Bowdy1030

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<

 

Door omstandigheden is het regelmatig niet mogelijk de persoonlijke pagina’s op de oorspronkelijke manier te onderhouden. Wij doen ons best hier iets op te vinden.


10 “WANDEL” (16-04-2019) Afgeschreven op: 16-04 / 18-04 / 9-05 /16-05 / 12-06

Beschikbaar nog:  5 WANDEL-kaarten. 


20 “DAG” (29-01-2018) Afgeschreven op: 31-12 / 6-02-2019 / 28-04 /29-04 /30-04 / 1-05 / 2-05 /3-05 /4-05 / 31-05

Beschikbaar nog: 10 DAG-kaarten. 16 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

Aankoop 10 x WANDEL.

9 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

Tikkie voor 10 wandel wordt toegestuurd.

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden. En natuurlijk weer het gebruikelijke stokkenspel, favoriet bij met name de boxers.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

21 maart

Mooi weer in de uiterwaarden en thuis… Heel de dag buiten geweest op ‘n enkel eet en rust moment na. Dan zie je ook dat alles vol gas begint en langzamerhand de pijp wel leeg krijgt. Het drukke en lompe is er dan wel af en zijn er wat momenten dat ze elkaar nog ff moeten hebben… Er blijft spanning maar soms ook vervelende momenten bestaan tussen de niet geholpen reuen en teefjes… Voorjaar in de kop, maar het geeft wat beperking aan de “moeilijkste beestjes” en/of situaties. Gelukkig kunnen we wel wat separeren in speelplaatsen puppenren.

 

7 maart

Regen en wind deert dat hele spul echt niet hoor ons ook niet maar ja uitgedost als regenpak kunnen we heel wat aan natuurlijk… Ik geloof dat iedereen wel filmpjes heeft gekregen dus veel meer woorden voor vandaag zijn niet echt nodig. Vakantie voor Bowdy zit er weer op. Ze heeft het heel druk maar geweldig leuk gehad.

Vakantiedagen voor Bowdy zijn per Tikkie betaald.

6 maart

Gevulde vakantiebezetting en de boel gesplitst om in twee groepen te gaan. Zwemmen, graven en rennen en/of ravotten met de rest… Lichtelijk onrust in de club door loops teefje en dus wij ook goed opletten en ontlasting controleren… Wat een energie zeg al die beestjes…4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest met bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het nog.

Erg lief en leuk die strik…. dat soort dingen raakt ons ook.

 

27 februari

Heerlijk weer en fantastische wandeling en zwempartij….. Nog even mee naar huis geweest en verder gegaan met elkaar opvreten….

 

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

26 februari

Mooie wandeling en fijne dag maar verder geen verslag.

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

 

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Soms denk ik: goh dat die honden niet slijten zeg….

 

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

6 februari

Bowdy, Doedel, Spike, Ciska, Börner, Jussi, Ketske en ons eigen trio… Nou dat was dus weer feest voor wie met de wandelingen meegingen en voor enkele thuisblijvers… Het hoofd bestanddeel blijft ravotten en schuumen maar ook heel veel leuke, lieve en ook brutale hondse streken… Des te leuker dat het, soms met wat correctie van ons, allemaal goed gaat en ook nog zonder blafcircus.

 

31 januari

Genoeg hondjes om twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

29 januari

In twee rondes op pad met al die schatjes…. Dan kiezen we er bij de tweede ronde voor alle ‘druktemakers” bij elkaar te zetten en dan maak je wat mee hoor… 3 labradors en ‘n Viszla en dan zet je je schrap want dat rent, stormt en stuift alle kanten op…. Maar eerlijk is eerlijk hoor alles wel onder controle en indien nodig gecorrigeerd… Daarna blijkt dan toch dat ze het wel gehad hebben na die uitlaat… het eet en valt in diepe rust… Heerlijk om ze dit te mogen geven.

Bij de eerste ronde overigens is het “geweld” alleen wat minder maar uitwaaien doen ze volop….

Opmerkelijk en ook komisch detail van vandaag: zwarte Pip zakte door het ijs… Ze rende naar het water zoals de meesten altijd wel doen, maar zag niet dat er ‘n dun laagje ijs op zat…. Ging kopje onder (ook dat gebeurd vaker) schrok zich een echte Labrador, schudde zich stevig uit en ging verder alsof er niets gebeurd was.

25 januari

Bowdy en zwarte Pip een combinatie waar je de oorlog mee kunt winnen zeg…. Wat ‘n stel tanks… banjeren gezamenlijk overal (door)heen en weten elkaar uitstekend te vermaken…. Als er niet genoeg gedaan is volgens beide dames gaan ze er hier thuis nog even lekker tegenaan en wie aanhaakt mag meedoen.

8 januari

Tja…

7 januari

De uiterwaarden zijn zo ruim en toch moet je er op beducht zijn dat met name de grotere vierpoters je niet vol gas van je benen rennen… Het knalt al rennend soms ook vol in elkaar maar daar schijnt er geen last van te hebben… Dat de honden er schik hebben mag duidelijk zijn al lijkt het er vaak op dat ze na het eten alles op een kleiner terrein dunnetjes over willen doen. In elk geval is er volop spel en beweging… Wat hebben ze het toch ook nodig.

Vette roedel dus in twee groepen op pad geweest, dat is tegelijk handig voor het eetprogramma wat de “thuis-meneer” klaar maakt. Er wordt met enige regelmaat door verschillende honden gegromd en zelfs gesnept naar andere honden. Al eerder en bij ook anderen baasjes schreven we: Prima, zo doen de honden het goed! Ze doen niet zomaar lelijk maar als er ‘n onbehouwen met name jongere hond ligt te klieren dan is een ander daar niet van gediend. Pas als die “lomperik” zich gedeisd houdt en respect toont, kan er gespeeld worden. Steeds weer mooi om dat soort processen te zien.31 december > 1 januari

We zijn de oudejaarsdag en avond goed doorgekomen… Vrijwel geen last van vuurwerk of er in elk geval aan gewend, lekker chill bij elkaar de avond doorgebracht met af en toe naar buiten, in en om het buitenverblijf met minstens 1 baasje er bij… “Buitenverblijf” was net op tijd klaar om twee en viervoeters tegen weersinvloeden en vuurwerk te beschutten. De honden kunnen er in en er is altijd minstens 1 opvangbaasje bij.

En dan vannacht na de meeste knallen nog ff er uit en dan in diepe rust tot vanochtend vroeg….

Bowdy laat juist op dit soort momenten/bijeenkomsten vaak duidelijk zien hoe enerzijds lomp maar anderzijds vreselijk lief en gevoelig ze is… Schatje.

Op de foto een zooitje ongeregeld na oud en nieuw party haha… Bowdy is beetje zoekplaatje maar ligt kop aan kont op de bank bij Ricky…

19 december

Uitgewaaid in optima forma met een aardige roedel en dikke vriendjes… Ook Joep en Puck van Britt waren er vandaag voor het eerst en Bowdy weet nu wat die twee in hun mars hebben… Volgende keer zal Bowdy vast wel rustiger zijn…12 december

Bowdy was weer nadrukkelijk van de partij en wist er genoeg uit te dagen… Lomp zijn kan ze ook op bijna het laatst van het filmpje…

28 november 2018

Vandaag wat bananen gekocht die wilden ze allemaal graag in hun oren…. pfff… In en rond huis was het feest met herfstbladeren, bezoekjes aan hondenhut Blaffo en elkaar slopen…. Buiten in de grote wei jagen en die bananen dan… lekker dagje en moe genoeg om de pootjes in te trekken en motorgeluid te maken…21 november 2018

Een dag als vandaag was er ook gisteren maar kan er ook morgen zijn….. Heerlijk met een flinke roedel opstap jagen, spelen, zwemmen en ravotten… De weerslag op dit genieten vindt je dan weer thuis als het spul niet kan wachten met eten maar daarna dan ook tevreden ‘n plek zoekt voor rust en/of wat eigen dingen… De een sjouwt met kleedjes, de ander kruipt achter ‘n gordijn en een is er druk om zich van modder te ontdoen, waar ie zelf graag inrolt… Dagje uitwaaien… zeer de moeite waard..

