Dusty1340

gezondheid >>Informatie<<     Nieuwsbrief  >>November!<<    Korte berichten >>Staartjes<<


6-01-2019 aankoop 10 “WANDEL” afgeschreven op: 7-1 / 14-1 / 21-01 / 28-01 / 4-02 / 11-02 / 18-02 / 25-02 / 11-03 / 18-03

Beschikbare nog:  0  kaarten: 


4 augustus 2018 Status: 10 DAG-kaarten.

Beschikbaar nog;  2  DAG-kaarten. 
18 maart

Heerlijke dag met vreselijk hoog water in de polder…. Voordeel daarvan is dan dat alle diertjes zoals muizen en mollen omhoog gestuwd worden… Vluchtend voor hoog water worden ze dan wel speelbal van gravende honden…. Zielig? Ach als de honden ze niet pakken doen de roofvogels dat wel… ook die zijn rijkelijk ter plaatse. Mooi weer dus ook hier op het terrein lekker aan het stoeien en zelfs zonnen geweest.

EXTRA INFORMATIE:

Hoi Hanneke.. er gaat wat veranderen bij de Uitwaaiers. Mede door mijn beperkingen en het ontbreken van betere accommodatie, zijn we te kleinschalig om geheel van de Uitwaaiers te leven. Margot moet dus haar werk ook weer oppakken na een periode ziektewet. De opvang en uitlaatrondes worden voortaan anders ingericht. Voor Dusty (maar ook alle andere honden)betekent het dat er een keuze gemaakt moet worden uit:

 1. Uitlaatservice met grote ochtend wandeling en daarna weer thuis. Wat grof gezegd tussen 08.00 weg en 9.30 terug zal zijn. Hij gaat dan wel lekker mee naar de grote wei.

Dit is op kosten van wandelkaarten.

 1. Dagopvang met eveneens grote wandeling en daarna de rest van de dag in en om ons huis en kleine uitlaatrondes. Dan ook weg rond 08.00 uur en thuis tussen 17.00 en 18.00 uur en soms tussen 18.00 en 19.00 uur. Dan zijn ze niet meer in de modderige uiterwaarden geweest maar wel volop in beweging en met de roedel.

Dit is op kosten van dagkaarten.

Sammy is inmiddels niet meer bij ons in service, maar daar was dan toch ook hetzelfde voor gaan gelden. Alle plaatsen zijn de komende maanden bezet dus er komen ook geen nieuwe honden meer bij.

Graag hoor ik of hier een optie voor je bij zit.

 

11 maart

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en vroeg veel naar mij. Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

18 februari

Tja en dan lijkt het hoog zomer omdat ze allemaal het water in zijn geweest dus drijfnat weer thuis komen. No problem, we hebben onze onvolprezen waterblazer… >klik voor filmpje< in een paar minuten een droge schone hond… Even wennen voor de honden, even zorgvuldig leren gebruiken door de baasjes en het wordt een feest.

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

 

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

28 januari

Lekker dagje zo weer met onze vierpotertjes… Monty, Sammy, Börner, Koos, Dusty, Ollie en boxer duo Doedel en Spike de wandelingen en ravotten op het thuis terrein doet wel wat met ze… Moe en uitgeteld op sommige momenten… Maar als het er op aan komt zijn ze snel weer opgestart. Ons beleid is dat er altijd een van ons bij de honden moet zijn als ze loslopen met de groep… Er kan altijd een beestje zijn die iets te ver gaat in zijn plannen en dan corrigeren we altijd en ook direct, zo ook met bvb. blaffen, dat pakken we direct aan als het zomaar of uit opwinding is. De trainingsdisc is ons dagelijkse gereedschap.

Dusty is wel rustig en zelfs wat teruggetrokken op bepaalde momenten. Gelukkig geeft ie af en toe wel wat aandacht aan de een of ander maar toch…

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

14 januari

Dusty, Doedel, Spike, Monty, witte Pip, Hachi, Koos en Ollie… en dan ter plaatse nog ‘n paar en ons eigen trio. Dus het was weer ‘n feest… Party time in optima forma door de onwaarschijnlijke ravot en ren partijen enerzijds maar anderzijds ook de kleine lieve interacties tussen enkelen in en om huis en tuin…

Het is zo mooi als je ziet hoe corrigeren uiteindelijk werkt. Moet je de ene week ‘n iets te brutale enthousiasteling ‘n stapje terug zetten in de roedel, zie je het behaalde resultaat als die lieverd er weer is… Fantastisch. Onze foto’s en filmpjes laten niet altijd iedereen zien, maar moe en voldaan worden ze niet door in de kooi te liggen…

7 januari

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.6 januari

Hanneke je hebt 10 “WANDEL” kaarten gekocht. Als je dat straks aansluitend nogmaals gaat doen geldt daarvoor met terugwerkende kracht ook het tarief voor de aankoop van 20 stuks (dus € 12,= per kaart). Dan zal automatisch een verrekening plaatsvinden.

1 januari 2019

Hoi allemaal,

Dusty komt in de uitlaatservice vanaf maandag 7 januari. Over de tijdstippen communiceren we nog. Wat betreft de kaarten gaat het om de z.g. “WANDEL” die zijn voor de uitlaatservice en “DAG” voor dagopvang.

Weet niet of je Dusty ook af en toe in opvang geeft dan kun je de huidige “DAG” die je nog hebt gewoon daarvoor laten staan.  Koop dan 10 of 20 “WANDEL” er bij voor de wekelijkse uitlaat.

Kijk maar wat je wilt.1 december 2018

Hoi allemaal… we hebben je aanvraag gekregen en we kunnen Dusty natuurlijk opnemen. Hij zal waarschijnlijk in uitlaatservice kunnen blijven maar we zijn bezig met wat beleidsaanpassingen. Daar komt bvb ook aan de orde of we honden op grotere afstand van de standplaats alleen nog op DAG-kaarten in service nemen.  Dat zou voor Dusty dan een kleine verhoging betekenen in kosten, afhankelijk van het aantal kaarten dat wordt aangekocht.

