DoedelSpike1250

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.


10 x “WANDEL2” (16-05-2019) afgeschreven op: 16-05 / 17-05 / 20-05 / 21-05 / 22-05 / 23-05 / 24-05 / 27-05 / 28-05 /30-05 |10| 31-05/ 03-06 / 04-06 / 05-06 / 06-06 / 11-06 / 12-06 / 13-06 / 

(als alleen Doedel mee gaat wordt ‘n “halve” WANDEL 2 afgeschreven)

10 dagkaarten gekocht afgeschreven op: 24-4 /25-4 /26-4 / 27-04 /28-04 /29-04 /30-04 /1-05 / 2-5 /

 16 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

Spike was wat rustiger en ging wat vaker liggen. Deed overigens wel leuk mee hoor.

15 april

Geen verslag helaas.

12 april

Ciska, Pip, Börner…. Ongeleide projectielen en heerlijke speelmaatjes voor en met alle anderen… Runa doet al erg goed mee gelukkig maar moet een enkele keer tegen teveel “geweld” beschermd worden.. Doedel en Spike zijn zo als ze samen zijn en doen overal tussendoor hun eigen ding maar houden wel alles in de gaten en maken kleine uitstapjes door zich met de rest te bemoeien…

En Ketske is de rust zelve en laat wel van zich horen als er een te opdringerig wordt. Vandaag hebben we ook de hele meute van een kong met smeerkaas en leverworst er is gepresenteerd. Geweldig hoe je dan gedragsverandering ziet bij elk dier. In positieve zin hoor…

 

Aankoop 10 “WANDEL2”.

11 april

Helaas weer geen verslag van een leuke dag…

10 april

Opnieuw opvallende 2 aan 2 ravot partijen, echt heel leuk.  Ook de honden die thuis waren door de dag heen aardig in de weer geweest. 

9 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

8 april

Oeps geen verslag van toch lekkere dag.. door een samenloop van omstandigheden waren de twee even aan de knok… Er kwam bezoek met extra hond…

5 april

Heerlijk uitgewaaid en bezig geweest in de grote wei… Ietsje korter dan gebruikelijk maar in het geheel niks te kort gekomen.

4 april

Helaas geen verslag van toch ‘n heerlijke dag.  Soms is dat door druk ander gedoe zo. Bijzonderheden worden echter altijd per app gemeld indien van toepassing.

3 april

Spike gaat niet mee met de grote uitlaat wel gewoon mee naar huis en bij ons rustiger bewegen en ook lekker buiten zijn. Als het anders moet horen we het wel. 

 

2 april

Rauzen met stokken en duikbootachtige taferelen… Soms lomp soms iets minder lomp… Maar alles in goed geblaf.

1 april

Oeps geen verslag van toch wel ‘n heerlijke wandeling…

 

30 en 31 maart

De dames mogen een nachtje blijven dus pyjamaparty na een dag flink huppelen…. Heerlijke wandeling en voor de rest lekker in de zon en af en toe een aanval op iets wat er ook loopt… Vannacht prima gegaan als gebruikelijk en samen op de dikke mat in slaap gevallen. De ochtend al vroeg ballen rapen door Spike en ja hoor al snel ‘n smoel vol…. Uiterwaarden uitgebreid besnuffeld en eenmaal weer thuis de aanval geopend op de etensbak.

Misha laat zich soms wat domineren door de twee kameraadjes maar daar helpen we Misha bij… 

 

29 maart

Zwemmen, rennen, ravotten zou het niet saai worden voor ze… Uiterwaarden, uitlaatveldjes, thuisterrein overal in beweging… Niet alleen beweging maar ook het lijfelijke gestoei met elkaar waarbij ze heel veel leren van en met elkaar.

28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

27 maart

Vandaag heel de dag bij ons.  Al was dat niet de bedoeling… Ze hebben schik gehad en daar gaat het om.

26 maart

Weer een doggydag met wat daar zoal bij hoort… aan collegiaal gestoei, graverij en rensport.

25 maart

geen verslag maar wel een heerlijke dag.

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden. En natuurlijk weer het gebruikelijke stokkenspel, favoriet bij met name de boxers.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen wewel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

 

20 maart

De uiterwaarden als een groot zwembad… alle honden poedelen en thuis tijdens ravot uren weer droog gespeeld… wat ‘n heerlijk stel zo zeg… Pup Tess, die de grootste er uit zoekt om tegen de vlakte de dwingen, Raisa die met haar snuit net zo lang tegen een hek sluiting aandrukt tot het open gaat, Ciska die als een stoomgemaal non stop op alles af duikt wat ook maar van plan is te gaan bewegen en zo zijn er 100 leukigheidjes op een dag… Wat ‘n vak.19 maart

Laatste kaart vorige reeks

18 maart

Heerlijke dag met vreselijk hoog water in de polder…. Voordeel daarvan is dan dat alle diertjes zoals muizen en mollen omhoog gestuwd worden… Vluchtend voor hoog water worden ze dan wel speelbal van gravende honden…. Zielig? Ach als de honden ze niet pakken doen de roofvolgels dat wel… ook die zijn rijkelijk ter plaatse. Mooi weer dus ook hier op het terrein lekker aan het stoeien en zelfs zonnen geweest.

16 maart

Aankoop 10 WANDEL2.

 

15 maart

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

 

14 maart

Geen verslag van een vreselijk natte maar heerlijke dag…

12 maart

Dag met ‘n deukje… De (honden) natuur is zo vreselijk sterk. Een net gecastreerd reutje breekt door alles, houten hek en stalen gaaspanelen heen naar ‘n loops teefje. We zijn er de hele dag bij, separeren in diverse rennen, zorgen voor de hele dag toezicht en op ‘n moment van even naar toilet gaat het mis.
De twee zitten even aan elkaar vast… Het mag niet gebeuren en dan toch. We blijven nauw betrokken bij de evt. nazorg en scherpen mogelijk het beleid nog wat aan. Met de betreffende baasjes zijn we in goed contact.

 

11 maart

Ollie had een zware dag. Loops teefje en nog ‘n sexy labrador meisje waar ook nog ‘n lekker geurtje aan hing. Ollie bleef snuffelen en aan plasjes likken en probeerde steeds op Pip te springen maar gelukkig beet ze van zich af.

Koos was ook wel heel erg bezig maar die is net geholpen en zijn geest en lijf moeten zich daar nog op instellen. Koos bleef wel erg veel plassen overal.

Maar iedereen in de roedel is lekker in de weer geweest waarbij alleen Runa wat rustiger is gehouden en wat korter maar vaker er uit.

Dusty was wat rustig en Doedel en Spike wisten blijkbaar dat het stormde….

 

9 maart / 10 maart

De dames komen vandaag en zijn morgen na de ochtendwandeling weer thuis…. Ze hebben het erg goed gedaan ook in de nacht. Gezamenlijk op hun kussen geslapen wat ze soms op Salto moesten veroveren.

8 maart

We hebben ze nog mee naar huis genomen voor extra binding… En dat lukte… Maar ook zijn ze nog uitgebreid met de anderen bezig geweest…. Gaat niet altijd van hun uit maar ze antwoorden steeds meer.

 

7 maart

Regen en wind deert dat hele spul echt niet hoor ons ook niet maar ja uitgedost als regenpak kunnen we heel wat aan natuurlijk… Ik geloof dat iedereen wel filmpjes heeft gekregen dus veel meer woorden voor vandaag zijn niet echt nodig.

5 maart

Geen verslag.

Aangekocht 10 “WANDEL”2.

4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest met bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het nog.

 

28 februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren. 

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.

27 februari

Heerlijk weer en fantastische wandeling en zwempartij….. Nog even mee naar huis geweest en verder gegaan met elkaar opvreten….

26 februari

Mooie wandeling en fijne dag maar verder geen verslag.

25 februari

Wat een heerlijke dag weer en lekker er op uit geweest met twee groepen, en de uiterwaarden feestjes met zwemmen en ravotten op het thuis terrein nog even aangevuld met het nodige stoeiwerk… De hond moe? Wij weten waardoor dat komt…

22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt. Spike was ook nog door de bagger gegaan….

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

 

19 februari

Monty, Saar, Doedel en Spike, Koos, zwarte Pip, Amy, Runa, Börner en de 3 eigen beestjes in groep gesplitst…. Uitwaaien, uitzwemmen en onafgebroken ravotten op het thuisterrein…

Koos die bijna sneller zwemt dan ie loopt, Runa die steeds speels wegkruipt achter de bank om onbereikbaar te zijn voor de rest, zwarte Pip en Saar die elkaar non stop “naar het leven staan”…. Heel wat te beleven… zo en dan heb ik Amy het tafelhondje nog niet eens genoemd (kruipt steeds op tafel net als Börner en onze Misha).

