Achtergrondinfo Woningnood

Achtergrondinformatie Margot en Jeroen en waarom na 30 jaar het bedrijf “Kleine Kunst” gekozen voor “de Uitwaaiers”.

Na een ernstig vliegtuigongeluk in 2009 (Jeroen neergestort met zweefvliegtuig), hebben wij besloten, het met ons promotiebedrijf Kleine Kunst, wat rustiger aan te gaan doen.
Met het idee veel minder kilometers door het land te maken, en al onze kennis en vaardigheden te centreren in een creatief centrum, bleken we deze droom op een verkeerde plek, een verkeerde tijd en een (achteraf) veel te duur pand, te hebben willen realiseren. Dit ondanks een klinkend ondernemingsplan, begeleid door adviseurs van de KvK.

Al na een jaar moesten we heel snel weer de oude draad oppakken, de enige manier om nog “in leven” te blijven. Toch was het langzamerhand met dit bedrijf ook een aflopende zaak, en kwamen we zo’n 6 jaar geleden in zeer zwaar weer terecht, door crisis in de detailhandel. Ons vorige bedrijf Kleine Kunst (30 jaar bestaan), liep hard achteruit door tegenspoed in de vastgoedwereld en het wegvallen van opdrachten. Verhuizen naar “antikraak” in Beuningen, was een welkome oplossing. Na 1,5 jaar moesten we door verkoop van dat pand, weer weg en kwamen we in een reguliere huurwoning terecht.

Tot overmaat van ramp, moesten we ook hieruit nog verhuizen na te zijn weggepest, door heel bijzondere buren. Bij toeval kregen we de kans onze huidige woning aan de Klaphekstraat, woning te huren… Een paleisje…

We hebben er alles aan gedaan om met het bedrijf te overleven, maar het mocht niet meer baten. Bij een daaropvolgende crisis, werden de kosten hoger dan de opbrengst en op enig moment was het feitelijk helemaal over. We hebben hulp gevraagd bij de KvK om ons te helpen deze crisis te bezweren, of ons te helpen bij het afwikkelen (evt. te voorkomen) van een faillissement.

We hebben nooit pensioen opgebouwd, maar alles steeds opnieuw geïnvesteerd in het bedrijf om het, tegen de pensioen leeftijd, goed te kunnen verkopen. Die vlieger is in het geheel niet opgegaan. De entertainment- en promotie-business stortte volledig in en slechts enkele attributen uit onze opslagloods konden we verkopen. De rest is weggegeven aan goede doelen.

Het beste idee uit die tijd bleek, van onze jarenlange hobby en passie, ons beroep te maken en een honden uitlaatservice te starten. Samen met de KvK een schitterend ondernemersplan gemaakt en een professionele website gebouwd.

Al snel werden de eerste voorzichtige prognoses, ruim overschreden en konden we vooralsnog opgelucht ademhalen. Onze flinke schuld naar de bank zouden we op termijn geheel zelf kunnen aflossen en de ingrijpende zorgen van dreigend faillissement en schuldsanering leken voorbij.

Alles liep goed en het bedrijf groeide gestaag… Totdat ik op 11 mei 2018 getroffen werd door een fors herseninfarct… Onze wereld stortte in. Dat werd weken lang ziekenhuis en vele maanden revalideren, intern en later vanuit huis. In de drukste tijd moesten we vrijwel alle honden afzeggen en leek het einde opnieuw in zicht.

Niet aflatende inzet van Margot, samen met vrienden, vrijwilligers en trouw begrip van onze klanten, bleek toch opnieuw het juiste gevecht, om de zaak overeind te houden. Enkele maanden later kon ik, eveneens door geloof en keihard werken, zover komen dat ik weer een nuttige rol in ons bedrijf kon vervullen, tegelijk een fantastische dagbesteding.

Door mijn creatieve geest en toevallige ontdekking, kregen we intussen ook nog de unieke mogelijkheid om bij de Zorggroep Maas & Waal, een hondenspeelveld in gebruik te nemen. Met als tegenprestatie een schitterend programma voor ouderen met dementie. Fantastisch en zo dicht bij huis dat ik er zelf ook nog heen kon.

Nog 3 x getroffen door ‘n CVA was er telkens weer de vertwijfeling en angst dat het alsnog mis zou gaan, maar we hebben het gered. Inmiddels vrijwel geheel onze schulden afbetaald, leek er wat meer geluk aan de horizon.

Ja en toen: De kerk met bijbehorende opstal ging in de verkoop en er meldde zich een gegadigde. Dit hadden we nooit aan zien komen. Sterker nog, vanaf het begin is de suggestie gewekt dat we hier vele, vele, jaren zouden kunnen blijven wonen… Er was in het geheel geen sprake van dat de kerk zou worden verkocht.

Nu is het zover en slaat de paniek weer toe. Los van het hopelijk tijdig vinden van een woning, willen wij alles op alles zetten ons huidige bedrijf met de honden overeind te houden. Daartoe is een plan bedacht wat we met sympathiserende sponsoren en vrijwilligers inmiddels hebben gerealiseerd, geweldig!

Wij hebben nu ook alles uit de kast getrokken om via vrienden, bekenden en onze klanten onze zoektocht naar een andere mogelijkheid onder de aandacht te brengen, en wie weet dat er zich een wondertje voordoet. Op dit moment ziet het er niet goed uit. De woningmarkt is zwaar overbelast en biedt ons weinig hoop. 

Voor vragen of tips over huisvesting of Uitlaatservice… weet je ons te vinden…