Koos0738

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.


1 mei aankoop 50 + 5 DAG kaarten, afgeschreven op:  18-04/ 19-04/ 20-04/ 21-04/ 22-04 / 23-04 / 24-04 /25-04 /26-04 /29-04 |(10)| 30-04/ 2-05 / 6-05/7-05/9-05 /13-14-05 / 16-05 /

20-05 /21-05 |(10)| 23-05 / 27-05/28-05/ 03-06 / 04-06 / 06-06 / 11-06 / 13-06

Beschikbaar nog: 27 DAG-kaarten. 16 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

Koos piepte vandaag weer erg snel… We weten niet of er wat is. Later ging het beter en bij flink stoeien merkten we er weinig meer van. We houden het in de gaten.

15 april

Kan er kort over zijn. Een heerlijk wandel en ravot feest. Thuis een keer gegil en gepiep bij het aanraken van zijn bek, of op poot gestaan… Was niet helemaal duidelijk.  Later was het weer goed tussen ons. Maar wat hebben ze gespeeld zeg.

11 april

geen versla van een heerlijk drukke dag.

9 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

 

8 april

Geen verslag van een zonnige voor Koos drukke dag…. Het korte filmpje wat jullie gezien hebben was kenmerkend voor de hele dag.

4 april

Helaas geen verslag van toch ‘n heerlijke dag.  Soms is dat door druk ander gedoe zo. Bijzonderheden worden echter altijd per app gemeld indien van toepassing.

 

2 april

Niet alleen maar lomp hoor ook iets minder lomp… Vandaag voornamelijk duikbootje spelen en stokken jatten. Na het eten thuis ook nog even ‘n paar maatjes afmatten en de rust is even weer gekeerd in huize hondenhok.

 

28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

 

26 maart

Vanaf wakker worden tot naar huis gaan, op wat verplichte rusttijden na, de hele dag in de weer geweest. Het is wenselijk om bij Koos even in de gaten te houden hoe het operatie gebied zich houdt. Lijkt nu ietsje aangedaan… Kan door stoeien komen.

Ontlasting van Koos is goed.

25 maart

Koos heeft het vannacht heel goed gedaan, na de laatste ronde is ie moe en voldaan gaan slapen… Verder geen verslag van vandaag.

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen we wel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

19 maart

Drukke dag en in twee groepen aan de wandel en het ravotten geweest… Heerlijk weer met heel hoog water in de polder… Muizen graven waarbij de een graaft en de ander handig afwacht of er een muis omhoog gegooid wordt… Al voor de wandeling flink aan het ravotten en bijna heel de dag buiten is het spul toch wel moe lijkt ons.

Runa wat afzonderlijk gehouden met af en toe een speelmaatje en de rest is vol aan de bak gegaan. zwarte Pip ging uit haar dak toen ze eindelijk weer los mocht na de sterilisatie.

 

17 en 18 maart

Met overnachting waarbij Koos zich werkelijk keurig heeft gedragen. Geen kik meer gegeven.

Heerlijke dag met vreselijk hoog water in de polder…. Voordeel daarvan is dan dat alle diertjes zoals muizen en mollen omhoog gestuwd worden… Vluchtend voor hoog water worden ze dan wel speelbal van gravende honden…. Zielig? Ach als de honden ze niet pakken doen de roofvogels dat wel… ook die zijn rijkelijk ter plaatse. Mooi weer dus ook hier op het terrein lekker aan het stoeien en zelfs zonnen geweest.

14 maart

Helaas geen verslag van toch een heerlijke dag.

12 maart

Dag met ‘n deukje… De (honden) natuur is zo vreselijk sterk. Een net gecastreerd reutje breekt door alles, houten hek en stalen gaaspanelen heen naar ‘n loops teefje. We zijn er de hele dag bij, separeren in diverse rennen, zorgen voor de hele dag toezicht en op ‘n moment van even naar toilet gaat het mis.
De twee zitten even aan elkaar vast… Het mag niet gebeuren en dan toch. We blijven nauw betrokken bij de evt. nazorg en scherpen mogelijk het beleid nog wat aan. Met de betreffende baasjes zijn we in goed contact.

11 maart

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal. Soms was ie haast niet te houden.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

5 maart

Geen verslag van een heerlijke dag. Koos wordt “geholpen” en komt 11 maart weer bij ons.

4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest voor bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het nog.

 

28 februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren.

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.

26 februari

Mooie wandeling en fijne dag maar verder geen verslag.

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

 

21 februari

Geen verslag maar toch een heerlijke dag.

