Hondenheuvel

 

Ons unieke hondenproject bij zorggroep Maas & Waal in Ewijk

Uitlaatservice ‘De Uitwaaiers’ en zorggroep Maas & Waal hebben in 2019 de handen ineen geslagen voor een uniek en inmiddels succesvol hondenproject. Onder de naam “Hondenheuvel” is een uitlaat- en speelveld in gebruik genomen. ‘De Uitwaaiers’ organiseren met vrijwilligers activiteiten voor onder andere de bewoners met dementie van ‘Klein Waelwick’. De helende rol die dieren spelen in het contact met ouderen en mensen met een beperking staat voorop.

>Informatie voor vrijwilligers<

De upgrade hondenheuvel is voor een groot deel klaar. Het tuinhuis is er nu ook geplaatst. Schaduwbomen, groenstruiken, extra speel mogelijkheden en hondenhokken voor verstoppen en ‘n rustplekken zijn gerealiseerd. Het tuinhuis geeft rustmogelijkheid en beschutting bij wat slechter weer.

Er staan benches in deze ruimte zodat de honden tussendoor hun rust kunnen krijgen. 

Zowel de groenvoorzieningen als de overige forse upgrade zijn via fantastische sponsorbijdragen van sympathisanten mogelijk geworden. Inmiddels heeft ook een groep sympathisanten een gezamenlijke werkdag gedaan op hondenheuvel. Resultaat onder anderen speelhokken, strohut, schoonmaak, zandbakrenovatie en klein onderhoud.

GEWELDIG!