Börner1815

>>Nieuwsbrief<<                            >>Staartjes<<


Betalingen 2019 ontvangen voor week:  1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9  / 10 / 11 / 12 / 13 / 1416 april

Ach wat een lekker dagje weer met zwem, ren en stoeiplezier… Op het thuis terrein overigens hebben we een aanvullende bezigheid voor de vierpotertjes… Kong, allemaal een kong met wat lekkers er in gesmeerd en dan maar smikkelen, likken en van elkaar afpakken.

 

13 april 

geen verslag

11 en 12 april

Ciska, Pip, Börner…. Ongeleide projectielen en heerlijke speelmaatjes voor en met alle anderen… Runa doet al erg goed mee gelukkig maar moet een enkele keer tegen teveel “geweld” beschermd worden.. Doedel en Spike zijn zo als ze samen zijn en doen overal tussendoor hun eigen ding maar houden wel alles in de gaten en maken kleine uitstapjes door zich met de rest te bemoeien…

En Ketske is de rust zelve en laat wel van zich horen als er een te opdringerig wordt. Vandaag hebben we ook de hele meute van een kong met smeerkaas en leverworst er is gepresenteerd. Geweldig hoe je dan gedragsverandering ziet bij elk dier. In positieve zin hoor…

 

9 en 10 april

De beestjes hebben een zeer actieve dag achter de rug uit en thuis. Heel veel twee aan twee gestoei geweest waarvan sommigen een al filmpje hebben gehad. Leuk als wij dan weer foto’s binnen krijgen van de hondjes die thuis “toto” zijn neergeploft.

6 en 7 april.

geen verslag.

5 april

Heerlijke lompe lieverd… Volop bezig geweest met zijn maatjes…. Lekker uitgewaaid en in de zon gelegen op zijn favoriete plekje: Tafel

3 en 4 april

Intensieve drukke dag met veel contact in de roedel. Börner moet af en toe pittig “lager” worden gezet in de roedel, want hij wil graag nr. 1 zijn. Verder is het een heerlijke schat.

2 april

Geen verslag maar wel ‘n lekkere dag met dat energieke beest..

29 maart

Zwemmen, rennen, ravotten zou het niet saai worden voor ze… Uiterwaarden, uitlaatveldjes, thuisterrein overal in beweging… Niet alleen beweging maar ook het lijfelijke gestoei met elkaar waarbij ze heel veel leren van en met elkaar.

27 / 28 maart

Ja wandelen is leuk met zo’n roedel hoor die vermaken zich altijd wel. Maar voor de beestjes die dan hier op de dag huis en tuin bevolken lijkt het vaak pas te beginnen… Niet te geloven wat er aan energie in die vierpoters zit, en wat er dan uitkomt natuurlijk.we kunnen een ding wel verklappen: ze zijn moe!

26 maart

Weer een doggydag met wat daar zoal bij hoort… aan collegiaal gestoei, graverij en rensport.

23/24/

Geen verslag maar wel heerlijke dagen.

22 maart

Zonnige dag heerlijk terrasweer voor de hondjes… maar ook wandelweer, stoeiweer, renweer en heel erg graafweer in de uiterwaarden… De “delfstof” van deze dag waren M&M’s die door de hoge waterstand hogerop een veilig heenkomen meenden te vinden. En natuurlijk weer het gebruikelijke stokkenspel, favoriet bij met name de boxers.

Börner die vaak in het favoriete honden stoeltje plaatsnam, mijn rolstoel…. zwarte Pip die ontsnapt door een zwakke plek in de heg maar doodleuk bij de poort zich komt melden, en enkele honden die eenmaal thuis niet veel verder kwamen dan lekker in de zon liggen… Plek genoeg op tafel en in de wasmandjes die eigenlijk een ander doel hadden die dag…

21 maart

geen verslag helaas

20 maart

De uiterwaarden als een groot zwembad… alle honden poedelen en thuis tijdens ravot uren weer droog gespeeld… wat ‘n heerlijk stel zo zeg… Pup Tess, die de grootste er uit zoekt om tegen de vlakte de dwingen, Raisa die met haar snuit net zo lang tegen een hek sluiting aandrukt tot het open gaat, Ciska die als een stoomgemaal non stop op alles af duikt wat ook maar van plan is te gaan bewegen en zo zijn er 100 leukigheidjes op een dag… Wat ‘n vak.

19 maart

Drukke dag en in twee groepen aan de wandel en het ravotten geweest… Heerlijk weer met heel hoog water in de polder… Muizen graven waarbij de een graaft en de ander handig afwacht of er een muis omhoog gegooid wordt… Al voor de wandeling flink aan het ravotten en bijna heel de dag buiten is het spul toch wel moe lijkt ons.

Runa wat afzonderlijk gehouden met af en toe een speelmaatje en de rest is vol aan de bak gegaan. zwarte Pip ging uit haar dak toen ze eindelijk weer los mocht na de sterilisatie.

 

13/14/15 maart

Vol dagje met in twee groepen de hort op geweest… Kletsnat is inmiddels al gebruikelijk maar dat zijn de ravotpartijen van de beestjes ook net als het plonsen in alles wat veel natter is. Strijd om een prooi dood of levend en vooral een hoop intimidatie… Het gedrag van, met name niet geholpen teefjes en reuen, geeft steeds vaker onrust en leidt soms ook tot wat grotere problemen. De honden willen vaak alleen maar snuffelen, likken en rijden bij elkaar en dat wordt niet door elke hond gepikt… En meer dan eens laten ze gewoon hun eten staan omdat de andere natuur ze afleidt. Voor ons betekent e.e.a. dat we vaker de honden moeten separeren en niet altijd met de grote wandeling mee kunnen nemen. Nou komen ze aan beweging, aandacht en verzorging niks tekort maar het geeft toch beperking.

 

12 maart

Dag met ‘n deukje… De (honden) natuur is zo vreselijk sterk. Een net gecastreerd reutje breekt door alles, houten hek en stalen gaaspanelen heen naar ‘n loops teefje. We zijn er de hele dag bij, separeren in diverse rennen, zorgen voor de hele dag toezicht en op ‘n moment van even naar toilet gaat het mis.
De twee zitten even aan elkaar vast… Het mag niet gebeuren en dan toch. We blijven nauw betrokken bij de evt. nazorg en scherpen mogelijk het beleid nog wat aan. Met de betreffende baasjes zijn we in goed contact.

 

10 maart

Drukke maar te gekke week ook voor Börner met zoveel honden om zich heen.

8 maart

Nou je hebt al beelden gezien…. Die vermaakt zich prima.

7 maart

Regen en wind deert dat hele spul echt niet hoor ons ook niet maar ja uitgedost als regenpak kunnen we heel wat aan natuurlijk… Ik geloof dat iedereen wel filmpjes heeft gekregen dus veel meer woorden voor vandaag zijn niet echt nodig.