19 februari

Monty, Saar, Doedel en Spike, Koos, zwarte Pip, Amy, Runa, Börner en de 3 eigen beestjes in groep gesplitst…. Uitwaaien, uitzwemmen en onafgebroken ravotten op het thuisterrein…

Koos die bijna sneller zwemt dan ie loopt, Runa die steeds speels wegkruipt achter de bank om onbereikbaar te zijn voor de rest, zwarte Pip en Saar die elkaar non stop “naar het leven staan”…. Heel wat te beleven… zo en dan heb ik Amy het tafelhondje nog niet eens genoemd (kruipt steeds op tafel net als Börner en onze Misha).

18 februari

geen verslag

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

 

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

 

5 februari

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

 

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

 

31 januari

Genoeg hondjes om twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

Koos begint wel erg veel last te krijgen van z’n mannelijkheid… Daar hebben toenemend ook onze teefjes mee te maken… Ze pakken Koos nog niet hard genoeg aan om hem af te wimpelen maar het geeft al aardig wat onrust in de roedel.

29 januari

In twee rondes op pad met al die schatjes…. Dan kiezen we er bij de tweede ronde voor alle ‘druktemakers” bij elkaar te zetten en dan maak je wat mee hoor… 3 labradors en ‘n Viszla en dan zet je je schrap want dat rent, stormt en stuift alle kanten op…. Maar eerlijk is eerlijk hoor alles wel onder controle en indien nodig gecorrigeerd… Daarna blijkt dan toch dat ze het wel gehad hebben na die uitlaat… het eet en valt in diepe rust… Heerlijk om ze dit te mogen geven.

Bij de eerste ronde overigens is het “geweld” alleen wat minder maar uitwaaien doen ze volop….

Opmerkelijk en ook komisch detail van vandaag: zwarte Pip zakte door het ijs… Ze rende naar het water zoals de meesten altijd wel doen, maar zag niet dat er ‘n dun laagje ijs op zat…. Ging kopje onder (ook dat gebeurd vaker) schrok zich een echte Labrador, schudde zich stevig uit en ging verder alsof er niets gebeurd was.

28 januari

Lekker dagje zo weer met onze vierpotertjes… Monty, Sammy, Börner, Koos, Ollie en boxer duo Doedel en Spike de wandelingen en ravotten op het thuis terrein doet wel wat met ze… Moe en uitgeteld op sommige momenten… Maar als het er op aan komt zijn ze snel weer opgestart. Ons beleid is dat er altijd een van ons bij de honden moet zijn als ze loslopen met de groep… Er kan altijd een beestje zijn die iets te ver gaat in zijn plannen en dan corrigeren we altijd en ook direct, zo ook met bvb. blaffen, dat pakken we direct aan als het zomaar of uit opwinding is. De trainingsdisc is ons dagelijkse gereedschap.

Koos blijft nog steeds groeien en ook de meest speelse gast die we hier met regelmaat hebben…

24 januari

Flo, Doedel, Spike, Sjors, Börner, Ketske, Koos, Misha, Ricky en Salto… Nou ja wandelen en jagen in de sneeuw natuurlijk maar dan thuis…. Flo ligt op de grond uit de waterbak te drinken, Sjors maakt buiten rare herrie en blijkt omhoog te willen klimmen naar ontdooiend vlees voor de hondjes, Ketske draait zich op z’n rug als we hem vermanend toespreken, Koos jaagt iedereen door de tuin en glipt stiekem achter een plek waar de rest niet bij kan komen (behalve Sjors) Spike maar ook Doedel doen zo hun eigen ding en haken aan bij interessante situaties, Börner ligt tijdens ons eten achter een hekje waar hij steevast zijn kop op legt en strak naar ons bord blijft loeren… en ons eigen trio zoekt zo per dag een favoriete gast uit om mee te klooien… Tja, uitwaaien gaat verder dan alleen de uiterwaarden…

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

17 januari

Koos… vreselijk speelbeest… wat kan je toch met iedereen en wat moet je je soms toch nog leren beheersen. Maar goed, door te doen leer je (af).