Echter zo ver is het nog niet want we zijn nog aan het bekijken of de afstand uitlaatgebied-woonadres voor bvb Wijchen ook zou moeten veranderen. We houden je op de hoogte.17 september 2018

Met een flinke roedel de uiterwaarden in en heerlijk uitgewaaid, met elkaar en afzonderlijk maar net zo het uitkwam. De baggerplas was wederom in trek dus van die gevolgen hebben we maar geen foto’s gemaakt. Opnieuw thuis denken dat ze lekker uitgelaten zijn maar dan begint het pas…. De auto nog niet uit of ze ravotten binnen en buiten, jagen achter elkaar aan, klimmen nog ff over elkaar heen en werpen tegelijk een blik richting “restaurant” want ja we willen wel eten ook….
Maar daarna is het dan ook stil en ploft iedereen op zijn of haar plek…16 september 2018

Dusty lieverd daar ben je weer en je dook zo bij ons de bus in…. En dan naar de grote wandeling waar je druk in de weer en het water was… heel erg goed geluisterd en we hebben 1 x de band gebruikt om een blafaanval te stoppen in de eerste seconde. Zier er veel belovend uit. Nu moe en nat eerst even drogen met handdoek en in de bench. Straks weer los in de hut en lekker rommelen met de rest.

Bij een heel grote hond was Dusty vanavond niet tot bedaren te brengen… ik was er niet bij dus kan niet zeggen wat de aanpak of oplossing had kunnen zijn als die er al zou zijn op dat moment. Verder lekker in het water en tussen alles en iedereen doorgerend. Ik merkte vanavond thuis dat Dusty extreem gevoelig is voor lekkers en eten. Als het er maar op lijkt dat er wat te halen is staat hij voorop.

Ik ga dit, als hij hier is,  aanpakken door Dusty niets te geven als hij er op uit is en dan nog moet ie er eerst iets voor doen alvorens hij  beloond wordt. Op de momenten dat hij er op uit is en achter ons aan loopt voor lekkers geven we hem met name in de keuken iets wat hij echt niet lekker vindt. Dit ter afbouw van zijn “vreetdrang” gepaard gaand met enig “haantjes gedrag”. Als jullie je niet herkennen in dit gedrag hoor ik het graag.

Verder is hij een schat en heb ik hem graag om me heen.29 april 2018

Dusty heeft het keurig gedaan vannacht en zich na de avondwandeling (los) niet meer laten horen…. Wauw!

Dan op pad met de roedel van vandaag o.a. Sjakie, Senna, Zora en Dusty…. Eerst maar eens even kennis maken met de 40 koeien in de grote wei… Die kwamen net toen wij er aan kwamen in galop onze kant op met de grote stier in het midden… oeps hahaha… Maar dat is nooit een probleem en voor de nieuwe honden die we bij ons hebben, maar ook voor ons opvanghondje Ricky gelijk een mooie gelegenheid voor een stukje socialisatie. Lekker op afstand blijven en rust in de groep dan komt het allemaal goed. De roedel opgesplitst en met de snelheidsduivels gaan afstanden gaan maken op het land en in het water…. De rest bleef op een wat kleiner gebied bij elkaar maar de pret was er niet minder om. De een is meer een duikboot dan de ander maar ook de “landlopers” hebben dikke pret gehad.

Koeien leuk en lekker zelfs…. maar een van hun producten is minder prettig…. Stront! Tja en er zijn toch enkelen van onze roedel die daar anders over denken… Ik zal er niet verder op ingaan, maar we hebben er wat meer werk en water voor nodig gehad om ze iets je toonbaar te maken.

Kom je thuis na de wandeling is de kerk bezig met het luiden van de klokken en daar moeten sommige beestjes even aan wennen…. Het blaffen werd snel gestopt en al vlot had het spul in de gaten dat er verder niets ging gebeuren…

Eten ja dat wel en daar hadden de meesten alle aandacht voor… en toen was er rust in de hut en kwamen we zelf aan eten toe.

Vanmiddag waren het net herten die er door het hoge gras aan het springen waren…. Overal jumpte er weer een andere hond boven de groene sprieten uit…

Dusty met de waterblazer droog en schoon gemaakt… Dat ging redelijk goed dus voorzichtig gewerkt. Het is verder fantastisch gegaan met Dusty en op een enkele correctie na was hij voorbeeldig.28 april 2018

Dusty wat is het weer een feestje jou er bij te hebben…… Lekker rennen, schuumen en zwemmen in de uiterwaarden bij de Maas. Met de hele roedel is het toch steeds weer even wennen natuurlijk maar alles ging goed .

Erg leuk dat Zeehond Dusty zo in het water sprong om er een soort dobber uit weg te halen. Ook hier thuis is het goed gegaan en rommelt hij lekker door huis en tuin. We zijn even een paar uur weg geweest en ook toen is alles goed gegaan.

Niet te geloven dat Dusty zo’n zeehond is zeg… Ik wist niet wat ik zag maar hij heeft constant gezwommen en stokken gehaald…. Heerlijk gerend en door de bagger gestruind…. Margot zegt dat het een andere hond is geworden…..3 maart 2018

Dusty gesprek over training. Op voorhand denk ik dat er een regelmatig trainingsschema moet komen. Anders ben ik bang dat jullie de moed verliezen en is ook Dusty zelf een beetje “het kind van de rekening”.

Het was goed bij jullie te zijn en we hebben doorgenomen wat we gaan doen. Derhalve wil ik jullie vragen om dit formulier in te vullen. Wat mij betreft kunnen we komende week al aanvangen met de training. Het tijdstip hiervoor ligt altijd tussen 11.00 en 14.00 uur ook in het weekend. Dit spreken we nog nader af.

Jullie hebben nog 1 wandeling voor Dusty te goed omdat ik vandaag beschouw als inventarisatie voor een trainingsprogramma.