6 maart

Gevulde vakantiebezetting en de boel gesplitst om in twee groepen te gaan. Zwemmen, graven en rennen en/of ravotten met de rest… Lichtelijk onrust in de club door loops teefje en dus wij ook goed opletten en ontlasting controleren… Wat een energie zeg al die beestjes…4 maart

Door de ontstane situatie met gezondheid van de beestjes even te druk geweest met bijwerken van kaarten en ook geen verslagen van afgelopen dagen. Excuses hiervoor. Filmpje of foto is inmiddels naar de meesten wel gestuurd. Mogelijk komt het anders nog.

 

28 februari

Pip, Koos, Tess, Börner, Doedel, Spike, Jussi, Yip. Ketske, Runa, Sjors, Misha, Salto en Ricky…. Party time in twee groepen dus lekker honds aan de gang zijn er altijd extra lieve of leuke dingen die je opvallen… Elke hond is lief, elke hond heeft eigen uitstraling en er is maar zelden ‘n probleem. Opvallend vandaag: Jussi die net zo keurig mee loopt als de roedel aangelijnd wordt, Koos als energiek feestbeest met zwoele slaapkamer oogjes waar je van smelt, Runa de stoere en tegelijk wat voorzichtige speelkameraad voor elke hond, kleine maar supersnelle Sjors die nog voor ‘n olifant niet bang is en de boxerdames Doedel en Spike die zo hun compleet eigen maar tegelijk gezamenlijke manier van doen hebben en zich door alles heen manoeuvreren.

Handicap van de dag: niet geholpen reuen en teefjes vallen in een alternatief uitlaatprogramma en worden met regelmaat gewisseld om risico’s te vermijden. We nemen ook zoals nu een loops teefje op maar dat heeft niet alleen voor dat teefje gevolgen.  Afhankelijk van het uiteindelijk en natuurlijke gedrag van de beestjes worden maatregelen per moment/dag bekeken.  Algemeen geldt natuurlijk wel dat “geholpen” vierpotertjes beslist minder (gedrags)problemen geven. Wij spreken ons echter niet uit over al dan niet laten behandelen, we respecteren ook daarin de baasjes.Verslagen van 23, 24, 26, 27 februari zijn helaas niet opgeslagen en dus niet geplaatst. Geen bijzonderheden en je bent af en toe toch op de hoogte gehouden met app.

22 februari

Ravotten en zwemmen bij de uiterwaarden en dan thuis nog op elkaar uitleven zoals de meesten in het toegezonden filmpje konden zien… Hormoontjes zijn erg vervelend voor de hondjes zelf en voor de anderen…. Tja wordt bij enkelen binnenkort aan gewerkt.

21 februari

ALGEMEEN BERICHT:

Bij de wandelingen en het ravotten om het huis is er ‘n hoop lol en hondenpret…. Beweging meer dan genoeg, socialisatie en lekker hond zijn… Daarnaast spelen eten en drinken een grote rol… Wat betreft eten… Wat er in gaat komt er hoe dan ook weer uit. Daar gaat het nu even om; met enige regelmaat zien we ontlasting waarin zich van alles bevindt: houtjes, stukjes plastic, touwtjes, steentjes en we vonden recentelijk ontlasting waarin elektriciteitsdraad (zwakstroomdraad) zat.

We letten erop maar zien lang niet altijd welke hond welke ontlasting heeft. Dus baasjes, als het kan, let ook mee op wat je vierpotertje opvreet of kijk op z’n minst wat er zoal uitkomt. Maar ook bij onze wandelingen kan er van alles gevreten worden en dat kun je feitelijk alleen onder controle houden als je ze aan de lijn hebt.

20 februari

Geen verslag van toch een heerlijke dag.

19 februari

Monty, Saar, Doedel en Spike, Koos, zwarte Pip, Amy, Runa, Börner en de 3 eigen beestjes in groep gesplitst…. Uitwaaien, uitzwemmen en onafgebroken ravotten op het thuisterrein…

Koos die bijna sneller zwemt dan ie loopt, Runa die steeds speels wegkruipt achter de bank om onbereikbaar te zijn voor de rest, zwarte Pip en Saar die elkaar non stop “naar het leven staan”…. Heel wat te beleven… zo en dan heb ik Amy het tafelhondje nog niet eens genoemd (kruipt steeds op tafel net als Börner en onze Misha).

17 februari

Geen verslag maar het was heerlijk met Börner.

16 februari

Nou alles is al gezegd en toegestuurd…. Heerlijk was het.

15 februari

geen verslag.

14 februari

Mooi weer en mooie roedel… veel “gelegenheid stelletjes” die afwisselend met elkaar aan de haal gingen, de een het water in, de ander met een flinke stok en weer anderen die het dan leuk vinden door een of andere dood ding heen te rollen… pfff.. Maar goed je bent hond of je bent het niet….

13 februari

Stoeipoezen past ‘n hond van stand natuurlijk niet maar ze maken het werkwoord wel waar… (weet niet of dit goed Nederlands is) Iedereen stoeit hier haast met iedereen en daarnaast oefent het spul de nodige circus acts… Börner die op tafel springt, Skip die, na een flinke ravot met Rocky, denkt als Limbohondje onder het hek door te kunnen schuiven, Ciska die alle bewegingen tegelijk maakt en natuurlijk het bijbehorende geluid… En zoals goede honden nou eenmaal doen… ze bemoeien zich overal mee…. Oh ja…. ook nog witte Pip, met het duurrecord kloten met ‘n andere hond.

Soms denk ik: goh dat die honden niet slijten zeg….

 

12 februari

Uitgewaaid, uit geravot, uitgespeeld en uit ge-allest… dat zal voor de meesten wel gelden… Druk in beweging geweest met een rare start voor Runa die verkeerd in de auto terecht kwam en liet weten dat ze pijn had maar daar de rest van de dag geen last meer van had. Zwarte Pip en Saartje die elkaar vandaag maar eens in forse “massage” namen, Amy die even wennen moest aan de rest van het Uitwaaiers “tuig” maar zienderogen ontdooide en Koos die zoals gebruikelijk zijn eigen feestjes altijd weer vult met verplichte maatjes…

Algemeen is er toenemende onrust door de niet geholpen reuen. Hun natuurlijke taak/drang begint soms zo lastig te zijn voor de teefjes, maar ook bij de reuen onderling, dat we vaker moeten separeren, en dus meerdere speelmomenten proberen regelen om ook thuis iedereen voldoende aan bod te laten komen, teefjes te beschermen en “hanengevechten” te voorkomen…

9 februari

Als Börner alles bij elkaar een uur gerust heeft is het veel… Het was ook wel wat druk hier met onder anderen een klusjesman en een speelse hond waar Börner het erg goed mee kon vinden…. Prima hoor want hij heeft energie genoeg en ook wel zin in dergelijke uitlaatklep.