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manouvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

15 januari

Koos…. een onverschrokken rauwdouwer met energie voor tien… Piept snel als er wat is maar raust daarna weer net zo hard verder…

14 januari

Koos, Doedel, Spike, Dusty, Monty, witte Pip, Hachi, Koos en Ollie… en dan ter plaatse nog ‘n paar en ons eigen trio. Dus het was weer ‘n feest… Party time in optima forma door de onwaarschijnlijke ravot en ren partijen enerzijds maar anderzijds ook de kleine lieve interacties tussen enkelen in en om huis en tuin…

Het is zo mooi als je ziet hoe corrigeren uiteindelijk werkt. Moet je de ene week ‘n iets te brutale enthousiasteling ‘n stapje terug zetten in de roedel, zie je het behaalde resultaat als die lieverd er weer is… Fantastisch. Onze foto’s en filmpjes laten niet altijd iedereen zien, maar moe en voldaan worden ze niet door in de kooi te liggen…

10 januari

Sjors die in de buitenruimte op schoot springt, Ketske die met een bal in de bek loopt te parderen en een rijtje wachtende honden op het moment van uitwaaien…. Een ander deel staat op film waarbij Pip zich uit de naad rent, Ricky de graafplek van Hachi slinks overneemt maar kort daarna net zo snel weer afstaat aan die grote herder haha… Flo heeft ook iets van zoek het maar uit…

8 januari

Heerlijk uitgewaaid, gejaagd en onwaarschijnlijk hard gerend…. En ja Koos is mooi en lief maar pronken met andermans  veren kan ie ook….

7 januari

Koos ligt goed in de groep en kan het met iedereen vinden maar is soms zo wild en opdringerig dat hij wordt gecorrigeerd…  Het maakt hem niet echt uit haha.

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.

3 januari

Börner, Doedel, Ketske, Spike, Koos, Yip, witte Pip, zwarte Pip, Hachi, Misha, Salto en Ricky is de roedel groot genoeg om in twee groepen uit te laten…

Het tweede deel verschiet al flink wat van hun kruid rond de thuisbasis en de thuiskomers gaan dat ook nog eens dunnetjes overdoen… Met enige regelmaat zie je dan toch honden echt moe worden en ‘n enkeling houdt het voor gelopen en zondert zich af…

Reuen doen ook vandaag wel heel erg reuïg en dat is niet altijd leuk voor de reuen onderling maar zeker ook niet voor de onschuldig kijkende teefjes… Het is soms net de mensen wereld…

Iedereen van de roedel heeft zo ‘n eigen aparte manier om op te vallen en dat verhoogd onze pret enorm…

In het kort o.a: zwarte Pip en de waterbak vullen en omgooien, Börner en z’n onmetelijk geknuffel met o.a. Ricky en witte Pip, Koos met z’n energieke dansjes bij het hek, Doedel en Spike met hun nieuwsgierige fratsen enz…

Bijna weer een boom minder om tegen te piesen… Ja de bevers werken hard in het uitlaatgebied.

27 en 28 december

Koos lekker uitwaaien en uitrazen en bovendien logeren bij ‘n stel andere hondjes… Nee geen pyjama party maar wel laat op de avond en vroeg in de morgen ravotten met wat ie maar tegen komt. Heeft het supergoed gedaan vannacht en de rest van de dag ook… Nu nog op weg naar de uiterwaarden en dan zit zijn feestje er al weer op… Hoewel ie thuis ook dikke pret heeft.

Vanochtend om 07.00 uur is Koos begonnen om Ketske vakkundig tegen de grond te werken…. Kei grappig om te zien hoe zo’n skinny prulletje zo’n lompe grote Labrador tegen de vlakte werkt…. Dikke vrienden dus er gebeurd niets vervelends.24 december

Vechten in het hondenhok… Nou klinkt erger dan het is hoor, wees maar gerust.

Als een pup of jonge hond zich onbeholpen druk maakt om een oudere hond mee te krijgen in zijn spel dan hebben de meeste honden daar echt geen zin in… Er wordt gegromd naar de druktemaker om op afstand te blijven maar meer dan eens gaat de pup door… Ja luister eens: IK wil spelen dus jullie MOETEN meedoen. Dan zal de oudere hond harder gaan grommen en zelf flink sneppen naar de pup… Dat snapt elke pup dus die houdt het vroeg of laat voor gezien en druipt, vaak nog wel onder protest, af. Een enkele keer wordt de pup wat harder geraakt…. Maar die kan heel wat hebben hoor.

Het moment van afdruipen is meestal een ommekeer in de acceptatie de van de pup. Afdruipen is respect tonen en dat is het enige wat de oudere hond vraagt. Vanaf nu kan er gespeeld worden en heeft de pup geleerd hoe hij dat later ook moet doen naar dan weer pups.