18 februari

Tja en dan lijkt het hoog zomer omdat ze allemaal het water in zijn geweest dus drijfnat weer thuis komen. No problem, we hebben onze onvolprezen waterblazer… >klik voor filmpje< in een paar minuten een droge schone hond… Even wennen voor de honden, even zorgvuldig leren gebruiken door de baasjes en het wordt een feest.

Aankoop 10 “WANDEL2”

 

17 februari

Lekker vroeg uitgewaaid met een kleine weekend-roedel. Heerlijk in het water en rondschuumen in de grote wei. Het werkt goed om Spike wat lager te houden in de roedel omdat ze al heel snel voordringt en sneppig wordt naar de anderen. Ze krijgt als laatste eten, we duwen haar weg als ze voordringt en negeren wat vaker, van haar uitgaand, verzoek om contact.  Ze weet het goed, reageert er heel mooi op en het heeft positief effect op Doedel die soms wat makkelijker initiatief neemt of naar ons toe komt.

De avond en nacht erg goed gegaan…. Nog laat er uit geweest en toch binnen geplast… We kunnen het niet herleiden… Volgende pyjamaparty zullen beter opletten en… er zijn ergere dingen hoor… 

16 februari

Heerlijke Lentedag opnieuw en de dames hebben zich keurig gedragen. Spike is lager geplaatst vandaag omdat ze soms te ver gaat. Ze snapt het goed en op ‘n paar kleine correcties na hebben beiden zich goed gedragen en heerlijk bezig geweest ook hier thuis.

We gaan straks eens kijken wat de nacht brengt…

 

15 februari

De Lente viel ons aan vandaag… wauw… En dat dan vooral ook de honden in de zon gaan liggen en zitten maakt het extra heerlijk om er bij te zijn…

Er was ook even ruzie hier bij huis en wel veroorzaakt door mij zelf (Jeroen). Leuk om even uit te leggen.

We moeten namelijk altijd zorgen dat WIJ de baas zijn, WIJ moeten de leiders zijn als ze bij ons vertoeven. Dat betekent o.a. dat je elke hond die je claimt, voldoende moet afwijzen anders denkt ie dat hij onder je komt en dus boven de rest staat… Dan is er weinig meer nodig om strijd te krijgen.

Ik had net een van de honden door te lang en te stevig knuffelen die kans gegeven… Foutje dus…  maar we corrigeren snel als er ‘n rel is en zoveel gebeurd er niet.

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

 

11 februari

Leuk dagje weer hoor zo met alle beestjes… smelt momentjes als Rocky met pup Tess speelt, Ollie met pup Tess speelt, Misha met de vandaag jarige Ollie ravot, witte Pip met iedereen die maar iets beweegt aan de gang wilt en tussentijds nog ff ‘n klomp molesteert…. Sammy maar ook wel Dusty wat meer uit hun schulpje kruipen, mogelijk door de herinrichting van onze speelplaats. Rest eigenlijk nog Runa die fors aan het stoeien gaat met Misha en dat pleit heel erg voor Runa…. Wie ik niet genoemd heb heeft zich overal wel tussendoor gegooid….

8 februari

Erg waaierig dagje met een hoog ren je rot en ravot gehalte… ook met de pups hier thuis lieten zich niet onberoerd… Her er der wat minder goede ontlasting gezien maar helaas niet gezien welke hond er debet aan was… Kan toch wel ‘n keer gebeuren hoor maar we houden het in de gaten. Zwarte Pip, Tess, Runa, Ciska, Börner en de dames Doedel en Spike…. Beetje rare dag door leveranciers en monteurs waarbij je dan moet improviseren wie de eerste of wie de tweede wandeling en wie blijft thuis… Maar we zijn overtuigd dat ze allemaal hun portie beweging en plezier wel gehad hebben…

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

 

6 februari

Bowdy, Doedel, Spike, Ciska, Börner, Jussi, Ketske en ons eigen trio… Nou dat was dus weer feest voor wie met de wandelingen meegingen en voor enkele thuisblijvers… Het hoofd bestanddeel blijft ravotten en schuumen maar ook heel veel leuke, lieve en ook brutale hondse streken… Des te leuker dat het, soms met wat correctie van ons, allemaal goed gaat en ook nog zonder blafcircus.

 

5 februari

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

1 februari

Schuumen in de sneeuw… Sommige worden speels en wild en een ander loopt er alleen maar van te eten… Hier op het terrein ook de puppenren er bij open gezet om het spul er maar eens lekker door heen te laten rennen… Sneeuwballen gooien is verwarrend voor de meesten want ineens is die bal weg, ergens onder de sneeuw…

Ontlasting: we komen met regelmaat ontlasting tegen waar van alles in zit aan touw, hout en plastics… Ja het kan ook hier gebeuren of bij de wandeling… Dat is moeilijk te zeggen maar als we het zien wordt er gecorrigeerd.

Boxer pup Ciska heeft vandaag willen helpen met zand strooien…. Pfff wat ‘n bende… Ze heeft beloofd het niet weer te doen, haha…

31 januari

Genoeg hondjes om weer twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

29 januari

In twee rondes op pad met al die schatjes…. Dan kiezen we er bij de tweede ronde voor alle ‘druktemakers” bij elkaar te zetten en dan maak je wat mee hoor… 3 labradors en ‘n Viszla en dan zet je je schrap want dat rent, stormt en stuift alle kanten op…. Maar eerlijk is eerlijk hoor alles wel onder controle en indien nodig gecorrigeerd… Daarna blijkt dan toch dat ze het wel gehad hebben na die uitlaat… het eet en valt in diepe rust… Heerlijk om ze dit te mogen geven.

Bij de eerste ronde overigens is het “geweld” alleen wat minder maar uitwaaien doen ze volop….

Opmerkelijk en ook komisch detail van vandaag: zwarte Pip zakte door het ijs… Ze rende naar het water zoals de meesten altijd wel doen, maar zag niet dat er ‘n dun laagje ijs op zat…. Ging kopje onder (ook dat gebeurd vaker) schrok zich een echte Labrador, schudde zich stevig uit en ging verder alsof er niets gebeurd was.

 

28 januari

Lekker dagje zo weer met onze eigen vierpotertjes en: Monty, Sammy, Börner, Koos, Ollie en boxer duo Doedel en Spike. De wandelingen en ravotten op het thuis terrein doet wel wat met ze… Moe en uitgeteld op sommige momenten… Maar als het er op aan komt zijn ze snel weer opgestart. Ons beleid is dat er altijd een van ons bij de honden moet zijn als ze loslopen met de groep… Er kan altijd een beestje zijn die iets te ver gaat in zijn plannen en dan corrigeren we altijd en ook direct, zo ook met bvb. blaffen, dat pakken we direct aan als het zomaar of uit opwinding is. De trainingsdisk is ons dagelijkse gereedschap.

25 januari

Bericht al per App.

24 januari

Flo, Doedel, Spike, Sjors, Börner, Ketske, Koos, Misha, Ricky en Salto… Nou ja wandelen en jagen in de sneeuw natuurlijk maar dan thuis…. Flo ligt op de grond uit de waterbak te drinken, Sjors maakt buiten rare herrie en blijkt omhoog te willen klimmen naar ontdooiend vlees voor de hondjes, Ketske draait zich op z’n rug als we hem vermanend toespreken, Koos jaagt iedereen door de tuin en glipt stiekem achter een plek waar de rest niet bij kan komen (behalve Sjors) Spike maar ook Doedel doen zo hun eigen ding en haken aan bij interessante situaties, Börner ligt tijdens ons eten achter een hekje waar hij steevast zijn kop op legt en strak naar ons bord blijft loeren… en ons eigen trio zoekt zo per dag een favoriete gast uit om mee te klooien… Tja, uitwaaien gaat verder dan alleen de uiterwaarden…

23 januari

Extra opvangdagje voor de dames… (per Tikkie voldaan). Op de foto: Sneeuwstorm…

 

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

19 januari

10 “WANDEL2” aangekocht.

18 januari

De dames waren het vandaag weer goed eens en hadden voornamelijk met elkaar te maken in het frisse ochtendgloren… Meer dan her en der ‘n toevallig contact was er niet bij… maar dat was bij allemaal wel ‘n beetje zo. Bij het eten weet Spike al dat ze Doedel met rust moet laten en Doedel weet dat ook waardoor ze rustiger eet.

