…huisje, woning, keetje…

Nu er zoveel te doen is rond de verkoop van de kerk inclusief ons huis, waar we eind september gedwongen uit zullen moeten, blijkt er onrust te ontstaan over het voortbestaan van de Uitwaaiers. 

Een ding is duidelijk: Hondenheuvel/de Uitwaaiers, blijft bestaan! De inmiddels afgeronde upgrade is juist daarvoor georganiseerd!

Woningmarkt:

Het begint er qua kans op een woning slecht voor ons uit te zien. Sterker nog: in de reguliere, losgeslagen, woningmarkt kunnen wij het wel vergeten. Antwoorden op onze zoektochten en reacties van o.a. de sociale raadslieden en makelaars, laten elk sprankje hoop varen. We betalen ons scheel aan inschrijfgelden om vervolgens overal kansloos te zijn door extreme wachtlijsten.

Gezien onze situatie, is dat een triest vooruitzicht. We weten ook niet of de verhuurder ons daadwerkelijk op straat zet of hoe het dan gaat, maar coulance zit er vooralsnog niet in.

Wij blijven, mogelijk tegen beter weten in hopen op sympathisanten die nog mogelijkheden hebben of kunnen creëren, ons verhaal in de pers krijgen en/of initiatieven richting crowdfunding en bv. Hart in actie.

Ziet u nog kansen voor ons dan horen we dat natuurlijk graag.

Op dit moment is de situatie:

Wij lijken volkomen kansloos op de woningmarkt. We schrijven overal in voor geld, om vervolgens bij vrijwel alle huizen op minstens kansloze positie nr. 120 te staan. We hebben zelf honden dus veelal nergens welkom. Op veel plaatsen of gestoffeerd en/of zeer tijdelijke huur.

Vrienden, bekenden, klanten en sociale media uitgebreid betrokken in onze zoektochten. Wel veel lieve sympathie en tips, maar geen resultaat. Levensloop geschikte, sociale woningen en urgentie? We verdienen te veel, dus geen kans. We zijn te oud en te arm om te kopen. Verhuurder (Bisdom/kerkbestuur) geeft niet thuis. Die hebben het maar mooi verkocht. Nieuwe eigenaar (Sociale en maatschappelijke instelling) Meander/Driestroom geeft niet thuis.

Sociale raadslieden geven ons geen kans. Crowdfunding ? Hart in Actie, regionale pers? Hooguit haalbaar als anderen dit zouden oppakken. Maar wellicht is daar al geen tijd meer voor.

WMO/ Gemeente? Ook ivm handicap Jeroen… Die kunnen niks doen.

We moeten ons huis uit… Maar waarheen?

Dus ziet u nog mogelijkheden? Dat horen we graag, alle tips lopen we na.