8 februari

Erg waaierig dagje met een hoog ren je rot en ravot gehalte… ook met de pups hier thuis lieten zich niet onberoerd… Her er der wat minder goede ontlasting gezien maar helaas niet gezien welke hond er debet aan was… Kan toch wel ‘n keer gebeuren hoor maar we houden het in de gaten. Zwarte Pip, Tess, Runa, Ciska, Börner en de dames Doedel en Spike…. Beetje rare dag door leveranciers en monteurs waarbij je dan moet improviseren wie de eerste of wie de tweede wandeling en wie blijft thuis… Maar we zijn overtuigd dat ze allemaal hun portie beweging en plezier wel gehad hebben…

7 februari

Nee we kunnen niet alles filmen of op de foto krijgen maar dagelijks zijn er zoveel leuke en bijzondere dingen die de honden doen of meemaken dat de camera er wel voor paraat wordt gehouden. Vandaag weer de nodige “achtervolgingen” jaagpartijen, hond op hond stoeipartijen en eigenwijze toevalligheden waar je je rot om lacht. Je kent je eigen hond heus wel en samen met wat verslag en beeld van die dag weet je wel waarom je heerlijke beest ‘s avonds moe kan zijn…

6 februari

Bowdy, Doedel, Spike, Ciska, Börner, Jussi, Ketske en ons eigen trio… Nou dat was dus weer feest voor wie met de wandelingen meegingen en voor enkele thuisblijvers… Het hoofd bestanddeel blijft ravotten en schuumen maar ook heel veel leuke, lieve en ook brutale hondse streken… Des te leuker dat het, soms met wat correctie van ons, allemaal goed gaat en ook nog zonder blafcircus.

 

5 februari

Echt weer een heerlijk zooitje ongeregeld… alles is leuk en de moeite waard om te filmen en op de foto te zetten… maar tja we moeten ook andere dingen doen… Erg genoten vandaag van hoe, de doorgaans lompe, herder Rocky niet echt zachtzinnig maar toch voorzichtig genoeg en liefdevol met de pup Tess bezig is geweest… Soms een piep van die kleine en ‘n grom van Rocky maar net zo makkelijk “viel Tess weer aan”…

4 februari

Pup Tess een nieuwe gast bij de uitwaaiers die erg dapper haar entree heeft gemaakt… Een sportief dagje met drukte genoeg voor 2 uitlaatrondes… en ‘n hoop beweging hier op de plaats, in de puppenren en in huis natuurlijk…

In de uiterwaarden was vandaag een gevonden stuk hout de roedelleider want daar liep Doedel mee weg en het hele korps er achteraan… Nooit meer afgeven was haar houding en de meesten begrepen haar wel. Rennen en ravotten in de grote wei en hier in en om huis… Even met de pup aan de lijn kennis maken met de roedel en evt. dreigingen opvangen maar de pup zelf werd al snel zelf het “brutaaltje” van de dag… Het is steeds weer schitterend om te zien hoe alle honden met elkaar bezig zijn en communiceren.

1 februari

Schuumen in de sneeuw… Sommige worden speels en wild en een ander loopt er alleen maar van te eten… Hier op het terrein ook de puppenren er bij open gezet om het spul er maar eens lekker door heen te laten rennen… Sneeuwballen gooien is verwarrend voor de meesten want ineens is die bal weg, ergens onder de sneeuw…

Ontlasting: we komen met regelmaat ontlasting tegen waar van alles in zit aan touw, hout en plastics… Ja het kan ook hier gebeuren of bij de wandeling… Dat is moeilijk te zeggen maar als we het zien wordt er gecorrigeerd.

Boxer pup Ciska heeft vandaag willen helpen met zand strooien…. Pfff wat ‘n bende… Ze heeft beloofd het niet weer te doen, haha…

31 januari

Genoeg hondjes om twee uitlaatrondes te regelen… Waar de ene groep zo zijn eigen weg gaat en amper met de anderen contact maakt, vliegt groep twee achter elkaar en de konijnen aan… Uitgebreid op pad geweest maar weinig van te zien door forse mist in de uiterwaarden. Nou genoeg voor ze hoor want thuis moet er ook nog wat gebeuren… Mochten ze moe zijn vanavond dan weten wij wel waarvan…

30 januari

Geen verslag vandaag en hij zal het heerlijk vinden om ook weer bij zijn baasje te zijn…

29 januari

In twee rondes op pad met al die schatjes…. Dan kiezen we er bij de tweede ronde voor alle ‘druktemakers” bij elkaar te zetten en dan maak je wat mee hoor… 3 labradors en ‘n Viszla en dan zet je je schrap want dat rent, stormt en stuift alle kanten op…. Maar eerlijk is eerlijk hoor alles wel onder controle en indien nodig gecorrigeerd… Daarna blijkt dan toch dat ze het wel gehad hebben na die uitlaat… het eet en valt in diepe rust… Heerlijk om ze dit te mogen geven.

Bij de eerste ronde overigens is het “geweld” alleen wat minder maar uitwaaien doen ze volop….

Opmerkelijk en ook komisch detail van vandaag: zwarte Pip zakte door het ijs… Ze rende naar het water zoals de meesten altijd wel doen, maar zag niet dat er ‘n dun laagje ijs op zat…. Ging kopje onder (ook dat gebeurd vaker) schrok zich een echte Labrador, schudde zich stevig uit en ging verder alsof er niets gebeurd was.

28 januari

Lekker dagje zo weer met onze vierpotertjes… Monty, Sammy, Börner, Koos, Ollie en boxer duo Doedel en Spike de wandelingen en ravotten op het thuis terrein doet wel wat met ze… Moe en uitgeteld op sommige momenten… Maar als het er op aan komt zijn ze snel weer opgestart. Ons beleid is dat er altijd een van ons bij de honden moet zijn als ze loslopen met de groep… Er kan altijd een beestje zijn die iets te ver gaat in zijn plannen en dan corrigeren we altijd en ook direct, zo ook met bvb. blaffen, dat pakken we direct aan als het zomaar of uit opwinding is. De trainingsdisc is ons dagelijkse gereedschap.

27

Volop er uit weer vandaag… ja dan snap ik dat je net als de anderen een groot deel van de avond plat ligt…. Dat soort foto’s krijgen we ook van de hondjes die naar huis zijn…. Slapen en uitrusten….

26 januari

Börner toch…. je hebt straks zo hardgelopen met je lange lijf dat je de hele avond het liggen meuren op de bank…. Net als de rest trouwens.