17 januari

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manouvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

15 januari

Als een paar vrolijke gezusters lekker aan de wandel en bij thuiskomst ‘n lekker hapje…… Doedel laat snel het lekkers afpakken door Spike maar toen waren wij er ook nog… Met de trainigsdisk supersnel gecorrigeerd, en nu weet ze het…. Niets van mineur gemerkt…  Geen foto.

14 januari

Doedel, Spike, Monty, witte Pip, Hachi, Koos, Ollie en Dusty… en dan ter plaatse nog ‘n paar en ons eigen trio. Dus het was weer ‘n feest… Party time in optima forma door de onwaarschijnlijke ravot en ren partijen enerzijds maar anderzijds ook de kleine lieve interacties tussen enkelen in en om huis en tuin…

Het is zo mooi als je ziet hoe corrigeren uiteindelijk werkt. Moet je de ene week ‘n iets te brutale enthousiasteling ‘n stapje terug zetten in de roedel, zie je het behaalde resultaat als die lieverd er weer is… Fantastisch. Onze foto’s en filmpjes laten niet altijd iedereen zien, maar moe en voldaan worden ze niet door in de kooi te liggen…11 januari

Waai er eens uit met Ketske, zwarte Pip, Zora, de wolfshonden, Ciska, Hachi, Jussi, Doedel en Spike en ons eigen trio… Later ook Börner…

Pip was vervelend tegen Ciska en mogelijk door jaloezie… Wat herhaalde correctie op juiste moment hielp goed. Wel een plekje lager in de roedel gezet. Pip is gek op waterstraal en probeert daarin te happen…

Doedel en Spike… Die wilden steeds de stoeiende honden dwarsbomen… Doedel begint dan en Spike volgt… Simpelweg op tijd zelf corrigeren helpt goed…

Hachi lekker gestoeid en gerent met Jack… Heerlijk was dat om te zien… Hachi doet het zo goed…

Ciska lekker gespeeld en lopen rennen… Was terughoudend begin van de dag, zelfs wat bangig maar door wat extra aandacht en motivering was dat al snel veel beter, zelf bij regelmatig vuurwerk geknal was ze steeds sneller rustig maar in elk geval komt ze bij noemen van haar naam snel naar ons toe als er knal is.

Zora wat ruw in begin naar Ciska maar werd al snel beter… Zora is niet weggerend voor de wolfshonden en ze heeft haar eten in een adem op gemaakt.

Börner zoals gebruikelijk klooien en ravotten met al wat wil en met name met Ricky en ook Zora…

Jussie in het geheel geen zieke indruk en deed tussen de roedel door steeds heerlijk zijn eigen ding… Zat wel weer op de bank bij het ophalen en dat is toch wel een teken…

Tussen alle bedrijvigheid door kraakte Ciska als ‘n echt brutaaltje steeds mijn rolstoel… 

10 januari

Sjors die in de buitenruimte op schoot springt, Ketske die met een bal in de bek loopt te parderen en een rijtje wachtende honden op het moment van uitwaaien…. Een ander deel staat op film waarbij Pip zich uit de naad rent, Ricky de graafplek van Hachi slinks overneemt maar kort daarna net zo snel weer afstaat aan die grote herder haha… Flo heeft ook iets van zoek het maar uit en Doedel en Spike zonderden zich af voor ‘n eigen projectje…

8 januari

Die twee kunnen er ook wat van hoor… Kei hard rennen en flink klooien met de overige beestenbende…  Dan weer gaan ze zo hun eigen weg maar wel goed de boel in de gaten houden.. Als er wat is zijn ze er bij…

foto/film geen.

7 januari

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.4 januari

Ciska is er gelukkig weer bij na de vlucht voor het schrikken van vuurwerk… Dan is het lekker toch royaal te kunnen uitwaaien met n bekende de roedel… Maar ook Flo is weer van de partij na herstellen van een bijtwond ergens in Bergharen opgelopen…

Zo zie je maar dat er toch van alles op de loer ligt… Je merkt daarna niet zelden “iets” aan de honden maar die “gedragsverandering” is doorgaans ook maar heel tijdelijk, en gelukkig mogen wij dan helpen weer wat vertrouwen en binding te krijgen…

In geval van Ciska doen we expres wat meer onverwachte herrie maken of met dozen gooien en bij Flo hebben we de wat pittiger stoei momenten met andere honden nog meer dan anders laten lekker laten gebeuren. We lezen dan al snel aan de hond of er ‘n trauma zit…. In het verleden ook bij onze eigen honden datgene waar ze bang voor zijn juist opzoeken of veroorzaken.

Echter de honden zullen altijd weten dat we bij ze zijn en ze onvoorwaardelijk helpen als ze “daarom vragen”.

3 januari 2019

Börner, Doedel, Ketske, Spike, Koos, Yip, witte Pip, zwarte Pip, Hachi, Misha, Salto en Ricky is de roedel groot genoeg om in twee groepen uit te laten…

Het tweede deel verschiet al flink wat van hun kruid rond de thuisbasis en de thuiskomers gaan dat ook nog eens dunnetjes overdoen… Met enige regelmaat zie je dan toch honden echt moe worden en ‘n enkeling houdt het voor gelopen en zondert zich af…

Reuen doen ook vandaag wel heel erg reuïg en dat is niet altijd leuk voor de reuen onderling maar zeker ook niet voor de onschuldig kijkende teefjes… Het is soms net de mensen wereld…

Iedereen van de roedel heeft zo ‘n eigen aparte manier om op te vallen en dat verhoogd onze pret enorm…

In het kort o.a: zwarte Pip en de waterbak vullen en omgooien, Börner en z’n onmetelijk geknuffel met o.a. Ricky en witte Pip, Koos met z’n energieke dansjes bij het hek, Doedel en Spike met hun nieuwsgierige fratsen enz…

Spijkers op laag water zoeken….

31 december / 1 januari

Doedel en Spike in opvang loge. Kaarten afgeschreven t/m 1 jan. Lekker dagje zo met z’n allen en eigenlijk ben je al aardig op de hoogte… Naast het buiten wandelen en bewegen ook binnen leuk momenten vooral als beide strak tegen je aan of zelfs op je komen zitten….

We zijn de oudejaarsavond goed doorgekomen… Geen last van vuurwerk of er in elk geval aan gewend, lekker chill bij elkaar de avond doorgebracht met af en toe naar buiten in en om het buitenverblijf met minstens 1 baasje er bij…

En dan vannacht na de meeste knallen nog ff er uit en dan in diepe rust tot vanochtend…. Grappig is dat zodra ik ga zitten op bank of grond komen ze beiden tegen me aanhangen… Soms ploffen ze zelfs op schoot… heerlijk die twee.

Op de foto een zooitje ongeregeld na oud en nieuw party haha…28 december

Heerlijk weer zo samen op pad waarbij Spike lekker heeft lopen rennen met Skip…. Het hele spul is uitgebreid aan de stoei geweest want alles viel zo’n beetje opgestapeld in slaap.

Lekker rennen, ravotten en ontdekken is altijd weer een feestje voor elke hond… Onvoorstelbare energie delen met  de rest is om zelf moe van te worden maar elke hond mocht het willen… En dan ineens is er Skip… die heeft streken waar Ciska niet op gerekend had met al haar enthousiasme en nu leverde haar dat een bijt in haar lip op (paar veegjes bloed maar dat was het dan ook)….. Er was geen aanwijsbare aanleiding voor en mogelijk alleen te dicht bij Skip… Is op zich zelf niet echt een zwaar vergrijp vinden wij maar wel over de grens dus we hebben Skip fors aangepakt.

Fors aanpakken is voor ons in dit geval ingrijpen zoals ouders het in het nest doen bij puppy’s die te ver gaan: stevig  bij nekvel pakken en krachtig tegen de grond, net zo lang “onderdrukken” tot de hond begrijpt dat ie te ver ging en ontspant. Langzaam overgaan in aaien en vriendelijkheid laat Skip dan gelijk zien dat we hem goed gezind zijn…

Wondjes komen wel eens voor bij spel of ‘n aanvaring om iets, maar zomaar van zich af bijten gaat te ver. Skip is geen verkeerde hond maar eerder een onbegrepen beestje. Hij weet ook dat we stevige vinger aan de pols houden want hij heeft naar anderen wel vaker wat dreigende tandjes.

Even later rent het hier door de hut en tuin alsof ze al dagen een feestje aan het vieren zijn. Dus er is in elk geval geen vijandschap.

Alle kaarten tot en met 1 januari voldaan. Doedel en Spike vanaf donderdag 3 januari weer samen mee op “WANDEL”2.

