Ciska1056

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.



Betaling voor Ciska voortaan per wekelijks toegezonden “Tikkie”.



12 april

Ciska, Pip, Börner…. Ongeleide projectielen en heerlijke speelmaatjes voor en met alle anderen… Runa doet al erg goed mee gelukkig maar moet een enkele keer tegen teveel “geweld” beschermd worden.. Doedel en Spike zijn zo als ze samen zijn en doen overal tussendoor hun eigen ding maar houden wel alles in de gaten en maken kleine uitstapjes door zich met de rest te bemoeien…

En Ketske is de rust zelve en laat wel van zich horen als er een te opdringerig wordt. Vandaag hebben we ook de hele meute van een kong met smeerkaas en leverworst er is gepresenteerd. Geweldig hoe je dan gedragsverandering ziet bij elk dier. In positieve zin hoor…

5 april…..

Het zelfde als op 3 april, als ze nou nog niet stuk is dan weten wij het ook niet meer hoor….De schat is zo komisch en beweeglijk.

3 april

Nou Ciska, als je nu nog niet “kapot” ben dan weet ik het niet meer hoor… Vrijwel de hele dag was het een grote ravot partij.

29 maart

Zwemmen, rennen, ravotten zou het niet saai worden voor ze… Uiterwaarden, uitlaatveldjes, thuisterrein overal in beweging… Niet alleen beweging maar ook het lijfelijke gestoei met elkaar waarbij ze heel veel leren van en met elkaar.

27 maart

Geen verslag van deze heerlijke dag

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

20 maart

De uiterwaarden als een groot zwembad… alle honden poedelen en thuis tijdens ravot uren weer droog gespeeld… wat ‘n heerlijk stel zo zeg… Pup Tess, die de grootste er uit zoekt om tegen de vlakte de dwingen, Raisa die met haar snuit net zo lang tegen een hek sluiting aandrukt tot het open gaat, Ciska die als een stoomgemaal non stop op alles af duikt wat ook maar van plan is te gaan bewegen en zo zijn er 100 leukigheidjes op een dag… Wat ‘n vak.

15 maart

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

 

13 maart

Dikke pret met veel graven en rennen,…. nogal wat energie verspeeld daar bij de Loonse Waard…. NEE dus! Ze blijft bezig… Zeker met witte Pip in de buurt. Heerlijk/.

8 maart

Wat is het toch ‘n heerlijke non stop druktemaker…

6 maart

Gevulde vakantiebezetting en de boel gesplitst om in twee groepen te gaan. Zwemmen, graven en rennen en/of ravotten met de rest… Lichtelijk onrust in de club door loops teefje en dus wij ook goed opletten en ontlasting controleren… Wat een energie zeg al die beestjes…



22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt.

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

20 februari

Geen verslag van toch een heerlijke dag.

15 februari

De Lente viel ons aan vandaag… wauw… En dat dan vooral ook de honden in de zon gaan liggen en zitten maakt het extra heerlijk om er bij te zijn…

Er was ook even ruzie hier bij huis en wel veroorzaakt door mij zelf (Jeroen). Leuk om even uit te leggen.

We moeten namelijk altijd zorgen dat WIJ de baas zijn, WIJ moeten de leiders zijn als ze bij ons vertoeven. Dat betekent o.a. dat je elke hond die je claimt, voldoende moet afwijzen anders denkt ie dat hij onder je komt en dus boven de rest staat… Dan is er weinig meer nodig om strijd te krijgen.

Ik had net een van de honden door te lang en te stevig knuffelen die kans gegeven… Foutje dus…  maar we corrigeren snel als er ‘n rel is en zoveel gebeurd er niet.

 

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die, na een flinke ravot met Rocky, denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Soms denk ik: slijt zo’n hond nou nooit?