Grommen, blaffen, sneppen en dreigen zijn allemaal hulpmiddelen om elkaar te corrigeren of te waarschuwen. Hoewel het soms moeilijk is je er niet mee te bemoeien moet je echt proberen om het de honden zelf te laten regelen… Maar goed, soms moet je ingrijpen, doe dit alleen niet te snel en ook niet met een hoop geschreeuw.

bvb. Spike werd thuis behoorlijk lastiggevallen door de energieke pup/puber Koos… Op enig moment haalt Spike fors uit met harde grom en flinke snep richting Koos… Dat was voldoende en Koos toonde respect…

Maar bvb. ook in andere situaties komt het voor: Ketske bleef bij de wandeling hard blaffen naar Hachi… Hachi trekt zich er weinig van aan maar is al wel een plan aan het bedenken om Ketske hierop te corrigeren. Dus Ketske is een keer aan de beurt… Prima!

Fantastisch om al dit soort processen te volgen…

Op het korte filmpje zegt Misha tegen Koos: ophouden met dat drukke gedoe naar mij, pas als je me met rust laat kan ik met je spelen. Koos snapt goed wat er bedoeld wordt.20 december

Jussi en Ricky hebben het heel goed gedaan en na het vorige conflict elkaar in hun waarde gelaten… Honden lossen het vaak zelf wel op en de situatie van vorige keer (na ‘n conflict Jussi wondjes aan oor, en later bleek dat ook bij Ricky)

Hachi blafte de wolfshonden weg dus die snappen nu ook dat ze niet de baas zijn over Hachi…

Pip en Koos en later ook Börner, hebben zich tussen de wandelingen door, een groot deel van de dag, vermaakt met een lege doos… in stukken scheuren en steeds weer met ‘n ander stukje er vandoor gaan met anderen achter je aan….

Doedel is steeds onder de indruk van wat de andere honden zoal met elkaar uitvreten… Dat gaat soms met ‘n hoop gegrom gepaard en worden er lippen getrokken… Maar dat is precies zoals het hoort en als mensen zich er maar niet mee bemoeien komt dat wel goed…

18 december

Leuke roedel vandaag weer… ‘n deel is al heel wat kruit verschoten voor de wandeling maar ‘s middags is dat nog veel meer het geval… We houden een of twee honden thuis waar we wat “bindings” activiteit mee doen… Lekker 1 op 1 de tijd nemen om met elkaar bezig te zijn zonder bemoeienis van andere honden.

In de uiterwaarden vliegt het hele afstanden achter elkaar aan en wordt er druk met de neus gewerkt op sporen van loslopend wild…

17 december

Koos… drukte maker… Pfff voor de wandeling is ie al zo met Pip en Sjors in de weer geweest dat ie stuk lijkt… Maar schijn bedriegt en hij bliekt al weer richting de rest. Dan eten…. hij geeft je de kans amper bij de bench te komen met zijn eten en we strooien het uit over de bodem om rustiger te eten.

13 december

Ricky met Jussi aan de knok om een ganzenveer…. Tja een van de twee zal voortaan de ander wel respecteren… We weten nog niet wie maar ze zijn beiden niet bang. Nu net horen we dat Jussi gewond is. Hoop niet erg en helaas komt er soms een “gewonde” uit de strijd. Waar we kunnen zullen we dat voorkomen…

Doedel en Hachi… normaal gesproken wat terughoudend en zelfs wat bangig voor de wolfshonden liepen er nu gewoon naar toe. De rest van de dag was het weer party time bij de uiterwaarden en in en om huis… Monty is aangepakt door Börner en meerdere honden hadden vandaag moeite met de van nature meegekregen “drijflust” van bordercollie Monty. We zullen daar wat meer op letten en hem af en toe een aanvullende taak geven.

Nog een keer bij de middagwandeling knok om die veer… Deze keer was Ricky de verdediger en dus aanvaller… Geen gewonden en dat is ook lang niet altijd bij dit soort “conflictjes”

Doedel is wat meer onderhoudend benaderd door Jeroen om de binding te versterken… Datgaat goed en een van de trucs is Doedel met een hapje eten zelf uit de auto leiden. Daaraast is stem en bewegingskalmte ‘n goede methode.

Sjors, Pip en Koos af en toe aangevuld met Ricky was weer een bruisend kluppie…

11 december

Koos, Doedel, zwarte Pip, Saartje en ons huistrio samen met Ketske en de wolfshonden banjeren door de uiterwaarden…. Doedel… om de dooie dood niet bang voor die wolfshonden, sterker nog hij jaagt er een weg als die te dicht bij haar maatje Ricky komt…. Pip en Saartje nauwelijks uit elkaar te houden gaan er met elkaar aardig tegen aan en dat begint al als ze hier nog op het terrein zijn, kleine Koos overigens er tussendoor zoals gebruikelijk. Jagen en het water in wat inmiddels al met 1,5 meter gestegen is…