20 november 2018

Met ‘n leuke roedel (o.a. Baily, Börner, Monty, Saartje eindelijk weer en Koos) de grote wei in en party time voor al die vierpoters… Graven, jagen, stoeien en hoe koud ook… de Maas in…

Bowdy werd ruw in de flank geraakt en mist daar ‘n plukje haar en Doedel mocht vandaag een aparte ronde maken om eindelijk weer eens (weliswaar aangelijnd) met haar van ‘n operatie herstellende zus uit te waaien.

Enkelen bleven rondom huis om aldaar elkaar lichtelijk te slopen en uitjes op het gras te maken…

Zwarte Pip is deze week een “jonge vrouw” geworden dus die moet ‘n paar weken wat meer bescherming krijgen tegen de natuurlijke instincten van de mannetjes.6 november 2018

Met Pip, Bowdy en Börner in de roedel is het “tankgeweld” compleet en moet je het jongere spul wat meer bescherming bieden…. Monty en Koos zijn absoluut geen mietjes maar laten we wat korter of minder vaak deel uit maken van die situatie… Oh, ze willen wel maar soms is het net ff te lomp. Ons eigen trio weet het onderhand wel en even geen zin is dan afzonderen.

Even hoesten: onze Misha is bij de dierenarts geweest met ‘n vervelend hoestje… hoestdrankje gehad en het is over… geen kennelhoest… Nu merken we aan wat meer hinden, ook die niet bij ons in service zijn, dat er her en der ook wat kuchjes klinken… Ons punt is… Let even wat op de komende dagen en informeer evt eens bij de dierenarts… soms heerst er iets.

31 oktober 2018

Helaas geen verslag van vandaag.

29 oktober 2018

Alles kan wel met elkaar en doet overal aan mee maar er zijn ook wat temperamentvolle exemplaren waar we terdege rekening mee moeten houden… Niet alleen voor de honden onderling maar ook voor ons zelf… Ze lopen je in een onbewaakt moment zo uit je laarzen zonder pardon te zeggen.
Doedel en Bowdy zijn daarin, samen met witte Pip, de koplopers dus met ‘n “kleintje” bvb zoals Koos, moeten we toch wel opletten…. Koos en Sammy waren vandaag de maatjes van de dag.

Bowdy nog even mee terug genomen om te voorkomen dat ze een forse herinnering op de pas geverfde deur zou achter laten.

23 oktober 2018

Heerlijk uitgewaaid met Doedel, Ricky, Flo, Pip, Koos, Bowdy, Misha en Salto aangevuld met Rocky, Ketske en Yip… Opmerkelijk veel stoeien tussen Ricky en Doedel en dat was heel leuk… Evenzo ook Bowdy de aanjager die ook het nodige voor elkaar kreeg… Flo en Koos waren met name thuis flink aan de gang en joegen elkaar door de hele tuin en huis waarbij Koos steeds wegdook achter Blaffo het buitenspeelhok.18 oktober 2018

Een flinke roedel in twee gedeeltes uitgelaten…. Dikke pret voor Jussi en Ricky tijdens het stoeien. Jussi die dan eerst zit te blaffen omdat het “vrouwtje” nog thuis en dat moet ie verdedigen…Jussi; zo hoort het ook hoor. Bowdy en Koos….. tja… kijk maar op het filmpje… Bowdy is een ruwe energieke sterke Labrador… Koos nog een jong prulletje Heidelwachter…. Koos bang of onder de indruk? Zie het zelf op de film. Timo met z’n mooie witte krulletjes… heerlijk zoals ie het met iedereen kan vinden en met regelmaat z’n eigen plek in huis verovert….

17 oktober 2018

Bowdy, Flo, Ketske, Ollie, Timo,Rocky, Misha, Salto en Ricky…. ‘n aardig roedeltje zo in de grote wei langs en soms in de Maas…. Timo en Ollie waren de maatjes van de dag en Bowdy met Flo de stormvogels zoals gebruikelijk… o,o, wat kunnen sommige honden toch onvermoeibaar met elkaar bezig zijn de hele dag…15 oktober 2018

Nou als Flo er is dan is het voornamelijk Flo en Bowdy…. Dat raust heel de dag door langs, door en over elkaar heen…  Ook lijkt het alsof ze steeds een plannetje maken en dat uitvoeren…. Een feest om ze zo bezig te zien… Vandaag was ook steeds Doedel er bij en ging het vooral over water en stokken…

14 oktober 2018

Ach dit filmpje zegt eigenlijk wel weer genoeg….

10 oktober 2018

Een tamelijk “woeste” uitlaat ronde waarin ze allemaal met elkaar en hun omgeving hebben lopen rauzen, plonzen en schuumen. Soms je er net zo goed bij kunnen gaan zitten want het rent toch wel met elkaar…3 oktober 2018

De grote wei in met Bowdy, Doedel, Ciska, Monty, Noah, Sam en onder anderen nog ons eigen trio… Graven was vandaag de hoofdactiviteit al liepen er ‘n paar heerlijk alles te verstoren… Ook voorde wat minder brutale beestjes goed om allemaal mee te maken en zeker als ze elkaar vervolgens ook “thuis” weer tegen komen…. Daar gaat het ineens weer wat rustiger met elkaar om en staan alle neuzen de zelfde kant op…. (tja eten natuurlijk).

Lekker weer dus tussen het eten en rusten door af en toe nog lekker wat gymnastieken met elkaar in de tuin.2 oktober 2018

Harde wind en dat is dan net als bij kinderen soms aardig van invloed op de vierpotertjes… Beetje (veel) onrustig, even wat minder luisteren en wat schrikkeriger om zich heen kijken… En dan toch een heerlijke wandeling dus ach wat geeft ‘t.

Bowdy in vette aanvaring met Rocky en even later negeren ze elkaar voor ‘n poosje. Koos is het grootste deel van de dag fors in de weer geweest met zijn maatje Pip en Saartje was enerzijds druk in de weer met maatje Bowdy en op haar beurt werd Saartje verder nog steeds flink besnuffeld door de heren… Monty heeft ‘n redelijk spectaculaire show weggegeven, binnen op de bank alwaar Ricky een poging deed wat te rusten. Nou dat was dan maar weer ‘n dagje Uitwaaiers…24 september 2018

Grote roedel dus in twee groepen uitgewaaid…. Heerlijk weer van de honden vrijheid en al wat daar bij hoort genoten…. de beestjes natuurlijk zelf ook. Tank Bowdy en (inmiddels ook tank) Pip hebben elkaar afgemat in een non-stop gedraaf de rest op allerlei andere manieren.19 september 2018

Bowdy, Spike, Doedel, Ciska, Ketske, Misha, Salto en Ricky mengen zich met ‘n paar andere “gasten” in de uiterwaarden voor “Party time” met mooi weer…

Je mocht als hond toch ook willen dat je dit kunt meemaken zo als dagopening… Dan heb je eenmaal thuis weer even de tijd om op adem te komen en te dromen over je belevenissen en ontmoetingen. Door alle soorten en maten honden is het bovendien een zeer leerzame bezigheid en zie je ook hoe honden van elkaar leren… Oh dat gaat lang niet altijd even zachtzinnig maar wel duidelijk en blijft binnen de grenzen… Onze ervaring en inmiddels wetenschap is dan ook dat wij mensen ons er niet of in elk geval niet te veel mee bemoeien, ze zoeken het zelf wel uit… Dat kunnen ze van nature en dat doen ze dan ook.

