Naast de “interne feestelijkheden” vanwege 1e lustrum Hondenheuvel, is er voor onze klanten, teamleden en helpende handen, een mini cadeautje. Onze klanten treffen het aan als we de hond weer thuis brengen.
Maak hiermee “koekjes van eigen deeg”, maar dan voor uw hond. Leuk om te doen, lekker voor het dier.
Ingrediëntenlijst voor deze hondenkoekjes
150 gr bloem
150 gr fijne havermout
100 gr pindakaas (zonder toevoegingen, 100 % pinda’s)
1 ei
100 ml water
Bakken; Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen of met een (hand)mixer met deeghaken tot een deeg. Als het deeg erg stug voelt, kun je nog 1-2 eetlepels extra water toevoegen.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 5-6 millimeter. Steek met ons cadeautje de koekjes uit het deeg. Leg ze met een beetje ruimte ertussen op de bakplaat. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
Bak de koekjes in 30-40 minuten krokant en laat ze na het bakken afkoelen op een rooster. Luchtdicht verpakt in een zakje of afgesloten bakje kun je de ze heel lang bewaren.
Hoewel er veel meer recepten op internet te vinden zijn hebben wij gekozen voor: >Rutger Bakt<.