8 februari

Erg waaierig dagje met een hoog ren je rot en ravot gehalte… ook met de pups hier thuis lieten zich niet onberoerd… Her er der wat minder goede ontlasting gezien maar helaas niet gezien welke hond er debet aan was… Kan toch wel ‘n keer gebeuren hoor maar we houden het in de gaten. Zwarte Pip, Tess, Runa, Ciska, Börner en de dames Doedel en Spike…. Beetje rare dag door leveranciers en monteurs waarbij je dan moet improviseren wie de eerste of wie de tweede wandeling en wie blijft thuis… Maar we zijn overtuigd dat ze allemaal hun portie beweging en plezier wel gehad hebben…

6 februari

Bowdy, Doedel, Spike, Ciska, Börner, Jussi, Ketske en ons eigen trio… Nou dat was dus weer feest voor wie met de wandelingen meegingen en voor enkele thuisblijvers… Het hoofd bestanddeel blijft ravotten en schuumen maar ook heel veel leuke, lieve en ook brutale hondse streken… Des te leuker dat het, soms met wat correctie van ons, allemaal goed gaat en ook nog zonder blafcircus.

1 februari

Schuumen in de sneeuw… Sommige worden speels en wild en een ander loopt er alleen maar van te eten… Hier op het terrein ook de puppenren er bij open gezet om het spul er maar eens lekker door heen te laten rennen… Sneeuwballen gooien is verwarrend voor de meesten want ineens is die bal weg, ergens onder de sneeuw…

Ontlasting: we komen met regelmaat ontlasting tegen waar van alles in zit aan touw, hout en plastics… Ja het kan ook hier gebeuren of bij de wandeling… Dat is moeilijk te zeggen maar als we het zien wordt er gecorrigeerd.

Ciska heeft vandaag willen helpen met zand strooien…. Pfff wat ‘n bende… Ze heeft beloofd het niet weer te doen, haha…

30 januari

geen verslag maar ze was weer heerlijk om er bij te hebben….

16 januari

Nou mocht je toevallig aan Ciska merken dat ze moe is…. Kijk dan het filmpje wat we je toestuurden… Realiseer je daarbij ook dat dit maar een stukje van haar dag is…. Ook hier thuis tussen het rusten door is ze fors in de weer… We blijven echter altijd letten op haar lichaamstaal zodat we weten wanneer ze om rust “vraagt” .

11 januari

Waai er eens uit met Ketske, zwarte Pip, Zora, de wolfshonden, Ciska, Hachi, Jussi, Doedel en Spike en ons eigen trio… Later ook Börner…

Pip was vervelend tegen Ciska en mogelijk door jaloezie… Wat herhaalde correctie op juiste moment hielp goed. Wel een plekje lager in de roedel gezet. Pip is gek op waterstraal en probeert daarin te happen…

Doedel en Spike… Die wilden steeds de stoeiende honden dwarsbomen… Doedel begint dan en Spike volgt… Simpelweg op tijd zelf corrigeren helpt goed…

Hachi lekker gestoeid en gerent met Jack… Heerlijk was dat om te zien… Hachi doet het zo goed…

Ciska lekker gespeeld en lopen rennen… Was terughoudend begin van de dag, zelfs wat bangig maar door wat extra aandacht en motivering was dat al snel veel beter, zelf bij regelmatig vuurwerk geknal was ze steeds sneller rustig maar in elk geval komt ze bij noemen van haar naam snel naar ons toe als er knal is.

Zora wat ruw in begin naar Ciska maar werd al snel beter… Zora is niet weggerend voor de wolfshonden en ze heeft haar eten in een adem op gemaakt.

Börner zoals gebruikelijk klooien en ravotten met al wat wil en met name met Ricky en ook Zora…

Jussie in het geheel geen zieke indruk en deed tussen de roedel door steeds heerlijk zijn eigen ding… Zat wel weer op de bank bij het ophalen en dat is toch wel een teken…

Tussen alle bedrijvigheid door kraakte Ciska als ‘n echt brutaaltje steeds mijn rolstoel waarin ik warm zou moeten kunnen zitten als ik me de honden buiten ben…

9 januari

Ciska wat ben je toch ‘n lieverd en voor weinig bang… overal ziet z de lol wel van in en toen er een knalletje te horen was tijdens de wandeling was een keer fluiten genoeg om bij me te komen voor ‘n veilig gevoel… Heerlijk uitgewaaid met de grote roedel waarin ook de wolfshonden en andere toevalligheids beestjes.