 27 december

geen verslag

26 december

Nou de Kerstviering is voor de dames goed verlopen hoor…Heerlijk ge-uiterwaard en ook hier thuis nog het nodige geklooid en geknuffeld… Tijdje apart bij ze gezeten voor wat extra binding en ‘n oefeningetje met “baknijd”…  Heerlijk is het en wat gisteren geïnvesteerd is bij “wat knokwerk” heeft zich vandaag al uitbetaald in elkaar respecteren.. Wauw die meiden leren ook snel hoor.25 december

Doedel & Spike… toch maar mooi weer mee zo samen… Heerlijke wandeling waarbij echter een van de Kerstgedachten even verdween bij Ricky en Spike… Om onbekende redenen vlogen die elkaar stevig in de vacht, waarna de rest van de roedel ook even los ging op het  “Kerstgevecht” .  Al snel was dat leed al weer geleden (koppen zitten er nog op) en bleef er nog maar een Kerstgedachte over bij het spul: Eten….Nou dat hebben we thuis dan ook maar gedaan… De rust is weergekeerd in huize hondenhok.24 december

Vechten in het hondenhok… Nou klinkt erger dan het is hoor, wees maar gerust.

Als een pup of jonge hond zich onbeholpen druk maakt om een oudere hond mee te krijgen in zijn spel dan hebben de meeste honden daar echt geen zin in… Er wordt gegromd naar de druktemaker om op afstand te blijven maar meer dan eens gaat de pup door… Ja luister eens: IK wil spelen dus jullie MOETEN meedoen. Dan zal de oudere hond harder gaan grommen en zelf flink sneppen naar de pup… Dat snapt elke pup dus die houdt het vroeg of laat voor gezien en druipt, vaak nog wel onder protest, af. Een enkele keer wordt de pup wat harder geraakt…. Maar die kan heel wat hebben hoor.

Het moment van afdruipen is meestal een ommekeer in de acceptatie de van de pup. Afdruipen is respect tonen en dat is het enige wat de oudere hond vraagt. Vanaf nu kan er gespeeld worden en heeft de pup geleerd hoe hij dat later ook moet doen naar dan weer pups.

Grommen, blaffen, sneppen en dreigen zijn allemaal hulpmiddelen om elkaar te corrigeren of te waarschuwen. Hoewel het soms moeilijk is je er niet mee te bemoeien moet je echt proberen om het de honden zelf te laten regelen… Maar goed, soms moet je ingrijpen, doe dit alleen niet te snel en ook niet met een hoop geschreeuw.

bvb. Spike werd thuis behoorlijk lastiggevallen door de energieke pup/puber Koos… Op enig moment haalt Spike fors uit met harde grom en flinke snep richting Koos… Dat was voldoende en Koos toonde respect…

Maar bvb. ook in andere situaties komt het voor: Ketske bleef bij de wandeling hard blaffen naar Hachi… Hachi trekt zich er weinig van aan maar is al wel een plan aan het bedenken om Ketske hierop te corrigeren. Dus Ketske is een keer aan de beurt… Prima!

Fantastisch om al dit soort processen te volgen…

Op het filmpje maakt Misha duidelijk naar Koos dat ie niet van dat “puppengedoe” gediend is…. 21 december

Oh… ik zie alleen trefwoorden staan haha. Dus was inderdaad nog niet bijgewerkt.

Doedel en Spike… heerlijk los voor Spike… dat deed haar goed en ze hoefde niet aangelijnd… Lekker met de rest mee rennen en je merkt toch ook aan Doedel dat ze losser geworden is en makkelijk ook met anderen omgaat. Ze is niet te gek aan het rennen geweest …. Was fijn haar er weer bij te hebben en ook voor mij hier thuis.

Hier thuis wilt Spike nog wel ff bazinnetje zijn en gromt zelf een beetje Misha weg maar dat is verder snel door hen zelf geregeld… Spike wilt ook wel graag met Ricky dus daar groeit wel iets moois tussen die twee.20 december

Jussi en Ricky hebben het heel goed gedaan en na het vorige conflict elkaar in hun waarde gelaten… Honden lossen het vaak zelf wel op en de situatie van vorige keer (na ‘n conflict Jussi wondjes aan oor, en later bleek dat ook bij Ricky)

Hachi blafte de wolfshonden weg dus die snappen nu ook dat ze niet de baas zijn over Hachi…

Pip en Koos en later ook Börner, hebben zich tussen de wandelingen door, een groot deel van de dag, vermaakt met een lege doos… in stukken scheuren en steeds weer met ‘n ander stukje er vandoor gaan met anderen achter je aan….

Doedel is steeds onder de indruk van wat de andere honden zoal met elkaar uitvreten… Dat gaat soms met ‘n hoop gegrom gepaard en worden er lippen getrokken… Maar dat is precies zoals het hoort en als mensen zich er maar niet mee bemoeien komt dat wel goed…

18 december

Leuke roedel vandaag weer… ‘n deel is al heel wat kruit verschoten voor de wandeling maar ‘s middags is dat nog veel meer het geval… We houden een of twee honden thuis waar we wat “bindings” activiteit mee doen… Lekker 1 op 1 de tijd nemen om met elkaar bezig te zijn zonder bemoeienis van andere honden.

In de uiterwaarden vliegt het hele afstanden achter elkaar aan en wordt er druk met de neus gewerkt op sporen van loslopend wild…

Doedel schrok zich kapot van een metalen koker die omviel… Net op moment dat ik wilde aanpappen speerde ze weg…. Maar even later kwam ze toch weer bij me flemen…

17 december

Met de wandeling heerlijk meegedaan en bij thuiskomst weer wat aan binding gewerkt… Ze doet het goed en is ‘n makkelijke lieverd.14 december

Spike en Doedel zijn samen met Ciska uit geweest… heerlijk gewandeld en soms los… Ciska is een drukte maker die graag met Doedel en Spike wilden spelen… Daaraan gaven de dames maar weinig gehoor haha.13 december

Ricky met Jussi aan de knok om een ganzenveer…. Tja een van de twee zal voortaan de ander wel respecteren… We weten nog niet wie maar ze zijn beiden niet bang. Nu net horen we dat Jussi gewond is. Hoop niet erg en helaas komt er soms een “gewonde” uit de strijd. Waar we kunnen zullen we dat voorkomen…

Doedel en Hachi… normaal gesproken wat terughoudend en zelfs wat bangig voor de wolfshonden liepen er nu gewoon naar toe. De rest van de dag was het weer party time bij de uiterwaarden en in en om huis… Monty is aangepakt door Börner en meerdere honden hadden vandaag moeite met de van nature meegekregen “drijflust” van bordercollie Monty. We zullen daar wat meer op letten en hem af en toe een aanvullende taak geven.

Nog een keer bij de middagwandeling knok om die veer… Deze keer was Ricky de verdediger en dus aanvaller… Geen gewonden en dat is ook lang niet altijd bij dit soort “conflictjes”

Doedel is wat meer onderhoudend benaderd door Jeroen om de binding te versterken… Datgaat goed en een van de trucs is Doedel met een hapje eten zelf uit de auto leiden. Daaraast is stem en bewegingskalmte ‘n goede methode.

Sjors, Pip en Koos af en toe aangevuld met Ricky was weer een bruisend kluppie…

11 december

Doedel, Koos, zwarte Pip, Saartje en ons huistrio samen met Ketske en de wolfshonden banjeren door de uiterwaarden…. Doedel… om de dooie dood niet bang voor die wolfshonden, sterker nog hij jaagt er een weg als die te dicht bij haar maatje Ricky komt…. Pip en Saartje nauwelijks uit elkaar te houden gaan er met elkaar aardig tegen aan en dat begint al als ze hier nog op het terrein zijn, kleine Koos overigens er tussendoor zoals gebruikelijk. Jagen en het water in wat inmiddels al met 1,5 meter gestegen is…

Let op wat je hond eet want bij een kwam er een klein stuk gevreten kerststukje mee met de ontlasting… Je kunt je hond hier goed op trainen… Vriendjes met Doedel worden is voor mij wat moeilijker dan voor Margot die steeds met haar wandelt… Maar veel liefde van een hond gaat via iets lekkers dus dat heeft vandaag duidelijk resultaat opgeleverd…

Börner die grote komt er ‘s middags altijd bij en zoekt dan eerst Ricky op maar als dat geen resultaat geeft is de rest ook goed…

Gewoon een niet te druk dagje met gezellige uitwaaiers…

Binding met Doedel..