Let op wat je hond eet want bij een kwam er een klein stuk gevreten kerststukje mee met de ontlasting… Je kunt je hond hier goed op trainen… Vriendjes met Doedel worden is voor mij wat moeilijker dan voor Margot die steeds met haar wandelt… Maar veel liefde van een hond gaat via iets lekkers dus dat heeft vandaag duidelijk resultaat opgeleverd…

Börner die grote komt er ‘s middags altijd bij en zoekt dan eerst Ricky op maar als dat geen resultaat geeft is de rest ook goed… Gewoon een niet te druk dagje met gezellige uitwaaiers…

Op de foto twee Labradors bij de koelkast oeps….10 december
Doedel onwijs met Ricky aan de gang…  rennen en elkaar uitdagen… Wat is dat toch leuk.  De rest is ook aardig in de weer geweest waarbij die grote stoere Hachi toch wel onder de indruk was van de twee imponerende wolfshonden Kaya en Chacka…. Ollie is heerlijk en doet goed mee met de rest maar heeft zo ook zijn wat bange momentjes… vaak is een aai of aandacht dan de oplossing. Sjors en Sammy hebben naast eindeloos speel plezier veel last van hun hormoontjes… Vooral als spetter Pip in de buurt is… Koos is lijkt het wel een soort vliegende kiep omdat hij zich overal laat zien waar wat te beleven valt, en is er niets dan start hij wel een “knokploeg” op…. Van het kijken en er bij zijn alleen al zijn we zelf redelijk moe geworden… Maar een feestje was het wel weer…
6 december

Koos gaat voortaan alleen in de DAGopvang mee. Dagkaarten voorstel is: 50 DAG kopen is 55 DAG krijgen als bonus. Op het moment dat dit akkoord is, komt de notering hier boven te staan.

6 december

Flo, witte Pip, Hachi, Ketske en Koos…. aangevuld met ons eigen trio…. Zwemmen en rennen… dus moe.

4 december 2018

Aardig wandelfeestje met flinke roedel en voor ‘n deel door aardig wat bagger… Wat niet mee kon of later kwam heeft zich in en om ons huis daverend vermaakt… Het rent dwars door elkaar heen, valt bovenop elkaar en jaagt met enige regelmaat elkaar de speelse stuipen op het lijf… De verplichte rust momenten kunnen wij ze gelukkig geven maar vragen ons wel af hoe dat in de natuur gaat….

3 december 2018

Hatchi heeft ‘n volwaardige sparringpartner gevonden in Jack… zie het filmje. De rest gaat zo zijn eigen gang maar kijkt wel vol bewondering naar het tafereel der grote honden…

Zoals zo vaak is er na eten en rusten thuis weer een adembenemende voorstelling van alle loslopende viervoeters… Non stop duikt het langs, door en overelkaar heen… Onvermoeibaar, schier aggressief, af en toe een piep en toch met liefde en zorgvuldigheid…

29 november 2018

Flink roedeltje vandaag dus maar in twee groepen wezen uitwaaien… Wat eerst thuis bleef vermaakte zich met elkaar lichtelijk te slopen en in de uiterwaarden was rennen, zwemmen en elkaaar omver lopen wel het feestje van de dag… Ketske, Börner, Sjors, witte Pip, Koos, Monty, Raisa, Baily, een paar toevalligheids honden (Megan, Tessa, Sam, Noah) en ons eigen huistrio dus zo’n 68 pootjes… + nog vier van Milo doof en blind 17 jarig Jack-Russseltje…

27 november 2018

Lekker naar het strand…. Althans bij de Loonse Steeg… Laag water dus groot strand maar toch het water in…. Voor de hele club is het jagen geblazen want er zit heus wel konijn… Koos net zo hard mee en omdat het voor hem een nieuw gebied is hebben we een vastloop lijntje aangehaakt, loopt ie weg dan komt ie ergens vast te zitten… Echter al snel kon ie weer los… Thuis een zwarte Pip die loops is maar tussen de wandelingen door heeft ze non-stop gespeeld met Saar, Börner en de rest…. Behalve Koos… want die kan “het” nog…26 november 2018

Als er in mensen termen wordt gerept over “spetter”, “lekker wijf” of zelfs “vui.. sl..” dan weet ik niet hoe dat in honden taal onder “woorden” wordt gebracht maar vooral vandaag leek het hier wel op “de rijdende roedel”…. De een sprong op de en alle anderen op de een… De honden-hormoontjes gierden langs, door en over ons heen…

Middelpunt van dit alles is “witte” Pip zoals die schat door ons wordt genoemd… Al enige tijd geleden loops geweest maar qua geurtjes heeft ze voor de reuen nog steeds alles “aan boord” No Love spray helpt niet, al spuit je het de kerels in hun neus…