4 januari

Ciska is er gelukkig weer bij na de vlucht voor het schrikken van vuurwerk… Dan is het lekker toch royaal te kunnen uitwaaien met n bekende de roedel… Maar ook Flo is weer van de partij na herstellen van een bijtwond ergens in Bergharen opgelopen…

Zo zie je maar dat er toch van alles op de loer ligt… Je merkt daarna niet zelden “iets” aan de honden maar die “gedragsverandering” is doorgaans ook maar heel tijdelijk, en gelukkig mogen wij dan helpen weer wat vertrouwen en binding te krijgen…

In geval van Ciska doen we expres wat meer onverwachte herrie maken of met dozen gooien en bij Flo hebben we de wat pittiger stoei momenten met andere honden nog meer dan anders laten lekker laten gebeuren. We lezen dan al snel aan de hond of er ‘n trauma zit…. In het verleden ook bij onze eigen honden datgene waar ze bang voor zijn juist opzoeken of veroorzaken.

Echter de honden zullen altijd weten dat we bij ze zijn en ze onvoorwaardelijk helpen als ze “daarom vragen”.

2 januari 2019

Leuk roedeltje zo vers in het nieuwe jaar, met Pip, Saar, Hachi, Ciska, Monty, Börner en onze drie musketiers… en natuurlijk een kluppie toevalligheids-honden…

Geen vuurwerk gedoe meer en heerlijk de uitwaai over zich heen laten komen… Ieder voor zich maar ‘n stok voor z’n allen dus dan wordt er gerend tot de tong onder de pootjes verdwijnt.

ATTENTIE: in verband met de logistiek komt Ciska vanaf heden aansluitend aan de middaguitlaat weer thuis. Dat zal betekenen tussen 16.30 uur en 18.00 uur. Ze is dan mee geweest in de wandelingen en daarnaast is ze op ‘n enkele rustpauze na volop in en om huis met de anderen bezig geweest.



28 december

Lekker rennen, ravotten en ontdekken is altijd weer een feestje voor elke hond… Onvoorstelbare energiedelen met bvb. Koos is om zelf moe van te worden maar elke hond mocht het willen… En dan ineens is er Skip… die heeft streken waar Ciska niet op gerekend had met al haar enthousiasme en nu leverde haar dat een bijt in haar lip op (paar veegjes bloed maar dat was het dan ook)….. Er was geen aanwijsbare aanleiding voor en mogelijk alleen te dicht bij Skip… Is op zich zelf niet echt een zwaar vergrijp vinden wij maar wel over de grens dus we hebben Skip fors aangepakt.  Fors aanpakken is voor ons in dit geval ingrijpen zoals ouders het in het nest doen bij puppy’s die te ver gaan: fors bij nekvel pakken en krachtig tegen de grond, net zo lang tot de hond begrijpt dat ie te ver ging en ontspant.

Wondjes komen wel eens voor bij spel of ‘n aanvaring om iets, maar zomaar van zich af bijten gaat te ver. Skip is geen verkeerde hond maar eerder een onbegrepen beestje. Hij weet ook dat we stevige vinger aan de pols houden.

Even later rent het hier door de hut en tuin alsof ze al dagen een feestje aan het vieren zijn. Dus er is in elk geval geen vijandschap.



21 december

Ciska is moe, moeier (moeder kan niet) , moeist of zoiets denken wij…. Jonge jonge wat is die bezig geweest met o.a. Ollie en Börner…  Op z’n tijd even de nodige knuffels komen vragen maar regen of niet… volop in beweging…



19 december

Ciska heeft wat tegenstand gekregen van twee teckeltjes… Die zagen die druktemaker niet zo zitten en hebben dat Ciska onmiddellijk laten weten… Haha. Verder is ze heerlijk uitgewaaid en wacht nog foto’s af.



14 december

Ciska ging de tweede wandeling mee met Doedel en Spike…  We vertrouwen Cis nog niet helemaal toe aan reutjes waar we niet snel genoeg kunnen ingrijpen. Vanaf volgende week zal dat wel lukken is de verwachting. Neemt niet weg dat Ciska wel aan haar beweging komt en daar anderen bovendien ook nog mee aanzwengelt.  Ciska is een puber met alle onbehouwenheid die daar bij hoort… Dus af en toe gaat ze te ver en volgt er een correctie van een der benaderden. Sommigen vinden het wel best en doen lekker mee.