… Ik wil meer binding met Doedel krijgen en deels lukt dat al aardig als ze eenmaal binnen is… Buiten, bvb. als ze terug komt van de wandeling,  loopt ze eerder weg van mij en keert zich naar Margot… Op zich prima, maar ik wil meer binding om o.a. weg lopen te voorkomen. Ik wil Doedel eten geven als ze terug komt van de wandeling. Ik wil je vragen daarmee in te stemmen. Ze krijgt dan vlees. Ik weet dat jij ze eten geeft in alle vroegte en dat is verder geen punt, maar als jij iets minder geeft en ik een handje vlees dat gaat dat goed werken… 

Op de foto twee Labradors die graag wilden kijken wat er allemaal in die kast lag…10 december

Doedel onwijs met Ricky aan de gang…  rennen en elkaar uitdagen… Wat is dat toch leuk.  De rest is ook aardig in de weer geweest waarbij die grote stoere Hachi toch wel onder de indruk was van de twee imponerende wolfshonden Kaya en Chacka…. Ollie is heerlijk en doet goed mee met de rest maar heeft zo ook zijn wat bange momentjes… vaak is een aai of aandacht dan de oplossing. Sjors en Sammy hebben naast eindeloos speel plezier veel last van hun hormoontjes…

Vooral als spetter Pip in de buurt is… Koos is lijkt het wel een soort vliegende kiep omdat hij zich overal laat zien waar wat te beleven valt, en is er niets dan start hij wel een “knokploeg” op…. Van het kijken en er bij zijn alleen al zijn we zelf redelijk moe geworden… Maar een feestje was het weer…

7 december

Ach heerlijk met die twee apart aan de wandel geweest en dan zijn het zulke zuivere maatjes… Spike wel af en toe even aan de lijn want die kan ook aardig doorgaan….5 december

geen verslag

4 december 2018

Aardig wandelfeestje met flinke roedel en voor ‘n deel door aardig wat bagger… Wat niet mee kon of later kwam heeft zich in en om ons huis daverend vermaakt… Het rent dwars door elkaar heen, valt bovenop elkaar en jaagt met enige regelmaat elkaar de speelse stuipen op het lijf… De verplichte rust momenten kunnen wij ze gelukkig geven maar vragen ons wel af hoe dat in de natuur gaat….

Ach en Doedeltje dan toch weer….  Dikke mik vandaag met Jeroen….

3 december 2018

Hatchi heeft ‘n volwaardige sparringpartner gevonden in Jack… zie het filmje. De rest gaat zo zijn eigen gang maar kijkt wel vol bewondering naar het tafereel der grote honden…

Zoals zo vaak is er na eten en rusten thuis weer een adembenemende voorstelling van alle loslopende viervoeters… Non stop duikt het langs, door en overelkaar heen… Onvermoeibaar, schier aggressief, af en toe een piep en toch met liefde en zorgvuldigheid…30 november 2018

Waterratten of baggeraars… Niet te geloven dat een deel van de roedel met plezier zich laaft aan de baggerplassen in het uitlaat gebied… En waar de een dan nog redelijk beschaafd op poothoogte een ander kleurtje krijgt, denkt de ander dat ie mooier wordt door zich als een wentelteef in modder te dompelen. Geeft niet, wij mensen doen soms ook rare dingen, compleet met plakjes komkommer op de ogen…

Doedel en Spike afzonderlijk de grote wei in samen met Raisa, de Zwitserse Bennerhond. Als Spike los mag gaat Doedel uit haar dak… Kei lief…29 november 2018

Flink roedeltje vandaag dus maar in twee groepen wezen uitwaaien… Wat eerst thuis bleef vermaakte zich met elkaar lichtelijk slopen en in de uiterwaarden was rennen, zwemmen en elkaaar omver lopen wel het feestje van de dag… Ketske, Börner, Sjors, witte Pip, Koos, Monty, Doedel, Raisa, Baily, een paar toevalligheids honden (Megan, Tessa, Sam, Noah) en ons eigen huistrio dus zo’n 72 pootjes… + nog vier van Milo, doof en blind 17 jarig Jack-Russseltje…

Niet iedereen tegelijk er uit of op de foto maar uitgewaaid zijn ze en we…

27 november 2018

Voor Spike is afgesproken dat we voorlopig per keer dat ze mee gaat een “Tikkie”  sturen. (€ 8,40 per keer wandelkaart 2e hond).

Lekker naar het strand…. Althans bij de Loonse Steeg… Laag water dus groot strand maar toch het water in…. Voor de hele club is het jagen geblazen want er zit heus wel konijn… Koos net zo hard mee en omdat het voor hem een nieuw gebied is hebben we een vastloop lijntje aangehaakt, loopt ie weg dan komt ie ergens vast te zitten… Echter al snel kon ie weer los… Thuis een zwarte Pip die loops is maar tussen de wandelingen door heeft ze non-stop gespeeld met Saar, Börner en de rest…. Behalve Koos… want die kan “het” nog…26 november 2018

Als er in mensen termen wordt gerept over “spetter”, “lekker wijf” of zelfs “vui.. sl..” dan weet ik niet hoe dat in honden taal onder “woorden” wordt gebracht maar vooral vandaag leek het hier wel op “de rijdende roedel”…. De een sprong op de en alle anderen op de een… De honden-hormoontjes gierden langs, door en over ons heen…

Middelpunt van dit alles is “witte” Pip zoals die schat door ons wordt genoemd… Al enige tijd geleden loops geweest maar qua geurtjes heeft ze voor de reuen nog steeds alles “aan boord” No Love spray helpt niet, al spuit je het de kerels in hun neus…

Tja de natuur heeft ook bij honden zo z’n aandrang… Vandaag voelden wij ons meer de preutse begeleiders die keer op keer al te verwoede kunstjes wilden afleren, dan volop genietende gastbaasjes… Nou genoten hebben wij toch wel hoor want er viel ook nog veel anders te beleven met het spul…. onder anderen ‘n laat uitwaaiertje met lichtbandjes om…23 november 2018

Doedel wordt zo af en toe wel ‘n beetje pittiger en minder timide naar de rest van het spul… Wauw Doedel gaat goed zo hoor….

21 november 2018

Ik heb begrepen dat aan het eind van deze reeks kaarten ook Spike weer op de “loonlijst” mag…  Dat zal Spike beslist goed doen…. Overigens is het aanbieden van de tweede hond iets goedkoper geworden nl. 30% korting (was 20%). Bij 10 WANDEL-kaarten voor 2 honden komt het op: € 120,= + € 84,= totaal: € 204,=.

Doedel is heerlijk in de weer geweest… Niet alleen in de uiterwaarden maar ook binnen aan de speel geraakt met Misha… Overigen is het gedrag van Doedel bij het naar huis gaan ook wel erg komisch…. ze gaat liggen, kijkt de andere kant op en doet al kronkelend moeite om het aan lijnen te dwarsbomen of ze loopt weg…. Dat doen draken soms haha.

Een dag als vandaag was er ook gisteren maar kan er ook morgen zijn….. Heerlijk met een flinke roedel opstap jagen, spelen, zwemmen en ravotten… De weerslag op dit genieten vindt je dan weer thuis als het spul niet kan wachten met eten maar daarna dan ook tevreden ‘n plek zoekt voor rust en/of wat eigen dingen… De een sjouwt met kleedjes, de ander kruipt achter ‘n gordijn en een is er druk om zich van modder te ontdoen, waar ie zelf graag inrolt… Dagje uitwaaien… zeer de moeite waard..20 november 2018

Doedel afzonderlijk samen met Spike uitgelaten in de uiterwaarden…. Spike wil zo graag vol gas maar moet nog even aan de lijn… Voor Spike nog geen kaarten afgeschreven.

Algemeen: Met ‘n leuke roedel (o.a. Baily, Börner, Monty, Saartje eindelijk weer en Koos) de grote wei in en party time voor al die vierpoters…Graven, jagen, stoeien en hoe koud ook… de Maas in…

Bowdy werd ruw in de flank geraakt en mist daar ‘n plukje haar en Doedel mocht vandaag een aparte ronde maken om eindelijk weer eens (weliswaar aangelijnd) met haar van ‘n operatie herstellende zus uit te waaien.

Enkelen bleven rondom huis om aldaar elkaar lichtelijk te slopen en uitjes op het gras te maken…

Zwarte Pip is deze week een “jonge vrouw” geworden dus die moet ‘n paar weken wat meer bescherming krijgen tegen de natuurlijke instincten van de mannetjes.19 november 2018

Er zijn nu nog extra zorg-dagen voor Jeroen waardoor we soms niet in de gelegenheid zijn de persoonlijke pagina’s bij te werken… Excuses daarvoor. We hopen spoedig dit weer op orde te hebben. 16 november 2018

Doedel lekker in de weer geweest met vandaag als maatje Ciska…. Poeh en Doedel stond ook even bij ‘n bench waar nog een hond aan het eten was…. Er kwam een ander die richting op en daar ging haar lip omhoog met tanden bloot wist die ander: oeps niet dichterbij komen… haha, prachtig.

