mikki1127

 

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 


4-5 mei tikkie is betaald23 maart

Het is fantastisch gegaan met Mikki, als vanouds… Heerlijk in de tuin gerommeld en met de rest gespeeld… De rolstoel gekaapt en gekeken bij de klusjesman in de tuin.

Extra informatie

Mikki komt naar ons maar is loops. Op zich kan dat wel, maar er is inmiddels wel een scherper beleid omdat een loops teefje en zeker in combinatie met niet geholpen reuen voor extreem veel onrust kan zorgen in de roedel.

LOOPS… wat nu?

We proberen dan toch service te verlenen al is dat vaak in gewijzigde vorm. Als wij reuen hebben lopen dan geeft dat, niet zelden een moeilijk te beheersen chaos. Zo niet dan kan de teef in zoveel mogelijk de gebruikelijke service. De honden gaan niet mee op de grote wandelingen en zeker niet los. Maar ook zal op ons terrein een regime gelden waarbij de betreffende honden korter en afzonderlijk worden uitgelaten, of kunnen spelen.

Ook kunnen we afspreken dat we de hond in elk geval 2 keer een ruime wandeling aan de lijn geven en we hem bij u thuis komen ophalen en na de wandeling weer terug brengen. We verzorgen na de wandeling de hond en houden hem nog even gezelschap. Overnachten is dan bij ons niet mogelijk maar we kunnen wel kijken hoe we dat samen oplossen. Hoe goed we ook ons best zullen doen paring te voorkomen kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het mis gaat.30 december

Raisa was blij om te komen en snel weer gewend aan de aanwezige roedel… Lekker uitgewaaid in de uiterwaarden en eerst thuis maar eens eten en rusten… Daarna met alle honden in en om huis verder kennis maken en spelen…

Zo ook was het met Mikki die al een poosje niet meer geweest was… Alsof er geen tijd tussen heeft gezeten en nog steeds ‘n schat. Goed luisteren en goed met de roedel.

Met regelmaat kwamen beiden ff ‘n aai en knuffel halen en zijn ze al snel aan het “buitenverblijf” gewend. Dit is het “(vuurwerk) en schuilhok” waar een van ons zit en ze in en uit kunnen lopen, beschermd en droog maar toch buiten. Hoe meer er geknald wordt hoe eerder ze er aan gewend zijn en hoe minder bang…

28 juli 2018

Mikki weer bij de Uitwaaiers. Feestelijk voor haar, ons en onze roedel. Ook de nacht is goed gegaan op af en toe wat piepen na en 1 x moest ze plassen. Bij de wandelingen volop met de roedel wezen rennen, zwemmen en schuumen.

16 mei

Mikki wat is het toch grappig als je kei hard komt aanrennen door het hele hoge gras. Je hebt vandaag de hele dag gespeeld met Ricky en Flo, jullie konden er geen genoeg van krijgen. Rennen door de kamer weer naar buiten door de tuin en zo achter elkaar aan weer naar binnen. Bij de Uiterwaarden was je een heel eind weg gegaan maar 1 x fluiten en dan kom je aan speren..


7 mei 2018

Vandaag in twee aparte groepjes naar de uiterwaarden en het feestje is er niet minder om…

Het hoge gras en het water zijn extra leuke maar tegelijk ook wel wat zwaardere hindernissen… Maar stokken in het water en elkaar najagen blijft populair.
Ook nu weer hitteplan dus vanavond vroeg weer naar de Maas.

Voor de pups is er een buitenren waar ze heerlijk in de schaduw en de koelte van het huis hun dutje kunnen doen… Ze geven zelf duidelijk aan wanneer er weer geplast of gepeeld moet worden met de rest.

Apart is dat sommigen ineens opstaan en in de volle zon gaan liggen… half uurtje later weer opstaan en naar de schaduw…6 mei 2018

Met; Zora, Misha, Pepper, Lola, Angel, Salto, Ricky en Mikki, ‘n grote Labrador, twee wolfshonden, ‘n ridgeback, een herder en nog ‘n schattig maar onbekend merk aan de wandel in de uiterwaarden…. Het stoeit en schuumd, het zwemt en draaft en heeft vooral plezier…. Een frisse flinke ochtendwandeling langs de Maas waarbij we worden nagekeken door 17 zwanen terwijl een Koekoek luidkeels meent dat ie de tijd aangeeft…

Als Lola te water gaat om een stok te scoren blijft alles even staan om met ingehouden lachbehoefte het geplons van die mooie dame gade te slaan….