Vakantie: De vakantie voor Dusty is in de planning gezet: zaterdag 7 juli 15.00 uur dus voor de middagwandeling Dusty halen en 26 juli rond 10.30 dus na de ochtendwandeling brengen we hem  dan weer thuis. De kosten voor dit vakantiearrangement zijn: 15 dagen € 252,50 + 2 gratis dagen en de twee aansluitende wandelingen.26 februari 2018

Dusty in de roedel heerlijk aan de wandel geweest…. Dusty liep weer vrijer rond dan eerder en je ziet dus ook groei van zijn plek in roedel. Dusty liep zelfs een stuk met Salto mee zij aan zij en dat doet Salto echt niet zomaar, maar Dusty ook niet. Overal aan het schuumen geweest waaronder ook bij en tussen de omgewaaide takkenbossen…. Ik denk dat bij sommige bomen ook beversporen te ruiken zijn en dat ze daarom zo aan het snuffelen zijn.

Vandaag geen grote roedel maar dat is af en toe ook wel lekker voor Dusty. Kan ie langzaam wennen aan die situaties.

Bij huis pulkte ik een takje uit zijn bek omdat ik niet wist wat het was…. Later vroeg ik me af of hij dat makkelijk toelaat als jullie dat doen….24 februari 2018

Dusty gaat weer mee op maandag 26 en woensdag 28 februari a.s. Daarmee zijn zullen dan jullie 2 laatste kaarten worden opgebruikt. Algemeen was het de bedoeling om Dusty daarmee wat energie te laten afvoeren en socialiseren met andere honden. Wellicht kunnen jullie hier iets over zeggen.

Ik hoor ook graag van jullie of je, behalve de geopteerde vakantie, nog plannen hebt om gebruik te maken van onze uitlaat- en opvangservice. En mocht er nog behoefte zijn aan stukjes training met Dusty dan hoor ik het wel.

23 februari 2018

Dusty… blij om je weer te zien… Bij het ophalen op “mijn” moment naar de plasboom en na ‘n korte twijfel redelijk vlot zelf in de auto gegaan. Lekker mee uitwaaien in de uiterwaarden. Met een flinke dag-roedel: Angel, Megan, Pepper, Tessa. Salto, Ketske, Yip, Rocky en Misha… en ‘n paar baasjes. Daar wandel je dapper tussendoor en ook al wat makkelijker verder bij me vandaan. Af en toe een kleine aanvaring/correctie met de roedelgenoten maar dat zijn leerzame dingen voor hond en mens.

Heerlijk gewandeld en geschuumd… Her en der wat van de grond gegeten maar dat doen ze allemaal. Op de terugweg loopt hij ineens een heel stuk vooruit of ie zeggen wilt: Ik ga alvast. Eenmaal ver genoeg kwam ie op fluitsignaal snel terug. Bij de auto ook weer hup er in.

Opnieuw en nog steeds vind ik Dusty een grote schat, maar wel een die pittig genoeg moet worden aangepakt en waarbij je het geleerde moet onderhouden.Aandacht vragen: Neem 10 stukjes kaas en loop met Dusty…  Zie je (jij eerst dus goed scannen) ergens een hond… welke dan ook dan zeg je rustig: Dusty en laat tegelijk het blokje kaas zien en evt. ruiken. Beweeg het stukje kaas tussen jouw en zijn ogen wat naar je toe en van je af… en zorg dat je zijn aandacht behoud. Tegelijk draai je om en loopt de andere kant uit…. pas dan is het Dusty, braaf en geef je het brokje kaas. Dan ga je weer richting die hond en herhaal je dit. Oefenen, oefenen, oefenen maar pas nadat jij je zelf rustig hebt …

12 februari 2018

Dusty is voor het eerst vol gas aan het rennen geweest met Misha, Salto en Pepper… Wauw kei leuk… Luid blaffend (aanblaffen moet nu nog niet beperkt worden) uitdagen of zelf er achteraan rennen. Hij is ook steeds verder weg gelopen om wat te onderzoeken en ook dat is belangrijk.

Merk wel dat Dusty qua training goed onderhouden moet worden en dat er vooral snel en op het zelfde moment gecorrigeerd moet worden. Als jullie nog een keer wat trainingsstukjes willen door nemen dan laat maar weten….

Marco verteld mij: pas nadat Dusty eindelijk bij hem was gekomen heeft ie hem op de rug gelegd…. Te laat…. Correctie moet in dezelfde seconde anders heeft het geen zin. Mogelijk ook beter Dusty aan lange lijn uit te laten…. Zodat je altijd vat hebt op hem.

Laten jullie even weten wanneer ik Dusty weer op zal halen? 15, 16 en 17 februari kan het niet.

Op de foto: En dan ineens gaat hij het water in…. Drinken en spelen met de anderen…

7 februari 2018

Auto weer pal voor de oprit gezet en inderdaad Dusty wilde er niet zomaar in…. Dan eerst maar even plassen en na wat motiveren in de auto springen.. Dan gaat het goed en op naar de grote wei.

Dusty is wel een stuk vrijer aan het worden maar soms toch nog wat terughoudend. En dan is er ineens herder Rocky waar ze nog wel ontzag voor heeft en die wel met een voor Dusty leerzame “grofheid” op hem af komt haha. Dan was er ook nog Ketske, een hele grote blaf Labrador (maar wel een schat)…. die maakt met zijn zware blaffen indruk op veel honden en ook op Dusty maar even later gaat dat dan ook weer makkelijker…. Al die honden doen hem wel goed hoor.

Meer dan andere keren was ie hele afstanden op strooptocht maar vermaakt zich prima. Houdt goed in de gaten als er iemand niet kan wachten met het uitdelen van lekkers en is er dan in een oogwenk weer bij met een gezicht van “wat ben ik toch braaf he?”

Hij doet steeds meer aan andere honden ruiken en dat is wel fijn…. Dan “leest” hij in elk geval met wie hij te maken heeft.

Teruggekomen bij de auto liep ie recht er heen en sprong zo de wagen in…. Dat zijn toch belangrijke stukjes.

KAARTEN: Er resten nu nog 4 wandelkaarten… Hebben jullie enig idee hoe je die wilt “verzilveren”?  Gewoon om de dag doorgaan is prima… maar hoe kijken jullie er tegen aan? Is er iets veranderd aan Dusty, merk je dat de wandelingen inderdaad zin hebben?  Heb je plannen in de toekomst voor verdere uitlaatservice of dagopvang? (voel je daartoe absoluut niet verplicht hoor).