12 december

Wat een beest zeg… Zo jong als ze is zo onverschrokken duikt ze van de een op de ander en maait ze speels tegen de vlakte… Wat ‘n energie maar ook wat ‘n lieverd.

7 december

Een apart dagje voor Ciska… ze blijft voornamelijk in en om het huis vanwege de loopsheid en daar was het niet druk met honden maar met mensen die de brandschade aanpakten… Er was van alles te zien en te horen voor haar en daar wilt ze maar al te graag bij zijn…. Ze heeft, en later ook met de thuiskomertjes, behoorlijk haar feestje weer gehad al moest ze vooral tegen Ketske beschermd worden, die niet niet gecastreerd en licht dominant… Maar Cis weet ook aardig dat soort grootheden om de tuin te leiden.



30 november 2018

Waterratten of baggeraars… Niet te geloven dat een deel van de roedel met plezier zich laaft aan de baggerplassen in het uitlaat gebied… En waar de een dan nog redelijk beschaafd op poothoogte een ander kleurtje krijgt, denkt de ander dat ie mooier wordt door zich als een wentelteef in modder te dompelen. Geeft niet, wij mensen doen soms ook rare dingen, compleet met plakjes komkommer op de ogen…

Ciska met regelmaat bij een paar geselekteerde honden naar buiten… Mannetjes zouden graag een onder onsje met haar willen hebben… Ciska… schat en knaagdier die graag vanuit de bench iets te pakken krijgt om lekker op te knagen… Vandaag een schaar aan wat andere hanvatten geholpen… Een knaagbotje bracht rust.



28 november 2018

Ciska…. grote meid geworden… ‘n beetje apart houden tegen wellustige mannetjes beschermen, maar alles is goed gegaan… Zoals gebruikelijk dapper gestreden en nieuwsgierig gebleven bij alles wat ik doe.

Verder vandaag wat bananen gekocht die wilden ze allemaal graag in hun oren…. pfff… In en rond huis was het feest met herfstbladeren, bezoekjes aan hondenhut Blaffo en elkaar slopen…. Buiten in de grote wei jagen en die bananen dan… lekker dagje en moe genoeg om de pootjes in te trekken en motorgeluid te maken…



24 november 2018

Loops:  Wanneer uw hond loops is gelden wat extra aandachtspunten alvorens deze toch op te nemen in onze service.

  • We letten extra op uw hond waarbij we ook de omgeving scannen op mogelijk niet gecastreerde reuen.
  • We werken met “NO LOVE SPRAY” waarmee we het belangrijkste “gebied” van het dier in sprayen. Dit geeft een minder aantrekkelijke geur voor de reuen maar geeft geen garantie.
  • Bij twijfel en in de vruchtbare dagen nemen we altijd de hond aan de lijn mee. Onze voorkeur gaat echter wel naar zo lang mogelijk los laten lopen en rennen.
  • Als uw hond, ook aan de lijn, toch wordt benaderd door loslopende reuen dan doen wij er absoluut alles aan om lijfelijk contact te voorkomen.
  • Indien het onwerkbaar is uw hond uit te laten met de dag-roedel laten we deze afzonderlijk uit, evt. vanuit uw huis.
  • Overigens kan de aanpassing in wandelingen en service ook voor niet gecastreerde reuen gelden, omdat wij de hele roedel moeten beschermen.

Echter: Wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor als het toch “fout” zal gaan.

Als u hiermee akkoord gaat is uw hond gewoon welkom in onze service!



22 november 2018

Typisch weer zo’n filmpje waarvan je zegt, dat zegt genoeg… Maar we vinden “Uitwaaiers” toch leuker dan “Uitgelaters”…



16 november 2018

De hele dag dik in de weer geweest… Niet gemerkt dat er iets verkeerds is gegaan of gegeten, maar ik kan me wel voorstellen dat ze de volgende keer wat meer moet rusten tussendoor. Sjonge jonge wat kan die schat ravotten zeg…. Graag blijven we op de hoogte hoe het met haar gaat… maar voor nu denken wij haast aan moeheid.

