Bronson

… een heerlijk beest…

(reu, gecastreerd, geb dd: 01 maart 2017).

Volg Bronzo (zo noemen wij hem) via deze pagina.

Bronzo is te adopteren via > via HzH < Je kunt hem vrijblijvend komen bezoeken, aaien of met hem wandelen, bij ons op Hondenheuvel in Ewijk.

10-12-2019

Die heerlijke Bronzo is volop aan het ontdooien en socialiseert mm voor mm elke dag weer ‘n stukje… Schrikt zich soms rot van ‘n onverwacht geluidje maar herstelt zich steeds makkelijker.

Hij is direct dikke maatjes met ons bezoek en klimt steeds makkelijker op schoot.

En dan nog even de eerdere constatering dat Bronzo toeschietelijker zou zijn naar vrouwen…. misschien wel, maar Lesley kwam vandaag voor het eerst bij Bronzo en Bronzo was gelijk dikke maatjes met hem… Zie foto’s boven.

Vandaag voor het eerst op de grote wandeling mee geweest aan de lange lijn… gelukkig liet ie ook daar zien dat hij een normale hond is door lekker in de koeienstront te rollen…

Hij maakt langzaam wat contact met de roedel leden maar het echte spelen moet nog op gang komen…8-12-2019

Leuk hoe Bronzo zich steeds blijer uit als we thuis komen of ‘s morgens naar beneden… Nieuwsgieriger ook als we iets ondernemen of, ja natuurlijk, als we naar de keuken gaan.7-12-2019

Bronzo is niks gewend. Hij heeft voor zover wij kunnen ontdekken, geen zware trauma’s maar moet alleen leren hoe het er aan toe gaat als je gezinshond bent…  Hij is hartstikke zindelijk, een vreselijke lieverd maar nog wel wat behoedzaam.

Hij wil heel graag worden aangehaald en komt geduldig maar voorzichtig naar je toe om z’n aaitjes te halen… We kunnen maar steeds niks ontdekken wat “fout” aan hem zou zijn. Je moet alleen de rust en de tijd voor hem nemen. Af en toe negeren en hij komt vanzelf naar je toe….

Nu ik dit zit te schrijven komt ie naast me staan voor wat aai werk en als dat even stopt gaat ie berustend liggen. Eten doet ie graag en wel zo graag dat ie ook van tafel of aanrecht jat als ie de kans krijgt. Kleine correcties zijn dan voldoende.

Bronzo kan goed alleen in een gezin, al dan niet met kinderen, maar een of meer honden maken het voor hem makkelijker en zelfs leuker. Hij beweegt zich gemakkelijk tussen de dagelijkse roedels van onze uitlaatservice.6-12-2019

Bronzo is (nu al) een heel lieve en rustige huishond. Weliswaar schrikt ie nog snel van ook kleine geluiden maar hoe vaker je geluiden maakt en direct affectie toont, des te sneller weet ie dat het wel goed zit.

Hij is ook wat toeschietelijker naar vrouwen en als man moet je net iets rustiger en zachter wat tijd voor hem nemen. (Bang voor mannen is NIET aan de orde).

Afgelopen nacht ben ik naar beneden gegaan om hem wat beter te leren kennen. Hij was wat onrustig, mogelijk door de harde wind. Even aaien en “bijkletsen” en het was goed…. Niets meer gehoord.

Bronzo is echt ‘n schat die langzamerhand meer vertrouwen krijgt in honden en mensen…. Hij loopt, met wie ook, heerlijk mee aan de lijn en speelt al aardig met de roedel als ie los is.

Geef Bronzo de liefde, aandacht en rust die hij zo verdiend en neem daar ook even de tijd voor…. in no time heb je een topper waar je heerlijk mee kunt werken…!

We hebben nog geen raar of bedenkelijk gedrag kunnen ontdekken. Maar eerlijk is eerlijk: bij het minste of geringste corrigeren we ongewenst gedrag. Dat doen we  bij alle honden.Bronzo was bij het brokjes-speelbos op Hondenheuvel o.a. met een intacte reu… Gewoon lekker schuumen, rennen en spelen met elkaar en geen enkel probleem met andere honden. Hij is vooralsnog wel erg voorzichtig en aftastend maar wordt langzaamaan steeds meer “lekker beest”. Ontlasting is keurig en gedrag in de roedel is echt oké.

