namen

Namenspelletje: ook dit heeft een aantal stappen/mogelijkheden:

Verzamel wat honden om je heen. Fluit een keer, noem duidelijk een naam en geef die iets lekkers. Houdt beslist een andere voordringer apart door bv. tik op neus. Geef op deze manier alle honden iets lekkers en herhaal dit bv. 3 keer. Later op de dag nog eens en blijf het gebruiken door de tijd heen, zoals feitelijk voor alles wat je een hond aanleert. Herhaling is de kracht van succes.

Dit spel is leuk om te doen en te zien, ook voor baasjes. Maar het heeft voornamelijk de functie van luisteren naar jou, leren luisteren naar hun naam en respecteren van elkaar. In beginsel is het goed een vaste volgorde aan te houden, maar later kun je de honden kris kras door elkaar noemen.

Ook is het spel uit te breiden door iets lekkers op de grond te leggen (of op iets hoogs). Ze mogen er absoluut niet aankomen alleen de hond wiens naam jij noemt. Pas ook hierbij op voor voedselnijd. Later kun je leren dat de hond er pas aan mag komen als je het oppakt van de grond en hoger legt. Uiteindelijk is dit dan weer de basis een hond te leren niet van de grond te eten.