beleidswijzigingen

Actuele informatie per:
29 augustus 2021

Hallo hondenbaasjes m/v…

Naar verwachting zullen we binnen afzienbare tijd opnieuw een aantal wijzigingen moeten doorvoeren, afhankelijk van onze toekomstige huisvestingssituatie.

Helaas is het niet anders.

Meer daarover in het bericht van 15 september.


Beleidswijzigingen die we los hiervan aan u door willen geven en die per 1 oktober in gaan;

>Zelf brengen en ophalen van uw hond:

Door de dag heen worden er honden bij ons gebracht en gehaald. Voor onze rust en het handhaven van de “openbare (blaf)orde” bij ons thuis en werkterrein Hondenheuvel, kunt u uw hond alleen nog tussen 09.00 en 09.30 uur naar Hondenheuvel brengen, of deze daar afhalen na nachtopvang.

Binnen ons verzorgingsgebied Ewijk, Beuningen en Winssen, kunnen wij uw hond ophalen/terugbrengen via onze huis-aan-huisservice. 

>Tariefkaarten en prijsbeleid in de huidige situatie:

WANDEL kaarten blijven op € 13,00 en gelden feitelijk van 08.00 tot 11.30 uur.
DAG kaarten blijven op € 16,00 en gelden feitelijk van 08.00 tot 17.00 uur.
Deze tijden zijn bij benadering en zijn inclusief de h-a-h-service.

Kaartsoorten: WANDEL en DAG kaarten kunt u per 10 of 20 aanschaffen, zoals gebruikelijk. Als u soms een afwijkende uitlaat nodig heeft sturen we u een afzonderlijk betaalverzoek (tikkie).

Komt uw hond 2 of meer keren per week dat is een abonnement voordelig. Dan betaalt u per kalender maand 4 weken. Dus per kwartaal 12 weken, waardoor u de 13e week gratis heeft. Het abonnement betaald u steeds per maand vooruit op de 27e. Laat ons weten of u hiervan gebruik wenst te maken.

>Wijziging nachtservice:

Zolang wij nog nachtopvang verzorgen, kan dat alleen nog in combinatie met een DAG of WANDEL kaart en kost deze service € 5,00 per keer.
Als de overnachting plaatsvindt tussen 2 kaarten (DAG of Wandel en dus ook vakantie) gelden geen “nachtkosten”.

>Intacte reuen:

Zoals al eerder gemeld, nemen we per 1 oktober helaas geen intacte reuen meer op. We zijn erg lang coulant geweest en geprobeerd er iets op te vinden, maar het is eigenlijk geen doen meer. Waar je thuis amper iets van zult merken, leidt het in de roedels, maar ook bij het team, steeds tot zoveel onrust dat we e.e.a. moeten beperken. Het is niet alleen de overlast van rijden en overal plassen, maar ook de dreiging op ‘n gevecht en verwonding voor de gasthonden en de hond zelf is soms maar net te voorkomen.

We respecteren ieders idee en motieven om niet te castreren, al is een tijdelijke chemische castratie wellicht een goed alternatief. Overweegt u de chemische castratie, reken dan op enkele weken voor het effectief is. Voor pups geldt dat ze binnen de 12 maanden geholpen moeten zijn. Ook nu al wordt bij te lastig, of zelfs gevaarlijk gedrag de hond gesepareerd van de roedel. Dat is niet leuk voor de hond, daarvoor komt ie niet bij ons.

Als er sprake is van loopsheid, kan een teefje zo’n 3 tot 4 weken niet meer bij ons terecht, eveneens omdat de halve roedel er dan wild of onrustig van wordt.

>Eet service:

De honden eten bij ons altijd na de wandeling. Bij de ochtendwandeling is dat kort voor ze naar huis gaan rond 11.00 uur. De DAG honden hebben als ze thuiskomen nog niet gegeten omdat dit te vroeg is. Dat moet dan vanaf 1 oktober thuis worden geregeld. De “blijvertjes” eten bij ons rond 18.00 uur en krijgen voor het slapen gaan nog wat lekkers. Krijgen ze eigen voer mee dan zijn daar natuurlijk geen kosten aan verbonden. Met ons voer/vlees mee-eten komt op 50 eurocent per maaltijd per hond.

Vaak willen honden het voer dat ze gewend zijn bij ons niet eten. Dan ruiken ze “lekkerder” eten. We roeren er dan wel eens wat vlees doorheen.

>Aan- en afmelden van honden:

Het blijft altijd mogelijk de hond aan- of af te melden, ook al is dat op het allerlaatste moment. Onder het motto “geen hond geen kaart” zijn er ook nooit kosten verbonden aan ‘n annulering. Staat de hond op een vaste dag genoteerd, dan is het ook geen probleem dit te wijzigen, of af te melden.

>Vakantie Uitwaaiers:

Eerder dit jaar kondigden wij onze vakantie aan, begin oktober. Dat gaat nu niet door vanwege de te verwachte verhuizing. Geen idee wanneer dat staat te gebeuren maar als wij gaan verhuizen zijn we 10 dagen gesloten en kunnen we geen gasthonden opnemen. Wij laten u per direct weten als hier de datums van bekend zijn.


Samen met u, zien we met belangstelling uit naar onze “woontoekomst” en de daarmee samenhangende mogelijkheden voor onze klanten. Wij zullen er alles aan doen onze service  zo breed mogelijk te houden, waarbij ons prachtige project Hondenheuvel optimaal zal worden benut.