Doedel & Spike hebben ongeleid projectiel Bowdy een paar keer van zich afgesnept…. Bowdy is echt heerlijk en ‘n lieverd maar kan zich soms zo lomp in de roedel gedragen dat haar maatjes ingrijpen. Ze snapt het wel hoor maar is het soms snel vergeten haha. Ook heeft ze in haar enthousiasme een van de begeleidsters omver gestoomd, maar die leeft nog…13 september 2018

Erg druk dagje vandaag dus in twee aparte groepen aan de wandel gegaan… Maakt niet uit wie je bij wie zet want het gaat allemaal goed met elkaar…. opnieuw in de roedel Lagotto Jussi… Die maakte al eerder deel uit van de vaste club (voor het ongeluk van Jeroen) en gaat gelukkig voortaan weer met ons mee.

Met verder: de grootste van de roedel Ketske, boerderij hondje Yip, ons eigen trio; Misha, Salto, en Ricky, superspeler Bowdy, witte locomotief Pip, slotbewoner Flo, het onafscheidelijke duo Doedel en Spike….

De grote wei, het verkoelende Maaswater, konijnen, vogels en vooral elkaar maakte ook vandaag weer het honden-pretpark; de Uitwaaiers!

Jussi ging goed mee na een verbaasde blik en ‘n omkopend stukje kaas. Deed het kei goed in de roedel en hoefde alleen een paar al te opdringerige labradors tot de orde te grommen.

Doedel en Spike doken als vanzelf de auto in, dus ook die groeien in hun dagelijkse programma en hun zelfvertrouwen neemt duidelijk toe.

Witt Pip begint voor reutjes lekkere geurtjes te krijgen wat vooral aan Ketskes reacties te merken is… Pip zelf dacht ach laat ik me eens opdringen aan Kets dus die liep hem steeds voor de voeten.

Flo is een aparte allemansvriend met drakenstreken afgewisseld met onschuldigheidstrucjes en bijbehorende smoeluitdrukkingen….

Bowdy de superspeler deed zoals ze zichzelf is en heeft elk groepslid geprobeerd een paar graden harder te laten lopen….

Geen foto’s vandaag, maar niet zelden zou dat een herhaling zijn van eerdere situaties.6 september 2018

Spelen en ravotten…. heerlijk, maar vandaag even ‘n schrik moment als Bowdy zich vol gas verstapt en door een kuil duikelt…. ze piept en is een moment dizzy… Lijkt even niet te weten dat ze bestaat, maar geeft verder geen signalen af dat er iets mis zou zijn. Direct aan de lijn gedaan om rustig uit te lopen…. Naar huis en verder niets meer gemerkt van deze actie. Kan geen kwaad haar toch even inde gaten te houden…

Vooralsnog lijkt het mee te vallen maar als er vragen zijn of de wens voor meer informatie dan horen we graag weer van jullie.5 september 2018

En dan is er een flinke roedel in soorten en maten en alles gaat goed… Wauw… Het dagelijkse ritueel in de uiterwaarden hebben we wel gesplitst omdat er 2 nieuwe roedelleden bij zijn en we daar alle aandacht voor willen hebben….

Lekker uitwaaien en jagen (ook op elkaar) langs de Maas en hier en daar ‘n muisje scoren…

Met in de hoofdrol: Doedel, Salto, Bowdy, Monty, Spike, Ciska, Ketske, Misha, Ricky, Rocky, Jip en Zora met de mooie oogjes.31 augustus2018

Bowdy en zijn maatjes hebben het hele terrein bij de uiterwaarden wel belopen…. Er was genoeg te jagen en daar waren ze druk mee. Dan wil Bowdy eigenlijk wel spelen maar de rest gaf aan het jagen de voorkeur. Hoe dan ook ligt het hele spul inmiddels, zo na het eten, weer diep in coma.Bowdy is op vakantie en vermaakt zich prima…. Kan het met iedereen goed vinden en wordt soms ff op haar plaats gewezen in de roedel. Ze haalt graag streken uit maar alles binnen onze perken…. De vakantieperiode is door u afzonderlijk betaald en wordt niet op de openstaande kaarten afgeschreven.1 juni

vandaag met de ochtend wandeling mee geweest en daar ook weer alle andere honden gezien en je hebt heerlijk lopen rennen met Zora die was er ook met haar vrouwtje en baasje.

22 mei

Vandaag heerlijk met de ochtend wandeling mee geweest, veel gerend en nog meer rennen om Ketske van je af te houden. Ketske vond jou wel erg leuk en probeer je te bespringen. Je gaf in elk geval duidelijk aan hier niet van gediend te zijn en liet duidelijk steeds je tanden zien…..en weg was Ketske dan weer.

15 mei

Heerlijk kunnen rennen en ravotten met de roedel, wat ben je toch een lekker vrolijk beest.

Jeroen bedankt jullie voor de bonbons en de leuke kaart !!

4 mei 2018

Onder aanvoering van de kleinste van vandaag de grote uiterwaarden in…. Romeo eerst nog even aan de lijn maar al snel los in wei en water….

En die Romeo voor niemand bang hoor en vrijwel alle honden heeft ie uitgedaagd om verder te gaan dan alleen maar wat wandelen… Jeetje wat een duikboot ook zeg….
“Lompe’ Bowdy en herder Rocky toch honden van formaat maar Romeo was niet onder de indruk…

Daarnaast blijft Bowdy toch wel steeds bijzonder lief voor de kleinsten… In het begin was dat anders maar ze heeft heel veel geleerd en wellicht overgenomen van andere honden.

Allemaal flink in de weer geweest met elkaar en met wat er zoal in de omgeving lag en ook nu weer met het water… Monty is daarbij wel de duikboot van de eeuw maar de rest beent hem aardig bij… Zora is ook zo speels als een tennisbal maar maakt wat meer geluid en probeert te “imponeren” … daar trapt niet iedereen in…

Overigens geen grote roedel vandaag omdat anderen elders gingen lopen vanwege de koeien…

3 mei 2018

Lekker weer dus lekker weer de uiterwaarden vereren met onze roedel… Nou niet helemaal onze want er waren nogal wat vierpotertjes… Stuk of 16… Waaronder Bowdy, Kaya, Jambo, Yip, Pip, pepper, Zora, Misha, Lola, Rocky enz…

Een gemelleerd gezelschap van landlopers en waterratten zoals eigenlijk elke dag wel weer… Het zwemt met elkaar, het pakt elkaar soms wat pittig aan en zo weer hangen ze met een paar tegelijk aan een lange stok die al dan niet uit het water veroverd is…

Gelukkig ook weer het eiland op zodat er nog meer te jagen en te schuumen viel en tegelijk duurt de wandeling dan met gemak een uurtje langer…

De puppy’s Pip en Zora wat eerder naar huis want die krijgen meer dan genoeg aan beweging en spel.23 april 2018

Heerlijke koelte zo na die warme dagen en dat lieten de honden ook blijken… Nog harder en langer dan ooit te voren raasden ze uit bij het zwemmen en rondracen in de uiterwaarden…

In twee ploegen zijn we er uit gegaan en is iedereen royaal aan zijn trekken gekomen… Je houdt soms je hart vast als ze vol gas door het struikgewas stuiven maar vrijwel altijd gaat het goed op ‘n enkel schaafwondje na zoals deze keer bij Bowdy. Ik denk dat wij er meer last van hebben dan zij want ik heb niets aan haar gemerkt. Op de foto’s Bowdy met Zora, Pip en Sammy die wel een uur op deze manier aan het stoeien zijn geweest… ja en dan buiten de grote wandeling om ook nog hoor…..

