Hondenheuvel

 

Ons unieke hondenproject bij zorggroep Maas & Waal in Ewijk

Uitlaatservice ‘De Uitwaaiers’ en zorggroep Maas & Waal hebben in 2019 de handen ineen geslagen voor een uniek en inmiddels succesvol hondenproject. Onder de naam “Hondenheuvel” is een uitlaat- en speelveld in gebruik genomen. ‘De Uitwaaiers’ organiseren met vrijwilligers activiteiten voor onder andere de bewoners met dementie van ‘Klein Waelwick’. De helende rol die dieren spelen in het contact met ouderen en mensen met een beperking staat voorop.

>Informatie voor vrijwilligers<

De komende tijd wordt er hard gewerkt op Hondenheuvel en zal hoveniersbedrijf Den Engelse uit Beuningen, in samenwerking met de Helicon, Groenschool het veld op de schop nemen. 

Dat is niet zomaar iets: er komen bomen voor schaduw, groenstruiken voor extra speel mogelijkheid en wat hondenhokken voor verstoppen en ‘n rustplek zoeken. Voor de medewerkers komt er ‘n tuinhuis te staan waar men ook bij wat slechter weer goed kan verblijven of opwarmen. 

Tevens komen er benches in deze ruimte waar de honden tussendoor hun rust kunnen krijgen. 

Zowel de groenvoorzieningen als de overige forse upgrade zijn via fantastische sponsorbijdragen van sympathisanten mogelijk geworden. 

GEWELDIG!