Wat een feest met soms wat gepiep bij een misstap, soms wat geblaf om iets eetbaars en soms wat gegrom om aan te geven dat een ander te ver gaat…

Vanmiddag wegens hitteplan de wandeling verschuiven naar de avond. De tussentijd wordt evengoed gevuld met schaduw, water, beperkte beweging en persoonlijke aandacht want dat gaat door bij elke temperatuur….

Wat lekker als je de middagwandeling moet uitstellen vanwege het warme weer… Voordeel is dan gelijk dat je halverwege de avond met de hele club aan de wandel gaat en dat is op dergelijke avonden wel een feestje….

Nog even lekker aan de ren, de schuum en de zwem… en elkaar na jagen natuurlijk anders is het niet compleet.4-5 mei 2018

Best een leuke roedel zo met 9 honden van de Uitwaaiers en daarmee lekker meerdere malen de uiterwaarden in ook in de avond dus… Meer dan genoeg beweging, sport, spel, gestoei en waterballet… Gevolg: Nou een heerlijke en betrekkelijk rustige nacht voor alle beestjes… en dus ook voor de mensjes.

Het blijft een feestelijke gezicht al die honden door het hoge gras te zien duiken en dan weer de Maas in en dan weer elkaar na jagen…. De grote honden maken flink vaart en dan denk je dat de kleintjes het afleggen…. Dus niet! Klein en groot stuift elkaar achterna met flinke snelheid en lijkt ook amper moe te krijgen…
Hoewel de meesten na het eten in zwijm vallen. Ook blijft het steeds weer leuk dat al die soorten honden elkaar maar al te goed begrijpen en de hondentaal weten.

Mikki moeten we iets beter in de gaten houden (lezen) bij binnen spelen…. Anders kan ze zomaar in de kamer plassen (geen probleem verder). Verder is Mikki een zeer geliefd speelmaatje voor veel andere honden en supersnel!

De middagwandeling hebben we uitgesteld wegens de warmte… Dus net nog even een toffe wandeling gemaakt langs de Maas.

En dan nog even het luisteren…. Hoe ver weg ze ook loopt… We hoeven maar te fluiten en ze komt als ‘n speer.25 april 2018

De ochtend begon als op deze actiefoto’s……

Speedy….. als we denken dat je uit de auto bent sta je al voor het raam binnen en hebben we je niet eens langs zien komen…. haha. En zo ben je heel de dag door…. druk, bezig en actief…. Verplichte rust vindt je maar niks maar je doet het wel….

Grappig hoor dat ze denkt dat ze grote poten heeft, want ze dendert door de baggerslootjes net als de rest en die worden maar tot halverwege de poten vies …… De foto zegt wel meer en dan is de helft er al weer afgerend….19 april 2018

Mikki daar ben je weer kleine dappere schat… Direct mee naar de grote wei waar het al snel weer een aardig feestje met Pip, en Pepper…. en de rest van het spul daar…. Ze hebben veel gedaan in het water met stokken en achter elkaar aan jagen. Pip en Mikki hebben zich rot gerend achterelkaar aan … Pip was haast niet te stoppen. Lekker koel moet je maar denken al in die vroege warmte… Maar dan, als we bijna alweer naar de auto gaan na 1/2 uur blijkt dat er nog wat energie zit in de beestjes…. Dus moet er nog even gerend worden achter Ricky aan die trots met een botje in zijn bek de hele roedel met zich mee lokte….. Alleen al er naar kijken was al vermoeiend voor me….

De rest heeft zich aardig laten behandelen in het modderbad van moeder natuur. Stinken en vies zijn vinden ze maar wat leuk… Hoeveel stokken je ook in het water smijt, ze willen allemaal de zelfde stok hebben en dus is er soms strijd “op leven en dood”….  Geweldig zo heerlijk ze gezamenlijk ravotten.

Onophoudelijk ravotten met vandaag vooral Pip… Mikki en Pip moeten haast gesloopt zijn. We hebben wel hitteplan dus na de grote wandeling alleen nog hier in en om het huis met spelen, schaduw liggen en rusten in de koelte.

