Ik heb niks met honden….

… dacht ik tot enkele jaren terug…. Honden moet je uit laten, ze stinken, ze verharen, ze schooien, ze vechten met andere honden, je moet maar zien hoe je ze opvoedt en ze kosten geld…. Mijn vrouw had alles met honden en haar hele leven al honden gehad. Maar bij mij was het steeds; Nee.. geen zin en geen tijd!

Bij toeval kwam ik in contact met enkele honden, waaronder een die broodjes met pindakaas at (Boy) en een die het flikte om van iedereen lunchpakketjes te jatten en opvrat (Branko, waar ik later heel veel van ging houden), soms met verpakking en al…. Bovendien vond ik dat ook nog “de lelijkste hond ter wereld” Ruwharig en een “vieze bek”….. Nou ja na enige tijd had ik zoiets van: och ze zijn soms heus wel eens ‘n beetje leuk… Maar dat beetje leuk ging over in; goh best wel leuk en lief en verder naar wauw wat een leuk beest en nog veel verder ging ik helemaal om!
Toen er eenmaal meer ruimte en tijd was kwam er een pup…. Pepper, ‘n Labrador mix! Jeetje hoe moet dat nou toch?… Trainen, opvoeden, uitlaten en wat al niet meer. Al in het begin kwam ik tijdens het uitlaten bij een stel “rothonden” terecht waarvan ik schrok en mijn pup gelijk bang was….. Die wilde niet meer naar dat veld. Maar de keuze was voor mij zo voor de hand liggend en ik besloot: Ik wil niet bang zijn en mijn hond hoeft ook niet bang te zijn. Inmiddels zijn die honden dikke vrienden geworden en om een lang verhaal kort te maken: honden werden een belangrijker deel van mijn  leven met als resultaat: voortaan zo veel mogelijk honden opzoeken en langzamerhand helemaal thuis geraken in de “hondenwereld”. Wauw dat ging me zo onwaarschijnlijk goed af dat ik inmiddels zelf nu drie honden heb en bijna met alle honden vrijwel alles kan doen. Wat een wereld zeg… Te gek!
Oh ja natuurlijk heb ik wel fouten gemaakt en zelfs een paar keer flink gebeten maar daar zat ik echt niet mee. Nu een aantal jaren later ben ik samen met mijn vrouw zelfs een hondenuitlaatservice begonnen… Wie had dat gedacht? Nou velen buiten mij maar ik echt niet.
Dagelijks trekt ik op met meerdere honden en maak flinke wandelingen. Vaak zie ik er niet uit omdat ik haast nog meer door de bagger ga als alle honden bij elkaar…. Maar: geweldig vind ik het en elke keer weer!
Jeroen Hilhorst