19 april 2018

Wordt misschien wel saai nu maar het was al direct weer een vet feestje met Body en de rest daar in de grote wei…. Hoewel wei… Het spul heeft meer gedaan in het water met stokken en achter elkaar aan jagen. Lekker koel moet je maar denken al in die vroege warmte… Maar dan als we bijna alweer naar de auto gaan na 1,5 uur blijkt dat er nog wat energie zit in de beestjes…. Ik denk dat het wel een kwartier kei, maar dan ook, keihard heeft gerend achter Ricky aan die trots met een botje in zijn bek de hele roedel met zich mee lokte….. Alleen al er naar kijken was al vermoeiend voor me….

Iedereen en alles heeft zich aardig laten behandelen in het modderbad van moeder natuur. Stinken en vies zijn vinden ze maar wat leuk… Hoeveel stokken je ook in het water smijt, ze willen allemaal de zelfde stok hebben en dus is er soms strijd “op leven en dood”….  Geweldig zo heerlijk ze gezamenlijk ravotten.

18 april 2018

Opnieuw een blije Bowdy die zich vol gas uitleefde in de roedel. Vandaag was Timo de Labradoedel haar maatje waar ze veelvuldig mee aan het sparren was, maar ook in het water maar wat graag  in zijn buurt bleef.

Bowdy had redelijk veel last van een reu (Elmo) dus ze is er nog niet helemaal doorheen. Nou is het wel een erg hitsige reu want van de rest had ze geen last maar toch nog even opletten en sprayen.

17 april 2018

Bowdy sprong de bench zowat het huis uit zo blij haha. En dan maar gelijk ruim 2 uur een zeer gevarieerde Uitwaaiers-party. Gelukkig konden we door naar het eiland en dan is het altijd dubbel feest… Niet te grote roedel en toch lekker schuumen en zwemmen.

10 april 2018

Aardige roedel zo vandaag met Bowdy, Flo, Lola, Saartje, Pepper, Ricky, Salto en Misha… Terwijl de ene helft deed graven naar muizen gingen de anderen er vandoor om wisselend in het water en dan weer in de wei elkaar op te jagen en uit te dagen.

Heerlijk vrij lopen en uitvreten waar wij ze toch niet op kunnen pakken…. De slimmeriken. nadeel daarvan is dat er niet zelden een door ‘n niet al te frisse vis gaat liggen rollen en dat merk je dan weer als ze in de auto zitten en thuis natuurlijk.

Als je die beestjes zo ziet rennen en spartelen in het water dan wordt je daar echt gelukkig van hoor…

Als de gelegenheidsroedel zich aansluit bij de onze gaat het dak er af en zie je de relaties wisselen… Waar ze eerst mee spelen wordt nu hun opponent en ontstaat er soms wat geblaf en gegrom… Maar altijd blijft het binnen de perken…

Thuis gaat Bowdy met Flo samen op een dekentje bij de deur liggen en (hoe lief kan het zijn) knagen ze samen op één botje, gezellig naast elkaar op ‘n plekkie.

Saartje klimt bovenop Flo en die laat het allemaal maar toe en als je een foto wilt maken is het ineens voorbij.9 april 2018

Hoewel iets korter dan gebruikelijk was het een top wandeling voor Bowdy en natuurlijk de rest van de roedel. Van loopsheid weinig last meer dus ze kon redelijk ongestoord haar gang gaan en dat deed ze dus ook.

Het begon met 7 honden die al zat hadden aan elkaar. Toen kwam de rest er nog bij en was het weer extra feest. Bij dat feest hoort ook dat ze elkaar aardig te pakken nemen maar altijd op de vriendjes manier dus geen echte agressie.

Bowdy jaagt meer dan eens herder Rocky het water in en denkt dat ze dan heeft “gewonnen”  maar daar denkt en reageert Rocky dan toch anders op en jaagt haar vervolgens weer weg…. Het blijft een pak me dan als je kan spelletje haha.

Gelukkig mag ze morgen weer mee en maken we er een vette wandeling van…4 april 2018

IVM plotseling overlijden van een vriend houden we het voor vandaag even kort. Excuses hiervoor.

Bowdy is weer flink in de weer geweest… Het gebruikelijke bewegingspatroon maar dan wel aan de lange lijn…. Maar ook thuis volop aan het ravotten met klein en groot. Wel heerlijk als ze straks weer “normaal” mee kan en lekker los.3 april 2018

ATTENTIE: wellicht ten overvloede willen jullie er op wijzen dat Bowdy nu echt in haar vruchtbaarste dagen zit. Dat kun je zien aan het dunne bloed en aan de manier waarop ze zelf op mannetjes reageert. In een flits kan ze gepakt worden dus… weest waakzaam!Te gekke wandeling vanmorgen…. 18 honden in de wei en allemaal feest. Shaka, Jambo, Saartje, Misha, Kaya, Monty, Salto, Emi, Megan en nog een heleboel meer…. Naast het gebruikelijke najagen heel veel waterballet en sparren met elkaar. Bowdy is loops en die moet beschermd worden maar andere (reu)baasjes waren elders en Monty(bordercollie) moesten we af en toe even wegsturen. Maar dat deed hij keurig, terwijl Bowdy veelal in het water aan het feesten was…..

Onvoorstelbaar wat een energie al die honden en dat het zo allemaal goed gaat met soorten en maten doorelkaar… echt te geweldig.

Stokken en afval zijn soms reden voor wat onderlinge “nijd” maar uiteindelijk zijn het dikke vriendjes die alles kunnen hebben van elkaar. het is maar goed dat de baasjes ze niet zien na dergelijke wandelingen want het zijn soms net moddermonsters.

Nu ligt hier alles in katzwijm en kunnen we zelf eten…. Ook voor ons is rusten soms heerlijk rustig…

Wat groots blijft is het trotse gevoel dat we dit samen met de baasjes aan de honden kunnen geven.

Bowdy ook vanmiddag weer fors bezig geweest in en om het water en gelukkig kon ze na korte tijd los (met de lange lijn achter zich aan)…. Voor foto en film is het allemaal een beetje hetzelfde maar wat je zo de hele dag ziet is zo mooi….

We zullen haar best missen hoewel ze door haar loopsheid niet de makkelijkste gast was was het ook nu weer een feest haar zo lang bij ons te hebben.

2 april 2018

Handen vol aan het afhouden van reuen haha… Maar met stokken gooien in het water en Bowdy er aan de lange lijn naar toe laten zwemmen is toch ook een beweeglijk spel voor haar. Ze is graag in het water en tegelijk spoelt ze haar geurtje een beetje weg. Overigens werken de baasjes die we tegen komen goed mee hoor… Maar ja als de wind fout staat en een reu pikt het geurtje op dat is ie er zo…

We hebben het steeds wel goed gehad met Bowdy, maar haar verblijf nu bij ons geeft duidelijk een sterkere band en dat voelt heerlijk voor ons maar we merken het ook aan haar…..

Vanmiddag een dik uur alleen maar in en bij het water gespeeld. Lange uitlooplijn vast maar de haspel los achter haar aan laten gaan. Dan loopt ze zich vast mocht ze weg lopen maar dat was niet aan de orde. Ze is ver het water in gegaan om stokken (af) te pakken maar echt goed zwemmen wilde ze nog niet. Er was verder geen vreemde hond dus er zijn ook geen problemen geweest. Zo leuk om te zien hoe ze in dat water naar onze andere honden springt en spartelt….

1 april 2018

Weinig vreemde honden bij de Loonse Waard en Bowdy toch maar los laten lopen. Dat doet haar zo goed, ze kan dan lekker sparren en aqua-joggen en dat maakt haar goed moe… Even geprobeerd haar vacht wat uit te stoffen en te drogen met de waterblazer maar dat is nu nog te veel voor haar…. Hoewel ze steeds dichterbij komt als de anderen gedroogd worden.