25 januari

geen verslag

24 januari

Flo, Doedel, Spike, Sjors, Börner, Ketske, Koos, Misha, Ricky en Salto… Nou ja wandelen en jagen in de sneeuw natuurlijk maar dan thuis…. Flo ligt op de grond uit de waterbak te drinken, Sjors maakt buiten rare herrie en blijkt omhoog te willen klimmen naar ontdooiend vlees voor de hondjes, Ketske draait zich op z’n rug als we hem vermanend toespreken, Koos jaagt iedereen door de tuin en glipt stiekem achter een plek waar de rest niet bij kan komen (behalve Sjors) Spike maar ook Doedel doen zo hun eigen ding en haken aan bij interessante situaties, Börner ligt tijdens ons eten achter een hekje waar hij steevast zijn kop op legt en strak naar ons bord blijft loeren… en ons eigen trio zoekt zo per dag een favoriete gast uit om mee te klooien… Tja, uitwaaien gaat verder dan alleen de uiterwaarden…

23 januari

Op de foto: Sneeuwstorm….

22 januari

Gelukkig eerst royaal er uit geweest met de roedel en de rest van de dag heerlijk hier met het hele spul wintersportje gespeeld…. Met dergelijk weer en met name te verwachten verkeerschaos blijven we mooi bij huis. Dat was dikke pret met uitglijers en sneeuweters…. Oh ja… als ze moe zijn, komt het door vrijwel de hele dag “wintersporten” met hun maatjes.

21 januari

Witte Pip, Dusty, Börner, Koos, Ollie, Sjors, Sammy, Doedel en Spike… oh ja en dan nog Ricky, Misha en Salto… Lekker kluppie bij elkaar zo en dat vermaakt zich uitstekend in verschillende groepjes in de uiterwaarden en rond het huis… Er vinden allemaal klein procesjes plaats in zo’n bende en het is leuk om dat te observeren… Ja er wordt soms gesnauwd of gegromd… ‘n enkele keer straft de een de ander af als ie te ver gaat… Maar 95 van de 100 keer hoeven wij niet in te grijpen of te corrigeren…. Ze kunnen het meestal heel goed zelf.

Vandaag liet ik een blok ijs vallen en de brokjes daarvan werden iets te gretig geconsumeerd door de beestjes… Hopen dat ze er niet van aan de dunne geraken.

Heerlijk steeds ook weer dat al die honden gewoon samen kunnen… Wauw.

(om niet voor Börner)

20 januari

geen verslag

19 januari

Börner geef nou maar toe dat je kapot was na die race-actie vanmiddag in de uiterwaarden…. Trouwens de rest was dat ook… Hij ging vanzelf in de bijkeuken liggen en niet eens meer met Ricky kloten…

Hij blijft in elk geval van zondag tot en met woensdag bij ons logeren en daarna zien we wel verder.

18 januari

Vooral met de thuis roedel heerlijk in de weer geweest… blijkbaar is er op de vierkante meter ook het nodige te behalen… Maar de volle snelheid is er altijd weer in de uiterwaarden…..

17 januari

Aardig roedeltje vandaag en dan nog wat manoeuvreren met wandeltijden door een bezigheid buitenshuis van de gastbaasjes… Eerst denken we hoe moet dat nou en dan blijkt het ineens een kei leuke uitwerking te hebben op het hele spul…. Naast vette wandelingen ook nog extra rond-om-het-huis-beweging en wat fratsen zoals met drie honden in een bench stoeien om en met een plastic fles… En wat betreft de regen… Die honden maakt het niet uit en wij zijn er op gekleed…

16 januari

Mocht je merken dat Börner moe is… Dan zie je op het filmpje wat we je stuurden hoe dat zoal komt…. Realiseer je daarbij dan ook nog dat hij op meerdere momenten flink in de weer is en je weet genoeg… Vanavond ook nog bijna ‘n uur met Ricky aan het kloten geweest binnen op een vierkante meter …..

15 januari

Je hebt gewonnen bij het rennen met je slanke lijf en lange poten… Wauw

11 januari

Waai er eens uit met Ketske, zwarte Pip, Zora, de wolfshonden, Ciska, Hachi, Jussi, Doedel en Spike en ons eigen trio… Later ook Börner…

Pip was vervelend tegen Ciska en mogelijk door jaloezie… Wat herhaalde correctie op juiste moment hielp goed. Wel een plekje lager in de roedel gezet. Pip is gek op waterstraal en probeert daarin te happen…

Doedel en Spike… Die wilden steeds de stoeiende honden dwarsbomen… Doedel begint dan en Spike volgt… Simpelweg op tijd zelf corrigeren helpt goed…

Hachi lekker gestoeid en gerent met Jack… Heerlijk was dat om te zien… Hachi doet het zo goed…

Ciska lekker gespeeld en lopen rennen… Was terughoudend begin van de dag, zelfs wat bangig maar door wat extra aandacht en motivering was dat al snel veel beter, zelf bij regelmatig vuurwerk geknal was ze steeds sneller rustig maar in elk geval komt ze bij noemen van haar naam snel naar ons toe als er knal is.

Zora wat ruw in begin naar Ciska maar werd al snel beter… Zora is niet weggerend voor de wolfshonden en ze heeft haar eten in een adem op gemaakt.

Börner zoals gebruikelijk klooien en ravotten met al wat wil en met name met Ricky en ook Zora…

Jussie in het geheel geen zieke indruk en deed tussen de roedel door steeds heerlijk zijn eigen ding… Zat wel weer op de bank bij het ophalen en dat is toch wel een teken…

10 januari

Sjors die in de buitenruimte op schoot springt, Ketske die met een bal in de bek loopt te parderen en een rijtje wachtende honden op het moment van uitwaaien…. Een ander deel staat op film waarbij Pip zich uit de naad rent, Ricky de graafplek van Hachi slinks overneemt maar kort daarna net zo snel weer afstaat aan die grote herder haha… Flo heeft ook iets van zoek het maar uit…

9 januari

Börner volop in de weer geweest binnen en buiten en op enig moment ‘n wat lager plekje gegeven in de roedel wegens te grote opdringerigheid. Verder heerlijk uitgewaaid met de grote roedel waarin ook de wolfshonden en andere toevalligheids beestjes.4 januari

Ciska is er gelukkig weer bij na de vlucht voor het schrikken van vuurwerk… Dan is het lekker toch royaal te kunnen uitwaaien met n bekende de roedel… Maar ook Flo is weer van de partij na herstellen van een bijtwond ergens in Bergharen opgelopen…

Zo zie je maar dat er toch van alles op de loer ligt… Je merkt daarna niet zelden “iets” aan de honden maar die “gedragsverandering” is doorgaans ook maar heel tijdelijk, en gelukkig mogen wij dan helpen weer wat vertrouwen en binding te krijgen…

In geval van Ciska doen we expres wat meer onverwachte herrie maken of met dozen gooien en bij Flo hebben we de wat pittiger stoei momenten met andere honden nog meer dan anders laten lekker laten gebeuren. We lezen dan al snel aan de hond of er ‘n trauma zit…. In het verleden ook bij onze eigen honden datgene waar ze bang voor zijn juist opzoeken of veroorzaken.

