HondenheuvelOm ook uw hond op Hondenheuvel te krijgen schrijft u zich in bij de Uitwaaiers. U vindt het inschrijfformulier op onze site. Na onze inschrijfbevestiging koopt u kaarten naar wens en uw hond kan met ons mee.… ons nieuwe project in samenwerking met Zorggroep Maas @ Waal… Een fantastisch uitlaat en speelveld voor “onze” honden in combinatie met een interactief programma voor ouderen met dementie van “Klein Waelwick” in Ewijk.  Hondenheuvel is inmiddels volledig in gebruik genomen en de laatste bouwwerkjes komen spoedig op hun plek.

Hoewel het project nog maar net van start is gegaan blijkt het nu al een succes want;

 

“Bewoners en honden hebben elkaar al aardig gevonden.”

 Het door de media opgenomen persbericht:

Uniek hondenproject bij zorggroep Maas & Waal in Ewijk
brengt ouderen, dieren en vrijwilligers samen

Uitlaatservice ‘De Uitwaaiers’ en zorggroep Maas & Waal slaan de handen ineen voor een uniek hondenproject. Op 1 juli is het project van start gegaan op het terrein van de Zorggroep in Ewijk.

Onder de naam “Hondenheuvel” is een uitlaat- en speelveld in gebruik genomen. ‘De Uitwaaiers’ organiseren met vrijwilligers activiteiten voor onder andere de bewoners met dementie van ‘Klein Waelwick’. De helende rol die dieren spelen in het contact met ouderen en mensen met een beperking staat voorop.

Het bestuur en management van zorggroep Maas & Waal staan voor de volle 100% achter  dit mooie initiatief en gaven enthousiast alle medewerking en middelen om het project te realiseren. Ook de initiatiefgroep ‘Vrienden van Waelwick’ ondersteunt dit project met een startsubsidie uit de Harten Vier groep Beuningen.

Herinneringen naar boven brengen
Onder toezicht worden de honden uitgelaten, spelen ze zich moe met elkaar en is er een programma met behendigheid- en trainingsspelletjes. Veel bewoners hadden vroeger zelf een huisdier, de ontmoetingen met de honden zullen dan ook mooie herinneringen naar boven brengen. Tijdens het verblijf van de honden op ‘Hondenheuvel’ kunnen de bewoners interactief met ze aan de slag. Zo kunnen ze de honden wat lekkers geven, ballen en stokken aanreiken, ze door takkenbossen laten spelen op zoek naar iets lekkers en de honden aaien in een veilige puppy ren.

‘Hond op schoot’
Er is een ‘hond op schoot’ service,  waarbij één of meerdere begeleiders met een hond naar de bewoners toe gaan om te aaien, wat te spelen, knuffelen of een stukje te wandelen. De begeleiders maken ook dagelijks wandelingen met de honden langs de woningen.

Drie keer door CVA getroffen
Het project is ‘n initiatief van de, drie keer door CVA getroffen, hondenliefhebber Jeroen Hilhorst, die niet wil weten van beperkingen. Nooit meer met de honden wandelen blijkt geen optie voor Jeroen. “Dan had ik niet alleen moeten stoppen met ons bedrijf ‘De Uitwaaiers’, maar ook met mijn gepassioneerde dagbesteding. Omdat ik niet van plan ben mij bij ‘het lot’ neer te leggen, ontwierp ik samen met mijn vrouw Margot Linders, het plan ‘Hondenheuvel’. Gezien onze achtergronden in zorg en welzijn, was het voor de hand liggend met dit idee naar zorggroep Maas & Waal te stappen.”

Vrijwilligers
Jeroen en Margot zijn voor dit mooie project op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een lach op het gezicht van de bewoners willen toveren en graag werken met honden. Je houdt samen met de initiatiefnemers toezicht en gaat actief met de honden aan de slag. Het is tevens een interessant project voor een mooie stageplaats.

>Informatie voor vrijwilligers<