Dan bij de middagwandeling de eerste echt lastige reu die alles op alles wilde zetten Bowdy te pakken…. Bowdy bij de halsband gepakt en met in de andere hand een trainingsdisc (metalen lawaai ding) met het nodige foei de hond uiteindelijk weg kunnen sturen… Baasje van de hond liep veel verderop maar de wind stond van Bowdy naar die hond en dus…..

Verder zijn we naar het eiland geweest alwaar ze vreselijk hard hebben lopen rennen en dat later op de dijk nogmaals nogmaals hebben herhaald…. Nu dus toto in de mand.

31 maart 2018

Ja nou is het wel meer raak hoor… De mannetjes zijn nu erg opdringerig en Bowdy niet geheel afkerig. Goed opletten voor ons en de omgeving scannen was vandaag nog voldoende maar morgen moet ze helaas wat meer of alleen maar aan de lijn. Hoewel ze los vreselijk hard rent en speelt met de aanwezige honden. Maar we kunnen geen risico nemen.

Verder gaat alles goed en is het een schat met gelukkig af en toe wat “vuile streken”……..

 30 maart 2018

Bowdy…. Je hebt het super goed gedaan vannacht… Topper! Na een drukke wandeldag ook de avond mee in de laatste ronde. Gewoon los op het donkere veld maar met een lichtsnoertje om. Dan nog even wat lekkers en dan is het slapen geblazen….

Geen kik meer gehoord…. Toto en plat gaf haar laatste beeld te zien haha.

Pas vanochtend kwam er weer beweging in nou ja dan is het weer gelijk op volle toeren. Dat kan allemaal hier en daar geniet ze zichtbaar van, en wij ook.

We hebben gisteren even het broekje geprobeerd maar dan kan ze “er” zelf nog maar moeilijk bij. Irritant dus en dat doen we niet meer. Ze is voornamelijk in de ruimtes waar zeil ligt en dat beetje bloed is zo weg geveegd.  We hebben “No Love Spray” voor haar gekocht… Dat houdt de mannetje wat makkelijker op afstand maar we houden haar (en de mannetjes) goed in zicht en steeds onder onze aandacht.

Nu merken we ook extra dingetjes bij Bowdy…. Zo “lomp” als ze zich laat zien bij het reguliere ophalen en uit laten, zo lief en knuffelig is ze als we ze langer achtereen mee maken en op rust momenten… Wauw! Vanochtend koffie drinken in ons eigen buitenhok en Bowdy kroop zowat in ons…. Zo lief.29 maart 2018

Jahaa dat kon nu niet meer uitblijven. Loops! Net in het begin nog maar we gaan goed opletten. Vandaag geen problemen gehad zelfs niet met een hond Elmo, die altijd al overal opspringt.

Bowdy voerde de roedel regenmatig aan en anders wel “aanvallen” overal wilt ze mee spelen en over het algemeen lukt haar dat ook wel…27 maart 2018

De schat…. niet gegeten toen ik haar kwam halen…. Maar dan de uiterwaarden in…. Vol gas en helemaal los op een positieve manier…. 16 honden waren er vandaag (niet van ons hoor haha)…. Lekker lomp en stoer met elkaar spelen en alle andere dingen die je daar zoal kunt doen…. waaronder klimmen, jagen en zwemmen.

Dik 2 uur in touw geweest en dan weet het hele spul dat we gaan eten…. Met piepende honden de straat in en dan wachten op het eten. Bowdy hebben we nu niks gegeven omdat ik eerst wilde weten of ze haar eigen brokken wel zou eten. Nou dat ging prima… ik ben even bij haar gaan zitten maar ze viel gelijk aan en knabbelde heerlijk de brokjes op.

Bowdy heeft wel wat meer “lekkere” geurtjes bij zich lijkt het wel want zelfs ook een aantal vrouwtjes toonde belangstelling.

Voor het naar huis brengen die “zandhaas” nog even een beetje afgeklopt en rond 12.00 uur was ze aan het eten.

Ze komt nu een hele week en wij kijken er naar uit….

21 maart 2018

Bowdy moet haast stuk zijn haha… Ze is eigenlijk alleen maar keihard aan het rennen en ravotten geweest met bijna alle honden die er waren maar met name de grote wolfshonden…… Zou er haast zelf moe van worden… Maar kei leuk en je zag haar, en de rest ook trouwens, toch wel moe worden op een gegeven moment. Bowdy is tamelijk lomp naar de pup, maar die pup zoekt haar ook steeds weer op…..  Bowdy, lekker druk ding… Ze komt zo (rond 12.00 uur) naar huis…..

16 maart 2018

Bowdy weer lekker uit haar dak gegaan vandaag bij de wandeling maar later ook hier thuis nog even lekker aan de stoei met Rocky en Misha…. filmpje hebben jullie al gehad van dat water ballet…. Ze was blij weer mee te gaan en is met de hele roedel aan de gang geweest …. Uitdagen met stokken, aanblaffen om te kunnen ratten, zwemmen en bemoeien met de meeste andere van de 12 honden….. Heerlijk hoor.

Hier thuis eerst even allemaal afdrogen en badjas aan en dan eten. Nu hadden we voor Bowdy een appel in plakjes gemaakt die ze smakelijk op eet…. Gewoon omdat ze allemaal eten krijgen dan. Na het eten toch even in de rust zetten maar daarna was het weer flink party-time….. Wat een tomeloze energie heeft die schat toch.

Ontlasting vond ik wat zacht maar verder niets raars…

We hebben Bowdy rond 11.00 uur weer thuis gebracht en daar lag nog een lekker gevulde kong voor haar.

7 maart 2018

Blije Bowdy nog lekker ‘n keertje mee voor een flinke wandeling van bijna 2,5 uur, met ‘n hele troep andere honden. Nog maar net in het weiland springt herder Rocky het water in en Bowdy meent Rocky daar te kunnen imponeren…. Het filmpje spreekt voor zich…. wauw. Heerlijke wandeling met heel veel rennen en spelen en Bowdy ene moment als “onderdaan” en dan weer als “bovendaan”…

Terug weer in haar bench geef ik haar nog een kippenpootje maar er ligt ook een kong klaar met gesneden stukjes appel.  Daar kiest ze voor en dat is zo leuk…. Kippenpootje weer weggehaald want ze was smakelijk aan het fruit.

6 maart 2018

Energieke blije Bowdy, lekker dat je er weer bij bent. We hebben een flinke wandeling van wel 2,5 uur gemaakt, mede doordat het Noordwestelijk schiereiland ook weer toegankelijk is door het lage water. Altijd een leuk en lekker groot stuk waar weer andere luchtjes hangen en diverse dieren hun sporen achter laten. De bosschages en door bevers om geknaagde bomen beklimmen en onderzoeken… Dikke pret.

Er was een grote gelegenheidsroedel van 13 honden van jong tot oud, in soorten en maten, en dat gaat allemaal goed met elkaar al moeten we soms wat corrigeren…..

Alle ijs is haast wel verdwenen en dus kunnen we overal het water weer in.

Eenmaal weer thuis gaan er nog twee flink aan het stoeien… Misha en Bowdy…  want Saartje was stuk en moest rusten. Laat maar even denk je dan maar dat duurt dan een uur haha…. Nu even allemaal in de rust dan kan het straks weer verder… Heerlijke club honden zo hoor.

Nog wel wat meer signalen van loopsheid bij Bowdy omdat er een “melder” bij liep… We houden het in de gaten. Dan nog even de ontlasting… Bowdy kwam na het poepen raar naar me toe gelopen en had hulp nodig. Geen probleem maar wel een groot stuk cellofaan/plastic heb ik voorzichtig weggehaald en toen was het leed alweer geleden… handen wassen en klaar :).