Echter de honden zullen altijd weten dat we bij ze zijn en ze onvoorwaardelijk helpen als ze “daarom vragen”.

3 januari

Rustige nacht gehad en vanochtend het gas er weer op…

Börner, Doedel, Ketske, Spike, Koos, Yip, witte Pip, zwarte Pip, Hachi, Misha, Salto en Ricky is de roedel groot genoeg om in twee groepen uit te laten…

Het tweede deel verschiet al flink wat van hun kruid rond de thuisbasis en de thuiskomers gaan dat ook nog eens dunnetjes overdoen… Met enige regelmaat zie je dan toch honden echt moe worden en ‘n enkeling houdt het voor gelopen en zondert zich af…

Reuen doen ook vandaag wel heel erg reuïg en dat is niet altijd leuk voor de reuen onderling maar zeker ook niet voor de onschuldig kijkende teefjes… Het is soms net de mensen wereld…

Iedereen van de roedel heeft zo ‘n eigen aparte manier om op te vallen en dat verhoogd onze pret enorm…

In het kort o.a: zwarte Pip en de waterbak vullen en omgooien, Börner en z’n onmetelijk geknuffel met o.a. Ricky en witte Pip, Koos met z’n energieke dansjes bij het hek, Doedel en Spike met hun nieuwsgierige fratsen enz…

Börner blijft nog even logeren tot Ferdy zich weer beter voelt…

2 januari 2019

Leuk roedeltje zo vers in het nieuwe jaar, met Pip, Saar, Hachi, Ciska, Monty, Börner en onze drie musketiers… en natuurlijk een kluppie toevalligheids-honden…

Geen vuurwerk gedoe meer en heerlijk de uitwaai over zich heen laten komen… Ieder voor zich maar ‘n stok voor z’n allen dus dan wordt er gerend tot de tong onder de pootjes verdwijnt.

Hier thuis nog maar eens doen alsof ze er niet uit zijn geweest dus ravot het hele spul nog fors ‘n tijdje door…30 december

Raisa was blij om te komen en snel weer gewend aan de aanwezige roedel… Lekker uitgewaaid in de uiterwaarden en eerst thuis maar eens eten en rusten… Daarna met alle honden in en om huis verder kennis maken en spelen…

Zo ook was het met Mikki die al een poosje niet meer geweest was… Alsof er geen tijd tussen heeft gezeten en nog steeds ‘n schat. Börner voegde zich later bij de club maar ging gelijk met z’n dikke vriend Ricky aan de gang. Die waren dan ook al moe voor de wandeling…

Met regelmaat kwamen beiden ff ‘n aai en knuffel halen en zijn ze al snel aan het “buitenverblijf” gewend. Dit is het “(vuurwerk) en schuilhok” waar een van ons zit en ze in en uit kunnen lopen, beschermd en droog maar toch buiten. Hoe meer er geknald wordt hoe eerder ze er aan gewend zijn en hoe minder bang…

25 en 26 december

Börner heeft lekker Kerst gevierd hier, lekker uitgewaaid en gespeeld en een prima nacht gehad. Vanochtend even een raar moment toen ik beneden kwam en hij “nergens” te vinden was… In de kamer niet, in de bijkeuken niet, en ook niet reageren op roepen…

Eenmaal terug in de woonkamer bleek dat die grote lummel zich genesteld had in het kleinste mandje wat we voor onze bejaarde Milo hebben staan…. daar lag ie dan strak opgerold en zijn duffe kop naar me oprichtend met de vraag: is er iets…. haha, de schat.

Veel plezier daar op Texel…24 december

Vechten in het hondenhok… Nou klinkt erger dan het is hoor, wees maar gerust.

Als een pup of jonge hond zich onbeholpen druk maakt om een oudere hond mee te krijgen in zijn spel dan hebben de meeste honden daar echt geen zin in… Er wordt gegromd naar de druktemaker om op afstand te blijven maar meer dan eens gaat de pup door… Ja luister eens: IK wil spelen dus jullie MOETEN meedoen. Dan zal de oudere hond harder gaan grommen en zelf flink sneppen naar de pup… Dat snapt elke pup dus die houdt het vroeg of laat voor gezien en druipt, vaak nog wel onder protest, af. Een enkele keer wordt de pup wat harder geraakt…. Maar die kan heel wat hebben hoor.

Het moment van afdruipen is meestal een ommekeer in de acceptatie de van de pup. Afdruipen is respect tonen en dat is het enige wat de oudere hond vraagt. Vanaf nu kan er gespeeld worden en heeft de pup geleerd hoe hij dat later ook moet doen naar dan weer pups.

Grommen, blaffen, sneppen en dreigen zijn allemaal hulpmiddelen om elkaar te corrigeren of te waarschuwen. Hoewel het soms moeilijk is je er niet mee te bemoeien moet je echt proberen om het de honden zelf te laten regelen… Maar goed, soms moet je ingrijpen, doe dit alleen niet te snel en ook niet met een hoop geschreeuw.

bvb. Spike werd thuis behoorlijk lastiggevallen door de energieke pup/puber Koos… Op enig moment haalt Spike fors uit met harde grom en flinke snep richting Koos… Dat was voldoende en Koos toonde respect…

Maar bvb. ook in andere situaties komt het voor: Ketske bleef bij de wandeling hard blaffen naar Hachi… Hachi trekt zich er weinig van aan maar is al wel een plan aan het bedenken om Ketske hierop te corrigeren. Dus Ketske is een keer aan de beurt… Prima!

Fantastisch om al dit soort processen te volgen…

Op het korte filmpje zegt Misha tegen Koos: ophouden met dat drukke gedoe naar mij, pas als je me met rust laat kan ik met je spelen. Koos snapt goed wat er bedoeld wordt.23 december

Börner doet aan kopieergedrag…. Hij gaat net als de rest op de vensterbank staan of liggen… Hilarisch maar daarnaast vermaakt hij zich ook nog steeds met zijn maatje Ricky… Echter, hij doet steeds meer met Misha en dat ziet er kei leuk uit… Misha kan voor een drukke hond een aardig takkenwijf zijn maar dit gaat steeds beter.21 en 22 december

Geen afzonderlijk verslag

20 december

Jussi en Ricky hebben het heel goed gedaan en na het vorige conflict elkaar in hun waarde gelaten… Honden lossen het vaak zelf wel op en de situatie van vorige keer (na ‘n conflict Jussi wondjes aan oor, en later bleek dat ook bij Ricky)

Hachi blafte de wolfshonden weg dus die snappen nu ook dat ze niet de baas zijn over Hachi…

Pip en Koos en later ook Börner, hebben zich tussen de wandelingen door, een groot deel van de dag, vermaakt met een lege doos… in stukken scheuren en steeds weer met ‘n ander stukje er vandoor gaan met anderen achter je aan….