Laat maar weten hoe of wat en laat ook maar weten of je nog stukjes training nodig denkt te hebben.

5 februari 2018

Dusty opgehaald bij huis en mee naar de auto. Eerst wilde hij een plas doen direct bij de boom, maar ik wilde dat pas later toestaan…  Toen hij er in mee ging mocht ie een plas doen. Dat lijkt vreemd maar dat maakt deel uit van het protocol: Wij(ik) gaan jouw leren wat je wel en niet mag/moet doen! Dusty wandelde direct verder met me mee en voor ik de tweede deur open had sprong ie er al in… wauw!

Er waren geen andere honden bij de LW en dat was voor Dusty wat makkelijker starten. In begin bleef hij nog een beetje hangen in mijn omgeving maar wat verderop kwam er wat meer beweging in en ging hij feitelijk helemaal los hahaha…. Rennen en spelen met de andere honden en hen ook aanblaffen…. Wauw! Kei leuk…. Soms liep ie een heel eind weg zelfs maar voor ik hem riep kwam hij al weer terug. Ook reageerde direct op het fluitje….

We ontdekten een rode paprika…. die is daar aangespoeld. Die gooide ik naar Dusty en hup hij pakte het en ging er mee aan de haal. Poosje later was ik Dusty “kwijt” en bleek ie nog steeds ergens in het hoge gras op die paprika te liggen knagen haha. Bij een keer fluiten kwam ie direct… zonder paprika maar keurig naast me zitten. Hij ging ook aan de andere honden ruiken en dat is top!

Echt leuke gevarieerde wandeling gehad met behoorlijk veel beweging en contact met andere honden. Om 10.00 uur was ie weer in de bench.

Dan nog wat andere dingetjes:

 • Wat ik zie bij het ophalen van Dusty is dat hij de leiding neemt bij het naar buiten gaan.
 • Laat je Dusty zitten voor je hem aanlijnt?
 • Maak een afgepaste maat/gewicht voor een hele dag ook met stukjes kaas en beloningslekkers.
 • Beloning gaat/moet van zijn eten af dan krijgt hij nooit teveel.

3 februari 2018

Kapotte broek: “Als er ‘n steen naar beneden dondert wil dat niet zeggen dat de bouwvakker geen huis kan bouwen”.

Nou jullie zullen wel moe zijn na mijn informatiestroom….. Ach het is voor een goed doel. Ik laaf me aan de gedachte dat jullie er mee aan de slag gaan en vooral dat het resultaat zal hebben. In elk geval doe ik met plezier jullie helpen.

Laat me maar weten hoe het gaat en hoe het soms niet gaat. Een paar dingen hebben we niet afgerond en dat is:

 • Hoeveel gram voer krijgt Dusty per maaltijd.
 • Hoeveel weegt Dusty?
 • Wat vindt Dusty echt erg lekker? (om dus mee te trainen)
 • Dusty doet dingen die op verveling lijken (?rozen uit een vaas halen?) Simpelweg meer beweging zou al heel veel helpen. Kijk of en hoe je hem dat kunt geven.

Voor wat betreft de uitlaatservice die jullie hebben ingekocht: Zullen we maandag 6 februari weer verder gaan en dan om de dag? Je hebt nog 6 x tegoed in elk geval. Jullie moeten zelf beslissen of kijken wat je evt. verder wilt doen.

2 februari 2018

Naar aanleiding van je melding gaan we drie dingen doen:

1>Jij wordt vanaf nu nooit meer gebeten! Anders/positief benaderen.

2>Jij bepaald wanneer hij speelt en daarmee stopt! Ook het op schoot nemen.

3>Jij claimt de ruimte die je nodig hebt! Jij eerst en dan hij.

Het enige wat ik je vraag is dat je in elk geval twee keer per dag deze 3 punten oefent.2 februari 2018

Dusty afspraak in overleg voor vandaag vervallen van onze kant. Ik neem contact op voor vervolg. Graag wil ik van jullie weten wat en of er iets veranderd is sinds wij Dusty uitlaten. Ook wil ik een soort schemaatje maken waarop ik Dusty iets leer en/of iets bij hem aanpak wat jullie dan die dagen daarop ook aanpakken.

En dan nog wat je moet weten als je met fluitje en disc gaat werken:  Laat dat niet door de kids doen. Maak het naar hen belangrijk dat deze stukjes gereedschap alleen door ouders gebruikt mogen worden.

Tot slot Hanneke: Je opmerking “Dusty kijkt naar jou” zal een belangrijk onderdeel gaan worden in de training. Hij moet aandacht voor jou krijgen/je moet zijn aandacht gaan opeisen… dat is goed te trainen als je daar per dag een paar keer aan werkt. (strekking is: hij moet geen aandacht naar andere honden hebben maar naar jou/jullie).

1 februari 2018

Dusty loopt steeds makkelijker naar de auto en het “trekken” onderweg wordt al snel met tss en klein rukje gestopt. Dusty is op de Loonse Waard “fors” benaderd door herder Rocky die elkaar op zich al wel kennen. Macho gedrag van Rocky naar nog wat onzekere Dusty. Gevolg was Dusty met “plankband” achter me. Geeft niet hij ziet dan dat de andere honden er normaal mee omgaan en dat slaat ie in zich op. Rocky is ook ‘n beetje “rare” en onzekere hond maar geen foute. We zijn nog een ronde gaan lopen toen Rocky weg ging en Dusty werd direct vrijer. Terug bij de auto liep ie eerst weg maar toen ik weer terug liep richting weiland was hij er alweer, liet zich makkelijk aanlijnen en dook de auto in.

Als je weer eens met Dusty weg gaat in de auto dwing of trek hem er niet heen maar zonder dat er iemand verder bij is, probeer hem er heen te bewegen door te lokken met iets lekkers. rust en geduld bij deze situatie zal wonderen doen.