Vanmiddag opnieuw een forse wandeling en met weer andere honden… Bowdy durft veel en probeert veel maar weet ook feilloos haar plaats als het moet. Ze wordt steeds liever naar pups en blijft bij oudere honden uitdagen en over de grenzen heen te gaan. Ineens nu ook met de anderen veel in het water aan het ravotten geweest.

28 februari 2018

Ach Bowdy wat ben je toch een vrolijke druktemaker…. Met “onze” roedel en een aantal andere honden, een flinke trip gemaakt door de frisse uiterwaarden. Het was heel goed te doen hoor… de honden en wij zijn er op gekleed. Rennen, schuumen en ravotten is het gebruikelijke recept. De een wat lomper dan de ander maar het gaat allemaal goed… De jonkies leren van de oldies en ze snappen allemaal de honden taal.

Bowdy doet lomp en lief tegelijk naar Mikki, maar gaat nooit een grens over…. Mikki laat zich niet kisten en snept dapper van zich af haha. De indrukwekkende Tsjechische Wolfshonden en Djambo de Ridge Back, kunnen ook met iedereen en zo was het een wandelfeestje voor: Yip, Pepper, Djambo en de twee wolfshonden, Salto, Mikki, Bowdy, Misha, Megan en Tessa of te wel een “11 hondentocht”. Zeer toepasselijk bij al die (veilige) ijsplateau’s…

De kou viel reuze mee dankzij de zon die het al snel warmer liet worden.

Bowdy heeft heerlijk op de bank gelegen…. en verder de hele dag bezig geweest met ravotten vooral met Misha en Mikki en ze heeft flink gerend. Van de vermeende loopsheid niks gemerkt maar daar waren verder ook niet de juiste honden voor in de roedel.

Bowdy is ‘n boef soms als je wilt dat ze komt of als ze iets in de bek heeft wat ze niet wilt afgeven…. Ze heeft wel feilloos door wat je van haar wilt. Verder blijft het een energieke lieverd.

27 februari 2018

Bowdy komt morgen 28 feb. de hele dag met ons mee uitwaaien…. Ze is tussen 17.00 en 18.00 uur weer thuis. Daarnaast staat Bowdy genoteerd voor het logeren van 29 maart 08.00 uur halen en 4 april rond 11.00 uur dus na de ochtend wandeling weer thuis gebracht…. Dit wordt afgeschreven op de reeds aangekochte kaarten.

Voor de zomervakantie hebben we genoteerd: Bowdy in opvang tussen (ongeveer) 19 juli en 9 augustus! Jullie kunnen hierbij nog net gebruik maken van de vakantiearrangementen 2018 welke per 1 maart aflopen. De uiteindelijke berekening volgt wel als precies duidelijk is wanneer en hoeveel dagen… Dat komt wel goed. Als het anders gaat lopen horen we het wel.

22 februari 2018

Het heeft er alle schijn van dat Bowdy loops wordt. Voor ons niet echt een probleem al kan het zijn dat we rond de echte doorbraak een ander uitlaat schema hanteren. Voor jullie niet echt te merken.

Bowdy is vandaag weer helemaal “los” gegaan en dat vindt ze zo heerlijk en het is kei goed voor de socialisatie. Ze blijft wat lompig naar de pups maar die laten zich niet alles gebeuren en bovendien doet Bowdy beslist ook heel zachte en lieve dingetjes met ze door zich als “onderdanige” op te stellen.

Belangrijkste punt vandaag was het spelen met Salto… Die is niet de makkelijkste maar als een hond respect toont heb je er een vriend bij. Salto gaf zich over, in de mand tijdens een spel met bal, en nodigde daarbij Bowdy uit… Dat zegt ook veel over Bowdy. zie filmpje.

Flinke roedel vandaag: Bowdy, Rocky, Yip, Skip, Pip (ja het was ip-dag… ) Ketstke, Salto, Misha en Pepper… De meesten kwamen thuis in opgedroogde modder… In de overgang van hoog naar laag water blijft er altijd wel een lekker modderpoeltje ergens liggen… sommige honden moeten daar in van zichzelf haha..

HUISSLEUTEL: De sleutel gaat soms heel zwaar… en kan maar amper worden omgedraaid. Om afbreken te voorkomen is het wellicht handig als er naar gekeken wordt.20 februari 2018

Bowdy mee in de (ochtend) uitlaatservice en daar had ze schik van… Vol gas en de wei in en tegelijk ook maar even de diverse honden af voor wat contact… Heerlijk gespeeld, in het water geweest, omgevallen bomen onderzocht en beversporen besnuffeld.

Ook Labrador pup Saartje was mee en waar Bowdy in het begin erg lomp naar was kon ze zich nu aardig inhouden en zelfs “overgeven” aan die prul…. Verder heel veel gerend met Yip en Misha…

Na de wandeling nog even mee naar huis genomen om nog wat kleine oefeningetjes te doen en zeker nog wat te sparren met de anderen…. Rond 11.00 uur naar huis gebracht en de kong met lekkers er in gevonden….

14 februari 2018

Bowdy afgehaald en zag ik dat er in de bench een plastic bekertje was stuk gebeten. Heb de resten verwijderd en bij het terugbrengen heb ik wat kippenpootjes gegeven in de bench omdat ik geen kong zag. Nou ze heeft genoeg gehad en zal best een tijdje slapen van de wandeling en al het ravotten.

Geweldige wandeling gehad met een aardige roedel van 17 honden…. Deels van de Uitwaaiers en een ander deel waar we al dan niet regelmatig mee wandelen….

Salto, Yip, Misha, Skip, Keet, Megan, Bowdy, Pepper, Sam, Noah, Tessa, 3 verschillende vreemde honden, Djambo (RidgeBack) en nog twee Joegoslavische wolfshonden wiens naam ik niet weet…
Het speelt, rent en ravot met elkaar en ze kennen allemaal de hondentaal dus dat gaat altijd goed, al moet de een soms wel de ander corrigeren als ie te ver gaat… Bowdy doet het erg goed zo in de roedel.

Met Bowdy even ter training bezig geweest met het loslaten en afgeven van een stuk vis… Dat kost haar moeite maar deed het wel uiteindelijk en in ruil voor iets lekkers. Bowdy liep met een stuk hout in haar bek de anderen uit te dagen, en het hout aan te bieden en dat is kei leuk om te zien.

13 februari 2018

Bowdy energieke schat…  Snel op pad naar de uiterwaarden alwaar ze zich kan uitleven… Nou dat heeft ze gedaan hoor…. Pfff. Gelijk aan de gang met Misha maar kei leuk ook proberen Pepper en Salto zo ver te krijgen… Later kreeg ze daar wat meer contact mee (en dat is heel knap) en was het met allemaal even vol gas door de wei…. Wauw wat kunnen die rennen zeg… En na het rennen ook nog even met elkaar aan de het ravotten en gaande weg merk je dat het spul dan ook wel moe begint te worden als ze daar anderhalf uur bezig zijn geweest… Leuk om te zien hoe Bowdy bij de een probeert over de grens te gaan en bij de ander snel snapt dat die grens niet overschreden mag worden. Echt hoor; wij mensen kunnen dat niet beter leren aan onze honden dan hoe de honden dat zelf doen.

Bowdy in badjas stoeit na de grote wandeling nog even met Misha… Alsof ze er nog niet uit geweest zijn…

6 februari 2018

Bowdy helemaal blij toen ik haar op haalde…. Bij de Loonse Waard ging de hele roedel gelijk los maar dan ook echt helemaal los…. Je zou haast na 10 minuten weer naar huis kunnen…. Wat een energie die Bowdy maar wat een energie ook bij de rest daardoor aangewakkerd. Leuke en soms “keiharde” spelletjes werden er gespeeld en het was weer super om te zien hoe honden elkaar begrijpen en ook verstaan.