En dan ontdekken ze ineens een teil waar wij de planten uit water geven…. van Mikki geen foto toen ze er uit ging drinken terwijl Pip er in sprong…

4 april 2018

IVM plotseling overlijden van een vriend houden we het voor vandaag even kort. Excuses hiervoor.

Mikki was weer speedy vandaag…. net zo hard als ze wegrent stuift ze ook weer naar je toe als je haar fluit of roept. Zoals je al weet lijkt het dat Mikki weer loops wordt… Twee verschillende reuen hadden erg veel belangstelling voor haar.28 maart 2018

Heerlijke roedel weer vandaag met van de Uitwaaiers Rocky, Mikki, Lola, ons eigen trio Misha, Pepper, Salto en dan een nieuwe gast; Flo… en dan nog 8 andere honden waar we vrijwel dagelijks mee oplopen…

Het gaat echt non stop door met rennen, ravotten en zwemmen…. Vandaag zijn we ook op het noordwestelijk (schier)eiland geweest van de Loonse Steeg want het Maaswater stond net laag genoeg. Op het eiland zijn nog meer luchtjes, rommeltjes en veel meer ruimte om te jagen en te rennen.

Het blijft steeds weer een leerzaam schouwspel om de honden elkaar te zien corrigeren, aanhalen en uitdagen… De een piept, de ander blaft, weer een ander gaat op zijn rug of denkt dominant te moeten zijn maar steeds weer zoekt het ekaar op en speelt alsof het een lust is.

Het water, de bagger en het zand waren vandaag favoriet en dan moet je niet teveel foto’s naar de baasjes sturen want de meesten zagen er niet uit haha.

Vanmiddag was Saartje er ook bij en waar de roedel vanochtend door de bagger ging was het blijkbaar vanmiddag nodig zich overal te verstoppen in de bosschages langs de Maas.21 maart 2018

Nou Mikki ligt voor pampus hoor (net als de rest trouwens)….. Jonge jonge wat is die bezig geweest zeg op haar korte snelle pootjes…. Er was een grote roedel vandaag en Mikki is volop aan het ravotten geweest met bijna alle honden. De wolfshonden komen soms wat “dreigend” op haar af  en gaat ze even stil zitten… maar dan ineens “haalt ze uit” en vliegen de honden alle kanten op…. Wauw kei leuk zo.

Verder een groot deel van de dag is Mikki samen met vooral Pip aan het ravotten geweest…. Als je ze niet uit elkaar haalt gunnen ze zichzelf geen rust… Wat een energie zeg….

Bij de middagwandeling in de uiterwaarden lijkt de hele roedel te hebben Wad gelopen…. Wandelende baggerblokken zo zagen ze er uit…. Nou ja ze hebben tenminste lol gehad en als je this aankomt rennen ze het meeste er wel weer af….

14 maart 2018

“Speedy Gonzales”…. zou je ook goed passen haha. Snelle Jelle. Nou heerlijk aan de schuum en wandel geweest in de mistige uiterwaarden… Maar de pret was er niet minder om. Flink “belaagd” door twee wolfshonden moest Mikki even een uitweg zoeken maar even later dook ze overal weer tussendoor.  Met Misha en Salto is ze flink aan de wandel geweest en ontdekte ik haar ergens op een heel andere punt van de bosschages naast de Maas.

En ja je kunt wel lol hebben natuurlijk maar je moet ook oppassen heeft ze geleerd haha. Mikki stapte voorzichtig op een door de bevers om geknaagde tak die in het water lag. Maar even later gleed ze er pardoes af en lag in de plomp… Maar met de zelfde snelheid trok de “drenkeling” zich weer op de tak en wist veilig de kant te bereiken… (zie foto 2)  (haha het lijkt rampzaliger dan het is en bovendien zijn we snel in de buurt mocht er iets fout gaan).

