Lustrum Hondenheuvel

PERSBERICHT:

Gasthonden trakteren bewoners Zorggroep Maas & Waal.

Op 3 juli a.s. worden bewoners en betrokkenen “Klein Waelwick” in Ewijk, door de gasthonden van Hondenheuvel, getrakteerd op feestelijk gebak. Op die dag wordt het eerste lustrum van Hondenheuvel op het terrein van de Zorggroep gevierd. Ons team trakteert de gasthonden die dag op wat lekkere hapjes en het team gaat “Aan Tafel” bij aan Tafel om gezellig te tafelen…

5 jaar geleden kwam er een schitterend initiatief van de Uitwaaiers om de strook gras ten noorden van de woningen te gaan gebruiken als speel en uitlaatveld voor vierpoters. Het initiatief werd bij het management van ZMW met open armen ontvangen en tevens breed gesteund door onder anderen de Vrienden van Waelwick, onze klanten, sympathisanten en sponsoren. Tegelijk met het inrichten van deze hondenspeeltuin werd een gevarieerd programma opgesteld om interactie tussen ouderen met dementie en dagelijks aanwezige vierpoters mogelijk te maken.

Hoewel Corona een tijd lang roet in het eten gooide, wandelen bij mooi weer diverse bewoners regelmatig langs de afrastering waar ze veilig contact kunnen hebben met de honden. Ook gaan de honden met enige regelmaat op bezoek in de woningen. Menig bewoner gaat daarbij aandoenlijk terug in de tijd met de herinneringen aan hun eigen hond of huisdier.

Het project Hondenheuvel blijft mede door de niet aflatende medewerking van Zorggroep Maas en Waal en een bevlogen team van vrijwilligers ’n uniek en succesvol project. Zelfs vanuit andere delen van het land wordt belangstelling getoond.