Zelfs Pepper werd er bij gehaald door Bowdy (Pepper laat dat niet gauw toe) en die leken het een goed idee om samen het water maar in te gaan…  Ach ja het had niet zo veel gevroren haha. Even later staat de rest van de roedel de rug van die badgasten af te likken… Ja lekker ijs… Wat een club zeg.

Bij de middagwandeling zag Bowdy een paar vreemde honden en daar moest ze even naar toe… Nou bij Alf ging het goed maar Hutte (mix Herder Bordercollie) moest even heel duidelijk maken dat Bowdy geen millimeter dichterbij moest komen… Dat ging dus “fout” haha Bowdy dacht ik mag alles maar dat moest ze bekopen met een pittige correctie van Hutte…. Dat was twee keer nodig en toen wist Bowdy het precies…. Eerst leren Hutte te respecteren en dan kunnen het maatjes worden…

Heerlijke dag met heel veel beweging en klooien met elkaar…  We hebben wel geleerd dat ze na een stoeipartij binnen direct even naar “buiten” moet anders…..

Saartje was er vandaag dus ook en die is inmiddels dikke vriendjes met Bowdy. Die kan een “lompe puber” zijn maar als je haar met Saartje ziet ravotten is ze zo lief en zorgvuldig me haar…. Ze weet maar al te goed dat Saartje nog een puppy is… Wauw!

Ik weet niet wie jullie hond heeft opgevoed maar iedereen mocht willen zo’n hond te hebben met goed luisteren en feilloos haar weg in de groep te vinden. TOP!

30 januari 2018

Zo Bowdy dat waren twee leerzame en heerlijke dagen…. Wat was je vrolijk en blij toen ik je ophaalde….  En in de grote wei direct al te merken dat je makkelijker en beter met de dag-roedel omgaat en eerder rekening houdt met de “taal” der honden. Vooral echter dat ongeremd rennen en ravotten met diverse honden is zo heerlijk om te zien…

Bowdy pakt van alles op om daar vervolgens een ander mee uit te dagen, wauw… kei leuk. Opnieuw was daar ook Megan… een niet al te makkelijke Duitse herder maar ze was niet van plan zich daar erg veel van aan te trekken en zocht haar elke keer weer op.

Rond 10.15 uur Bowdy weer thuis gebracht en ontdekt dat in de kong kleine stukjes appel zijn gedaan…. Wauw…

In de film: Pepper, Bowdy, Megan, Saartje, Dusty….29 januari 2018

Dank voor de aanschaf van ook de 20 dagkaarten voor Bowdy…. We zullen goed voor jullie energieke vriendin zorgen…

Vanochtend is Bowdy met: Rocky, Salto, Yip, Dusty, Keet, Pepper en Misha wezen “Uitwaaien”… Haar belangrijkste taak en bezigheid was de plaats te bepalen in de roedel en kijken wat de individuele hond wel of juist niet van haar pikt. Wauw kei leuke processen om te volgen. Bij de een gaat ze al snel op haar rug en geeft zich keurig over en bij de ander blijft het wat langer een “brutaaltje” tot de hond in kwestie zegt: en nu is het genoeg. Dat begrijpt Bowdy uitstekend.

Verder in het begin Pepper uitdagen en in het water plonzen en voor de rest keihard rennen en ravotten met Misha. Lachen was het voor iedereen die er bij was dat Bowdy af en toe zich Koninklijk in een plas met bagger liet zakken….. Pfff heerlijk….  Waar Bowdy in het begin vol energie sommige honden fors benaderd toont ze, ook weer halverwege deze wandeling, al aardig wat respect naar de meeste anderen. Fantastische, natuurlijke processen.

Bowdy is een schat die inderdaad vooral stoom af moet blazen. Maar in de kleine 2 uren dat we daar bezig waren met van alles en nog wat en een aardig kluppie honden is dat ook nu weer aardig gelukt en ligt hier het hele spul redelijk uitgeteld op hun plek. Met enige regelmaat gaan ze van die plek af en “valt het elkaar weer aan” maar ze hebben er lol in en ze leren er zelf veel van. Ook kan Bowdy af en toe een vreselijk eigenwijze puber zijn die zelf wel bepaald of ze wel of niet komt…. Maar ach als dat nou toch alles is dan komt het wel goed met ons…. Net nog pieste ze in de kamer omdat ze onder de indruk van iets was en nu staat ze zich te bemoeien met mijn type werk haha.

Zo ook de grote middagwandeling zit er weer op en zijn ze bijna 2 uur in de regen aan de gang geweest…. Met al die hondenlopen doet Bowdy beslist goed en ze leert er erg veel van.  Je ziet haar opbloeien en meer thuis geraken in de roedel.  Bij het water vindt ze het ook top maar echt gaan zwemmen moet nog komen… Bowdy weet overigens als het moet ook wel van zich af te bijten maar bij alles op zo’n dag als vandaag gaat het in alle redelijkheid en hoeft er amper te worden ingegrepen door ons.

Bij het terugbrengen belde ik wel aan maar de hele bel kwam van de muur….. Excuses daarvoor… Bowdy geprobeerd wat te drogen met de handdoek maar de rest moet verdampen…. Wat kaasblokjes gegeven en ik denk dat ze wel even gaat slapen…. Wat is die bezig geweest zeg… Body had overigens keurige ontlasting.

Morgenochtend rond 07.45 uur halen we haar weer op.

Die twee op de film zijn bijna 45 minuten bezig geweest zo… nu ligt het dan eindelijk voor Pampus…. haha.

27 januari 2018

Jullie hebben Bowdy aangemeld voor maandag de hele dag en dinsdag alleen mee met de ochtendwandeling. Welkom en rond 07.45  uur komen we Bowdy halen en rond 17.15 weer thuis. Huissleutel heb ik maar poort (nog)niet. Eten geven jullie thuis zelf anders hoor ik het wel. Leuk om Bowdy er een hele dag bij te hebben en dat zal ze lekker vinden. Dinsdag zelfde tijd halen alleen dan uiterlijk 11.00 uur thuis als het voor jullie geen bezwaar is mogelijk een uur later.

Als jullie Bowdy vaker zo’n dag willen “uitbesteden” is het wellicht handiger (en goedkoper) wat dagkaarten te kopen, zie daarvoor onze tarievenpagina.Op 23 januari jullie huissleutel in ontvangst genomen. De belofte van hoe wij de sleutel om zullen gaan heeft u in papieren versie ontvangen en is inmiddels ook per mail aan u gestuurd.

Ochtendwandeling: Bowdy thuis afgehaald en mee naar de Loonse Waard en samen met de rest van de roedel de “weide”wereld in…. We kunnen er kort over zijn: Bowdy barst van de energie en heeft zich ruim 1,5 uur geuit in ravotten, sparren, rennen, plonzen en schuumen…. Geweldig.

Bowdy deed wat ruw naar pup Saartje en we hebben haar gelijk daar even op gecorrigeerd haha.  Verder heeft ze van de andere honden moeten leren hoe ze daar mee om mag/moet gaan en halverwege de wandeling was haar dat duidelijk en hebben ze vol gas lopen rennen.

Terug bij de auto wilde dat bruine “draakje” in het geheel de auto niet meer in…. Pfff de boef. Paaltje in haar bek en niet meer komen hoor… “Nee ik ben wel moe maar wil nog spelen…” Nou ja dan niet… Alles verder de auto in en wachten tot mevrouw mee wil… Nou ze kwam vrij snel toen en hup in de bench.

Nog wel Bowdy mee naar ons genomen om ook hier thuis te geraken en dat resulteerde in nog wat gestoei met Saartje en vooral ook met Misha…. Erg leuk allemaal en nu moet het hele spul rusten en gaat Bowdy naar huis (11.00 uur). Het is ook mooi hoe leden van een roedel elkaar corrigeren…. Daar kunnen wij nog van leren.