14 november 2018

Dat was niet alleen lekker uitwaaien maar ook jagen op een groot konijn…. Met z’n allen en vooral wie de snelste is… Dan is er een hol en flappie is pleitte…. Tong op de tenen en dan maar naar huis…



9 november 2018

En weer ‘n lekker dagje met vriendjes, water, jagen en stokken…

7 november 2018

Ciska wat ben je heerlijk energiek en ‘n ondernemende lieverd tegelijk…. Geen hond is je te groot of brengt ‘m aan de gang en als we je niet rusten af en toe zou je alsmaar doorgaan…. zie filmpje…

Aandachtspuntje: haar ontlasting is vandaag erg dun met een rood/bruin spoor er op. (foto beschikbaar)!

2 november 2018

Een kluwen honden in actie…. ene moment los van elkaar jagen en schuumen en het andere moment lekker aan de stoei en soms elkaar maatje afpikken…

Ciska ‘n vrolijk brutaaltje en energiek maar ook een Ciska die nog wel een wat kan schrikken van ‘n nieuw geluid… Daar is ze snel weer overheen en als het te dol wordt zoekt ze ‘n plekje voor ‘n paar seconden.



31 oktober 2018

Helaas geen verslag van vandaag.

26 oktober 2018

Ciska en Doedel zijn echt heerlijk, en vrijwel continue, met elkaar bezig geweest. Doedel had er een enkele keer zat van en liet dat duidelijk horen aan Ciska… Ciska op haar beurt trekt zich daar niet alles van aan dus mag Doedel nog leren dat daar meer voor nodig is. bvb. wanneer Doedel een stok voor zichzelf wilt houden dan komt er echt niemand aan. Later ging Ciska op de zelfde manier met Ollie aan de stoei…. Doedel is zo heerlijk haar grenzen aan het verleggen…

Monty en Ketske manoeuvreren zich steeds overal tussendoor en bemoeien zich af en toe met de dingen om hen heen. De vrolijke Ollie was naast het schuumen met Ricky een eigen spel aan ‘t spelen…

24 oktober 2018

Ciska…. fijn dat je er weer bij bent…. omdat je ziek was krijg je vandaag van ons een verwendagje met nog meer knuffels en extra wat lekkers…. Het baasje hoeft deze dag niet te betalen. Je was er weer voor 100 % dus als druktemaker 1e klas… maar zo zien we je graag… al denkt Ricky daar, op het filmpje, even anders over. Toen ik zelf thuis kwam in de rolstoel  was je niet te houden…. je sprong en dwong haast alles honden aan de kant. Wauw…. heerlijke Ciska, je mag er zijn want het is een feest om je er bij te hebben.



5 oktober 2018

Verdorie wat ‘n luxe toch om met dit weer je werk (en hobby) te kunnen doen… Vandaag waren de wolfshonden ook weer eens in de wei, leuk voor de socialisatie van de hele roedel… Door alles heen (ook thuis) stoven Ciska en Sjors door, langs en over elkaar heen…. pfff wat ‘n energie zeg die puppies…

Moe van de uitlaat en wellicht ook onder het gemis (wegens operatie) van maatje en huisgenoot Spike was Doedel op enig moment zo ver dat ie zittend in slaap viel… wauw!

3 oktober 2018

De grote wei in met Bowdy, Doedel, Ciska, Monty, Noah, Sam en onder anderen nog ons eigen trio…
Graven was vandaag de hoofdactiviteit al liepen er ‘n paar heerlijk alles te verstoren… Ook voorde wat minder brutale beestjes goed om allemaal mee te maken en zeker als ze elkaar vervolgens ook “thuis” weer tegen komen…. Daar gaat het ineens weer wat rustiger met elkaar om en staan alle neuzen de zelfde kant op…. (tja eten natuurlijk).

Lekker weer dus tussen het eten en rusten door af en toe nog lekker wat gymnastieken met elkaar in de tuin… en inderdaad soms; op tafel!



28-29 september de nacht…

Jullie onbevangen schat is gisteravond ongevraagd een bench in gekropen en is daar moe en voldaan eigenlijk niet meer uitgekomen…. geen kik gegeven en toen we vannacht om 02.00 uur twee andere honden even buiten moesten doen, had ze niet eens echt belangstelling om even mee naar buiten te lopen….

