddels dat hij de wereld moet laten weten dat hij een reu is… Zet steeds vaker zijn geurvlaggen uit, ook binnen en in de auto, en hij wilt steeds vaker andere honden bespringen… Die laten wel weten als ze daar genoeg van hebben.1: 29 oktober 2018

Alles kan wel met elkaar en doet overal aan mee maar er zijn ook wat temperamentvolle exemplaren waar we terdege rekening mee moeten houden… Niet alleen voor de honden onderling maar ook voor ons zelf… Ze lopen je in een onbewaakt moment zo uit je laarzen zonder pardon te zeggen. Doedel en Bowdy zijn daarin, samen met witte Pip, de koplopers dus met ‘n “kleintje” bvb zoals Koos, moeten we toch wel opletten…. Koos en Sammy waren vandaag de maatjes van de dag terwijl Ollie en Monty ook het nodige met elkaar beleefden, waaronder door het raam kijken welk koekje wij bij de koffie hadden…

Ollie is een lieve, speelse hond waarin wij enthousiasme zien maar geen lompheid. Hij kan goed met vrijwel alle anderen overweg en komt even naar ons toe voor “overleg” als hij het ergens wat moeilijk mee heeft.

>We denken wel dat hij ergens ooit wat trauma heeft opgelopen omdat hij soms wat onzeker is, wat vaker “bescherming” bij ons komt halen en soms even afwachtend opkijkt wanneer andere honden het even wat ruwer met elkaar hebben.

Maar nogmaals: Ollie is een energieke schat die we er graag bij hebben en we helpen hem wel door z’n twijfels heen.

(20 Dagkaarten aangekocht).

26 oktober 2018

Ciska en Doedel zijn echt heerlijk en vrijwel continue met elkaar bezig geweest. Doedel had er een enkele keer zat van en liet dat duidelijk horen aan Ciska… Ciska op haar beurt trekt zich daar niet alles van aan dus mag Doedel nog leren dat daar meer voor nodig is. bvb. wanneer Doedel een stok voor zichzelf wilt houden dan komt er niemand in de buurt. Later ging Ciska op de zelfde manier met Ollie aan de stoei…. Thuis gaat dat dan dus nog lang door…

Monty en Ketske manoeuvreren zich steeds overal tussendoor en bemoeien zich af en toe met de dingen om hen heen. De vrolijke Ollie was naast het schuumen met Ricky een eigen spel aan ‘t spelen…

22 oktober 2018

Dikke pret weer in de wei maar Hachi is vooral met zich zelf bezig… Was wel even onder de indruk van een paar wolfshonden en werd fors aangeblaft door ‘n grote Labrador… Geeft niks is goed voor hem en erg bruikbaar voor socialisatie.. . Ollie en Ricky doken in een vette modderplas en zagen er niet uit en feitelijk de hele roedel van zo’n 16 honden inclusief de dagelijkse gasten ter plaatse, hebben wat aan de muizen stand kunnen wijzigen door fors te graven… Skip doet heerlijk mee en en rent overal op af en heeft vooral buiten veel maatjes…17 oktober 2018

Bowdy, Flo, Ketske, Ollie, Timo,Rocky, Misha, Salto en Ricky…. ‘n aardig roedeltje zo in de grote wei langs en soms in de Maas…. Timo en Ollie waren de maatjes van de dag en Bowdy met Flo de stormvogels zoals gebruikelijk… o,o, wat kunnen sommige honden toch onvermoeibaar met elkaar bezig zijn de hele dag…

Bij de film: let op het fluitje en op Ollie en Timo

15 oktober 2018

Vandaag bestond het uitwaaien vooral uit plonzen, stokken en jagen….  Ollie vermaakt zich goed en heeft altijd aansluiting bij de groep. Hij schrok even van de grote herder Hachi omdat deze blafte toen hij de auto net in ging… Eten doet ie erg goed en kruipt graag tegen je aan.

8 oktober 2018

Roedel ‘n beetje opgesplitst vanwege ‘n restje loopsheid… Er volgde een heerlijk wandeling waarbij Sjors als een verzopen katje te voorschijn kwam dus die hebben we op de terugweg maar even lekker warm in een dekbed gerold om wat te drogen.

Doedel is lekker met Flo en de roedel op stap gegaan en hoe goed ze het ook doet… om de auto in te gaan heeft ze het altijd wat moeilijker…

5 oktober 2018

Ollie lekker beest… je baasjes geven je extra dagen met “Party Time”… binnenkort kom je er ook op de vrijdag een tijdje bij… (heb je goed geregeld ventje haha)1 oktober 2018

In het wandelgebied; Rocky, Doedel, Ollie, Yip, Pip, Salto, Sjors, Misha, Ricky en Ketske…. en dan thuis nog Sammy en het nieuwe Heidelwachtertje Koos…. Lekker kluppie bij elkaar zo hoor… Pip in de laatste dagen van loopsheid nog even separeren van de actiefste mannetjes en Koos wat helpen te wennen aan deze nieuwe vreemde roedel.