Thuis gekomen ging ze vanzelf naar de bench en zoals een echte Labrador direct met de kong bezig haha. Graag tot de volgende keer.

22 januari 2018

Bowdy… je bent er weer bij morgen… aangemeld voor de ochtendwandeling. Rond 08.00 uur komen we Bowdy halen en rond 10.30 uur brengen we haar terug in de bench zoals afgesproken. We zullen er wat water bij zetten en de kong.

Onderweg maken we wat foto’s en evt. filmpje en dat zetten we op deze pagina.

19 januari 2018

Bowdy…. lekker beest… welkom in de club hoor en het was een feestje om je er vanochtend bij te hebben. Bowdy is een heerlijke druktemaker die goed luistert, goed de hondentaal snapt en prima bij de roedel blijft. Bij deze wandeling is ze alsmaar aan het rennen, spelen, ravotten, zwemmen en schumen geweest met herder Rocky, Podenco-mix Misha, Podenco-mix Salto, Labrador-mix Pepper, Boeren fox Yip, en nog 3 toevallig aanwezige honden.

Na de wandeling hebben we haar hier thuis de ruimtes en tuin laten ontdekken en voor de vorm heeft ze iets (vlees) mee gegeten met onze honden. Afgedroogd en haar weer naar jullie gebracht.

Er zijn geen bijzondere dingen ontdekt en de dingen die ze aan of af moet leren in de roedel, worden door ons zelf maar ook door de honden gecorrigeerd.

Voor wat betreft kiezen voor wandeling of dagopvang…. Bij de DAGkaarten maakt Bowdy twee forse wandelingen op een dag… Daar tussendoor is het rusten, spelen hier in de tuin en vaak ook binnen en ze zit hooguit een half uur zonder dat wij er zijn als we boodschappen doen. Ze zal daardoor ook rustiger worden in huis en minder reden hebben om zich op andere dingen te richten. Bij dagkaarten kan ook ze overnachten net als bij de Vakantiekaarten.  

De tarieven:

 • 10 wandelingen € 120,=Dan is Bowdy steeds ongeveer 1,5 tot 2 uur aan de wandel zoals vanochtend. (€ 12,= per wandeling)
 • 10 dagkaarten € 165,= Dan is Bowdy 2 x per dag, 1,5 tot 2 uur aan de wandel zoals vanochtend. ( € 16,50 per dagkaart en “slechts” € 15,= als je er 20 koopt).

Bovendien kan Bowdy bij de DAGkaarten, indien gewenst ook de nacht overblijven zoals bij Vakantiekaarten.

Ophaalschema bij WANDELkaarten: 08.00 wordt ze opgehaald en rond 10.30 weer thuis gebracht. ‘s Middags tegen 15.00 uur halen  17.30 uur weer terug.

Ophaalschema bij DAGkaarten: 08.00 wordt ze opgehaald en rond 17.45 weer thuis gebracht.

DAGkaart met overnachting:  ophalen 08.-00 uur en weer thuis 08.00 uur tenzij aanvullend een ochtendwandeling wordt gekocht voor € 10,=

Als we bericht krijgen halen we Bowdy op in eerste instantie voor de ochtendwandelingen. Zou mooi als we het dan tijdig weten maar kan ook op laatste moment.

Afgesproken dat we een sleutel krijgen waarbij het tuinhekje wordt opengelaten als wij met Bowdy op pad gaan. Bij thuiskomst doen we haar in de bench met soms een klein beetje water afhankelijk van wat ze onderweg al heeft gedronken. De Kong vullen met brokjes en Bowdy laten rusten met het deurtje dicht.

Hieronder foto’s en een vertraagd filmpje van vandaag.

17 januari 2018

Afgesproken Bowdy rond 08.00 uur bij je op te halen voor een royale wandeling. Rond 11.00 is ze weer terug en zijn we ook even hier in huis en tuin met haar geweest.

na de wandeling worden onderstaande foto’s vervangen door die van Bowdy.

Hallo Marielle,

Met dank voor je inschrijving van Labrador-puber Bowdy hierbij alvast je persoonlijke pagina. Hierop wordt met name gecommuniceerd over Bowdy en tref je na de eerste uitlaat, verslagjes en beeldmateriaal aan.  Je blijft dan altijd goed op de hoogte van haar belevenissen.

Ik bel je spoedig om Bowdy op te halen voor een gratis kennismakingswandeling waarop ze mee gaat voor een wandeling van dik 1,5 uur in de uiterwaarden. We kijken dan even hoe ze is maar ze kan altijd mee.

Je kunt wandelkaarten kopen voor 1 wandeling per dag naar keuze ‘s ochtends of ‘s middags.

Ook hebben we dagkaarten waarmee ze dan voor de hele dag bij ons is en 2 grote wandelingen maakt en als ze ‘s nachts blijft dan ook nog een avondrondje. Dagkaart loopt van 07.00 tot de volgende dag 08.00 maar ze kan ook aan het eind van de dag terug natuurlijk.

Bowdy verblijft als ze bij ons is voor dagopvang in huiselijke sfeer (binnen en buiten) tussen de eigen en gasthonden. Vrijwel heel de dag is er iemand bij en houden we oog op de groep.

We hebben nog wel contact over wat je wilt aanschaffen.  Ook bespreken we dan wel of een sleutelcontract nodig is.

Als we rond zijn met alles hoef je maar te laten weten wanneer Bowdy bij ons zal zijn en dan komt het goed. Zelfs als je op het laatste moment ineens haar wilt onderbrengen. Je zit nooit ergens aan vast dus als aangeschafte kaarten zijn verbruikt en je wilt niet verder dan ben je daar vrij in. Afzeggingen zijn ook geen probleem maar wel handig als we die tijdig door krijgen.

Deze pagina is alleen voor jou te bereiken tenzij je de hyperlink aan derden doorgeeft.

Algemeen:

 • Dagelijks zijn we met onze honden we om uiterlijk 08.15 uur bij het uitlaatterrein. We passen de route en dus de aanrijdtijden aan als we gasthonden gaan ophalen en afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond ophalen.
 • Naar verwachting zullen we doorgaans tussen 07.30 uur en 08.00 uur uw hond ophalen en rond 10.00 uur gaan we weer weg bij het uitlaatgebied en brengen we in omgekeerde volgorde de hond weer terug tenzij hij meegaat voor de dag-uitlaat en bij ons komt eten. U kunt uw hond ook brengen. tussen 07.00 en 07.45 uur.
 • In de middag om uiterlijk 15.30 uur zijn we weer in het uitlaatgebied en ook nu passen we de route en aanrijtijden aan als we gasthonden gaan ophalen. Ook weer afhankelijk daarvan kunnen we de tijd bepalen waarop we uw hond eventueel ‘s middags ophalen.
 • Om ongeveer 17.00 uur stappen we weer in en gaan richting huis. Opnieuw komt hier de aanrijdtijd bij. We verwachten dat uw hond zo tussen 17.15 en 17.45 weer terug is in huis tenzij anders  is afgesproken omdat er nog een avond wandeling bij komt.
 • In de avond gaan we rond 21.00 uur naar een klein veld hier in de buurt voor een korte laatste ronde.
 • Het afstrepen van de gebruikte wandel of dagkaarten kunt u ook op deze pagina volgen.
In onze auto hebben we het volgende bij ons:
 • Handdoeken voor afdrogen van de honden
 • EHBO materialen
 • Riemen en sliplijnen
 • Lange uitlooplijn
 • Brokjes, lekkers
 • Hondenfluitje
 • Trainingdisc

De auto heeft voldoende luchtverversing, wat met name in de zomer van groot belang is. Verder bestaat het interieur van de auto uit benches en een loopplank. In de gebieden waar de honden uitgelaten worden is altijd voldoende water (drinken) aanwezig of we hebben dit voldoende bij ons.

tekst