Thuis lekker gegeten en toen was het echt tijd voor rust en uitzien naar de middagwandeling natuurlijk… Tussendoor nog even een optreden voor het raam gedaan…. Wat een scheetje toch…

Erg rustig in het weiland en dan gaan ze altijd zelf maar wat ondernemen… In de troep rollen en daardoor stinken hoort daar blijkbaar ook bij en voor de rest lekker aanrommelen. Nog even een stoeipartij met Misha en Salto samen maar meer was het niet. Bij terugkomst naar de auto kwam er een zware Engelse buldog het veld op en nadat het baasje was omgepraat mocht die los…  dat werd rennen achter Mikki aan het die was op haar beurt niet meer weg te meppen bij dat grote beest. Op zich niet erg maar dan komt het andere Beagletje in haar boven: De NML versie: Niet Meer Luisteren….. haha.

Fluiten, lokken en roepen moet dan even wachten want dat heeft geen effect…. Maar goed dan ineens is het genoeg en huppelt ze de auto in.7 maart 2018

Mikki ik zag je niet eens aankomen en stond bijna op je haha. Eerst maar even p en p in de tuin en toen maar de huiselijke roedel langs… Nou ze was direct al weer goedgekeurd en iedereen kon weer mee naar de grote wei langs de Maas….

Gelijk volg gas met allemaal, en onder anderen het water in… Mikki wordt soms ondersteboven gelopen door een lompe Herder of Labrador maar ze kan het hebben en weet zich goed te verweren. Zo loopt ze met de roedel mee en dan weer schuumt ze op eigen houtje een stuk verderop… Fluitje blazen is doorgaans genoeg om Mikki in volle vaart weer onze kant op te krijgen.

Opmerkelijk was een het gedrag van een hond Elmo, die altijd vrolijk en vriendelijk is en zich zelf goed vermaakt maar ook in de groep goed past. op de terugweg bleek Elmo ineens fors belangstelling te hebben voor Mikki en ja hoor hij dook er op…. Niet raak maar wel bijzonder en hij had een stevige correctie nodig. Of Mikki wordt weer loops of het is een restant.

Mikki heeft echt zoveel gedaan en gespeeld. Ik kan er kort over zijn het is echt een heerlijk beest. Opnieuw buiten normale belangstelling gekregen van mannetjes honden maar ze heeft zich goed vermaakt met andere dingen… Mensen zijn blij verrast dat ze zo enorm goed luistert.

28 februari 2018

Mikki Mikki…. wat ben je toch een vrolijk en dapper “ding”. Met “onze” roedel en een aantal andere honden, een flinke trip gemaakt door de frisse uiterwaarden. Het was heel goed te doen hoor… de honden en wij zijn er op gekleed. Rennen, schuumen en ravotten is het gebruikelijke recept. De een wat lomper dan de ander maar het gaat allemaal goed… De jonkies leren van de oldies en ze snappen allemaal de honden taal.

Bowdy doet lomp en lief tegelijk naar Mikki, maar gaat nooit een grens over…. Mikki laat zich niet kisten en snept dapper van zich af haha. De indrukwekkende Tsjechische Wolfshonden en Djambo de Ridge Back, kunnen ook met iedereen en zo was het een wandelfeestje voor: Yip, Pepper, Djambo en de twee wolfshonden, Salto, Mikki, Bowdy, Misha, Megan en Tessa of te wel een 11 hondentocht. Zeer toepasselijk bij al die (veilige) ijsplateau’s…

De kou viel reuze mee dankzij de zon die het al snel warmer liet worden het waaide wel maar ach beetje uit de wind is het al een stuk warmer.

Zo door de dag heen doen we tussen de bedrijven door ook wat aan stukjes training en “opvoeding” van onze honden en de gasten gaan daarin mee. Zo pakte ik bewust een botje weg bij Mikki en daar reageerde ze grommend op…. Dat pak ik dan gelijk aan maar vroeg me af of dat bij jullie ook is…. en belangrijker nog kunnen de kids iets bij Mikki weg halen? Jullie zijn honden gewend dus ik hoef je weinig te vertellen maar melding maken leek me goed.

Mikki zal wel moe zijn want ze is veel in de weer geweest met Bowdy en heeft aardig lopen rennen.

21 februari 2018

Mikki lekker ding…. huppel maar flink met de roedel mee in de uiterwaarden… Rocky moest je toch nog even proberen te “onderwerpen” maar dat maakt niet echt indruk op je haha. Heerlijk met Misha, Rocky en Salto mee naar het “jachtterrein” in de verte en met je korte pootjes doe je niks onder voor de rest hoor.  En dan blazen we op het fluitje en wie zit er het eerst braaf voor het “baasje” ?  Precies… die kleine dappere lieverd.