Zoals je zei ja Dusty “kijkt naar jou”…. Hij weet dat ik dingen van hem verlang en dat ik zijn aandacht opeis. Maar kom op jullie zijn er ook mee bezig hoor…

Ik werk met een fluitje. Daar zit vrijwel geen emotie in en je hoeft niet te schreeuwen. Het aanleren is simpel maar dat leer ik je wel. De trainingsdisk is een handig en lange afstand correctiemiddel.31 januari 2018

Dusty je groeit echt in de roedel lieverd….. de auto in wordt ook al makkelijker voor je en je liep vandaag vrijer rond en tussen de roedel door.  We hebben heerlijk gewandeld en ook tussen de honden onderling ging het kei goed. Dusty is onzeker maar dat is aan het veranderen. Ze wilt graag een “baasje” nee niet willen… Dusty MOET een baasje!

Dus boodschap aan de baasjes (waar haal ik het recht vandaan): Wordt Dusty de BAAS! Of beter nog: Wordt zijn leider… Hij mag niet als eerste de deur uit om jou vervolgens door de straat te trekken. Neem de tijd af en toe om met Dusty te oefenen in welke ruimte hij om jouw heen vrij moet laten. Dusty ZIT …. dan de deur openen en als ie ook maar iets wilt proberen… Tsss en ZIT/BLIJF.  Doe dit eens af en toe… meer niet. Maar realiseer je bij alles: als je een commando geeft… MOET je het ook afmaken. Dus niet van “laat maar ik heb nu even geen tijd”…. Geef dan geen commando.

Mij maakt het geen bal uit in wat voor weer we lopen al heb ik ook de voorkeur voor een zomerse dag. Als het beter weer lijkt te worden laten we dan eens samen de hond uit laten… in de straat of ga mee naar de LW. maar goed die afspraak loopt al…

Fijn om te horen dat je van Dusty houdt en dat je vol wilt houden.

30 januari 2018

Dusty opgehaald en de auto wat verder gezet. Nu liep hij veel makkelijker mee en hij sprong zo hup in de auto… Bij de Loonse Waard direct de roedel in en dat gaat goed maar hij is dat losse hondentuig niet gewend en dus af en toe redelijk onder de indruk. Hij blijft dan veel bij mij in de buurt maar wat verderop gaat dat al beter. Soms komt er een lomperik die fors zijn richting in duikt en dan is het piepen geblazen maar het maakt hem niet erg bang. Sterker nog hij zoekt juist de hond weer op waar ie van schrok. Blaffen heeft hij een of twee keer gedaan maar zelf direct ook weer gestopt.

Hij is samen met andere honden wat aan het spelen geweest met stokken en dat doet me goed. Hij luistert perfect en liet geen rare streken zien. Ik zou het heel goed maar ook leuk vinden als een van jullie eens mee wil gaan in een wandeling. Kijk maar of dat er qua tijd in zit.

Kunnen jullie aangeven hoeveel Dusty eet? En wat krijgt hij dan? Ik vind hem persoonlijk aardig aan het gewicht namelijk en dat zal niet altijd lekker voor hem voelen. Zijn ontlasting was perfect vandaag. Verder vind ik het een heerlijke schat die wel wat onzeker is maar zich prima staande houdt.

OEFENINGEN: Ik heb wat spelletjes gedaan met een bal die Dusty dan weer af moest geven…. Goed helemaal goed tot ik meende ‘n grom te horen en heb ik hem duidelijk gemaakt dat dat niet mag. Geen enkel ander probleem gehad. Ook heb ik wat “hoe bang ben je” oefeningetjes gedaan in de kamer. Dusty bij me genomen en andere honden laten ravotten met elkaar dat is indrukwekkend voor Dusty maar ik zie hem daarin duidelijk groeien.  Hij is weinig of geen loslopende honden gewend.  Tenslotte heb ik nog wat gedaan met harde geluiden en het gooien van dozen….  Ook dat begint hij als “kan geen kwaad” te snappen…. Die boef komt er wel, ik ben gek met hem….

Als je weer eens wat tijd hebt wil ik heel graag met een van jullie wat dingetjes doornemen die ik gezien heb…. Laat maar weten als je dat wilt en evt. wanneer….

29 januari 2018

Dusty opgehaald en zoals “gebruikelijk” wil hij niet mee…. in de bench gezet en dat gaat dan weer zonder verzet. Heerlijk aan de wandel geweest met een flinke roedel. Dusty was in het begin erg op alleen mij gericht maar naarmate de wandeling vorderde ging hij steeds mee voor zich zelf doen en ook naar de andere honden toe. Verder heeft hij lopen schuumen en snuffelen en was het leuk hem er bij te hebben. Labrador Bowdy dook nogal pittig op hem af in het begin maar na een stevige correctie van mij liet Bowdy dat verder achterwege en kon Dusty zijn gang gaan.

We hebben van alles gedaan met de hele club en op weg terug naar de auto heb ik Bowdy wel aangelijnd want die ging er vorige keer vandoor haha…. En ik dacht Dusty loopt wel mee…. Pfff echt niet hij ging mooi pleitte….  Nou ik ben omgedraaid en met de andere honden de wei weer in gegaan, en daar kwam ie toch maar naar toe. Blokje kaas gegeven en zonder problemen aangelijnd, en naar huis.

Eten allemaal en rusten….

Opmerkelijk: ontlasting Dusty erg weinig en tamelijk dun. Hij  moest ook een paar keer “sleetje rijden” ik heb gekeken maar zag verder niks en zal het in de gaten houden. Hier thuis is Dusty wat timide wellicht onder de druk van brutaaltje Bowdy… Maar kwaad kan het niet omdat hier leuke stukjes socialisatie in zitten.

De hele middag door is Dusty ook afwisselend bezig geweest met rusten en wat voorzichtige contacten maken met de rest. Hij is wat gereserveerd naar de anderen maar groeit er wel in verder. Af en toe buiten spelen en wat knuffelen op de bank en dan weer de grote wandeling.

