…bagger…

Rivierklei, regen en spelende honden is een combinatie waar de honden al spoedig de zichtbare gevolgen van met zich meedragen. Niet geestelijk, want ze vinden ’t heerlijk zo uit hun dak te gaan.

Maar veel honden raken schier onherkenbaar door de bagger, dus de baasjes krijgen hun wandelende modderpoeltje dan wel thuis, zo ie is.

Hoewel wij het zelf soms wat gênant vinden, maken de meeste baasjes er geen punt van en herkennen het van hun eigen uitlaatronde, maar het is niet altijd leuk. We hebben diverse oplossingen overwogen maar het wassen van alle honden is haast onbegonnen werk. Niet elke hond wil het, ’t kost enorm veel tijd en er zou een tamelijk geavanceerde “wasstraat” gerealiseerd moeten worden. Dan ook nog maar zien of ze daarna nog schoon blijven.

Bij de herinrichting van Hondenheuvel komt er binnenkort wel ’n professioneel “honden bad”, waarmee we, onder voorbehoud, proberen het ergste vuil van de hondjes af te spoelen om in elk geval de poten iets schoner te krijgen. Bij nat weer zal er echter altijd klei aan ze kleven en dat droogt nog op ook. Bij de DAG honden gaan we er bij baggerweer ’s middags niet meer op uit maar ravotten ze hier op het thuisterrein. Maar de WANDEL honden gaan direct na de wandeling naar huis.

Ons advies is:

Zorg dat de hond bij terugkomst, op een plek kan waar ie kan opdrogen en vuil minder erg is, ga samen in bad, of trek je er niks van aan.

Bagger Boaz en ons nieuwe Honden bad