laatste nieuws upgrade hondenheuvel

Hallo Henriette en Marc, hierbij een update over de upgrade;

De groenbeplanting komt op € 1.800,= We horen nog van Den Engelse of daar nog wat vanaf gaat (maar hij is niet zo communicatief). Dat bedrag is zoals het er nu uitziet in z’n geheel te financieren met: totaalbedrag boomtikkies, een extra bijdrage van € 300,= van ’n bevriend stel (waar we al heel lang samen mee de honden uitlaten) en een deel van ’n (corona)nabetaling van Margot haar werk, bij de zorggroep.

Het plaatsen van de beplanting gebeurd voor, of op, 17 maart door Helicon, met machines van Den Engelse. (hij noemt dit sponsoring…)

Bestrating eerste vak en vloer tuinhuisje komt op € 2.850,=. We wachten nog even af of hier nog iets vanaf kan. Hij heeft gezegd dat hij echt geen 10% korting kan geven, maar ik heb gezegd dat 5% ook leuk zou zijn.

Het tuinhuisje komt op € 3.800,= Dat lijkt/is ook duurder dan verwacht, maar dit is dan compleet gebeitst en geplaatst inclusief stormvergrendeling en vloerbalken. Dit lijkt ons redelijk.

Het is niet nodig het tuinhuisje te isoleren, omdat we er steeds maar kort in verblijven, evenals de honden op eet en rustmomenten. Eenmaal uit de wind, is het al snel niet koud meer. Bovendien hebben we voor als het echt nodig zou zijn een Laserkacheltje waar het al snel een paar graden warmer mee wordt.

Dan zijn er nog 3 speel en schuilhokken, totaal € 500,= Het plateau waar dit op komt wordt gemaakt door Helicon met hout wat vrijkomt door het afbreken van het huidige hokje de “dog-out”, dus geen extra kosten.

Voor de 2 lig- en speelplateau’s in het eerste veld, zijn ook geen verdere kosten. Pallets hebben we inmiddels al binnen. Daar komt een stukje kunstgras op waar de honden dan graag op liggen. Dit wordt geplaatst door onze vrijwilliger Fred.

Ik maak dit weekend een persbericht voor de diverse media en dat gaat er maandag uit. Dat stuur ik je eerst nog toe voor evt. aan of opmerkingen.

Berekening op dit moment:

€ 2.850,= bestrating.

€   500,= speelhokken (3 stuks) zie foto.

€ 3.800,= Blokhut (foto en inrichting heb je al).

€ 7.150,= Zou derhalve het resterende bedrag zijn. Mocht ergens nog korting op komen, dan horen jullie dat van ons.

De verantwoording voor van alle berekeningen, ins en outs, zijn vanzelfsprekend voor jullie beschikbaar. We willen nog heel graag aanbieden jullie met (bedrijfs-) naam als hoofdsponsor te noemen in de communicatie, maar ik weet niet of je dat wilt. Laat maar weten.

We hopen dat je/jullie er bij wilt/kan (coronabeperkingen) zijn op 17 maart. Het huisje zal waarschijnlijk pas in april kunnen, door levertijd. Maar Boomfeestdag wordt Hondenheuvel-feestdag.

We zien met belangstelling uit naar jullie reactie.

Hartelijke groet,

Margot en Jeroen

 

 

 Dag Henriette, nou de offerte van Den Engelse is binnen en stuur ik ‘m je toe.

Toelichting op de actuele situatie en de offerte;

De groenbeplanting komt op € 1.800,= Dat is duurder dan begroot maar kan voordeliger bij gebruik kleinere bomen. Lijkt op dit moment niet echt nodig omdat er al ruim € 1.650,= beschikbaar is gekomen aan boomtikkies. Ik vraag hem nog wel naar het verschil in maat/prijs. Het plaatsen van de beplanting gebeurd door Helicon en de aanplant wordt vandaag besteld. Er is net een delegatie van Helicon geweest die hebben e.e.a. opgemeten en doorgesproken. Nu gaan ze er verder mee en tekening met invulling zal binnenkort volgen. Het groen zal er staan op 17 maart.

Bestrating eerste vak en vloer tuinhuisje komt op € 2.850,=. Dat is ook duurder dan waar wij van uit gingen, maar wij hadden toen nog het idee dat we gratis tegels konden gaan shoppen via Marktplaats. Het is echter een schier hachelijke onderneming om de logistiek hiervoor rond te krijgen, omdat we dan ook helpers e.d. moeten shoppen…

Het tuinhuisje komt op € 3.800,= Dat lijkt/is ook duurder dan verwacht, maar dit is dan compleet gebeitst en geplaatst inclusief stormvergrendeling en vloerbalken. Wij hadden het tuinhuisje op kaal de aankoop berekend, daar zouden wij dan bedrogen mee uitkomen.

Dan zijn er nog 3 speel en schuilhokken, totaal € 500,= Deze komen in ’n groep op ’n plateau, midden op de tweede heuvel, achterste veld. Deze worden door de leerlingen van de groenschool, en onze vrijwillger Fred geplaatst. Hout hiervoor komt vrij bij afbreken huidige dugout, dus geen extra kosten.

Voor de 2 lig- en speelplateau’s in het eerste veld, zijn verder geen kosten, omdat we op zoek gaan naar 4 gratis pallets. De stukken kunstgras hier op zijn de kosten niet. Ook dit wordt geplaatst door onze Fred.

De totaalberekening voor de upgrade, komt uit op zo’n € 9.000,= Dit is excl. btw. maar de btw kunnen we buiten beschouwing laten omdat wij dit kunnen verrekenen. Ik ga hem ook nog vragen om een korting op de totaalprijs te sponsoren. Ik vind dat hij dat best kan doen.

Er blijft na aftrek van de boomtikkies, een te financieren bedrag staan van waarschijnlijk € 7.500,= En de vraag is nu: hoe ver willen jullie gaan met je aanbod voor sponsoring.

En we respecteren het beslist als je bij het oorspronkelijk geschatte bedrag van € 5.000,= blijft. Wij gaan dan kijken of we een fonds of crowdfunding kunnen realiseren voor het resterende bedrag of wat snijden in de plannen. Ook kunnen we als jullie alles betalen een regeling afspreken voor gedeeltelijke terugbetaling bv. per maandelijkse termijnen.

Wij horen graag ook van je hoe we de betaling aan Den Engelse kunnen regelen. Hij zal mogelijk een voorschot willen, of steeds per onderdeel declareren. Ik wil dat nog met hem afspreken.

Ik hoop dat het duidelijk is voor jullie maar sta zeker open voor andere inzichten of tips. Ik moet nog akkoord geven aan Den Engelse maar eerst van jullie horen hoe of wat.

Het gaat wel een feestelijk geheel worden daar op Hondenheuvel, heel veel zin in.

Hartelijke groet,

Margot en Jeroen