Doedel is steeds onder de indruk van wat de andere honden zoal met elkaar uitvreten… Dat gaat soms met ‘n hoop gegrom gepaard en worden er lippen getrokken… Maar dat is precies zoals het hoort en als mensen zich er maar niet mee bemoeien komt dat wel goed…19 december

Börner lag te slapen in de mand toen we thuis kwamen maar moest toen wel gelijk aan de slag met vriend Ricky… Als we naar het filmpje van gisteren kijken weten we wat ze vandaag allemaal weer gedaan hebben… Alleen was er met Börner en Monty even knok bij het eerste contact… maar goed ja als je allebei de baas wilt zijn… Tja dan moet je eerst maar elkaar aanpakken om vervolgens te merken dat de gast-baasjes de baasjes zijn… Komt goed met die lieverd.18 december

Leuke roedel vandaag weer… ‘n deel is al heel wat kruit verschoten voor de wandeling maar ‘s middags is dat nog veel meer het geval… We houden een of twee honden thuis waar we wat “bindings” activiteit mee doen… Lekker 1 op 1 de tijd nemen om met elkaar bezig te zijn zonder bemoeienis van andere honden.

In de uiterwaarden vliegt het hele afstanden achter elkaar aan en wordt er druk met de neus gewerkt op sporen van loslopend wild…

16 december

Lekker rustig roedeltje van 4 dus alle gelegenheid om met maatje Ricky te ravotten…

15 december

Nou ja bewegen gaat volop … Op zich niet veel over te zeggen maar…. Het is ongekend wat voor een vriendschap of wellicht liefde zich afspeelt tussen Börner en Ricky…

Alles in ruste behalve Börner die zeer onrustig heen en weer loopt door de kamer… Tot Margot zegt dat hij graag bij Ricky op de bank wilt liggen… Ik sta op en onmiddellijk klimt Börner half op Ricky en vallen ze samen in een diepe slaap tot dat hij wordt opgehaald… Deze keer heeft hij zelfs de auto niet gehoord…14 december

geen verslag

13 december

Ricky met Jussi aan de knok om een ganzenveer…. Tja een van de twee zal voortaan de ander wel respecteren… We weten nog niet wie maar ze zijn beiden niet bang. Nu net horen we dat Jussi gewond is. Hoop niet erg en helaas komt er soms een “gewonde” uit de strijd. Waar we kunnen zullen we dat voorkomen…

Doedel en Hachi… normaal gesproken wat terughoudend en zelfs wat bangig voor de wolfshonden liepen er nu gewoon naar toe. De rest van de dag was het weer party time bij de uiterwaarden en in en om huis… Monty is aangepakt door Börner en meerdere honden hadden vandaag moeite met de van nature meegekregen “drijflust” van bordercollie Monty. We zullen daar wat meer op letten en hem af en toe een aanvullende taak geven.

Nog een keer bij de middagwandeling knok om die veer… Deze keer was Ricky de verdediger en dus aanvaller… Geen gewonden en dat is ook lang niet altijd bij dit soort “conflictjes”

Doedel is wat meer onderhoudend benaderd door Jeroen om de binding te versterken… Datgaat goed en een van de trucs is Doedel met een hapje eten zelf uit de auto leiden. Daaraast is stem en bewegingskalmte ‘n goede methode.

Sjors, Pip en Koos af en toe aangevuld met Ricky was weer een bruisend kluppie…12 december

Tja…. Börner… zoals op de film ben je een groot deel van de dag bezig… Daarnaast ben je een vreselijke lieverd…

11 december

Doedel, Koos, zwarte Pip, Saartje en ons huistrio samen met Ketske en de wolfshonden banjeren door de uiterwaarden…. Doedel… om de dooie dood niet bang voor die wolfshonden, sterker nog hij jaagt er een weg als die te dicht bij haar maatje Ricky komt…. Pip en Saartje nauwelijks uit elkaar te houden gaan er met elkaar aardig tegen aan en dat begint al als ze hier nog op het terrein zijn, kleine Koos overigens er tussendoor zoals gebruikelijk. Jagen en het water in wat inmiddels al met 1,5 meter gestegen is…

Let op wat je hond eet want bij een kwam er een klein stuk gevreten kerststukje mee met de ontlasting… Je kunt je hond hier goed op trainen… Vriendjes met Doedel worden is voor mij wat moeilijker dan voor Margot die steeds met haar wandelt… Maar veel liefde van een hond gaat via iets lekkers dus dat heeft vandaag duidelijk resultaat opgeleverd…

Börner die grote komt er ‘s middags altijd bij en zoekt dan eerst Ricky op maar als dat geen resultaat geeft is de rest ook goed…

Gewoon een niet te druk dagje met gezellige uitwaaiers…

Op de foto twee Labradors die graag wilden kijken wat er allemaal in die kast lag…8 december

Heerlijke hond…. Börner is lekker bezig geweest zo door de middag heen… Samen met Ricky en later ook met Zora (Berghond)… Na een eerste kennismaking samen opgetrokken en bij de wandeling gezamenlijk vreselijk hard gerend en met een stok gespeeld.

7 december

Bij de foto’s…:

Börner graaft en graaft en…. lijkt zijn maatje Ricky te hebben opgegraven… Het is al weer duidelijk de dag van dit “bruine duo” geweest….

Overigens was er een stevige aanvaring tussen Ketske en Börner…. Puur macho gedrag van beiden maar Börner als jonge god voerde hierbij wel even de boventoon… Met een houding van: “luister eens zwarte beer” liet hij merken dat hij ook zijn dominantie paraat heeft…. Ik heb het duo stevig gecorrigeerd waarbij Börner ook naar mij “uithaalde” …. Dat mag hij is mijn overtuiging totdat hij weet: oeps, die kerel zal mij de baas zijn…. Direct daarna kwam Börner gewoon weer als vriendje bij me knuffelen en zijn ze beiden binnen de grenzen gebleven.

Dergelijke situaties komen vaker voor bij meerdere honden en zijn volkomen normaal en ook niet onredelijk. Wij laten ze dat het liefst ook zelf uitzoeken en tot op zekere hoogte beslechten.Voor Börner is afgesproken dat hij 6 dagen per week komt waarbij dan steeds 5 DAG-kaarten worden betaald. (5 x € 15,= per dag = € 75,= per week).6 december

Flo, witte Pip, Hachi, Ketske, Börner en Koos…. aangevuld met ons eigen trio…. Zwemmen en rennen… dus moe.