Inmiddels ook een heerlijke ochtendwandeling meegedaan en nu nog even lekker spelen tijdens het wachten op ‘t eten.

Op de foto; Ciska kijkt de zon omhoog…

28 september 2018

Monty, Rocky, Ketske, Ciska, Doedel, Keet, Misha, Ricky en Salto…. het was weer ‘n lekker cluppie wat in twee groepen is uitgewaaid.

Ciska is energiek en duikt op iedereen af en is nergens bang voor…. nou ja nergens… Vandaag is ze zich “kapot” geschrokken van een grote boot op de Maas…. ze rende naar de auto terug en is daar keurig blijven wachten…

Keet en Ketske hebben de hele dag met elkaar opgetrokken en leken zelfs verkering te hebben… Doedel doet al dapper mee in de roedel maar neemt soms wat reserve bij al te opdringerige pootgenoten… Geeft niks, komt goed.

Verder is het hele spul thuis ook nog flink met elkaar in de weer geweest en, gelukkig voor ons, hebben ze ook lekker gerust.

Ciska blijft vannacht bij ons en gaat mee in de wandeling(en) tot we een berichtje krijgen.

21 september 2018

Lang geleden dat we in echt langdurig regenweer gelopen hebben met de honden… Voor ons geen enkel probleem want wij vinden het altijd hondenweer…. Goed regenpak en het is een feestje… De meeste honden maakt het niet veel uit en soms heeft er een wat motivatie nodig van de anderen om er toch maar doorheen te gaan.

Ze doen lekker hun ding en hun dansje en het enige is, dat ze er na zo’n regenwandeling wat onherkenbaarder uitzien… Een verzopen kop, een moddermasker en een wat zielig lijfje zijn zo wat van die kenmerken.

Eenmaal thuis is er het droog schudden, de handdoek en voor sommige de waterblazer… De honden die rechtstreeks weer naar hun thuis gaan zullen ook aldaar de gevolgen van dit weer presenteren, dus de baasjes doen er goed aan daar voorzieningen in te treffen.

Ketske en Misha hebben we ‘n badjes aangedaan en verder droogt het vanzelf op. Ciska was naarstig op zoek naar iemand die ze aan de gang kon krijgen maar dat was niet makkelijk vandaag… of te moe of geen zin… Maar gelukkig is ook zij royaal aan haar beweging gekomen…

Doedel en Spike vermaakten elkaar met een stok en maakten soms gezamenlijk deel uit van de rennende roedel.



19 september 2018

Bowdy, Spike, Doedel, Ciska, Ketske, Misha, Salto en Ricky mengen zich met ‘n paar andere “gasten” in de uiterwaarden voor “Party time” met mooi weer…

Je mocht als hond toch ook willen dat je dit kunt meemaken zo als dagopening… Dan heb je eenmaal thuis weer even de tijd om op adem te komen en te dromen over je belevenissen en ontmoetingen. Door alle soorten en maten honden is het bovendien een zeer leerzame bezigheid en zie je ook hoe honden van elkaar leren… Oh dat gaat lang niet altijd even zachtzinnig maar wel duidelijk en blijft binnen de grenzen… Onze ervaring en inmiddels wetenschap is dan ook dat wij mensen ons er niet of in elk geval niet te veel mee bemoeien, ze zoeken het zelf wel uit… Dat kunnen ze van nature en dat doen ze dan ook.

Ciska heeft erg dunne ontlasting, dat moet wel een paar dagen in de gaten worden gehouden. Verder is Ciska echt een heerlijk onbesuisde pup die gewoon overal in duikt en alles voor ‘n speeltje aan ziet… haha.. dat wordt soms pittig gecorrigeerd waarbij ze zich omdraait en gewoon op een ander afgaat.



14 september 2018

Een drooggevallen poeltje bij de uiterwaarden gaf aanleiding tot ‘n massaal modderbad gevecht en juist dan is je telefoon niet gebruiksklaar omdat je net ben uitgestapt….. Stinken hoef je niet op de foto en verder heeft het wel aanwezige Maaswater hand en spandiensten geleverd bij het reinigen van ons “vee” Dank aan de Maas dus.