Bijna 2 uur in de regen gelopen en gespeeld en Dusty was aanmerkelijk losser in zijn doen en laten… Keet kan niks van hem hebben en snauwt van zich af…. Maar dat hoort er bij en op een dag draait zich dat wel om. Ik ben erg blij Dusty een paar keer mee te hebben voor de socialisatie met de andere honden en omstandigheden.

Morgen weer een dagje….

 27 januari 2018

Dag Hanneke en Marco… hoe gaat het zoal? Gaat het maandag en dinsdag door zoals we hebben besproken? Of wil je liever dat Dusty naar huis komt  na de grote ochtend wandeling zodat je direct zelf weer verder kunt?  Met liefde en plezier neem ik hem mee tot einde van de dag…. laat maar weten wat voor jullie  het beste lijkt.

Als we elkaar spreken kunnen we wel kijken of ik nog wat kan doen om je evt. verder te helpen.

Groetjes alvast, Jeroen

24 januari 2018

Even nog terugkomend op de situatie van vandaag: Lijkt mij goed dat je op meer plaatsen en in meer situaties aan Dusty duidelijk maakt dat JIJ de baas bent en niet meer HIJ! Dus meer naar zijn plaats wijzen, meer ruimte om je heen creëren en wat vaker zelf bepalen wanneer hij bij je komt zitten en weer weg moet, wanneer ie mag eten en spelen en wanneer dat weer stoppen moet. Iemand die dat ziet denkt dat je geen moer om je hond geeft maar het tegendeel is waar. Overigens: overdrijf dit niet en ook niet alles tegelijk want hij moet ook voelen dat je gek op hem bent…. Maar Dusty moet wat vaker kijken met een blik van: “Huh??? Wat krijgen we nou….”  Je zult wellicht wat moeite moeten doen om dat dan niet zielig te vinden haha maar het is de investering waard. Zelfde geldt voor Marco….

24 januari 2018

Allereerst excuses voor de haastige en korte manier waarop ik je te woord stond maar de sleepdienst was bezig mijn pech te verhelpen en het antwoord op je mailtje kwam terug en ik kon je telefoonnummer niet zo snel vinden… (Murphy?)

De betaling voor 10 wandelkaarten is bij ons binnen gekomen. Dank hiervoor. We gaan Dusty meenemen bij de ochtendwandelingen van 08.00 tot 10.30 uur 5 dagen achtereen. Op maandag en dinsdag a.s. nemen we Dusty ook nog mee naar huis en gaat mee op de middagwandeling (bieden we zelf aan) en is dan rond 17.00 uur weer thuis bij jullie. Als je wilt dat dit anders gaat hoor ik het wel…

Ik ben zeer verheugd over wat je schreef dat gaat beslist goed komen… Voor wat betreft je “schaamte op straat” ja ik begrijp dat zeker wel. Ook hier is de oplossing eenvoudig: Als je in huis de baas over hem wordt, ben je dat buiten ook! Dus train hem en jezelf (consequent maar niet overdreven) vanaf nu met name in huis…. Dan werkt het buiten ook al heel goed met tss… of trainingsdisc…..

We houden contact….

21 januari 2018

We hebben afgesproken dat ik Dusty vanaf maandag 29 januari ‘s morgens kom ophalen voor een wandeling met de roedel in de uiterwaarden en dat dan 5 dagen lang. Dan  zijn we tussen 10.00 en 10.30 weer terug. Daarna doen we het om de 2 dagen.

Ik neem aan dat er dan iemand thuis is anders moeten we iets/iemand regelen dat ik Dusty in huis kan brengen.

Dusty gaat flink rennen en spelen met de roedel en zal daardoor op natuurlijke wijze worden gecorrigeerd indien nodig. Ik kijk naar dat proces en corrigeer Dusty feitelijk op dezelfde manier. Hij raakt veel energie kwijt en dat zal hem goed doen. Ik ben daarna benieuwd hoe hij het die dagen bij jullie doet en of je verandering merkt.

Dan nog even over wat je schrijft in de sms. Probeer niet te vaak op die manier in te grijpen maar wel steviger en sneller als je dat kunt….

Voorbeeld: als onze Salto de bemoeienis van een pup (of van een andere hond of mens) niet leuk vindt trekt hij zijn lip op, gromt een keer als die pup doorgaat en snept hem razend snel in of net tegen zijn neus als hij nog niet oplazert. Echt keihard en welgemikt compleet met grom, en soms zelfs kan er een spatje bloed tevoorschijn komen. Die pup weet voor eens en voor altijd dat hij dit nooit meer moet flikken. Salto is de baas!  Die pup wil wel door etteren maar heeft een volgende keer meer dan genoeg aan een opgetrokken lip. Hier is niks zieligs aan al vinden wij mensen dat vaak wel. Het is een puur natuurlijke correctie….

Dit is nou precies wat WIJ moeten doen en wat Dusty niet mag doen naar ons, want Dusty mag niet de baas zijn!

Verder blijf ik blij met hoe en dat je het aanpakt… Hou vol…

20 januari 2018

Hoi Hanneke en Marco, ik zeg het nog maar een keer: SUPER dat je niet Dusty wilt weg doen, fijn ook om te zien dat je tijdens de wandeling aai momentjes geeft als hij iets goed doet…. Ik begrijp goed je momenten van wanhoop en ook je angst maar dat zal overgaan…. Jij (is ook jullie) bent niet de schuldige maar wel degene die wat dingen anders moet gaan doen en daar ben je al behoorlijk mee bezig.

