Nieuwsbrief

 “De Uitwaaiers” november 2018

Gewaardeerde hondenbaasjes…..

De Uitwaaiers Hondenuitlaatservice heeft zich vanaf het eerste begin mogen verheugen op een niet te voorziene, grote belangstelling voor de geboden mogelijkheden. Wij zijn zeer onder de indruk van het vertrouwen dat u als baasje in ons heeft en blijven werken aan de hoge kwaliteit van onze service. 

Deze nieuwsbrief informeert u over al dan niet vernieuwde of gewijzigde zaken. DAG-kaarten (wij zorgen de hele dag voor uw hond):

 • De reguliere dagkaart loopt van 07.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. In de zomer is dat vaak later.
 • Uw hond bij ons brengen kan vanaf 07.00 tot uiterlijk 07.30 uur. Ophalen vanaf 17.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Tenzij afwijkende afspraken zijn gemaakt.
 • Er volgt altijd een groepswandeling van minimaal 1,5 uur, maar niet zelden wordt dat langer.
 • Pups of zorghonden gaan vaker en korter met wandelingen mee en daar wordt soms afzonderlijk voor gereden. En we hebben een “puppenren”.
 • De dagkaarthonden halen we doorgaans op tussen 07.45 en 08.15 uur en ze zijn tussen 18.00 en 19.00 weer allemaal thuis. In de zomer is dat (soms veel) later.
 • De kosten van de DAG-kaarten hangen mede af van het aantal per aankoop.

>Dagkaart  Dagkaart met reguliere opvang.

>Dagkaart-loge Dagkaart met aansluitend een nacht logeren en een reguliere ochtendwandeling. DAG-kaart + WANDEL-kaart.

Een verblijf van twee of meer dagkaarten achtereen, heeft geen meerprijs voor tussenliggende overnachting(en).WANDEL-kaarten (Uw hond gaat mee voor één grote ochtendwandeling op de gewenste dag):

 • De wandelkaart geldt voor een netto groepswandeling van minimaal 1,5 uur. Vaak is dat langer (tussen 07.30 tot 11.00 uur).
 • De honden voor wandelkaarten worden in principe alleen thuis opgehaald en weer teruggebracht binnen de tijden die hier voor staan.
 • Pups of zorghonden gaan vaker en korter met wandelingen mee. Daar wordt soms afzonderlijk voor gereden.
 • Het is wenselijk rekening te houden met de thuiskomst van een natte of wellicht vuile hond omdat we de honden alleen handdoek droog kunnen terugbrengen.
 • De kosten van de WANDEL-kaarten hangen mede af van het aantal per aankoop.

Attentie! Alle tijden zijn bij benadering en we houden zo mogelijk contact over haal en brengtijden.Persoonlijke pagina voor elke hond;

Er is veel waardering voor de persoonlijke pagina’s met dagelijkse verslagjes en beeldmateriaal. Dat vinden we zelf ook leuk om te doen en daar gaan we ook mee door. Echter het is best veel werk en het lukt bij drukte niet altijd om (per hond) plaatjes te schieten. Met ingang van heden kan het gebeuren dat we de pagina niet elke dag bijwerken of voorzien van beeldmateriaal. We doen wel ons best maar het is niet altijd haalbaar.

Bijzonderheden zullen we altijd en snel communiceren.Eten pas na de wandeling;

Onze sterke voorkeur gaat uit naar eten na de wandeling. Dit in verband met maag(verdraaiing) risico’s. Het liefst hebben wij dat uw hond dan ook hier kan mee eten (u geeft gewoon brokken of vlees mee) Elke hond heeft hier een eigen brokken- of vleesdoos van waaruit alleen uw hond uit gevoed wordt. U hoort steeds tijdig van ons als het opraakt. Alle honden krijgen bij thuiskomst eten en het is soms wat sneu als uw hond dan niets meer zou mogen. Uw hond kan ook van ons, vlees of brokken, mee eten dat komt op zo’n € 1 ,= per dag.Tijdstip voor aanmelden: u kunt u hond altijd aanmelden voor wandel- of dag-service ook op het laatste moment. Bij grote drukte kan het echter wel zijn dat laat aangemelde honden op een ander (later) tijdstip worden opgehaald of teruggebracht. Dat wordt direct bij uw aanmelding verteld.Vakantieopvang: Vanwege onze opvang in huiselijke sfeer is het van belang dat wij uw hond kennen alvorens deze voor een vakantieopvang te accepteren. Dit betekent dat alleen honden binnen onze regelmatige uitlaatservice voor (meerdaagse- of) vakantieopvang in aanmerking komen.Loops:  Wanneer uw hond loops is gelden wat extra aandachtspunten alvorens deze toch op te nemen in onze service.