Tja de natuur heeft ook bij honden zo z’n aandrang… Vandaag voelden wij ons meer de preutse begeleiders die keer op keer al te verwoede kunstjes wilden afleren, dan volop genietende gastbaasjes… Nou genoten hebben wij toch wel hoor want er viel ook nog veel anders te beleven met het spul…. onder anderen ‘n laat uitwaaiertje met lichtbandjes om…22 november 2018

Typisch weer zo’n filmpje waarvan je zegt, dat zegt genoeg… Maar we vinden “Uitwaaiers” toch leuker dan “Uitgelaters”… Koos is met een aantal maatjes hier op het terrein ongelooflijk aan het rennen en stoeien geweest…. Koos is bikkelhard voor zichzelf al kan ie soms wat snel piepen… Feestbeest…

20 november 2018

Met ‘n leuke roedel (o.a. Baily, Börner, Monty, Saartje eindelijk weer en Koos) de grote wei in en party time voor al die vierpoters…Graven, jagen, stoeien en hoe koud ook… de Maas in…

Bowdy werd ruw in de flank geraakt en mist daar ‘n plukje haar en Doedel mocht vandaag een aparte ronde maken om eindelijk weer eens (weliswaar aangelijnd) met haar van ‘n operatie herstellende zus uit te waaien.

Enkelen bleven rondom huis om aldaar elkaar lichtelijk te slopen en uitjes op het gras te maken…

Zwarte Pip is deze week een “jonge vrouw” geworden dus die moet ‘n paar weken wat meer bescherming krijgen tegen de natuurlijke instincten van de mannetjes.19 november 2018

Er zijn nu nog extra zorg-dagen voor Jeroen waardoor we soms niet in de gelegenheid zijn de persoonlijke pagina’s bij te werken… Excuses daarvoor. We hopen spoedig dit weer op orde te hebben. 15 november 2018

Grote groene weide is leuk maar aanvullend thuis nog een stevig partijtje masseren is een goede bewegingstherapie en zelfs voor de toeschouwers leuk……

13 november 2018

Geen verslag van deze dag, maar Koos is weer volop in de weer geweest met z’n maatjes….12 november 2018

Koos je helpt ons goed bij onze service…. als ‘n hond wat minder actief is, krijg jij hem wel aan de gang… Soms ben je wat lomp maar daar moeten ze maar aan wennen vindt jij… Dat zien we dan ook terug in de reactie van sommigen… Je jeugdige enthousiasme is heerlijk.8 november 2018

Koos wat valt er nog te zeggen…. haha… wat ‘n hond zeg… We moeten hem af en toe echt stoppen….. Maar hij is bevriend met iedereen die beweegt…. op de foto nog net z’n pootjes…

6 november 2018

Met Pip, Bowdy en Börner in de roedel is het “tankgeweld” compleet en moet je het jongere spul wat meer bescherming bieden…. Monty en Koos zijn absoluut geen mietjes maar laten we wat korter of minder vaak deel uit maken van die situatie… Oh, ze willen wel maar soms is het net ff te lomp. Ons eigen trio weet het onderhand wel en even geen zin is dan afzonderen.

Even hoesten: onze Misha is bij de dierenarts geweest met ‘n vervelend hoestje… hoestdrankje gehad en het is over… geen kennelhoest… Nu merken we aan wat meer hinden, ook die niet bij ons in service zijn, dat er her en der ook wat kuchjes klinken… Ons punt is… Let even wat op de komende dagen en informeer evt eens bij de dierenarts… soms heerst er iets.

5 november 2018

Een leuke roedel waarin Hachi wat gebrom om z’n oren krijgt en daar lak aanheeft, Doedel kijkt wat de anderen doen en als het haar bevalt doet ze mee, Koos, Sjors en Pip steeds vol gas met elkaar in de weer zijn en Sjors net als Sammy erg veel last heeft van hormoontjes richting de teefjes… Ollie lacht zich overal tussendoor en bijelkaar genomen is het hele spul weer aardig uitgewaaid….1 november 2018

Geen verslag

30 oktober 2018

De uiterwaarden zijn een soort Efteling lijkt het soms…. de honden rennen, bekijken, zwemmen, graven, jagen en komen met van alles uit de Maas en van het land aanslepen. Is niet altijd even vers of fris en soms amper te tillen (met name na hoogwater) maar ze hebben er dikke pret mee… Favoriet is dan iets in hun bek hebben, er mee gaan spiegelen en dan er vandoor gaan. Soms ook bieden ze het aan bij een van de maatjes. Doorgaans is het ook zo dat ze juist dát ding willen hebben waar een ander mee loopt… net kinderen…