Thuis lekker gegeten en nog wat in de tuin rond geschuumd en dan toch maar ff rusten. Mikki mocht daarna voor het eerst mee naar het verpleeghuis waar Margot werkt. Dat was een feestje voor de bewoners… en Mikki had het er ook naar haar zin… Lekker wat aandacht en aaitjes.

Prachtig weer lekker genieten in de zon voor de “Hundehut” Blaffo.

Opnieuw naar de zonnige uiterwaarden vanmiddag voor nog een grote wandeling…. Met de roedel mee over de strandjes die nu nog wat modderig zijn…. Dat levert ‘n paar flink bemodderde vierpoters op dus op tijd ff stoppen als we terug gaan en proberen ze onder te dompelen in de Maasplassen.

Omgewaaide en door bevers om geknaagde bomen beklommen en onderzocht en liet Mikki zich van de eigenwijze Beagle kant zien haha. Waar de vissers gezeten hebben gaat ze dan schuumen en snuffelen en dan kun je roepen en fluiten wat je wilt maar dan BEN ik een Beagle….  De draak. Geen punt van maken want als je dan met de rest door loopt komt ze er uiteindelijk toch naar toegesneld.

Hoe dan ook weer een heerlijke wandeling waar Mikki soms  even twijfelde als ze over een plas moest springen…. Met een beetje hulp ging haar dat goed af.7 februari 2018

Vrolijke luister Beagle… blij als altijd eerst even hierbinnen de boel aan de gang krijgen en dan naar de grote wei… Volg gas dus maar weer met de roedel mee, maar dan is er ineens herder Rocky… die ook aan vrolijke hondjes soms duidelijk maakt dat zij de baas denkt te zijn… Met piepen en omrollen maakt Mikki zich uit de voeten maar gaat dan ook weer van een afstandje Rocky uit staan dagen, dus bang? Nou dacht het toch niet haha.

Dan was er Ketske een hele grote blaf Labrador (maar wel een schat)…. die maakt met zijn zware blaffen indruk op veel honden maar Mikki liep onder hem door en samen gingen ze verder schuumen.

Mikki gaat hele afstanden op strooptocht als de anderen geen zin hebben maar vermaakt zich prima. Houdt goed in de gaten als er iemand niet kan wachten met het uitdelen van lekkers en is er dan in een oogwenk weer bij met een gezicht van “wat ben ik toch braaf he?”

Door de dag heen liggen klooien met Misha en wat spulletjes die in de kamer lagen. Daarna een forse wandeling van ruim 2 uur door de uiterwaarden. Daarom is ze nu wat laat. Heerlijke dag gehad en stukjes eigenwijzigheid van een beagle heeft ze ook hahaha. Neemt niet weg dat ze supergoed luistert.

31 januari 2018

Fijn dat je er weer bij bent Mikki…. lekker beest, je luistert super goed en kan met alle honden opschieten. Dit vrolijke stuiterballetje krijgt menigeen aan het lachen. Heerlijk gewandeld ook weer en zeik nat geworden allemaal maar niemand maakt zich daar druk om. Mikki heeft een hoop energie en kan daar veel van kwijt tijdens de grote wandelingen. Nieuw zal het niet zijn dat ze gek is op eten en snoepen… haha.

Mikki kan het ook heel goed vinden met Skip (3,5 maanden Tollerpup)…. die stoeien en klooien wat af zeg… Eerst meende ik dat Mikki “dominante” signalen naar Skip doorgaf maar nee hoor het is steeds om en om wie er boven ligt en onder. Ze vloeren elkaar als volleerde judoka’s en gaan af en toe ff op elkaar liggen uitpuffen…. Kei leuk.