 • We letten extra op uw hond waarbij we ook de omgeving scannen op mogelijk niet gecastreerde reuen.
 • We werken met “NO LOVE SPRAY” waarmee we het belangrijkste “gebied” van het dier in sprayen. Dit geeft een minder aantrekkelijke geur voor de reuen maar geeft geen garantie.
 • Bij twijfel en in de vruchtbare dagen nemen we altijd de hond aan de lijn mee. Onze voorkeur gaat echter wel naar zo lang mogelijk los laten lopen en rennen.
 • Als uw hond, ook aan de lijn, toch wordt benaderd door loslopende reuen dan doen wij er absoluut alles aan om lijfelijk contact te voorkomen.
 • Indien het onwerkbaar is uw hond uit te laten met de dag-roedel laten we deze afzonderlijk uit, evt. vanuit uw huis.
 • Overigens kan de aanpassing in wandelingen en service ook voor niet gecastreerde reuen gelden, omdat wij de hele roedel moeten beschermen.

Echter: Wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor als het toch “fout” zal gaan.

Als u hiermee akkoord gaat is uw hond gewoon welkom in onze service!Verdere gezondheid:

Als uw hond bij ons in de service komt is het wenselijk dat wij alle eventuele problemen op gedrag en gezondheid weten. Wees er eerlijk in, wij hebben een grote verantwoordelijkheid naar alle honden en baasjes. Wij zullen heus niet zomaar een hond weigeren omdat ie wat mankeert.

Als uw hond aan de diarree is maken wij daar in eerste instantie niet zo’n punt van en kan ie gewoon in onze service mee. Belangrijk is wel dat we er contact over houden en proberen te achterhalen wat er kan zijn. Als uw hond twee of meer dagen achtereen diarree heeft zonder dat er een verbetering zichtbaar is willen wij dat er op z’n minst onderzoek naar de ontlasting wordt gedaan. Maar liever nog een bezoek aan de Dierenarts.

 • Wij kunnen bij de ochtendwandeling een poepmonster nemen en naar de Dierenarts brengen. Dat kost u niets behalve wat de Dierenarts in rekening brengt.
 • Wij kunnen met uw hond naar de Dierenarts gaan en dat kost u dan een vast bedrag van € 19,50 vanwege de tijd en de rit die we daar aan kwijt zijn. Plus de Dierenartskosten.
 • Als u niet wilt dat wij deze stappen nemen gaan we er van uit dat u dit zelf regelt.
 • Als er geen Dierenarts of op z’n minst een onderzoek naar de ontlasting van het dier plaatsvindt zijn wij in voorkomende gevallen genoodzaakt onze service te onderbreken. Wij willen en mogen geen risico nemen voor onze andere honden.

In geval wij andere gezondheid- of wellicht gedragsproblemen opmerken laten we u dit altijd zo snel mogelijk weten. Als er geen directe risico’s voor onze roedel zijn is het aan u, ons advies al dan niet op te volgen. Wij bekijken de situatie dan per dag dat de hond bij ons is. In voorkomende gevallen laten wij het direct weten als wij op het punt staan naar de Dierenarts te gaan of menen te moeten doen.

Gezondheid van de honden! >>Informatie<< 

Als uw hond ‘n keer ziek is, laat het dan ons weten a.u.b.Personeel/vrijwilligers gevraagd; Door voorlopig nog uitvallen van Jeroen in de buitendienst in combinatie met de drukte in onze uitlaatservice willen we op zoek naar een vrijwillig medewerker m/v die (in overleg) enkele uren per dag hand en spandiensten kan verrichten en/of enkele dagdelen per week mee kan in de uitlaatservice. Het moet natuurlijk iemand zijn met liefde voor honden en ervaring strekt zeker tot aanbeveling. Het betreft voorlopig nog geen betaalde parttime baan maar bij gebleken geschiktheid wordt in overleg een redelijke vergoeding vastgesteld en kan er meer uit voort komen.

Het bezit van rijbewijs en enige rijervaring is hierbij gewenst.

Ervaring leert ons dat er binnen (klant)relaties, via vrienden en bekenden soms interessante antwoorden en/of oplossingen kunnen komen op dit soort vragen.Weiland gezocht/Te huur gevraagdWij zijn op zoek naar een andere ruimte om te wonen in combinatie met een grotere ruimte om onze opvang honden meer kwaliteit te bieden en voor onze totale service een flinke speelwei. Kopen kunnen we niet en huren doen we bij voorkeur voor onbepaalde tijd. Een afzonderlijk geschikt weiland (bvb. 100 x 80 meter) waarop ook wat bosschage is zeker ook een optie.

We willen onze service kleinschalig blijven houden maar bij een geschikt terrein kan de dagelijkse roedel iets groter en kunnen we onze service uitbreiden met verrassende items. We willen wel binnen een redelijke straal van Ewijk/Beuningen blijven.

Ervaring leert ons dat er binnen (klant)relaties, via vrienden en bekenden soms interessante antwoorden en/of oplossingen kunnen komen op dit soort vragen.