uiterst droevige gebeurtenis

Op 1 november, is voor de eerste keer een pup van 4,5 maand bij ons wezen spelen. Vrolijk, actief en voor niemand bang. Het feestbeest van de dag. Niets aan de hand, heerlijke dag.

Verschrikkelijk, maar ’s avonds kregen we bericht dat het hondje was overleden. Mogelijk een epileptische aanval. Het eten van giftige paddenstoel, werd als eventuele¬†oorzaak genoemd.

We hebben op ons veld direct gezocht en op een enkele plek inderdaad wat paddenstoelen ontdekt. Met respect voor de baasjes maar er is geen autopsie gepleegd, dus kan nooit worden herleid waar het precies aan is overleden. Derhalve is niet zomaar te zeggen of het overlijden het gevolg is van verblijven op ons veld.

Een ander echtpaar geeft op basis van aannames ons de schuld van het overlijden, en heeft hun hond teruggetrokken uit onze service. Het leek ons goed u deze gebeurtenis te melden omdat dergelijke nieuwtjes razendsnel een eigen leven gaan leiden.

Vanzelfsprekend hebben wij ons hele veld gecontroleerd en vrij gemaakt van paddenstoelen, we blijven dit dagelijks doen. Alle jaren werken we met honderden honden, en niet eerder is ons iets dergelijks gebeurd, gelukkig.

Rest ons nog u te waarschuwen om uiterst voorzichtig te zijn met paddenstoelen, die op vele plaatsen in grote getalen te vinden zijn.

De verdrietige baasjes proberen we zo goed mogelijk tot steun te zijn. Hoe wrang ook: er is wel een filmpje dat het beestje een feestelijke dag heeft beleefd, daar ook hebben de baasjes steun aan.