Daarna het gebruikelijke tafereel met wat de roedel zoal doet en daar worden ze moe van… Tenminste dat denk je dan… Of zou je willen… deels klopt het wel maar als je ze na het eten en ‘n tijdje rusten ‘n rondje wilt laten maken voor wat “boodschapjes” dan duiken ze me toch opelkaar als of er dagen niet gelopen is… niks plassen, hoezo poepen? Klooien met elkaar…. getuige het filmpje van enkele drukte makers…

12 september 2018

Ach die schat zo lekker in de grote wei…. met het gebruikelijke graven en ravotten. Ieder doet zo z’n eigen ding en tussendoor allemaal samen. Hoe groot de roedel ook is, het gaat allemaal goed en in vriendschap. Ricky, Ketske, Yip, Rocky, Misha, Doedel, Spike en Salto….

Ciska was vandaag mee voor de eerste keer met de complete wandeling… Al wat beweegt is boeiend voor haar en duikt ze op af. Een enkele keer krijgt ze een correctie van de oudere honden… ze snapt het wel maar trekt zich er niet alles van aan.

Thuisgekomen nog even gezamenlijk wat knuffels slopen en van elkaar af pakken en dan valt zo langzamerhand toch wel iedereen voldaan in ruste.

Nou en dan het tweede deel van de dag…. Ciska als een schattig maar ongeleid projectiel door de hut……Wauw! Zie foto’s boven…



7 september 2018

Ciska je hebt geen zin om door de regen te lopen zo lijkt het…. Ze wilt niet zomaar naar buiten. Vette pech schat want hondenweer is nou eenmaal hondenweer dus kom we gaan op pad. Nou en even later maakt het haar geen bal uit en banjert ze met de anderen over het terrein. Weinig honden vandaag dus even lastig om er een op gang te krijgen….

Maar dan is het weer zoals het van Cis “moet”: klooien en ravotten. Met Ketske waar een bal de hoofdrol speelt en met Ricky waar wat meer snelheid in zit…. En dan na het spelen op de platte bek uitgewaaid liggen zijn….

5 september 2018

En dan is er een flinke roedel in soorten en maten en alles gaat goed… Wauw… Het dagelijkse ritueel in de uiterwaarden hebben we wel gesplitst omdat er 2 nieuwe roedelleden bij zijn en we daar alle aandacht voor willen hebben….

Lekker uitwaaien en jagen (ook op elkaar) langs de Maas en hier en daar ‘n muisje scoren…

Met in de hoofdrol: Doedel, Salto, Bowdy, Monty, Spike, Ciska, Ketske, Misha, Ricky, Rocky en Zora met de mooie oogjes.

Op de foto’s is Ciska Berghond Zora aan het “slopen”….



31 augustus 2018

Heerlijke druktemaker… ‘n feestje om je hier te zien rond spartelen en hoe je alles en iedereen gebruikt om je te vermaken… Je opent hier je dag met het “vangen” van de vliegenmepper om de wespen mee te verjagen maar dan is ook de hoogbejaarde Milo aan de beurt, waarbij Ciska zich, tegen beter weten in, in alle mogelijke bochten wrong om aandacht te krijgen. Dat gaat even goed maar die ouwe is niet gek en weet zich tijdig de jeugdige te ontdoen….

29 augustus 2018

Ciska wat ben je toch ‘n vrolijke noot… zo enthousiast, speels en nieuwsgierig… Vooral in en om het huis gebleven maar ze is continue in beweging zolang we haar laten…  Af en toe naar het grasveld en het zal niet lang meer duren voor ook Ciska meegaat naar de uiterwaarden.

De rest van de roedel is na de ochtendopening hier in de tuin gaan uitwaaien in de uiterwaarden. Pip, Monty, Rocky, Ketske, Ricky, Salto en Misha zijn samen met Yip, Djambo, Kaya en Shaka dikke pret gaan maken door het gebruikelijke jagen, zwemmen, graven en stoeien… Als de roedel weer terug komt gaat Ciska allemaal langs voor nog wat spelletjes en socialisatie.