Niet te veel gaan doen ineens dat heeft geen zin…  wat wél te doen:

 • Jij moet de (roedel) leider (de baas) zijn en dat moet je aan Dusty leren/laten zien.
 • Jij bepaald wat ie wel of niet moet doen. (dat is niet zielig).
 • Als Dusty iets doet wat NIET moet grijp dan duidelijk in met tsss en dwingende houding.
 • Probeer Dusty als het kan iets eerder uit een bepaalde modus te halen, dus beginnende fixatie voor te zijn.
 • Als Dusty niet stopt of te ver gaat grijp je (snel) in: bij het nekvel (dicht bij de kop) stevig vastpakken en dwing/druk hem naar de grond.
 • Piepen, schreeuwen overleeft ie heus wel… maar verminder steeds direct ook langzaam de greep terwijl je een lange rustgevende tssss geeft en voel of hij zich al wilt overgeven.
 • Laat langzaam los als dat kan en beloon met lieve woordjes en iets lekkers.
 • Als je in huis (en/of op schoot) al verwacht dat hij iets van plan is waar je op in moet grijpen tref dan vast je voorbereidingen/stel je er vast op in.
 • Doe vooral ook eens even niks maar als ie gromt of hapt naar je geef je hem een forse prik in de zij zonder iets te zeggen.

Probeer er aan te denken dat je Dusty niet met een ruk aan de riem terug trekt, dat is niet charmant haha, en blijf gewoon stilstaan of loop terug de andere kant op (ook als dat 10 keer moet).

Probeer er ook aan te denken dat je hem met regelmaat bij goed gedrag iets lekkers geeft en wissel dat inderdaad af met ‘n liefkozing.

Kei dapper trouwens dat je zegt: Nee geen snuitje…. Ik pak het zelf aan ik weet nu hoe het moet!!!

Mijn voorstel is ook:

Om Dusty’s energie extra af te voeren en eventjes meer beweging en sociale contacten te krijgen: Laat ons 10 x Dusty ophalen voor een forse ochtendwandeling waar ie lichtelijk toto van terug zal komen. Doe daarna je gebruikelijke dagprogramma met hem en evalueer de resultaten.

5 dagen achtereen ‘s morgens rond 08.00 uur en dan is ie weer thuis rond 10.30 uur. Daarna 2 dagen niet en 1 dag wel tot de kaarten verbruikt zijn.

We evalueren de resultaten en kijken samen verder wat er te doen is.

10 wandelkaarten kan je daarvoor kopen…. € 120,= Kijk daarvoor bij tarieven op de site.

(misschien zelfs niet verkeerd een dag per week hele dag met ons mee, heb je even niet die zorg)

Ik respecteer als je dit te ver vindt gaan en ik ben er niet op uit je geld uit de zak te kloppen!!Hallo Hanneke en Marco en alle kids.

Ik heb veel respect voor jullie omdat je best een en ander te stellen hebt (gehad) met Dusty terwijl je ook nog je gezin hebt. Maar dat respect is er ook omdat je hem niet kwijt wilt en er zelfs alles aan wilt doen betere maatjes met hem te worden. Het is mij een eer jullie daarmee wat te helpen.

Belangrijkste is: met Dusty is op zich echt niks mis mee en jullie zelf hoeven alleen maar een paar dingen te weten en toe te passen.

Laat gisteren maar lekker achter je en pak vanaf vandaag aan wat je aan kunt pakken. Niet alles tegelijk maar, wat je aanpakt, wel consequent.

Jij bent de baas! dat moet Dusty leren en blijven weten.

 • Jij gaat de deur uit en niet hij.
 • Jij gaat de deur in en niet hij.
 • Jij laat hem uit en niet andersom.
 • Jij claimt ruimte die je nodig hebt en niet hij.

Corrigeer direct waar nodig en duidelijk. En dan alleen in zowat dezelfde seconde waarin hij ongewenst gedrag laat zien. Laat het anders maar even voorbijgaan.

 • Blaffen binnen: voor hem staan en tss geven terwijl je je vinger en gezicht dwingend naar hem toe brengt. Niet schreeuwen en niet van een afstand tss geven.
 • Blaffen naar honden: probeer een hond al te zien voor hij hem ziet. Wacht tot Dusty blaffen wil/gaat en grijp direct en duidelijk in met por en tss.
 • Trekken aan de lijn/voor je gaan lopen: tikje tegen de poot en tss evt. met heel klein rukje aan de lijn.
 • Beloon goed gedrag in dezelfde seconde als waar ie het laat zien (met iets kleins maar erg lekkers).
 • Laat het anders achterwege of alleen met vreselijk vriendelijk stemmetje: “goedzooo”

Doe deze oefeningetjes meerdere keren op een dag maar geef Dusty en ook jezelf ook rust en “laat maar even gaan”.  Echter hoe meer je traint hoe beter hij leert en begrijpt.

De berichtruimte hierboven heb ik gemaakt zodat je vlot met vragen en opmerkingen kunt komen. klik op verzenden en het is bij mij.

Vraag altijd wat je wilt en zeg me altijd wat je wilt. Heel veel goeds en we zien elkaar wel weer.

Hartelijke groet,

Jeroen

6 januari 2018

Ochtend: Dusty van huis op gehaald en net als gisteren even geholpen om in de auto te gaan… (terug sprong ie er in alsof ie naar de maan wilde) Naar de Loonse Waard en daar een lintje aan gehaakt waarmee onze Pepper haar kan ophalen mocht ze er vandoor gaan…. (zie filmpje) Nou we hebben wel wat geoefend voor de show maar Dusty bleef keurig bij ons of kwam gemakkelijk weer terug op roepen, handgebaren en fluitsignaal. Die leert supersnel. Gewoon verder los laten lopen. Met de honden er bij gaat het uitstekend en uit niets is op te maken dat hij reserves heeft naar de roedel van deze ochtend: Pepper, Keet, Yip, Misha en Salto… Sterker nog: als het hem niet aanstaat snept ie echt wel van zich af. Ook bij een oefeningetje van mij (even in zijn rug knijpen) haalde hij prima uit.  Hij weet erg goed hoe het allemaal moet.

Dan het blaffen: Ja dat doet ie wel… maar wij bestempelen dat bij de roedel buiten als “aanblaffen” ofwel de roep van “hé speel nou toch met me”.  Op enig moment tijdens haar blafsessie liep (lompe) Keet stevig tegen haar aan en dat stopte het blaffen, maar werkte ook door als een soort (roedel)correctie en Dusty was iets kalmer en “omzichtiger” naar de rest… Prima hoor.