Mikki is wel wat bangig voor hard blaffen van grote honden maar weet zich dan ook ook wel weer snel te herstellen. Het blijft opmerkelijk hoe goed ze luistert… Van grote afstand hoef ik maar te klappen, fluiten of roepen en ze komt er aangestoven…17 januari 2018

Ochtend: Mikki daar ben je weer… energiek beestje… Eerst even de tuin in voor de hoge nood en dan naar binnen…. Bij binnenkomst even alles op elkaar gedoken maar vrijwel zonder blaffen van onze honden… Mikki gelijk in de “aanval” en proberen een medestander te vinden voor een partijtje klooien haha. Het duurt even maar dan is het toch weer Misha die op de uitnodiging in gaat en begint het trekken aan een oude sok. Met luid gebrom van beide kanten blijkt de sok toch steeds verder om een grotere maat voet te passen…. en uiteindelijk scheurt deze…  Tijd voor de wandeling in de uiterwaarden… Mikki los laten lopen maar wel een een “vastlooplijntje” waarmee ze vast komt te zitten mocht ze weg lopen en waar Pepper haar evt. mee kan op halen. Allemaal weer goed gegaan en de hele roedel lekker aan het graven naar muizen, ravotten en experimenteren met hoe ver je bij een oudere hond mag gaan haha.

Mikki is heel energiek maar hoe fel en druk ook… ze luistert perfect. Inmiddels weer thuis gegeten en in de bench voor ‘n uurtje … Misha is al een paar keer wezen kijken waar ze blijft dus dat belooft wat als ze uit de bench mag.

Middag:  Een lekkere dag met het nodige aan rust maar ook grootscheepse “aanvallen” tussen de hinden onderling en dan met name Misha en Mikki…. Gwoon verschrikklijk leuke dingetjes en lief met elkaar omgaan. Bij de middagwandeling een lichtere “vastlooplijn” zodat ze toch helemaal los kan rennen en schumen. Even kwam er een grote Benner Senner reu… maar die bleek wel gecastreerd dus behalve wat extra gesnuffel kon dat geen kwaad… Ze hebben zelfs heerlijk gespeeld.

Het was weer een feestje en we zien elkaar wel weer….

10 januari 2018

Ochtend: Hee Mikki kom er maar weer bij….  Lekker mee uitwaaien in het grote wandelgebied. Wel aan de lijn deze dag maar dan nog loopt ze heel wat af en schuumt ze volop met de roedel mee naar wat er ook maar te ontdekken valt.  Leuk om haar heerlijk eigenwijs te zien ronddarren, maar ook hoe ze afwisselend met de een en dan weer de ander ravot. Eenmaal thuis was het na het eten snel gedaan en ging ze zonder protest in de bench… Lekker slapen… dachten we en dat doet ze ook wel hoor… maar steeds als we een foto van een leuk slapend hondje wilden maken plopte ze overeind om weer verder te gaan met de party… De lieverd gedraagt zich voorbeeldig en luistert goed… maar gelukkig is het ook een jong draakje af en toe…

Middag: Heerlijke dag gehad met naast het wandelen af en toe naar buiten wat ravotten en plassen en rusten. Verder een leuk behendigheidsspelletje gedaan en ze is in elk geval slim en snel haha.

Ze is voor de drommel niet bang maar weet heel goed de onderdaan te spelen als ze te ver is gegaan bij een oudere hond. Keurig! Als ze los in huis en tuin is onderneemt ze van alles en dat laten de foto’s ook wel zien…. we laten het maar bij enkele foto’s want je kunt er wel 1000 maken.

Behalve soms wat bloed, weinig last gehad van haar loopsheid maar wel aan de lijn want ze is zo pleite naar de “kerels”……

9 januari 2018

De betaling voor 5 dagkaarten is ontvangen. Boven in beeld kun je volgen wanneer deze worden afgeschreven.

3 januari 2018

Welkom in de club Mikki… Je weet al een beetje hoe het er hier aan toe gaat dus kom maar mee, dan gaan we op pad!

Ochtend: Mikki overgenomen van Joost rond 07.00 uur en begrepen dat Mikki loops is geworden.  Grote meid dus maar opletten geblazen. Eerst nog even op ontdekkingsreis door de woning en in de tuin… dat was daar toch wel spannend want het stormde en Mikki schrok regelmatig van een opwaaiend object….. Mogelijk daardoor (hebben ook wij) niet doorgehad dat ze moest plassen en dat deed ze dus binnen…. logischerwijs op de plek waar Pip dat ook deed :). Mikki mee naar buiten genomen alwaar ze een flinke plas deed haha. Dus dat komt wel goed. In de tijd die nog restte tot de wandeling hebben haar wat kennis laten maken met de bench. In en uit laten gaan met deur open en dat ging prima.  Dat is de plek waar ze straks haar rust moet nemen.