Monty de Bordercollie doet vanuit haar instinct de boel bij elkaar houden en dat gaat sommige honden te ver… Pip doet van alles en bemoeit zich graag met wat er verder te vinden is en als we de foto mogen geloven heeft ze net ’n struisvogel ingeslikt hahaha. Rocky de herder schuift en rent heen en weer en ook zij speelt maar wat graag met alles wat ze tegen komt.

24  augustus 2018

Als Ciska hier komt gaat ze gelijk los op alles wat er loopt…. onbevangen “valt ze iedereen aan” en iedereen accepteert en leert haar. Bij het filmpje wat ik al stuurde leert ze enerzijds dat ze moet afblijven van wat een ander heeft en anderzijds hoe zij haar eten/bezit straks zelf moet verdedigen. Fantastisch om te zien hoe Ricky in dit geval pittig maar toch beheerst corrigeert.

Met Ciska aan de wandel geweest met m’n rolstoel… nou ze kan zo mee voor hulp hond hoor haha…. Ze is weer heerlijk in de weer geweest en is ‘n zeer ondernemend prulletje. Voor niemand bang en snel hersteld als er harde geluiden of vreemde dingen zijn.

Ze leert op zo’n dag waar ze bang voor moet/mag zijn, waar ze recht op af kan en waar ze respect voor moet hebben. Ze leert ook zichzelf verdedigingstechnieken door om te gaan met de roedel. Als we haar zelf niet in rust brengen gaat ze de hele dag door… en die van ons dus ook….

Keurige ontlasting en ze drinkt veel.



Even wat “smeltfotoos”……

17 augustus 2018

Ciska weer helemaal blij en al een stuk makkelijker in de bench na de eerste uitlaat. Toen alles weer thuis gegeten en gerust had hebben we Ciska en Ricky voor socialisatie samen in de tuin gezet. Wat de eerste dag wat stroef liep vanuit Ricky werd nu een feestelijk ren en stoeipartij…. Dus dat geeft op voorhand al weer lol voor de toekomst.

Ciska is verder gegaan op haar ontdekkingsreis en daarbij was nu dan ook ons buiten speelhok “Blaffo” aan de beurt.  Verder brengt ze regelmatig mij een bezoek in de rolstoel, jat ze een houten klomp of ‘n appel ergens vandaan en duikt ze bovenop de eerste de beste hond…. groot of klein maakt haar niet uit haha.

We gaan niet alle belevenissen en streken van Ciska omschrijven want daar hebben we een dagtaak aan….. Maar jullie “druktemakertje” heeft het daverend naar de zin en kan met alle honden overweg… dat wil zeggen, dat ze een enkele keer met lik op stuk beleid wordt gecorrigeerd als iemand haar even zat is….

Als we haar niet na 10 minuten stoppen zou ze heel de dag bezig blijven en vergeten dat ze ook nog moet plassen en zo…. Na het drukke spelen doen we haar alleen even er uit zodat ze rustig kan p&p…..

15 augustus 2018

Debuut dag voor Ciska bij de Uitwaaiers: Bij binnenkomst in de roedel al gelijk belaagd door wat er al op het terrein was…. Ciska gelijk zitten en wat onzeker afwachten op wat komen gaat…. liet alles over zich heen komen en de eerste vier snuffelden haar af. Onze Ricky was wat ruwer en liet Ciska weten dat hij rustig benaderd wenst te worden… Nou dat maakt Ciska zelf wel uit en raakte al snel aan het ravotten met o.a. Labrador Pip… De rest volgde en Ciska ging uit haar dak… Wauw, je hebt ‘n filmpje gezien.

Dan is het toch al snel tijd voor een tijdje alleen in de tuin om te verkennen en dan rust…. Even moeilijk in de bench te krijgen maar al snel helpt onze trukendoos helpt een handje.

De rest van de dag meerdere keren naar buiten en afwisselend wat spelen, ontdekken en vooral ravotten maar ook voldoende rust! Die kleine is niet bang en speelt met alle honden die dat toestaan, de rest komt wel goed….

Prima ontlasting en eet als ‘n nieuwe… we overwegen zelfs de antieschrokbak in te zetten.