4 december 2018

Aardig wandelfeestje met flinke roedel en voor ‘n deel door aardig wat bagger… Wat niet mee kon of later kwam heeft zich in en om ons huis daverend vermaakt… Het rent dwars door elkaar heen, valt bovenop elkaar en jaagt met enige regelmaat elkaar de speelse stuipen op het lijf… De verplichte rust momenten kunnen wij ze gelukkig geven maar vragen ons wel af hoe dat in de natuur gaat….

‘n deel van de roedel chillen voor het raam … wellicht nog wachten op ‘n Sint.2  december 2018

Naast ‘n flinke indoor stoeipartij ook genoten van de schemerlampwandeling…

1 december 2018

‘n uitwaaifeestje met Rais, Skip, Misha, Salto, Flo, Ricky, Ketske en de daar aanwezige wolfshonden Kaya en Chaka en Ridgeback Djambo….. En wie staat er bij thuiskomt het eerst tegen de deur omhoog naar eten te blieken? Precies….

Ja en Börner voegde zich vanmiddag dan ook bij de club en draafde bij de middag uitlaat iedereen er uit… Hij is een lieverd maar gelukkig toont ie ook nog wat rotstreken af en toe… De baasjes die we zoal mee maken zijn gek op hem. (wij ook trouwens)

30 november 2018

Waterratten of baggeraars… Niet te geloven dat een deel van de roedel met plezier zich laaft aan de baggerplassen in het uitlaat gebied… En waar de een dan nog redelijk beschaafd op poothoogte een ander kleurtje krijgt, denkt de ander dat ie mooier wordt door zich als een wentelteef in modder te dompelen. Geeft niet, wij mensen doen soms ook rare dingen, compleet met plakjes komkommer op de ogen…29 november 2018

Flink roedeltje vandaag dus maar in twee groepen wezen uitwaaien… Wat eerst thuis bleef vermaakte zich met elkaar lichtelijk slopen en in de uiterwaarden was rennen, zwemmen en elkaaar omver lopen wel het feestje van de dag… Ketske, Börner, Sjors, witte Pip, Koos, Monty, Raisa, Baily, een paar toevalligheids honden (Megan, Tessa, Sam, Noah) en ons eigen huistrio dus zo’n 68 pootjes… + nog vier van Milo doof en blind 17 jarig Jack-Russseltje…

Niet iedereen tegelijk er uit of op de foto maar uitgewaaid zijn ze en we…

Op de foto’s…. lol met ‘n wortel…

28 november 2018

Verder vandaag wat bananen gekocht die wilden ze allemaal graag in hun oren…. pfff… In en rond huis was het feest met herfstbladeren, bezoekjes aan hondenhut Blaffo en elkaar slopen…. Buiten in de grote wei jagen en die bananen dan… lekker dagje en moe genoeg om de pootjes in te trekken en motorgeluid te maken…27 november 2018

Lekker naar het strand…. Althans bij de Loonse Steeg… Laag water dus groot strand maar toch het water in…. Voor de hele club is het jagen geblazen want er zit heus wel konijn… Koos net zo hard mee en omdat het voor hem een nieuw gebied is hebben we een vastloop lijntje aangehaakt, loopt ie weg dan komt ie ergens vast te zitten… Echter al snel kon ie weer los… Thuis een zwarte Pip die loops is maar tussen de wandelingen door heeft ze non-stop gespeeld met Saar, Börner en de rest…. Behalve Koos… want die kan “het” nog…24 november 2018

Pret voor 10 met ‘n wortel, daarna samen met je maatje moe worden en tegen elkaar op de bank in slaap vallen…

23 november 2018

Börner was weer vol gas aanwezig en rende zichzelf haast voorbij…

22 november 2018

Typisch weer zo’n filmpje waarvan je zegt, dat zegt genoeg… Maar we vinden “Uitwaaiers” toch leuker dan “Uitgelaters”…21 november 2018

Een dag als vandaag was er ook gisteren maar kan er ook morgen zijn….. Heerlijk met een flinke roedel opstap jagen, spelen, zwemmen en ravotten… De weerslag op dit genieten vindt je dan weer thuis als het spul niet kan wachten met eten maar daarna dan ook tevreden ‘n plek zoekt voor rust en/of wat eigen dingen… De een sjouwt met kleedjes, de ander kruipt achter ‘n gordijn en een is er druk om zich van modder te ontdoen, waar ie zelf graag inrolt… Dagje uitwaaien… zeer de moeite waard…

20 november 2018

Vanaf vandaag komt Börner van 15.00 tot 22.00 uur.  Met ‘n leuke roedel (o.a. Baily, Börner, Monty, Saartje eindelijk weer en Koos) de grote wei in en party time voor al die vierpoters…Graven, jagen, stoeien en hoe koud ook… de Maas in…

Bowdy werd ruw in de flank geraakt en mist daar ‘n plukje haar en Doedel mocht vandaag een aparte ronde maken om eindelijk weer eens (weliswaar aangelijnd) met haar van ‘n operatie herstellende zus uit te waaien.

Enkelen bleven rondom huis om aldaar elkaar lichtelijk te slopen en uitjes op het gras te maken…

Zwarte Pip is deze week een “jonge vrouw” geworden dus die moet ‘n paar weken wat meer bescherming krijgen tegen de natuurlijke instincten van de mannetjes.18 november 2018

Vroeg uit de veren en hele dag bezig….

17 november 2018

Wat betreft eten van Börner…. De bak heeft ie er beide keren bij opgegeten…. Dus prima eter!16 november 2018

Geen verslag maar actieve dag…. en ook nu weer volop in de weer met Baily…

15 november 2018

De grote groene weide is leuk en lekker maar thuis komt het aanvullend ook niks te kort…  Op de film zijn er twee elkaar aan het masseren terwijl er een aantal “toeschouwers” omheen drentelen….

14 november 2018

Heerlijke dag met keihard rennen, kennismaken en ravotten met retriever Baily…13 november 2018

Lekker dagje weer voor dit grote beest… Weer volop in de weer met zijn vriendjes en even een correctie toen hij alvast van het aanrecht wilde eten…. haha de boef. Erg leuk hoe zo’n grote soms erg lompe hond zo voorzichtig met kleinere/zwakkere honden omgaat…11 november 2018

Kennis gemaakt met Sammy en dat was even zoeken wie nou van wie de baas moest worden… Even grommen en sneppen en het was duidelijk…. Ik! Haha, ze waren het met me eens en hebben zoveel gespeeld dat ik ze op enig moment niet meer hoorde….. Onderzoek bracht aan het licht dat ze samen tegen elkaar aan in een bench waren gekropen… Wauw… Helaas is daar geen foto van.10 november 2018

Geen verslag….

9 november 2018

En weer ‘n lekker dagje met vriendjes, water, jagen en stokken… Börner beet en snauwde even stevig van zich af toen ij vervelend besprongen werd door Ollie… Goedgedaan Börner… laat ze maar goed weten wat jouw grenzen zijn…. Dat had Ollie snel gesnapt….