In dit vroege stadium met weinig “echte” reuen in de buurt komt het wel goed en dus zijn we lekker naar de Loonse Waard gegaan om dubbel en dwars uit te waaien met deze wind. Na een kort stukje aan de lijn is Mikki los gegaan, letterlijk en figuurlijk. Eigenlijk is er met dit ene filmpje alles gezegd want ze heeft gerend met groot en klein, geschuumd, gegraven, onderste-boven-gerold en keurig geluisterd. We gaan er van uit dat we de volgende keer Mikki wel aan de lijn zullen moeten houden. Eventueel gaan we dan afzonderlijk met haar wandelen.

Ze heeft lekker gegeten, 150 gram vlees en daarna in de bench om te rusten. Daar dacht Mikki toch wel anders over en maakte ons dat luid duidelijk. Piepen en op ‘n speciale manier blaffen heeft haar echter niet geholpen en het (volledig) negeren van onze kant heeft er toe geleid dat ze al na een klein half uurtje in slaap viel…. Moe maar zeker voldaan.

Middag: Een lekker dagje zo met Mikki… ze doet het erg goed en luistert ook goed, al moet ze nog leren wat ze bij onze honden wel maar vooral niet mag doen. Dat komt van zelf wel. Af en toe moet ze met duidelijkheid op rust of wat minder handig gedrag worden gewezen en dat begrijpt ze duvels goed haha. Ze is gek op lekkers en laat dat duidelijk merken al wij iets te snoepen pakken. Maar ze vindt het al snel goed als ze niks krijgt.

Heerlijk gespeeld en tussentijds ‘n klein rondje gewandeld op het veldje, voldoende gerust en vanmiddag weer een superwandeling in de storm. Ze zag er niet meer uit met al die blubber maar we hebben haar redelijk kunnen reinigen….

Het maakt indruk als onze honden blaffen en ze schrikt soms wat snel als er bijzondere geluiden zijn, maar ze laat ook zien daar snel aan gewend te zijn. Ze doet dapper haar dingen mee en blijft soms onbevangen klooien bij andere honden.

Ik denk dat ze vanavond lekker moe is…. en we zien haar weer in de volgende week.

Betaling van de door jullie gewenste kaarten zal bij het terugbrengen van Mikki, rond 17.00 uur worden gedaan.

Voor de service van vandaag wordt de eerste kaart afgeschreven.

28 december 2017

Vandaag voor de eerste keer met Mikki in de roedel bij de Loonse Waard…. Tja daar loop je dan in een zeer uitgestrekt gebied en ineens komen er van alle kanten honden kennismaken… Dat is heel indrukwekkend voor Mikki die zich direct overgaf aan de roedel en zich keurig liet besnuffelen. Op hun beurt deed ook de roedel precies wat ze moeten/mogen doen en op ‘n iets ruwere hond na deden alle honden wat honden nou eenmaal doen.

Daarna Mikki los laten lopen en daar ging ze op onderzoek. Van de ene hond naar de andere en intussen naar de diverse begeleiders om af en toe ook een koekje te scoren. We hebben 2 keer ‘n herder iets moeten bij sturen die wat ruiger te werk ging maar daarna ging alles goed en was het een feest met de honden in alle soorten en maten te wandelen.  Na de wandeling van ruim een uur is Mikki meegenomen naar ons huis tezamen met Labrador Pepper… Samen met Pepper huis en tuin verkennen waarbij Pepper wat paal en perk stelde aan het onbevreesde gedrag van Mikki… Kei goed gegaan allemaal en we zien met plezier uit naar haar vaste dag in de week.

Misverstand over het eten…. Nu heeft ze niet gegeten bij ons maar voortaan krijgt ze na de ochtendwandeling vlees te eten en na de middagwandeling brengen we haar thuis, doorgaans tussen 17.00 en 17.30 uur. Ze heeft dan niet gegeten. Mee eten na de middagwandeling kan ook maar dan komt ze een tot anderhalf uur later thuis. We horen wel wat jullie het liefst willen.

De foto’s vertellen de rest van haar ervaringen en er zijn verder geen bijzonderheden te melden .

Als we op pad gaan:

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.