Thuis gekomen met smaak gegeten (150 gram vlees) en het huis verkennen, als ik zit te eten komt ie er bij op de bank alsof die van hem is. Bij van alles wat langs het raam komt slaat ie wel aan maar laat zich supersnel te corrigeren.

Opmerkelijk is dat doorgaans onze honden en met name Pepper al snel willen brommen naar “vreemde” honden en zeker in “hun” huis. Maar daar is op nog geen enkel moment sprake van geweest. Die Dusty ligt kei goed in de groep. Nu komt Dusty even meekijken bij wat ik zit te schrijven haha.

Gaat allemaal goed hier thuis maar hij is wat onrustig (niet op een vervelende manier) en jeukerig…. Kennen jullie dit van hem?

Verdere tekst over de dag onder het beeldmateriaal.

Middag:  Na het rusten en tussendoor wat spelen gaan we weer op pad naar de grote wei… En nog maar net daar gekomen wordt die dappere Dusty alweer stevig benaderd door herder Rocky… Ach ach die Dusty moet wat meemaken hoor hahaha. Maar na even kort piepen van schrik maakt het hem allemaal niks meer uit en gaat hij met alle anderen haar weg. Lekker ravotten maar vooral schuumen langs het hoge water. Halverwege het lange stuk zie ik hem met zijn linker achterpoot trekken en ik heb gekeken wat er was. Maar niets te vinden ook geen doorn of zo. Later nogmaals en dan ook haar vastgepakt om beter te kijken en dat gaf wat boosheid of ‘n soort “angstreactie” beetje piepen en wat van zich “afbijten”. Niets ontdekt maar hij liep ook weer beter en bleek ook niet meer boos op mij gelukkig.

Opnieuw dus een heerlijke lange wandeling met een opnieuw goed luisterende Dusty…. hij is nu hier thuis en rent alle kanten op krabbend met zijn poten en waar mogelijk rollend over de matten en vloer…. Dat laat onze Salto ook vaak zien… Een soort blijheid van “thuis” komen denken wij.

Dusty is een schat en weet goed zich staande te houden in de roedel….. Wat ons betreft is ie vaker welkom ; ). Voor eventuele nieuwe aanvragen is het niet meer nodig om opnieuw in te schrijven. Dan volstaat de dag of data doorgeven en de betaling van de gewenste optie.

Nogmaals dank voor jullie vertrouwen en om 18.30 zal ie weer bij jullie zijn… gegeten en wel.


Zo Dusty, leuk om met je kennis te maken…. Ik wist eerst niet dat je een jongetje was maar dat is nu weer aangepast ……

In elk geval is Dusty welkom in de club en na deze kennismakingswandeling komen we hem zaterdag 6 januari ophalen en we zijn er tegen 08.00 uur.

Middag: Opgehaald bij huis en direct een vrolijke springertje tegen me aan… Inderdaad naar de auto toe niet veel zin om er in te gaan. Met een beetje hulp in de bench gedaan en naar de Loonse Waard. Aan de lange lijn gelaten maar ruimte zat en tegelijk met onze honden sprong hij uit de auto en rende net zo makkelijk met ze mee. Geen blaf of piep gehoord en gelijk alle kanten op rennen en zelfs het water schuwde hij niet. Her en der wat rollen en schuumen en hij blijkt in elk geval een ondernemend kereltje te zijn die echt goed luistert. Ja trekken aan de lijn, dat wel, maar bij wat kleine oefeningetjes liet hij duidelijk merken dat ie weet wat de bedoeling is… hij kan het wel maar doet het net als er in zijn ogen geen reden voor is, de boef.

Echt een heerlijke wandeling gemaakt die halverwege werd onderbroken door de “aanval” van een grote hond. Die kwam een stuk ruwer dan verwacht op Dusty af maar dat baasje en ik hebben die hond verder op afstand gehouden. Dusty was ook eventjes onder de indruk maar gaandeweg ging die hond maar ook Dusty weer ontspannen en liep ieder z’n eigen wandeling. Aan het eind kwam die hond, die naar huis moest met de baasjes, nog even hard naar mij toegerend (ik ken hem heel goed) maar had totaal geen belangstelling meer voor Dusty en die was ook niet meer onder de indruk. We zijn samen weer naar de baasje gelopen en ik ben nog even terug gelopen met wat kleine oefeningetjes om verder te ontdekken hoe Dusty is.

Ook Dusty zat onder de bagger net als alle anderen. Vlak voor het huiswaarts keren Dusty afgespoeld in het Maaswater, en dat leek hem niet te deren. Weer terug bij de auto sprong hij er zelf in. Voor teruggeven nog handdoek droog gemaakt en dit was de kennismaking met De Uitwaaiers.

Op zaterdag 6 januari gaat Dusty met ons mee voor een hele dag en komen we hem rond 08.00 uur ophalen. Tijdstip voor weer naar huis is rond 17.00 uur als dat kan anders hoor ik het wel en brengen we hem later terug. Geen probleem. Nog wel aan de lange lijn voor alle zekerheid maar er zijn geen bijzonderheden te verwachten lijkt me.

Op deze persoonlijke pagina vindt u (met enige regelmaat) informatie en beelden over de wandeling(en ) van Dusty bij de Uitwaaiers. U krijgt ook af en toe een sms of WhatsApp bericht. Ook wordt op deze pagina de aangekochte Dagkaarten afgeschreven zodat u goed kunt volgen hoeveel er nog resten.

Hallo Hanneke,

Dank voor je vertrouwen in De Uitwaaiers. Inmiddels is je betaling bij ons binnen en zijn de algemene voorwaarden en de bevestiging naar je verzonden. Vandaag rond 15.00 uur komen we Dusty ophalen en gaat hij met ons mee voor een kennismakingswandeling. Rond 17.00 uur is ie dan weer terug. Veiligheidshalve aan de lange lijn mee en we kijken hoe het gaat. Op deze pagina kun je vervolgens lezen hoe het is gegaan en komen er mogelijk wat foto’s van zijn ervaringen.

We zullen goed voor haar zorgen en haar “onzekerheden” opvangen.

Onderstaande foto’s worden na de eerste wandeling vervangen door die van Dusty.

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.