Wij weten ook wel dat er wat ander gedrag kan komen als ie goed gewend is maar hij is supergoed te corrigeren.

4-12-2019

Bronzo heeft inmiddels ons “ritme” al te pakken en heeft zich heel de nacht keurig gedragen… Pas vanochtend wilde hij naar buiten om te plassen. Bronzo liep gisteren zonder te trekken naar de Heuvel toe en weer terug.  Zocht af en toe oogcontact ter bevestiging of alles oké was.

Hij was niet schuw / angstig  naar verkeer enz….toe. Bij een persoon die hem direct van voren benaderde keek hij eerst de kat uit de boom. Na bevestiging van ons was hij benaderbaar en aaibaar.


3-12-2019

Op dit moment is Bronzo een rustige, erg lieve, maar nog wel wat behoedzame hond die goed met de dagroedels en zeker ook met al onze mensen kan. Schrikt nu nog snel van ook kleine geluiden maar het “luisteren en begrijpen” komt goed op gang…

Eet en snoept graag dus kan makkelijk getraind worden. Reageert erg goed op corrigeren ook als dat wat “pittig” gebeurd. Ligt rustig in huis en is goed zindelijk. Als ie lang binnen is zoals bv. ‘s nachts dan blaft ie ‘n keer als ie naar buiten moet.

Heeft bij alle andere honden nog geen problemen laten zien. Intacte reuen zijn nog niet bij hem geweest, dat volgt spoedig. Het aanzetten van de stofzuiger deed hem niks… Hij ging er zelfs naar toe… wat een heerlijk beest zeg…


Bronzo (en wij) hebben een rustige nacht gehad… Halverwege een keer er uit geweest en verder niets meer gehoord…

Gevoeligheid honden… Bronzo leerde me vanmorgen nog maar eens ‘n keer, hoe ontzettend gevoelig honden vaak zijn voor boze of emotionele situaties. Aan de andere kant van onze tuin was ik boos op twee druktemakers die alsmaar blaften om aandacht. Een boze kreet en bons op de deur hielp “de orde te herstellen”.

Maar daar reageerde Bronzo op door weg te kruipen en als een zielig hondje.

Zielig? Ja eigenlijk wel, maar tegelijk ook weer niet, want ik leer van Bronzo dat ik daar erg mee uit moet kijken en Bronzo leert van mij dat ik naar hem toe niet boos ben en dat het wel goed zit tussen ons.

Langzamerhand ging het o.a. door wat lekkers en ‘n aai weer beter en Bea kreeg Bronzo weer in de benen met name door gewoon te doen. Inmiddels op hondenheuvel is Bronzo weer in goede doen aan het snuffelen in de takkenbos…

2-12-2019

Bronzo heeft het erg goed gedaan, ook vannacht… Eigenlijk geen kik meer gegeven en gewoon los in de achterkamer. Moest er, na deze enerverende dag, wel nog 3 keer uit maar gaf dat keurig aan door ‘n tijdige blaf.

Hij gaat makkelijk in en om het huis en is gek op snoepen dus makkelijk te trainen en te paaien. Ik ben bij de computer aan het werk en komt ie steeds ff snuffelen. Hij gedraagt zich alsof ie al een tijd bij ons woont.

lekker chillen


1 december 2019 (08.00 uur) ;
Bronson is op Malaga, klaar voor de grote reis…

Op naar Hondenheuvel….

Volg het vrijwel dagelijkse nieuws over Bronson

geb dd: 01 maart 2017,

nog even en dan heet je Bronzo!

Aankomst 1 december 13.45 uur Schiphol.

Bronson, zit al in de shelter opvang sinds hij een puppy was, en gaat bij ons het een en ander leren en socialiseren.

Dit mooie dier is na zijn “basisopleiding” in elk geval te adopteren (via HzH). Dus, heb je belangstelling, volg dan zijn dagelijkse groei op de voet. Op deze Bronsonpagina kun je volgen hoe het met hem gaat.

Wij gaan hem samen met onze dagroedels helpen, zijn voor altijd familie te vinden.