29 oktober 2018

Alles kan wel met elkaar en doet overal aan mee maar er zijn ook wat temperamentvolle exemplaren waar we terdege rekening mee moeten houden… Niet alleen voor de honden onderling maar ook voor ons zelf… Ze lopen je in een onbewaakt moment zo uit je laarzen zonder pardon te zeggen. Doedel en Bowdy zijn daarin, samen met witte Pip, de koplopers dus met ‘n “kleintje” bvb zoals Koos, moeten we toch wel opletten…. Koos en Sammy waren vandaag de maatjes van de dag.

Koos kan aardig piepen als hem ‘n wat ruwere aanraking/aanvaring overkomt…. Soms zelfs denk je dat het wel heel erg moet zijn, maar als je dan ziet hoe dat kleine dappere kereltje zich herpakt en weer “vol in de aanval” gaat, maakt ie gelijk duidelijk dat het bij z’n “act” hoort  haha.

25 oktober 2018

Koos grandioos… wat ‘n heerlijke drukte maker… In zijn enthousiasme gaat ie wel eens te ver maar de anderen corrigeren hem soms pittig en dat begrijpt hij maal al te goed. De vrolijke snuiter maakt ook kennis met onze grenzen en ook dat pakt ie kei goed op…. Hij is daarna dan wel weer blij dat ie ‘n aai krijgt.

23 oktober 2018

Heerlijk uitgewaaid met Doedel, Ricky, Flo, Pip, Koos, Bowdy, Misha en Salto aangevuld met Rocky, Ketske en Yip… Opmerkelijk veel stoeien tussen Ricky en Doedel en dat was heel leuk… Evenzo ook Bowdy de aanjager die ook het nodige voorelkaar kreeg… Pip. Ricky en Koos waren met name thuis flink aan de gang en joegen elkaar door de hele tuin en huis waarbij Koos steeds wegdook achter Blaffo het buitenspeelhok.

22 oktober 2018

Dikke pret weer in de wei maar Hachi is vooral met zich zelf bezig… Was wel even onder de indruk van een paar wolfshonden en werd fors aangeblaft door ‘n grote Labrador… Geeft niks is goed voor hem en erg bruikbaar voor socialisatie.. . Ollie en Ricky doken in een vette modderplas en zagen er niet uit en feitelijk de hele roedel van zo’n 16 honden inclusief de dagelijkse gasten ter plaatse, hebben wat aan de muizen stand kunnen wijzigen door fors te graven… Skip doet heerlijk mee en en rent overal op af en heeft vooral buiten veel maatjes…

Koos en Flo zijn in de buurt uitgelaten om Koos te beschermen tegen te grote lompe roedel en Flo was moe. Maar Koos wat ben je toch ‘n heerlijk wild maar superlief beest…..18 oktober 2018

Een flinke roedel in twee gedeeltes uitgelaten…. Dikke pret voor Jussi en Ricky tijdens het stoeien. Jussi die dan eerst zit te blaffen omdat het “vrouwtje” nog thuis en dat moet ie verdedigen…Jussi; zo hoort het ook hoor. Bowdy en Koos….. tja… kijk maar op het filmpje… Bowdy is een ruwe energieke sterke Labrador… Koos nog een jong prulletje Heidelwachter…. Koos bang of onder de indruk? Zie het zelf op de film. Timo met z’n mooie witte krulletjes… heerlijk zoals ie het met iedereen kan vinden en met regelmaat z’n eigen plek in huis verovert….

16 oktober 2018

Pip met je soms heerlijk onbesuisde tred waarbij je onophoudelijk de omgeving scant of er weer iets is waar je af kunt duiken… De hele club is weer aan het graven geweest af en toe onderbroken met een duik in de Maas… Koos mag nog niet mee tussen al dat geweld maar die dag komt wel steeds dichterbij…

Als je zo op ‘n dag bvb. 8 honden in en om het huis hebt zie je de aanvullende waarde van zo’n roedel. Ze moeten eten en daarna altijd rusten… ‘n enkele hond gaat in ‘n bench de rest met elkaar los in ‘n deel van het huis. Vrijwel alle uren dat ze daarna weer los kunnen, weten ze elkaar te vinden en worden er nog aardige partijtjes gestoeid.