Gaat allemaal goed, weet heel goed met elkaar om te gaan… Alleen met eten en etenswaar wat oppassen want dan denkt elke vierpoter dat anderen zijn eten opmaken…

Ollie is een grote knuffelkont hoor… gelukkig doet ie ook voldoende spelen en initiatief nemen anders zou je denken dat ie bang is… Hij weet echter wel dat ie altijd bij ons mag schuilen als er wat is…

Ricky heeft ‘n vis…. Ollie wil die wel hebben…24 september 2018

Grote roedel dus in twee groepen uitgewaaid…. Heerlijk weer van de honden vrijheid en al wat daar bij hoort genoten…. de beestjes natuurlijk zelf ook. Ollie in combinatie met loopse teef Pip hier was de kat op het spek binden en die hebben we maar snel gesepareerd🤓. Ollie is een leuke lieverd en heeft je bescherming zo nodig terwijl hij daarnaast volop speelt.

Tank Bowdy en inmiddels ook tank Pip hebben elkaar afgemat in een non-stop gedraaf de rest op allerlei andere manieren. Sjors is zoals gebruikelijk met iedereen diefje van verlos aan het spelen en hangt bij voorkeur bij de grotere honden graag aan hun nekvel… Hij onthoud vlot wie daar niet van gediend is.17 september 2018

Met een flinke roedel de uiterwaarden in en heerlijk uitgewaaid, met elkaar en afzonderlijk maar net zo het uitkwam. De baggerplas was wederom in trek dus van die gevolgen hebben we maar geen foto’s gemaakt. Opnieuw thuis denken dat ze lekker uitgelaten zijn maar dan begint het pas…. De auto nog niet uit of ze ravotten binnen en buiten, jagen achter elkaar aan, klimmen nog ff over elkaar heen en werpen tegelijk een blik richting “restaurant” want ja we willen wel eten ook…. Maar daarna is het dan ook stil en ploft iedereen op zijn of haar plek…

Ollie is een schat, springt zelf de auto in, maakt contact met andere honden en speelt lekker. Bij het benaderen/aanhalen door ons geeft ze regelmatig een plasje…. Geen probleem voor ons hoor maar hebben jullie daar ervaring mee of achtergrond redenen voor?10 september 2918

Met ‘n lekker roedeltje de wei en het water in… Doedel, Spike, Misha, Ollie, Yip, Rocky, Ketske, Salto, Sammy en Ricky en dan teckel pup Sjors nog even thuis…

Allemaal lekker gerend al dan niet in groepsverband, gegraven, door de Maas geplonst en… altijd leuk: net voor het naar huis gaan de modderpoel ingedoken… Braaafff allemaal, en wat ruiken jullie lekker….

Nu alles tevreden in ruste tot de volgende belevenis…

Ollie doet nog wat moeilijk de bench in gaan…. verder doet hij het goed hoor en heeft kei veel met Ricky gerend. Eenmaal thuis is ie voornamelijk met Sjors en Pip bezig en veel knuffelen met ons.

En ook nu weer bij de laatste wandeling vandaag gaat ie hup de bench in…  Door de dag heen is hij soms wat onzeker… soms ook wat bangig maar in de meeste situaties is hij wel weer snel gewend en blij… Het is hartverwarmend dat hij ons direct op zoekt als er ‘n steuntje nodig is… Wauw!

Op de foto komt ie even bij me buurten….3 september 2018

Ollie opgehaald en gaat nu nog moeilijk in de auto… dat zal snel beter gaan als hij vertrouwen in ons krijgt. Gelijk vandaag met de hele roedel naar de uiterwaarden en allemaal lekker los de grote groene vlakte over rennen. Ollie wilt wel spelen maar dat was alleen in het begin mogelijk omdat de rest daarna op jacht ging… Hij is lekker met de groep meegelopen en leert al snel makkelijker met de roedel om te gaan. Ook is hij een lachende hond, als ie naar je toekomt laat ie op een leuke manier z’n tanden zien als een lachebekje….. Verder is hij soms wat onzeker en wat schrikkerig maar ook een enorme knuffelkont dus dat gaat allemaal goed komen.

Grootste (en kleinste) vriendje en speelmaatje is nu nog Sjors de teckel… maar ook met de rest kan ie het goed vinden. Ollie ging nog weer makkelijker de auto in om op pad te gaan met z’n dagmaatjes voor nog een ruimtelijke wandeling eenmaal daar van terug heeft ie met ons en wij met hem een heerlijke dag gehad.27 augustus 2018

Ollie….. welkom bij de Uitwaaiers….. Ja dat is even eng voor Ollie als ie op vreemd terrein ineens door een vreemde deur naar vreemde honden gaat… Maar met rust en wat tijd is het al snel goed en begint hij aan de kennismaking. Snuffelen, twijfelen, nadenken over waar ie nou weer beland is en ontdekken… en dan gaat ie op pad en snuffelt op zijn eigen tempo het nieuwe gebied af… lekker rustig want de rest van de roedel is voor de eerste ronde al op pad.

Al snel blijkt Ollie een knuffelkont, speelmaatje en ontdekkingsreiziger tegelijk dus het ziet er naar uit dat het wel goed komt bij onze club. Nu ik dit schrijf komt ie bij de computer mijn hand opeisen en luisteren naar het getik.

Inmiddels ook maar kennis gemaakt met Teckel-pup Sjors… en dan niet een poot geven of beleefd knikje hoor maar gelijk lekker ravotten en natuurlijk elkaar flink “bijten” Heerlijk zoals honden dit kunnen…. Inmiddels ligt ie rustig midden in de kamer.

op de foto’s: dynamische kennismaking met Sjors en het “jatten”van een bal bij speelhok “Blaffo”.

wordt vervolgd