Eten en verzorging

Gezondheid van onze honden! >>Informatie<< 
Eten:

Onze honden eten pas na een wandeling. Uw hond heeft hier een eigen brokkendoos (of vlees bak) vanwaaruit we het, door u meegegeven, eten geven.

  • De DAG honden eten na de ochtendwandeling bij ons. U zorgt u zelf voor avondeten.
  • WANDEL honden geven wij eten als dat is afgesproken. Anders komen ze rond 11.00 uur thuis en hebben ze na hun wandeling nog niet gegeten.
  • Het advies is altijd; de honden steeds na de wandeling te laten eten of anders minimaal 2 uur daar voor, i.v.m. kans op maagtorsie bij met name de grotere rassen.
  • Vlees kunt u ook meegeven bij voorkeur in afgemeten porties, al dan niet in diepvries.
  • Mee eten met ons voer komt op € 1,= per dag.


Zorg:

Indien uw hond extra zorg behoeft bvb. met medicijnen of bij verwondingen geeft u ons de middelen dan geven wij de verzorging. Ook als uw hond ziek of bvb. geopereerd is en goed in de gaten gehouden moet worden, is dat voor ons geen probleem.

  • Wij hebben zelf heel wat af gedokterd met eigen en gasthonden; Allergie, doornen in voeten, artrose, wratten, sterilisatie, oorontsteking, in glas getrapt, Giardia, hotspot, Leishmania, prikkeldraad, maag-darminfectie, epileptie e.d. Dus we snappen goed dat er soms extra zorg nodig is.
  • LOOPS… en dan? We proberen dan toch service te verlenen al is dat vaak in wat gewijzigde vorm. Als wij reuen hebben lopen dan geeft dat, een soms moeilijk te beheersen chaos. We proberen de teef gewoon in de gebruikelijke service te nemen. Maar ze zal eerder gesepareerd worden van de dagroedel. Als het ondoenlijk wordt kunnen we afspreken dat we de hond in elk geval 2 keer een ruime wandeling geven en we hem bij u thuis komen ophalen*. In elk geval laten we de hond niet loslopen. Overnachten is dan bij ons niet mogelijk maar we kunnen wel kijken hoe we dat samen oplossen. Hoe goed we ook ons best zullen doen paring te voorkomen kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer het mis gaat.
  • Wij nemen in het geheel geen “intacte” reuen meer op. Voor pups willen we afspraken maken over uw plannen op dat gebied.

* Alleen binnen gemeente grenzen van Beuningen.

Attentie: zijn er echt specifieke medische omstandigheden te verwachten als uw hond eventueel naar een Dierenarts zou moeten (bvb. bij reeds bekende aandoening, bij narcose of bij medicijngebruik)? Meldt dat ons dan bij uw inschrijving of later. We zetten het er op uw persoonlijke pagina bij, zodat we nog sneller en zorgvuldiger kunnen werken!Vuil en vocht;

Uw hond laten we echt niet thuis komen als op de foto hieronder…. Maar de honden rennen en spelen natuurlijk niet alleen op schoon en droog gras… We hebben handdoeken bij ons om uw hond na de wandeling enigszins af te drogen. Maar het is wel verstandig als u thuis rekening houdt met aan de hond klevend vuil of vocht. We kunnen niet altijd voorkomen dat ‘n hond gaat liggen rollen in vis- of vogelresten wat flink kan stinken. Als we het tijdig merken spoelen we het nog af maar het is erg handig als u een of andere “Dog-Cleaner” in huis hebt. Dit soort middelen zijn veelal ook bij dierenwinkel, Action of internet te koop.Filmpje over omgang en training met de waterblazer.

Mijn manier van werken en trainen met de waterblazer is: het apparaat al aanzetten voor de hond ook maar in de buurt komt. Pest de hond er nooit mee, en respecteer alle lichaamsopeningen, vooral ook de oren. Neem er de tijd en vooral de rust voor en op enig moment zal je hond er vanzelf om vragen, of op z’n minst er voor gaan zitten.