15 oktober 2018

Voornamelijk met Pip opgetrokken maar klimt ook graag overal op en in voor wat betreft de roedel… Hij is natuurlijk wat tenger en moet dat soms wat ontgelden maar voor de duvel dus niet bang en gaat steeds opnieuw de “confrontatie” aan. En dan komt Koos met het maffe idee ook het huisje in te gaan…. En je raadt het al… het past!

11 oktober 2018

Uitwaaien in twee groepen en thuis het hele spul samen aan de rol…. Pip nog even apart vanwege loopsheid maar die kan volgende week weer volop mee denken we… We hadden een nieuwe in de groep Hachi een oud-Duitse herder reu. Prima gegaan en een lieve hond. Flo liet ons even schrikken door een houtje wat vast zat in haar bek maar het was er snel weer uit gepulkt. Jussi de Lagotto was er weer en die is inmiddels zo sociaal en innemend geworden. Geen watje gelukkig maar een sociaal roedel lid die precies weet hoe ze respect afdwingt van al te opdringerige puppen en pubers. Dappere Sjors de Teckel die als een speedy overal tussendoor, maar soms ook tegenaan, duikt. Koos en Monty wisten elkaar vooral thuis te vermaken en het was ook niet gek dat na het eten zowat iedereen in diepe rust viel….9 oktober 2018

Lekker druk aan het stoeien vandaag en de gebruikelijke Uitwaai-bezigheden in de grote wei en thuis op het erf…

Saartje, de schat, nog steeds zeer in trek bij de mannelijke snuffelaars… en Koos “grandioos” met zijn gedrag en komische brutaliteit. Flo als tank en tegelijk zo’n innemende lieverd die kosten wat kost zelfs haar “vijanden” aan de stoei kan krijgen maar net zo makkelijk de vermoorde onschuld speelt om haar doel te bereiken…

Dan is er de zwarte Pip… bruisend en speels over iedereen heen klimmen ook al zijn ze er niet van gediend…

Dan even extra aandacht voor de dagelijkse ontlasting van de honden. Omdat het zo veel kan zeggen over de hond en het met regelmaat van mindere “kwaliteit” is hebben wij een meldpunt voor slechte ontlasting in het leven geroepen. Dit staat voortaan ook altijd op uw persoonlijke pagina.

8 oktober 2018

Roedel ‘n beetje opgesplitst vanwege ‘n restje loopsheid… Er volgde een heerlijk wandeling waarbij Sjors als een verzopen katje te voorschijn kwam dus die hebben we op de terugweg maar even lekker warm in een dekbed gerold om wat te drogen.

Doedel is lekker met Flo en de roedel op stap gegaan en hoe goed ze het ook doet… om de auto in te gaan heeft ze het altijd wat moeilijker…

Koos eet slecht. Wij zouden graag wat vlees willen mengen met zijn brokken als jullie dat goed vinden.

4 oktober 2018

Mooi dagje weer, ook met het weer en een leuk roedeltje de wei in…. Lekker aan de zwier met elkaar… wat men daar niet deed kwam later thuis wel weer aan bod.

2 oktober 2018

Harde wind en dat is dan net als bij kinderen soms aardig van invloed op de vierpotertjes… Beetje (veel) onrustig, even wat minder luisteren en wat schrikkeriger om zich heen kijken… En dan toch een heerlijke wandeling dus ach wat geeft ‘t.

Bowdy in vette aanvaring met Rocky en even later negeren ze elkaar voor ‘n poosje. Koos is het grootste deel van de dag fors in de weer geweest met zijn maatje Pip en Saartje was enerzijds druk in de weer met maatje Bowdy en op haar beurt werd Saartje verder nog steeds flink besnuffeld door de heren… Monty heeft ‘n redelijk spectaculaire show weggegeven, binnen op de bank alwaar Ricky een poging deed wat te rusten. Nou dat was dan maar weer ‘n dagje Uitwaaiers…1 oktober 2018

In het wandelgebied; Rocky, Doedel, Ollie, Yip, Pip, Salto, Sjors, Misha, Ricky en Ketske…. en dan thuis nog Sammy en het nieuwe Heidelwachtertje Koos…. Lekker kluppie bij elkaar zo hoor… Pip in de laatste dagen van loopsheid nog even separeren van de actiefste mannetjes en Koos wat helpen te wennen aan deze nieuwe vreemde roedel.

Gaat allemaal goed, weet heel goed met elkaar om te gaan… Alleen met eten en etenswaar wat oppassen want dan denkt elke vierpoter dat anderen zijn eten opmaken…

Koos is heerlijk om er bij te hebben en zoals elke pup duikt ie overal en onbevangen op af. Vaak volgt er een stoeipartij en soms wordt ie op z’n plek gewezen door een van de oudere honden.