8 november 2018

Beelden zeggen meer dan woorden…..

7 november 2018

Börner is de dag weer lekker begonnen…. en niet alleen begonnen hoor, die is me toch ‘n partijtje bezig geweest…. Nou als je het filmpje door trekt naar zijn gedrag over de hele dag dan heb je een idee…. Maar dat dan met verschillende honden…

Even was er een forse aanvaring met Labrador Ketske… Die twee stonden samen bij mij… maar ik wankel af en toe (zonder dat ik dronken ben) en daardoor trapte ik bij Börner op zijn poot…. die dacht dat Ketske dat deed en ging los op Ketske… Wauw dat doet ie goed hoor en in zekere zin zou ie het mogen, maar omdat Ketske daar niets aankon doen heb ik gecorrigeerd en gesust… even later dronken ze weer samen uit een bak…

6 november 2018

Met Pip, Bowdy en Börner in de roedel is het “tankgeweld” compleet en moet je het jongere spul wat meer bescherming bieden…. Monty en Koos zijn absoluut geen mietjes maar laten we wat korter of minder vaak deel uit maken van die situatie… Oh, ze willen wel maar soms is het net ff te lomp. Ons eigen trio weet het onderhand wel en even geen zin is dan afzonderen.

Even hoesten: onze Misha is bij de dierenarts geweest met ‘n vervelend hoestje… hoestdrankje gehad en het is over… geen kennelhoest… Nu merken we aan wat meer hinden, ook die niet bij ons in service zijn, dat er her en der ook wat kuchjes klinken… Ons punt is… Let even wat op de komende dagen en informeer evt eens bij de dierenarts… soms heerst er iets.4 november 2018

Zo Börner z’n eerste feestweek bij de Uitwaaiers zit er op… Een heerlijke week waarin je zo’n hond extra leert kennen natuurlijk…. Een fantastische hond die maar op ‘n enkel puntje wat correctie nodig had maar ook voor ons een feest om er bij te hebben. Dit weekend met minder gasthonden nam ie wat meer rust…3 november 2018

Ja Börner is er lekker uit geweest dat in elk geval…. maar deze keer is hij er vies van teruggekomen…. Koeienpoep… heerlijk om in te rollen dacht ie, dus deed ie….. Geen probleem lieverd, maar zo ga je niet terug naar je baas en ook niet bij ons op de bank…. Dus: naar de wasstraat! Dat ondergaat hij goed maar wat er daarna gebeurd is zo mooi… Zijn maatje Ricky likt hem als een volleerd mantelzorger keurig droog…

2 november 2018

Een kluwen honden in actie…. Het ene moment los van elkaar jagen en schuumen en het andere moment lekker aan de stoei en soms elkaar maatje afpikken… Energieke Börner kan onophoudelijk bezig zijn, en als de een niet wil dan toch gewoon ‘n ander. Hij is lief en luistert goed maar jatten is inderdaad zijn hobby….1 november 2018

Börner… heerlijk beest… Zo groot als ie is zo makkelijk is hij in de roedel terwijl ie echt niet met zich laat sollen… Wel ben je ‘n dief haha… Hij is groot dus kan eerder ergens bij…. maar het is hem vergeven hoor…31 oktober 2018

Helaas geen verslag van vandaag.

30 oktober 2018

De uiterwaarden zijn een soort Efteling lijkt het soms…. de honden rennen, bekijken, zwemmen, graven, jagen en komen met van alles uit de Maas en van het land aanslepen. Is niet altijd even vers of fris en soms amper te tillen (met name na hoogwater) maar ze hebben er dikke pret mee… Favoriet is dan iets in hun bek hebben, er mee gaan spiegelen en dan er vandoor gaan. Soms ook bieden ze het aan bij een van de maatjes. Doorgaans is het ook zo dat ze juist dát ding willen hebben waar een ander mee loopt… net kinderen…

27 en 28 oktober 2018

Wat is hij weer bezig geweest zeg… Het gaat maar door en hij vindt altijd wel een maatje, maar wat ‘n energie…. Vandaag hebben we hem in een bench gehad om wat meer tot rust te komen tussen de “gevechten” door… dat ging erg goed. Hij piept ‘n keer, hij graaft ‘n keer maar is dan rustig. Wauw…. nu is ie op wandeling en we zien wel hoe ie het daar heeft gehad. Eten doet ie nog steeds als ‘n nieuwe en zijn ontlasting is goed.21 oktober 2018

Stokken, water, rennen, stoeien en honden…. nou ja en dat heet dan uitwaaien en is het hele verhaaltje wel weer compleet… Oh ja… en dan natuurlijk nog eten…
Skip, Rocky, Timo, Ketske, Flo, Salto, Misha en Ricky waren vandaag van de uitwaaierspartij… en dan is Börner er inmiddels ook bij en aan de wandel. Ter voorbereiding op het wandelen is ook Börner fors in de weer geweest met zijn roedelmaatjes…

20 oktober 2018

Rennen, hollen, graven, vliegen en weer doorgaan… de hele roedel vol overtuiging lang de Maasoever… even onder de indruk van een grote luchtballon maar daar had voornamelijk Timo veel last van en die ging er even tussenuit… Snel even aangelijnd en alles was weer redelijk rustig… een heerlijke dag die in mist begon maar zomers uitpakte…

Deze dag afgesloten voor de baasjes met heerlijke bitterballen… Top!14 oktober 2018

Ach, deze film zegt toch eigenlijk wel weer genoeg…. en oh ja; gegeten heeft Börner als ‘n nieuwe…. Als de bak eetbaar was geweest had ie ‘m ook ingeslikt haha.

13-14 oktober 2018

Börner is geweldig… Gisteravond samen met Rocky in de hal gelaten en geen kik meer gegeven… Nergens moeilijk over gedaan zelfs niet toen we vannacht met een van de honden naar buiten moesten voor iets nodigs…. Gewoon ook maar even meegelopen en geplast en daarna weer stil!!

13 oktober 2018

Börner…. daar ben je dan… rechtstreeks geconfronteerd met de roedel… Nou dat ging dus heel goed en verder heb je je dapper en keurig door de eerste kennismaking heen bewogen…. Wauw het is een leuk beest en hij heeft zich prima vermaakt met bijna alles wat er liep. Leuke speelsituaties, ravotten en klooien. Heerlijk en nu is ie op pad naar de uiterwaarden.

Ook daar is het heel goed gegaan en heeft ie goed geluisterd, wel ‘n flink eind weg gegaan met jagen maar keurig weer terug gekomen. Volop genoten van de weidsheid van die uiterwaarden. Lekker met de anderen mee gerend het Maaswater in, volop spelen en rennen met onze snelheidsduivels Ricky en Misha.