15 november 2018

Door de situatie van het weglopen gisteren gaan we nog meer binding met Doedel opbouwen… Dus meer knuffelen, er nog meer voor haar zijn en nog beter kijken wat haar beweegt en waar ze feitelijk om vraagt. Dat is een mooi proces.13 november 2018

Geen verslag van deze dag maar Doedel heeft het goed gehad met haar maatjes.12 november 2018  Betaling ontvangen voor 10 wandelkaarten.

Doedel vroeg zich even af of zij die boom had om geknaagd maar na het zien van de Bever sporen en tanden was het duidelijk voor haar….

9 november 2018

En weer ‘n lekker dagje met vriendjes, water, jagen en stokken…

7 november 2018

Dit duo heeft zich vandaag goed kunnen vermaken voornamelijk met elkaar bezig geweest…

6 november 2018

Met Pip, Bowdy en Börner in de roedel is het “tankgeweld” compleet en moet je het jongere spul wat meer bescherming bieden…. Monty en Koos zijn absoluut geen mietjes maar laten we wat korter of minder vaak deel uit maken van die situatie… Oh, ze willen wel maar soms is het net ff te lomp. Ons eigen trio weet het onderhand wel en even geen zin is dan afzonderen.

Even hoesten: onze Misha is bij de dierenarts geweest met ‘n vervelend hoestje… hoestdrankje gehad en het is over… geen kennelhoest… Nu merken we aan wat meer hinden, ook die niet bij ons in service zijn, dat er her en der ook wat kuchjes klinken… Ons punt is… Let even wat op de komende dagen en informeer evt eens bij de dierenarts… soms heerst er iets.5 november 2018

Een leuke roedel waarin Hachi wat gebrom om z’n oren krijgt en daar lak aanheeft, Doedel kijkt wat de anderen doen en als het haar bevalt doet ze mee, Koos, Sjors en Pip steeds vol gas met elkaar in de weer zijn en Sjors net als Sammy erg veel last heeft van hormoontjes richting de teefjes… Ollie lacht zich overal tussendoor en bij elkaar genomen is het hele spul weer aardig uitgewaaid….2 november 2018

Een kluwen honden in actie…. ene moment los van elkaar jagen en schuumen en het andere moment lekker aan de stoei en soms elkaar maatje afpikken…

Ciska ‘n vrolijk brutaaltje en energiek maar ook een Ciska die nog wel een wat kan schrikken van ‘n nieuw geluid… Daar is ze snel weer overheen en als het te dol wordt zoekt ze ‘n plekje voor ‘n paar seconden.

Doedel blijft toenemend een maatje van Ricky worden al heeft ze daar buiten ook wel aandacht voor wat er speelt.31 oktober 2018

Helaas geen verslag van vandaag

30 oktober 2018

De uiterwaarden zijn een soort Efteling lijkt het soms…. de honden rennen, bekijken, zwemmen, graven, jagen en komen met van alles uit de Maas en van het land aanslepen. Is niet altijd even vers of fris en soms amper te tillen (met name na hoogwater) maar ze hebben er dikke pret mee… Favoriet is dan iets in hun bek hebben, er mee gaan spiegelen en dan er vandoor gaan. Soms ook bieden ze het aan bij een van de maatjes. Doorgaans is het ook zo dat ze juist dát ding willen hebben waar een ander mee loopt… net kinderen…

29 oktober 2018

Alles kan wel met elkaar en doet overal aan mee maar er zijn ook wat temperamentvolle exemplaren waar we terdege rekening mee moeten houden… Niet alleen voor de honden onderling maar ook voor ons zelf… Ze lopen je in een onbewaakt moment zo uit je laarzen zonder pardon te zeggen.

Doedel en Bowdy zijn daarin, samen met witte Pip, de koplopers dus met ‘n “kleintje” bvb zoals Koos, moeten we toch wel opletten…. Koos en Sammy waren vandaag de maatjes van de dag.

26 oktober 2018

Ciska en Doedel zijn echt heerlijk en vrijwel continue met elkaar bezig geweest. Doedel had er een enkele keer zat van en liet dat duidelijk horen aan Ciska… Ciska op haar beurt trekt zich daar niet alles van aan dus mag Doedel nog leren dat daar meer voor nodig is. bvb. wanneer Doedel een stok voor zichzelf wilt houden dan komt er niemand in de buurt. Later ging Ciska op de zelfde manier met Ollie aan de stoei…. Doedel is zo heerlijk haar grenzen aan het verleggen.

Monty en Ketske manoeuvreren zich steeds overal tussendoor en bemoeien zich af en toe met de dingen om hen heen. De vrolijke Ollie was naast het schuumen met Ricky een eigen spel aan ‘t spelen…

23 oktober 2018

Heerlijk uitgewaaid met Doedel, Ricky, Flo, Pip, Koos, Bowdy, Misha en Salto aangevuld met Rocky, Ketske en Yip… Opmerkelijk veel stoeien tussen Ricky en Doedel en dat was heel leuk… Evenzo ook Bowdy de aanjager die ook het nodige voorelkaar kreeg… Flo en Koos waren met name thuis flink aan de gang en joegen elkaar door de hele tuin en huis waarbij Koos steeds wegdook achter Blaffo het buitenspeelhok.22 oktober 2018

Dikke pret weer in de wei maar Hachi is vooral met zich zelf bezig… Was wel even onder de indruk van een paar wolfshonden en werd fors aangeblaft door ‘n grote Labrador… Geeft niks is goed voor hem en erg bruikbaar voor socialisatie.. . Ollie en Ricky doken in een vette modderplas en zagen er niet uit en feitelijk de hele roedel van zo’n 16 honden inclusief de dagelijkse gasten ter plaatse, hebben wat aan de muizen stand kunnen wijzigen door fors te graven… Skip doet heerlijk mee en en rent overal op af en heeft vooral buiten veel maatjes…

19 oktober 2018

Wat een dag…. wel aan de wandel maar geen verslag…..16 oktober 2018

Pip met je soms heerlijk onbesuisde tred waarbij je onophoudelijk de omgeving scant of er weer iets is waar je af kunt duiken… De hele club is weer aan het graven geweest af en toe onderbroken met een duik in de Maas… Koos mag nog niet mee tussen al dat geweld maar die dag komt wel steeds dichterbij… Als je zo op ‘n dag bvb. 8 honden in en om het huis hebt zie je de aanvullende waarde van zo’n roedel. Ze moeten eten en daarna altijd rusten… ‘n enkele hond gaat in ‘n bench de rest met elkaar los in ‘n deel van het huis. Vrijwel alle uren dat ze daarna weer los kunnen, weten ze elkaar te vinden en worden er nog aardige partijtjes gestoeid.Nou als Flo er is dan is het voornamelijk Flo en Bowdy…. Dat raust heel de dag door langs, door en over elkaar heen…  Ook lijkt het alsof ze steeds een plannetje maken en dat uitvoeren…. Een feest om ze zo bezig te zien… Vandaag was ook steeds Doedel er bij en ging het vooral over water en stokken… Doedel speelde een stoere rol in dit verhaal.

12 oktober 2018

Doedel beweegt zich wel steeds vrijer in de dagelijkse roedel…. Rust en tijd zijn de sleutelwoorden en je ziet dat ze veel leert van de rest…. De auto in gaan is nog wel een puntje maar ook daar zal de tijd in helen…. Soms vragen we ons af of er iets negatiefs ooit met auto en Doedel is gebeurd… soms ook is een hond zo ie is…

10 oktober 2018

Een tamelijk “woeste” uitlaat ronde waarin ze allemaal met elkaar en hun omgeving hebben lopen rauzen, plonzen en schuumen. Soms je er net zo goed bij kunnen gaan zitten want het rent toch wel met elkaar… Doedel eerst wat onder de indruk van Rocky die soms wat ruw op dingen reageert en verder heeft ze heerlijk meegedaan. Doedel bovendien zo heerlijk enthousiast toen Jeroen thuis kwam….8 oktober 2018

Roedel ‘n beetje opgesplitst vanwege ‘n restje loopsheid… Er volgde een heerlijk wandeling waarbij Sjors als een verzopen katje te voorschijn kwam dus die hebben we op de terugweg maar even lekker warm in een dekbed gerold om wat te drogen.

Doedel is lekker met Flo en de roedel op stap gegaan en hoe goed ze het ook doet… om de auto in te gaan heeft ze het altijd wat moeilijker…


5 oktober 2018

Verdorie wat ‘n luxe toch om met dit weer je werk (en hobby) te kunnen doen… Vandaag waren de wolfshonden ook weer eens in de wei, leuk voor de socialisatie van de hele roedel… Door alles heen (ook thuis) stoven Ciska en Sjors door, langs en over elkaar heen…. pfff wat ‘n energie zeg die puppies…

Moe van de uitlaat en wellicht ook onder het gemis (wegens operatie) van maatje en huisgenoot Spike was Doedel op enig moment zo ver dat ie zittend in slaap viel… wauw!

 
3 oktober 2018

De grote wei in met Bowdy, Doedel, Ciska, Monty, Noah, Sam en onder anderen nog ons eigen trio…
Graven was vandaag de hoofdactiviteit al liepen er ‘n paar heerlijk alles te verstoren… Ook voorde wat minder brutale beestjes goed om allemaal mee te maken en zeker als ze elkaar vervolgens ook “thuis” weer tegen komen…. Daar gaat het ineens weer wat rustiger met elkaar om en staan alle neuzen de zelfde kant op…. (tja eten natuurlijk).

Lekker weer dus tussen het eten en rusten door af en toe nog lekker wat gymnastieken met elkaar in de tuin.1 oktober 2018

In het wandelgebied; Rocky, Doedel, Ollie, Yip, Pip, Salto, Sjors, Misha, Ricky en Ketske…. en dan thuis nog Sammy en het nieuwe Heidelwachtertje Koos…. Lekker kluppie bij elkaar zo hoor… Pip in de laatste dagen van loopsheid nog even separeren van de actiefste mannetjes en Koos wat helpen te wennen aan deze nieuwe vreemde roedel.

Gaat allemaal goed, weet heel goed met elkaar om te gaan… Alleen met eten en etenswaar wat oppassen want dan denkt elke vierpoter dat anderen zijn eten opmaken…

Doedel leek even wat van slag en later bleek dat twee anderen een aanvaring hadden vlak bij Doedel… Na wat geruststellende veiligheidsknuffels was ie daar weer over heen… De lieverd.28 september 2018

Monty, Rocky, Ketske, Ciska, Doedel, Keet, Misha, Ricky en Salto…. het was weer ‘n lekker cluppie wat in twee groepen is uitgewaaid.

Ciska is energiek en duikt op iedereen af en is nergens bang voor…. nou ja nergens… Vandaag is ze zich “kapot” geschrokken van een grote boot op de Maas…. ze rende naar de auto terug en is daar keurig blijven wachten…

Keet en Ketske hebben de hele dag met elkaar opgetrokken en leken zelfs verkering te hebben… Doedel doet al dapper mee in de roedel maar neemt soms wat reserve bij al te opdringerige pootgenoten… Geeft niks, komt goed.

Verder is het hele spul thuis ook nog flink met elkaar in de weer geweest en, gelukkig voor ons, hebben ze ook lekker gerust.

Spike is ‘n kwartiertje uitgelaten… Even om denken…. Doedel en Spike eenmaal bij elkaar brengt ze wel flink in beweging…27 september 2018

Lekker uitwaaien met; Monty, Yip, Flo, Ketske, Rocky, Pip, Sjors, Doedel en onze eigen schatjes… en tussen het rennen door het nodige aan niesbuien… er schijnt weer iets te heersen aan ‘n verkoudheidje….geen zorgen nog maar in de gaten houden.
We kunnen niet alles filmen maar hoe hard het soms ook gaat…. af en toe zie je de kleine Sjors een flinke koprol maken of zelfs in z’n geheel onder een hogere vierpoter door sjezen… Komisch haha.

Doedel vindt steeds beter haar plek en daagt soms al uit met een stuk hout in haar bek… Je kunt maar iets in je bek hebben…. Misha kwam met een wat apart voorwerp aangelopen en dat bleek dan weerde telefoon van Margot te zijn…. pfff. Dan heeft het haar aangeleerde trucje; “kom maar brengen” dus nog een forse meerwaarde.
Pippeke is nog steeds erg aantrekkelijk voor de reutjes dus hebben we het nodige gesepareerd vandaag… Op zich goed te doen, maar wel opletten natuurlijk…

26 september 2018

Heerlijke Doedel, wat was je weer in je element… Lekker ravotten met Ricky en rennen met de anderen en af en toe de plomp in….

Leuk stukje socialisatie; Het vlees voor de honden wordt gebracht in bananendozen… Dat betekent extra rumoer, vreemde objecten en mensen en lawaai van op een hoop gegooide lege dozen… Doedel is daar wat bang voor en verstopt zich. Toen onze honden er op af gingen en wij haar met wat rust en lieve woordjes aanmoedigde kwam ze behoedzaam steeds dichterbij…. de schat.

25 september 2018

Met de roedel aardig de mist in…. Pip, Ketske, Saartje, Doedel en ons eigen trio hebben er weer een feestje van gemaakt. Een dagopening langs de Maas en door de weilanden en een ravotpartij op elk moment dat ze elkaar konden bereiken. Wat wil je nog meer?

Maar wel triest dat we Spike (maatje en huisgenoot van Doedel) hierbij moeten missen vanwege een mogelijk ernstige artrose in de knie. Dat moeten we gaan afwachten…

24 september 2018

Doedel heeft zich helaas keurig gedragen dus zeg maar niks tegen Spike🤓 Heeft lekker en meer dan anders met de roedel gespeeld. Rocky heeft om een of andere reden even boos gedaan tegen Doedel en die leek toen de auto niet meer in te willen… eenmaal hier thuis zijn ze de hele tijd bij elkaar geweest en was er niets meer te merken van wantrouwen. Doedel was hier thuis maar ook in het veld wat vrijer leek het wel.

Toen Doedel thuis kwam stond Spike voor het raam en die rende naar achteren… haar maatje tegemoet.

Op de foto Doedel die kijkt naar Ollie en Sammy die aan de lijn moet omdat ie zo maar de Maas overzwemt…21 september 2018

Lang geleden dat we in echt langdurig regenweer gelopen hebben met de honden… Voor ons geen enkel probleem want wij vinden het altijd hondenweer…. Goed regenpak en het is een feestje… De meeste honden maakt het niet veel uit en soms heeft er een wat motivatie nodig van de anderen om er toch maar doorheen te gaan.

Ze doen lekker hun ding en hun dansje en het enige is, dat ze er na zo’n regenwandeling wat onherkenbaarder uitzien… Een verzopen kop, een moddermasker en een wat zielig lijfje zijn zo wat van die kenmerken.

Eenmaal thuis is er het droog schudden, de handdoek en voor sommige de waterblazer… De honden die rechtstreeks weer naar hun thuis gaan zullen ook aldaar de gevolgen van dit weer presenteren, dus de baasjes doen er goed aan daar voorzieningen in te treffen.

Ketske en Misha hebben we ‘n badjes aangedaan en verder droogt het vanzelf op. Ciska was naarstig op zoek naar iemand die ze aan de gang kon krijgen maar dat was niet makkelijk vandaag… of te moe of geen zin… Maar gelukkig is ook zij royaal aan haar beweging gekomen…

Doedel en Spike vermaakten elkaar met een stok en maakten soms gezamenlijk deel uit van de rennende roedel.20 september 2018

In twee groepen uitgewaaid vanwege een loops teefje… wat improviseren en er dan met het hele spul toch een leuke dag van maken…. Het jaagt en ravot toch wel als we de grote wei in gaan en thuis kun je de “meisjes” en de geholpen “jongetjes” toch wel met elkaar laten stoeien.

Op zo’n dag merk je wel hoe vreselijk sterk de “natuur” is maar tegelijk voelt het voor ons erg goed als we hoe dan ook onze vaste gasten in de service kunnen houden.

Voor wat betref het onderhouden van de persoonlijke pagina zal deze op de dinsdag, donderdag en vrijdag soms pas laat of slechts mondjesmaat worden bijgewerkt. Dit vanwege het medische programma wat Jeroen voorlopig moet volgen.19 september 2018

Bowdy, Spike, Doedel, Ciska, Ketske, Misha, Salto en Ricky mengen zich met ‘n paar andere “gasten” in de uiterwaarden voor “Party time” met mooi weer…

Je mocht als hond toch ook willen dat je dit kunt meemaken zo als dagopening… Dan heb je eenmaal thuis weer even de tijd om op adem te komen en te dromen over je belevenissen en ontmoetingen. Door alle soorten en maten honden is het bovendien een zeer leerzame bezigheid en zie je ook hoe honden van elkaar leren… Oh dat gaat lang niet altijd even zachtzinnig maar wel duidelijk en blijft binnen de grenzen… Onze ervaring en inmiddels wetenschap is dan ook dat wij mensen ons er niet of in elk geval niet te veel mee bemoeien, ze zoeken het zelf wel uit… Dat kunnen ze van nature en dat doen ze dan ook.

Doedel & Spike hebben ongeleid projectiel Bowdy een paar keer van zich afgesnept…. Bowdy is echt heerlijk en ‘n lieverd maar kan zich soms zo lomp in de roedel gedragen dat haar maatjes ingrijpen. Dit schier onafscheidelijke duo vermaakt zich opperbest al kijkt Doedel toch vaak graag wat Spike doet…. Beiden liggen goed in de roedel en laten van zich weten als er grenzen bereikt zijn.18 september 2018

Mooie dag met geimproviseerd wandelen vanwege autopech met de bus. (apk reparatie niet op tijd klaar) maar het heeft verder voor de honden geen merkbare gevolgen gehad…. Integendeel… ze hebben net als wij een heerlijk uitje gehad met graaf, plons en jaag…. en ook hier op het thuisterrein het nodige aan ravot en speel.
Zou ons niets verbazen als er ‘n paar compleet toto de avond doorbrengen….

Leuk kennis gemaakt met een oud Duitse herder die er mogelijk in onze service bij komt.

Op de foto’s een impressie van deze dag.17 september 2018

Met een flinke roedel de uiterwaarden in en heerlijk uitgewaaid, met elkaar en afzonderlijk maar net zo het uitkwam. De baggerplas was wederom in trek dus van die gevolgen hebben we maar geen foto’s gemaakt. Opnieuw thuis denken dat ze lekker uitgelaten zijn maar dan begint het pas…. De auto nog niet uit of ze ravotten binnen en buiten, jagen achter elkaar aan, klimmen nog ff over elkaar heen en werpen tegelijk een blik richting “restaurant” want ja we willen wel eten ook…. Maar daarna is het dan ook stil en ploft iedereen op zijn of haar plek…

Tja en dan die “ballenjongen”  Niet te geloven hoe ze dat zo doet…. net zolang prutsen tot ze er 3 in de bek heeft en blijven proberen er 4 van te maken, lachen hoor.14 september 2018

Een drooggevallen poeltje bij de uiterwaarden gaf aanleiding tot ‘n massaal modderbad gevecht en juist dan is je telefoon niet gebruiksklaar omdat je net ben uitgestapt….. Stinken hoef je niet op de foto en verder heeft het wel aanwezige Maaswater hand en spandiensten geleverd bij het reinigen van ons “vee” Dank aan de Maas dus.

Daarna het gebruikelijke tafereel met wat de roedel zoal doet en daar worden ze moe van… Tenminste dat denk je dan… Of zou je willen… deels klopt het wel maar als je ze na het eten en ‘n tijdje rusten ‘n rondje wilt laten maken voor wat “boodschapjes” dan duiken ze me toch opelkaar als of er dagen niet gelopen is… niks plassen, hoezo poepen? Klooien met elkaar…. getuige het filmpje ….

13 september 2018

Erg druk dagje vandaag dus in twee aparte groepen aan de wandel gegaan… Maakt niet uit wie je bij wie zet want het gaat allemaal goed met elkaar…. opnieuw in de roedel Lagotto Jussi… Die maakte al eerder deel uit van de vaste club (voor het ongeluk van Jeroen) en gaat gelukkig voortaan weer met ons mee.

Met verder: de grootste van de roedel Ketske, boerderij hondje Yip, ons eigen trio; Misha, Salto, en Ricky, superspeler Bowdy, witte locomotief Pip, slotbewoner Flo, het onafscheidelijke duo Doedel en Spike….

De grote wei, het verkoelende Maaswater, konijnen, vogels en vooral elkaar maakte ook vandaag weer het honden-pretpark; de Uitwaaiers!

Jussi ging goed mee na een verbaasde blik en ‘n omkopend stukje kaas. Deed het kei goed in de roedel en hoefde alleen een paar al te opdringerige labradors tot de orde te grommen.

Doedel en Spike doken als vanzelf de auto in, dus ook die groeien in hun dagelijkse programma en hun zelfvertrouwen neemt duidelijk toe.

Witt Pip begint voor reutjes lekkere geurtjes te krijgen wat vooral aan Ketskes reacties te merken is… Pip zelf dacht ach laat ik me eens opdringen aan Kets dus die liep hem steeds voor de voeten.

Flo is een aparte allemansvriend met drakenstreken afgewisseld met onschuldigheidstrucjes en bijbehorende smoeluitdrukkingen….

Bowdy de superspeler deed zoals ze zichzelf is en heeft elk groepslid geprobeerd een paar graden harder te laten lopen….

Geen foto’s vandaag, maar niet zelden zou dat een herhaling zijn van eerdere situaties.12 september 2018

Lekker de grote wei in met het gebruikelijke graven en ravotten. Ieder doet zo z’n eigen ding en tussendoor allemaal samen. Hoe groot de roedel ook is, het gaat allemaal goed en in vriendschap. Ricky, Ketske, Yip, Rocky, Misha, Doedel, Spike, Salto en dan Ciska….

Ciska was vandaag ook mee voor de eerste keer met de complete wandeling… Al wat beweegt is boeiend voor haar en duikt ze op af. Een enkele keer krijgt ze een correctie van de oudere honden… ze snapt het wel maar trekt zich er niet alles van aan.

Thuisgekomen nog even gezamenlijk wat knuffels slopen en van elkaar af pakken en dan valt zo langzamerhand toch wel iedereen voldaan in ruste.

Dan nog even met z’n allen op bezoek reageren en met name ook Doedel laat dan zien dat ze al aardig vertrouwd geraakt met de huiselijke sfeer hier en o.a. met Spike laat zien dat het ook een stel vreselijke knuffelkonten kunnen zijn…. Wauw.

Compilatie….11 september 2018

Nou Spyke aan de lijn om zijn poot te ontzien gaat op zich wel erg goed maar dan blijft maatje Doedel er wel dicht bij in de buurt…

Saartje weer in de roedel en ze is nu “‘n grote meid” geworden…. de laatste aantrekkelijke geurtjes zullen snel verdwijnen… Dan heeft Ketske ook meer rust…
De hele roedel is weer aardig uitgewaaid en gezwommen… Pip en Saartje staan er mee op de film…10 september 2018

Met ‘n lekker roedeltje de wei en het water in… Doedel, Spike, Misha, Ollie, Yip, Rocky, Ketske, Salto, Sammy en Ricky en dan teckel pup Sjors nog even thuis…

Allemaal lekker gerend al dan niet in groepsverband, gegraven, door de Maas geplonst en… altijd leuk: net voor het naar huis gaan de modderpoel ingedoken… Braaafff allemaal, en wat ruiken jullie lekker….

Nu alles tevreden in ruste tot de volgende belevenis…

Spike loopt echt mank met de rechtervoet achter. Tijdens de wandeling minder opvallend maar thuis goed te zien. We gaan Spike wat rustiger houden en voornamelijk aan de lijn laten lopen. Fijn dat jullie al zo snel een arts hebben geraadpleegd!7 september 2018

Lekker schuumen met de roedel in de uiterwaarden enerzijds en anderzijds in “gevecht” met boxer pup Ciska…. Zo kom je de dag wel door en in het open veld is Doedel vrijer dan in en om het huis maar beiden doen ze het goed.5 september 2018

En dan is er een flinke roedel in soorten en maten en alles gaat goed… Wauw… Het dagelijkse ritueel in de uiterwaarden hebben we wel gesplitst omdat er 2 nieuwe roedelleden bij zijn en we daar alle aandacht voor willen hebben….

Lekker uitwaaien en jagen (ook op elkaar) langs de Maas en hier en daar ‘n muisje scoren… Met in de hoofdrol: Doedel, Salto, Bowdy, Monty, Spike, Ciska, Ketske, Misha, Ricky, Rocky en Zora met de mooie oogjes.

Doedel en Spike zijn nu nog heel erg op elkaar gericht maar dat zal snel veranderen als ze weer mee gaan, heerlijke beestjes die goed luisteren, heel aanhankelijk zijn en makkelijk met de anderen. Oftewel… Wat ‘n schatjes.

Uitwaaien in de uiterwaarden langs de Maas